Palin, Olofsson, Borg siktar på skatten! Loughner på systemet?

På Wall Street dansar dom. Bonusar och vinster blir fetare och fetare. Inte så konstigt när man kan trycka pengar ur det blå hur mycket som helst. Miljoner, miljarder, biljarder. Verklighetens Finans-Ponci-Spel överträffar Monopol-askens brickor med hästlängder. Eftersom finanssystemet är en stor bluff investeras det nu för fullt i silver och guld. Silver har gått om guld. Ännu bättre är att investera i skog och jord. Man kan inte äta metaller!

I Sverige vill Anders Borg och Maud Olofsson förenkla skattesystemet. De vill inte sänka skatten märk väl. I Amerika vill Tea-Party-rörelsen ta bort skatten helt. Hur kan ett sånt samhälle gå runt kan man undra. Hur tänker dom? I Amerikanska drömmen ska alla klara sig själv tydligen. Men så funkar det ju inte. I den Svenska modellen ska Staten ta hand om allt. Men så kan man inte heller ha det.

Obama efterlyste ett mindre
cyniskt samtalsklimat men varnade för enkla förklaringar om vad som utlöst dådet i sitt tal till dom sörjande i Tuscon. Tänk om det i själva verket var det sjuka finanssystemet som Jared Loughner försökte skjuta sönder. Sara Palin vill inte ha någon kollektiv skuld. Hon vill återinrätta den amerikanska uppfattningen att varje individ hålls ansvarig för sina handlingar.

Bra info om pengar och den inkompetens som styr världen här!

Och om hur finanssystemet är uppbyggt här!

DN SvD Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Palin, Olofsson, Borg siktar på skatten! Loughner på systemet?

 1. Leif skriver:

  Apropå äga skog och jord….Kina går ju in som en gång gamla kolonialmakter i Afrika för att tillförsäkra sig såväl mark som råvaror. Det tillsammans med kännedomen om vem som köper Fed´s obligationer och skulder när man i USA nationaliserar privata skulder, skapar en känsla av att Kina…där ligger makten.

  …jodå, det går även bra att nationalisera privata förluster i Sverige, betänk bankakuten tidigt 90-tal och den sena avkomman 2009…

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Leif: Det värsta har nog inte hänt än. Inte undra på att Kina investerar på rätt sätt. Nationalisera skulderna (skulder som dom själva skapar om och om igen) och privatiserar tillgångarna det är vad dom sysslar med.

  Tur att oligarkerna och deras rövarbankirer har oss skattesubjekt att klippa om och om igen. Vi får hoppas att ullen snart tar slut. Vi får hoppas att fler och fler får upp ögonen för vad som sker och hur systemet ser ut. Men när inte ens nationlekonomer förstår. Det är illa.

  Gilla

 3. antonia skriver:

  Framtiden känns mer och mer ovis och osäker. Girighet breder ut sig bland de som redan förmögna och har möjlighet till att säga nåt.

  Klart man undrar hur man tänker om man vill ta bort all skatt. Vad kommer finansiera vägarna, sjukhuset, polisen osv.osv eller får dessa inrättningar nyttjas av de som kan betala för sig?

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Klart man måste betala skatt till allt som vi behöver gemensamt. Men det verkar inte Sara Palin och republikanerna fatta. De vill ha ett hårt samhälle med fattigdom verkar det som. Vi har däremot för hög skatt. USA har alldeles för låg.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Den idealiska samhället är inte uppfunnen än.

  Gilla

 6. Ta bort skatten kan man göra om det är den direkta skatten. Vi har ju moms som är en skatt på varor och så har vi ju avgifter. Statlig skatt betalar inte så många i Sverige, dock en massa i kommunal, dyrare i mindre kommuner (Värmdö är dyrt).

  Finanssystemet vilar på människors tro på framtiden och tilltro till varandra. Detta tyckte inte skytten i Tuscon Arizona heller var riktigt klokt. Valutan funkade inte så därför skulle han skjuta så många som möjligt eller hur det var. Jo, det gör den om vi bestämmer oss för att den ska göra det, men naturligtvis så finns det utrymme för människors tro på rikedom bara man lämnar över sina pengar till den rätta trollkarlen inom finanssystemet.

  Och människors misstro i största allmänhet mot myndigheter och banker.

  Jag tycker mer att det är bra att ha lagom mycket pengar, så man slipper bry sig så mycket. Men människor fattar verkligen inte att det är inte pengarna som ger lycka eller förväxlar ofta materiella ting med kärlek.

  Har just suttit av en möte i dokusåpan Arvingarna. Och mycket riktigt far och två bröder unnar inte lillasyster en gåva från den döde. Nä, det ska vara millimeterrättvisa. Och dom hade aldrig tagit emot så mycket pengar av den döde, som hon har gjort. Dessutom var den döde sinnesförvirrad i slutet av sitt liv. Så det så. Suck.

  Gilla

 7. Paradigm skriver:

  De kanske vill ha Fair Tax som Huckabee förespråkar, en skatt på konsumtion istället för inkomst plus ett slags rabatt-utbetalning till de fattigaste. Skulle spara en otrolig mängd byråkrati.

  Gilla

 8. fokus skriver:

  En bra kar reder sig själv heter det och kan ju då bättre hjälpa andra genom det. Staten via skatt är inget för mig, staten ska symbolisera värdet vi har och skapar tillsammans och för det behövs inga inbetalningar, arbete kräver utbetalningar och det skapar värderna. Allt är bakvänt och det är svårt att se den miljö som är rätt. Jag kommer vara borta mer och mer och det är för förberedelser.
  Förberedelser för efter detta. Det gäller att vara uppdaterad bland annat bio tekniska synteser.
  Vi syns kanske mer i framtiden. Och finna harmoni är ju en bra strävan om man inte vet vad man ska göra just nu.

  Gilla

 9. Maja Dacke skriver:

  Minns ni Hasse Alfredsons skatteförslag? Tjäna pengar, lev och betala levnadsomkostnader – det som blir över: Betala in det!

  Det ligger mycket mer i detta tänkande än vid första anblicken. De som inte får något över blir skattebefriade medan krösusarna … … … Kanske inte något i linje med vår nuvarande regerings ideologi men …

  Gilla

 10. Josef Boberg skriver:

  Antonia permalänk
  13 januari 2011 15:23

  ”Den idealiska samhället är inte uppfunnen än.”

  Jo… – Antonia – det finn redan – men det sabbas sedan början av 1800-talet av det här pyttelilla gänget – och Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – ger faen i att göra någonting åt det, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 11. Lincoln skriver:

  Vi skulle nästan inte behöva ha några skatter alls om staten skapade pengar (under maximalt demokratisk insyn) till allmänna nyttigheter som inte är skuld istället för att låna påhittade krediter från privata banker. Det som plågar samhället att privata bankirer ett substitut för pengar, krediter skapas som skuldförslavar allt.

  Kontanter är enklast att tänka på som fiat-pengar. De är skapade av staten utan att någon sitter i skuld. Du kan ha en 100-lapp i plånboken och ingen annan sitter i skuld för det.

  Motsatsen är skuld”pengar”, krediter, som bankerna skapar. De kan enbart existera ifall någon sitter i skuld. När bankerna kreditexpanderar så skapar de alltid en skuld på samma belopp.

  Hitler och Lincoln skapade fiatpengar, kontanter, som de spenderade direkt ut i ekonomin (Kennedy tänkte göra samma sak men blev, som sagt, skjuten före han hann genomföra det). Ingen hamnade i skuld.

  Som det är nu skapas nästan alla pengar såsom kredit och samtidigt skuldsätts någon med samma belopp av banker. Tänkt dig att du köper (hyr av banken är närmare sanningen) ett hus som bankerna har trissat upp priset på vid budgivningen genom att ”erbjuda” krediter som de hittar på. Dessa ”pengar” fanns inte förrän du skrev på köpepapperen. Banken hittade helt enkelt på 2 000 000 kr som hamnar på säljarens konto och du kommer sitta med en skuld på 2 000 0000.
  När du betalar din ”skuld” på de av bankerna påhittade krediterna så försvinner dessa pengar (dödas=amortera) från den totala penningmängden. Då nästan hela pennningmängden är skapade såsom krediter genom skuldsättning skulle hela penningmängden i samhället försvinna om ”skulderna” betalades tillbaka – de suddas ut från bankkontona.

  Så krediter är ickepermanenta medan fiatpengar, kontanter, är permanenta. 100-lappen försvinner ju inte när du handlat för den utan cirkulerar vidare.

  De som försökt gå förbi bankernas kredit/skuldskapande brukar ju för det mesta bli skjutna (t.ex. Kennedy, Lincoln) Men i Kanada under depressionen så började staten att skapa pengar som fiat, kontanter som de spenderade ut i ekonomi till infrastruktur, bostäder etc. Dessa kontanter skuldsatte ingen. De här youtubefilmerna (4 delar) om Kanada säger lite om hur det skulle kunna gå till. Han blandar ihop begreppen lite men det primära är just att staten skapade skuldfria pengar, kontanter, som de spenderade ut i ekonomin till allmänna nyttigheter .

  Ledsen att det blev lite långt!

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Pengar är bara bekymmer. Jag nöjer mig också med lite. Är glad när jag tar en ny wettexduk att feja bänkarna med . Gud så underbart. Man kan sänka skatten som bara fan. Det är det Sara Palin och Tea-party rörelsen vill. Tror till och med dom vill ta bort skatten helt.

  Paradigm: Det finns många varianter som är hundra gånger bättre än det vi har nu. Det finns många penningreformister som inte får höras i mainstream. Tur att vi har nätet.

  Fokus: Bra karlar ska dessutom ha bra mat tycker jag. Klart man ska vara vaken och ligga steget före. Det är lite läskigt när det är något i luften som dödar bin och fåglar. Dödar säkert människor också. Ska blogga om bidöden endera dagen. Hoppas verkligen vi syns i framtiden.

  Maja: Tänker på Astrid Lindgren och pomperipossadebatten som gjorde att borgarna vann valet. Astrid betalade 105 procent i skatt i vårt lilla land Sverige. Jomala! Jomala!

  Josef: Tänk att så få kan styra alla! Fast kineserna sitter visst inte i klistret. Ska kolla det.

  Lindcoln: Bra namn! Abraham Lincoln är min absoluta favorit. Han skulle jag verkligen vilja träffa. Vilken karl! Det verkar som alla som vill kliva ur räntan möter ett oblitt öde. Sant. Märkligt. Nä. Tack för länkar. Ska kolla vid tillfälle. Tänk att jorden skulle kunna vara ett paradis om inte utusgarna fanns.

  Gilla

 13. Josef Boberg skriver:

  Nja… – HelEna – själv är jag rätt säker på att kineserna sitter i den globala räntefällan också. Men måhända Ryssland ej är fullt ut lika insyltade, kanske… 💡

  Island håller ju på att försöka ta sig ur den globala BankingLigans (video 3 tim 35 min) strupgrepp – för dom har kommit på ”den lätta konsten att göra pengar”.

  Dock… – frågan blir ju om den globala BankingLigan ej kommer att stoppa islänningarna också. Wi som fortfar att andas får se…

  Gilla

 14. @ Antonia,

  In reply to:-

  ”Mostly you wonder how you think if you want to remove all taxes. What will finance roads, hospital, police osv.osv or get these facilities used by those who can pay for itself?’

  As the saying goes – ” If life was a thing that money could buy – the rich would live and the poor would die.”

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Josef: Undrar vem som vinner! Vem som alltid vunnit. Men nu är vi ju många på jordens yta som vet vad som pågår. Det gör skillnad. En skillnad som bara blir större på sikt.

  Courtenay: True saying. Isn`t the globe a thing that the club already think they own. I think so.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Josef: Shift happens!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.