SD ruskar om! KD en död fågel? Nu kan det bara bli ljusare!

Så mörkt det är om morgnarna. Vid solförmörkelsen igår var det mörkast i Sverige i hela världen. Fåglar faller döda ner i USA och igårkväll låg det döda kajor på en gata i Falköping. Kanske fåglarna blev stressade av solförmörkelsen. Det blir en konstig stämning i mörkret då – dovt och stilla. Fåglarna kanske blev rädda eller så blev dom skjutna rentav. Eller förgiftade av chemtrails. Nu väntar i alla fall ljuset som gryr mer och mer för varje dag. Julsaker ska bort och blommor planteras om. Härliga tider! Strålande tider!

Göran Hägglund gör ett litet utspel. Han vill vara kvar på banan. Otydlig politik. Oklart ledarskap. För få egna utspel. Bakåtsträvande på jämställdhetsområdet. Dåligt lagarbete. Ingen strategi i sjukförsäkringsfrågan. KD måste komma med något nytt och tänker strida för att det ska bli straffbart att stödja rasistiska och terrorstämplade organisationer. Kan sånt ge ett röstlyft? KD har bara 3,5 procent och M hela 34,2 procent i senaste Sifo-mätningen = fyrtornet och släpvagnen.

SD däremot har guldsits i riksdagen. Hur dom än gör blir det rätt. I dom omröstningar i riksdagen där SD kunnat fälla avgörandet röstade partiet i drygt 91 procent av fallen med regeringen. Det visar en sammanställning som riksdagens utredningstjänst (RUT) gjort på uppdrag av Socialdemokraterna. I drygt 41 procent av huvudvoteringarna röstade S eller något av de andra rödgröna partierna med regeringen. Vid valet 2014 kan det mycket väl bli så att SD och M är Sveriges största partier. Både KD och Centern åker ur riksdagen och MP blir vågmästare. FP och S hänger på gärsgår´n!

DN SvD AB DN SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

54 kommentarer till SD ruskar om! KD en död fågel? Nu kan det bara bli ljusare!

 1. Ingemar skriver:

  Göran Hägglund och kd (enl dagens SVD) går nu ut med ett förslag, som han kommer att driva hårt, där han vill göra det olagligt att delta i och stödja organisationer som stämplats som rasistiska. ”Stämplats” av vem? Kanske någon politisk kommitté. Om någon organisation ”stämplats” (av politiker, journalister, kulturskribenter och andra som sitter inne med sanningen) som rasistisk är det sd. Enligt hans förslag skulle de 340.000 väljarna som stött det ”rasistiska” sd vara kriminella (plus alla i partiet förstås!). Precis som i sexuallagstiftningen behövs bara ett penndrag att ändra definitionen av rasism så att det blir rasistiskt och olagligt att kritisera invandringspolitiken.

  Man tar sig för pannan och undrar om detta är ett försenat Orwells’ 1984?
  //Pops

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ingemar: Man tar sig verkligen för pannan! Nä, det är inget försenat 1984. Det är här nu. Vi kan se och känna det. Rädslan sprider sig. Folk törs inte prata. Frågan är just vem som ska bestämma. Kände när jag läste att SD redan är stämplat. Men vad ska göras med SD – dom är ju redan i Riksdagen. Förresten har vi redan kommitten för stämpling och det är den politiskt korrekta mediekåren. Vi får med andra ord tacka gud att vi än så länge kan skriva och läsa på nätet.

  Gilla

 3. Fy farao vilket väder och värre lär det bli. Solen såg ut som en svag lampa i går och det blev kallare när den hade gått upp, för att månen dolde. Men det var en bra dag i går och i dag så visar det sig att släkten min gaddar ihop sig mot sig själv. Att det alltid ska bli bråk när någon dör! Får lov att avstyra det. Vi får ta det den krassa juridiska vägen så ordnar det sig nog.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Här snöar det spigg. Skönast inne. Har du sett Zorba. Glömmer aldrig dom svartklädda som kom för att bevaka arvet. Gamtagen kommer fram när man tror att man inte ska få det man tror sig ha rätt till. Det är klart det ordnar sig. Tur att vi har lagar att följa.

  Gilla

 5. Torbjörn skriver:

  Här hemma går julen in i andra andningen. Bakade en mjuk pepparkaka till idag. Tusan, vad gott. Granen släpper inte ett barr i år. Har jag fått tag i ett äkta praktexemplar, eller är DE också genmodifierade nuförtiden? Den kan få stå kvar till februari. 🙂

  Vad Göran Hägglund beträffar, så verkar han var den som gör allt för att klammra sig fast i maktens korridorer. Han har sålt ut KD:s kärnfrågor, lagt sig i mitten-nonsens-ingenting, täppt till munnarna på traditionsförespråkande relikter, och just därför blir det så fel. Sverige behöver inte fler utslätade mittenpartier.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Tänk så fort det går. Otroligt. Länge sedan jag bakade en sån mjukis. Men det är himla gott, speciellt med vaniljsås till. Krämig gjord på grädde. Granar brukar barra. Inte vår för den är av plast. Det kanske är fullt med fettpellets iden – dioxin. Tur att man har egna ägg i dessa dagar.

  Göran klamrar sig fast. Verkligen. Han har det väl bra. Gillar honom dock för han blev moderslös när han var tre år. Men han kommer att åka. Svenska folket röstar bort honom snart om han inte återgår till hjärtefrågan Vårdnadsbidraget. Något parti måste nämligen driva den tycker jag. Kanske SD kan ta över.

  Gilla

 7. Utlandssvensk skriver:

  ” Men vad ska göras med SD – dom är ju redan i Riksdagen.”

  Någon form av lagstiftning som försvårar för SD verkar trolig, sannolikt motiverad med att SD skapar ”hat” vilket resulterar i terror och våld. En möjlig väg är att göra som i Belgien, dvs. först förbjuder man privata bidrag till partier och sen förklarar man att ”rasistiska” partier inte kan få bidrag från staten.

  Faktum är att vi under senaste året har sett en hel del som tyder på att den utvecklig som jag beskrev i Belgien är på väg i Sverige. Det har nämligen skrivits ett antal ledare och annat som går ut på att det borde bli krav på att partierna i Sverige tydligt redovisar vilka som donerar pengar till dem, dvs att anonyma donationer inte ska vara lagliga. Utan tvekan skulle en sådan lagstiftning kraftigt försvåra för SD.

  Att man sen tillsätter en utredning för att undersöka vilka kriterier ett parti ska uppfylla för att få statligt stöd känns inte så avlägset. Kan man gissa att denna skulle utmynna i att endast partier som stöder ”alla människors lika värde” ska få bidrag.

  Tyvärr lär omvärlden fullständigt strunta i en sådan utveckling, vilket även var fallet när det största partiet i Flandern utsattes för samma behandling och tvingade upphöra.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Utland: Moderaterna och KD har motsatt sig att man ska redovisa var bidragen från privatpersoner kommer ifrån. Det anses höra till valhemligheten. De andra partierna vill ha en lag om detta. I alla fall ville dom det före valet. Hur SD ställer sig vet jag inte. Varför skulle det försvåra för SD? Tror du att det är många som skänker pengar till partiet. Ja, det kanske det är.

  Ja, men SD är väl också ett parti som stöder alla människors lika värde. De vill ju bara stoppa invandringen. Man ska inte blanda ihop det men det älskar pk-media att göra. Man måste t ex alltid säga främlingsfientliga när man nämner namnet SD i media. Ett påbud. Men jag tror det har upphört. Blir som i Danmark. Nu är det ordet invandringskritisk som gäller. Somi Danmark så ock i Sverige. På sätt och vis har SD redan blivit rumsrent. Dom hörs och syns överallt. Vi får se vad som händer.

  Gilla

 9. Utlandssvensk skriver:

  ”Ja, men SD är väl också ett parti som stöder alla människors lika värde”.

  Jo, jo, jag håller med men refererar till hur saken framställs av media och de andra partierna.

  ”Varför skulle det försvåra för SD?”

  Av den enkla anledningen att väldigt få svenskar skulle våga donera pengar om de fick namn och adress publikt uthängt. Kan vi gissa att AB och Expressen skulle köra listor: Se vilka som stöder SD i din kommun.

  ”Blir som i Danmark”

  Ja, man kan ju hoppas, men jag tror att detta är fullständigt orealistiskt. Jag har följt immigrationsdebatten i Sverige i 20 år och om man tror att svenska politiker och journalister tänker ägna sig åt rent spel begår man ett stort misstag.

  ”Vi får se vad som händer.”

  Ja, så är det.

  Gilla

 10. @ Helena and Igemar,

  It is sunny here in the Caribbean – come for a vacation – stay at my place. Enjopy the sea and scuba diving.

  Helena you said: ” So dark it is on mornings. At the eclipse last night was the darkest in Sweden in the world” – so now you have the solution.

  With the immigrant issues, would both of you agree that the law does set some reasonable standards about speech. For example ”defamation” is a concept in English law, as I suspect it must be in Swedish law. There is line set and one can realistically understand language can be used to:-

  – defanme
  – incite hatred, be this of a racial or of some other source
  – urge insurection

  and so on. So, while I can see the argument about being too constrictive – surely you will accept that it not wholly unreasonable to establish acceptable standards uder the law.

  Gilla

 11. Utlandssvensk skriver:

  @Courtenay Barnett,
  I have a swedish law degree and you do not seem to realise the extent of the restrictions under swedish law. Defamation is of course a crime under swedish law but the concept of ”hate speech” has been taken to extreme levels. It is forbidden to ”show disrespect” (visa missaktning) against basically all groups except white males.

  Furthermore, the way that the law is implemented means that the same statement may be legal for some people but not for others. If a white skinhead carries a poster saying something unpleasant about jews, he will be charged and convicted. If a left wing ”activist” displayes the same poster, he will not be charged. This has been laid out in very clear terms by JK, a high ranking public lawyer that represents the state in such cases.

  Gilla

 12. @ Utlandssvensk,

  Thanks for your response. My limited contact with Sweden was one Swedish girl friend when I was a student; one visit to Stockholm; and such reading that I have done about the country.

  This is what I found on the subject of racism in Sweden as exists on Wikepedia:-

  http://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Sweden

  I have visited many European and other countries. My general observation is that the less exposure and interactions with others outside a narrow and parochial group the easier it becomes to stereotype and develop racist attitudes.

  On the matter of the Swedish law – I can only defer. I studied English law and international law and therefore can only make the most general observations. My feeling and gut reaction is that there appears to be a problem of racism in Sweden. Therefore the law has responded to the problem. That is the public policy position. What you have said, when placed in context seems to me not to be suggesting that there should not be a public policy response – but rather you seem to be saying that it should be of an appropriate and fair format. Surely you will agree that skin heads should not be allowed to go around the place attacking people – be it verbal or physical attacks ?Over to you – how do you see it?

  Gilla

 13. A gift of poetry from Tina Louise…

  Once Upon A Time…
  We’re not going forward
  We’re just going round
  Sounds of the past
  Echo last and first anew
  Screwed into this rift
  Adrift in one pool of reality
  Distorted without clarity
  As Vietnam’s ghosts
  Wear Iraqi clothes
  Beg for mercy from those
  Imperialist dictatorial war-mongers
  In the west
  Best placed to rape those in distress
  Industrial complex issues lead
  To deeds of inhumane sickening
  Greed feeding power
  Fuelling need
  Schooling leagues of innocents
  Into ignorance
  That divides the races
  Breaks historical laces
  That tied humanity into one tribe
  Now united only in the game to survive
  All apart in splintered groups
  Troops claiming allegiance to fools
  Tools of the powers that divide
  When will we realise that all men are equal
  Just sequels to the last
  Past when we caused and effected this state
  Dictate throughout history
  Victory a moment’s glory
  Leading to the same old story
  Same old ending
  Just more gory
  Never-ending cycle
  We’re stuck in place
  Just need to re-create
  The Once upon a time…
  At the start before we were all
  Driven apart divided to fall

  Gilla

 14. Utlandssvensk skriver:

  Well, I like the US first amendment and would prefer US style regulation regarding freedom of speech. This means, as far as I understand it, that a skinhead or anybody else, is free to voice his opinion about any groups or religions. It does, however, not mean that you can insult individuals.

  ”My general observation is that the less exposure and interactions with others outside a narrow and parochial group the easier it becomes to stereotype and develop racist attitudes.”

  I have lived in 5 diffenent counties in Europe and my view is that your point may be valid regarding the more affluent, well educated, groups. A major reason for this is that they never get in contact with the problems related to multiculture. I.e. if you are a banker in London, you work with people from all over the planet and they are all nice and western in their behaviour. Also, you live in a nice area without problems. What is not to like?

  The flip side are the ”normal” people i Europe that do not have the economic means to leave when their areas are tranformed in to third world getthos. They do become hostile to immigration and to some extent racist. Furthermore, a significant proportion of the immigrant population hates and dispise the original population.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Utland: Det är klart att det skulle göra att folk inte vågar lämna bidrag. Men kan inte ett parti gå runt utan bidrag. Så mycket får ett parti inte. Moderaterna fick lite över två miljoner från folk. Det är väl inte så mycket. Ett parti får ju pengar efter hur många som röstat och SD har fått mycket pengar. Massor med miljoner (kommer inte ihåg just nu hur mycket men det bör räcka).

  Innan SD kom in i riksdagen var tonångarna i media och politiker en annan. Det har ändrats. Kanterna har slipats ner. Men okey – får SD 25 procent så får dom väl häckla och skjuta hela svenska folket.

  Jag har också följt debatten lika länge som du. Om inte längre. Speciellt debatten bland dom fisförnäman på kultursidorna som ältat i det oändliga om det svenska finns eller inte och kommit fram till att det gör det inte. Vi är alla invandrare.

  Courtenay: It would be very nice to come and visit you some time. When I was at Barbados I for the first time saw the moon hanging like av crib i den sky. Here in Sweden the moon never appears like that – so horisontally.

  Nice poetry from Tina – indeed. It´s good mr Utland responds your writing about the laws. Soon we cannot say anything before going to jail. We must stop that but we have a gigantic enemy – the whole world has. The Enemy = The Money Masters.

  Utland: Thank you for giving us your experiences. When I went to America as an immigrant I had to provide for my self. The state did not give me anything. The SMUGGLING INDUSTRY really likes Sweden because they get loads of money shipping people here.

  When the people come to Sweden they get a place to live and montly payment without doing any work. And when they have gotten PUT – Permanent Stay Permit – they can take over their elders here. And if they are over 65 years they automatically get pension from the Swedish state without having worked one hour in Sweden. And what is strikingly horrifying is that they get 600 swedsh crown more than a swedish pensionist who has been woriking more than 40 years!

  The meaning of this is that the nations are going to be destroyd so we can all be living under The New World Order. But as you can read in Tinas poem people don´t funktion like that.

  Cortenay: Sweden will soon be a country full of fear and fight so we might all come to your sunny island. If you would like to learn more of our immigrationsproblem you can read Wagers blog. She tells us like it is and she writes chronicles in one of Swedens biggest papers – Svenska Dagbladet. But of course she can write more freely on her blog.

  http://meritwager.wordpress.com/

  Gilla

 16. Utlandssvensk skriver:

  Jösses, har du läst svenska kultursidor i 20 år? Jag brukar titta på DN kultur då och då men klarar max av några enstaka artiklar om året. Värre smörja hittar man knappast i västvärlden. Det är som ett gäng uppkäftiga, bortskämda och fullkommligt okunniga 15 åringar som dessutom är helt övertygade om sin egen förträfflighet.

  Du måste ha syndat svårt i något tidigare liv om du inte kan sluta läsa detta. Men jag har nog också gjort mig skyldig till något hemst, ty jag kan inte sluta läsa ledarn i DN och det verkar vara samma typ av figurer som skriver där. Annika Ström Melin är så groteskt okunning att det faktiskt blir komiskt.

  Gilla

 17. Utlandssvensk skriver:

  ”The Enemy = The Money Masters.”

  Jag är gammal money master och utan tvekan finns det massiva problem med hur bankerna nu tillåts att plundra skattebetalarna.

  Vad gäller mångkultur i Sverige har de dock knappast något inflytande alls. Jag bor i Schweiz sedan länge och the money masters är närvarande i betydligt större utsträckning än Sverige. Likväl har Schweiz tagigt krafttag mot immigration från tredje världen och dessutom satt ner foten rejält vad gäller Islam. Väldigt kortfattat är min uppfattning att skillnaden mot Sverige till stor del förklaras med att 68-generationen inte har samma åsiktsmässiga envälde i Schweiz. Den person som är drivande i Schweiz motsvarighet till SD, dvs. SVP, är en mycket rik industriman och han har starkt bidragit till att SVP nu är landets största parti och att man i Schweiz fritt kan debattera alla frågor.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Utland: Jag har slutat läsa. Vet vad som står. Hoppas du har sett The Money Masters. Om inte kolla på den. Finns i min blogroll.

  ”Vad gäller mångkultur i Sverige har de dock knappast något inflytande alls.” Jo, det är just vad dom har det. Sverige har varit och är väldigt rött. Nästan så man vill ha en ursäkt att dom där jävla pol-pot-kramarna från 70-talet. Det är tajta band mellan kommunismen och pengarna. Jag har skrivit mycket om pengarna. Och det är nyckeln till eländet i världen. Men det framställ som så svårt att gemene man inte ska förstå. Man ska vara nationlekonom. Men dom är duperade av systemet och dom som fattar törs inte säga något. Glöm höger vänster! Lyssna på en som kan:

  ”Give me control of a nation’s money and I care not who makes her laws.”
  Mayer Amschel Rothschild

  Det finns mycket bra att säga om det här men kolla på den här långa artikeln av Larry Flynt. Ha i minnet att Federal Reserve blev en privat penningkartell 1913:

  ”The American government — which we once called our government — has
  been taken over by Wall Street, the mega-corporations and the super-
  rich. They are the ones who decide our fate. It is this group of
  powerful elites, the people President Franklin D. Roosevelt called
  ”economic royalists,” who choose our elected officials — indeed, our
  very form of government. Both Democrats and Republicans dance to the
  tune of their corporate masters. In America, corporations do not
  control the government. In America, corporations are the government.

  This was never more obvious than with the Wall Street bailout, whereby
  the very corporations that caused the collapse of our economy were
  rewarded with taxpayer dollars. So arrogant, so smug were they that,
  without a moment’s hesitation, they took our money — yours and mine
  — to pay their executives multimillion-dollar bonuses, something they
  continue doing to this very day. They have no shame. They don’t care
  what you and I think about them. Henry Kissinger refers to us as
  ”useless eaters.”

  But, you say, we have elected a candidate of change. To which I
  respond: Do these words of President Obama sound like change?

  ”A culture of irresponsibility took root, from Wall Street to
  Washington to Main Street.”
  There it is. Right there. We are Main Street. We must, according to
  our president, share the blame. He went on to say: ”And a regulatory
  regime basically crafted in the wake of a 20th-century economic crisis
  — the Great Depression — was overwhelmed by the speed, scope and
  sophistication of a 21st-century global economy.”

  This is nonsense.

  The reason Wall Street was able to game the system the way it did —
  knowing that they would become rich at the expense of the American
  people (oh, yes, they most certainly knew that) — was because the
  financial elite had bribed our legislators to roll back the
  protections enacted after the Stock Market Crash of 1929.

  Congress gutted the Glass-Steagall Act, which separated commercial
  lending banks from investment banks, and passed the Commodity Futures
  Modernization Act, which allowed for self-regulation with no
  oversight. The Securities and Exchange Commission subsequently revised
  its rules to allow for even less oversight — and we’ve all seen how
  well that worked out. To date, no serious legislation has been offered
  by the Obama administration to correct these problems.

  Instead, Obama wants to increase the oversight power of the Federal
  Reserve. Never mind that it already had significant oversight power
  before our most recent economic meltdown, yet failed to take action.
  Never mind that the Fed is not a government agency but a cartel of
  private bankers that cannot be held accountable by Washington.
  Whatever the Fed does with these supposed new oversight powers will be
  behind closed doors.

  Obama’s failure to act sends one message loud and clear: He cannot
  stand up to the powerful Wall Street interests that supplied the bulk
  of his campaign money for the 2008 election. Nor, for that matter, can
  Congress, for much the same reason.

  Consider what multibillionaire banker David Rockefeller wrote in his
  2002 memoirs:

  ”Some even believe we are part of a secret cabal working against the
  best interests of the United States, characterizing my family and me
  as ‘internationalists’ and of conspiring with others around the world
  to build a more integrated global political and economic structure —
  one world, if you will. If that’s the charge, I stand guilty, and I am
  proud of it.”

  Read Rockefeller’s words again. He actually admits to working against
  the ”best interests of the United States.”

  Need more? Here’s what Rockefeller said in 1994 at a U.N. dinner: ”We
  are on the verge of a global transformation. All we need is the right
  major crisis, and the nations will accept the New World Order.”
  They’re gaming us. Our country has been stolen from us.

  Journalist Matt Taibbi, writing in Rolling Stone, notes that esteemed
  economist John Kenneth Galbraith laid the 1929 crash at the feet of
  banking giant Goldman Sachs. Taibbi goes on to say that Goldman Sachs
  has been behind every other economic downturn as well, including the
  most recent one. As if that wasn’t enough, Goldman Sachs even had a
  hand in pushing gas prices up to $4 a gallon.

  The problem with bankers is longstanding. Here’s what one of our
  Founding Fathers, Thomas Jefferson, had to say about them:

  ”If the American people ever allow private banks to control the
  issuance of their currency, first by inflation, and then by deflation,
  the banks and the corporations that will grow up around them will
  deprive the people of all property until their children wake up
  homeless on the continent their father’s conquered.”

  We all know that the first American Revolution officially began in
  1776, with the Declaration of Independence. Less well known is that
  the single strongest motivating factor for revolution was the
  colonists’ attempt to free themselves from the Bank of England. But
  how many of you know about the second revolution, referred to by
  historians as Shays’ Rebellion? It took place in 1786-87, and once
  again the banks were the cause. This time they were putting the screws
  to America’s farmers.

  Daniel Shays was a farmer in western Massachusetts. Like many other
  farmers of the day, he was being driven into bankruptcy by the banks’
  predatory lending practices. (Sound familiar?) Rallying other farmers
  to his side, Shays led his rebels in an attack on the courts and the
  local armory. The rebellion itself failed, but a message had been
  sent: The bankers (and the politicians who supported them) ultimately
  backed off. As Thomas Jefferson famously quipped in regard to the
  insurrection: ”A little rebellion now and then is a good thing. The
  tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of
  patriots and tyrants.”

  Perhaps it’s time to consider that option once again.

  I’m calling for a national strike, one designed to close the country
  down for a day. The intent? Real campaign-finance reform and strong
  restrictions on lobbying. Because nothing will change until we take
  corporate money out of politics. Nothing will improve until our
  politicians are once again answerable to their constituents, not the
  rich and powerful.

  Let’s set a date. No one goes to work. No one buys anything. And if
  that isn’t effective — if the politicians ignore us — we do it
  again. And again. And again.

  The real war is not between the left and the right. It is between the
  average American and the ruling class. If we come together on this
  single issue, everything else will resolve itself. It’s time we took
  back our government from those who would make us their slaves.”

  http://www.huffingtonpost.com/larry-flynt/common-sense-2009_b_264706.html

  Det är likadant i Sverige. Riksbanken sköts numera från Schweiz – Centralbankernas näste. Inte undra på att det är andra tongågnar där med andra ord. Sverige avreglerades genom en kupp och ingen verkade bry sig. Men du kan kolla på Novemberrevolutionen (googla) så får du se hur det gick till.

  Gilla

 19. Antonia skriver:

  Kommentarerna blir längre och längre. Vem orkar läsa det? Kan inte ta ur essensen det hela. Visst är det helg, men man har inte hur mycket tid som helst.
  Här kan se det själva 😉 : http://www.kallakarar.se/hem.html

  Klart att KD har rasat. De fick bara stödröster… så att de inte åker ut och därmed förloras röster från rätt sida.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Antonia: Man behöver inte läsa som tur är. Vet hur det känns. Men den sista långa kommentaren är till Utlandssvensk som bor i Schweiz. Vi får hoppas han får behållning av det hela.

  Hänger du med till Karibien. Courtenay har bjudit in till sin ö.

  Gilla

 21. @ Utlandssvensk,

  There is much of interest to comment on today – but too busy to indulge in much blogging although I find many of the commnents interesting.

  I agree with much that you say Utlandssvensk – BUT – there have to be some qualifiers.

  You are absolutely correct that if one is well educated, a professional and able to travel and meet others in one’s social group then the general average is that the people will be worldly, more open and generally more tolerant of differences.

  I belive however that you being a bit unfair on the working class. We are actually discussing two things here. One is a difference in class and the other is a different in cultures in the sense of being non-Western.

  It is not accurate to suggest that all working class people are narrow minded. it is true to maintain that because they find themselves in harsh economic circumstances it harder to tolerate the neighbour who is also in the harsh circumstances and brings next door ”foreign” behaviour.

  What can I say? I am not a racist, have met people across the world and fundamentally am a humanist.

  Gilla

 22. ” Well, I like the US first amendment and would prefer US style regulation …”

  Tolerance up to the point where people start being harmed?

  Gilla

 23. On second thought – I came across English people of the upper class who were both racist and insular – not in the least understanding the true nature of the British Empire and being very unaware of the nature of other cultures. So, again – do not be too harsh on the working class people.

  Gilla

 24. Utlandssvensk skriver:

  @Courtenay Barnett.
  I come from very typical swedish working class and I do not mean that they are narrow minded. Instead I belive that they are showing a rational respone to very real problems that have been imposed on them by all sorts of do-gooders that have made sure that they will not be affected by the problems themselves.

  Rape and assult have now reached levels in Sweden that are more typical of what you would expect during civil war. Most of it is clearly rasist in the sense that the perpetrators are immigrants and the victims are native swedes. In the wiki articel that you linked to there was a reasonable description of the massive amout of violence and harassment that swedish jews are subjected to by muslim immigrants. The jews are now leaving Sweden. What was not included, however, is the fact that normal swedes are very much subject to the same type of intimidation in areas where they are a minority. The reaction is very large scale ”white flight” by everbody that can afford it.

  Gilla

 25. Utlandssvensk skriver:

  @ Helena,
  ” Men den sista långa kommentaren är till Utlandssvensk som bor i Schweiz”

  Jodå. jag gillar artikeln från Huffington Post och delar i huvudsak kritiken mot Fed och andra centralbanker. Men det är ett mycket omfattande ämne och inflytandet på svensk immigrationspolitik håller jag inte med om. Men visst, om du vill debattera får du gärna lägga upp en post där du förklar hur du ser på saken, så ska jag försöka mig på ett längre svar.

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Utland: Du håller inte med. Så varför ser vår politik ut som den gör? Kan du förklara i några enkla ord rakt upp och ner. Jag vidhåller min inställning men har inte tänkt skriva en post om det nu p g a vissa orsaker. Du kan läsa den här grejen. Bra kommentarer under inlägget. Om du inte läst Bankerna och skuldnätet av Ellen Hodgson Brown så gör det.

  Nej, det är inte alls så omfattande. Den som kontrollerar pengarna kontrollerar allt.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/23/bo-lundgren-och-den-finansiella-avgrunden

  P.S. Om det är någon jag vill hylla är det Abraham Lincoln. D.S.

  Gilla

 27. Utlandssvensk skriver:

  OK, så här ser jag kortfattat på saken:

  1. Jag gillar inte centralbanker och fractional reserve banking utan stöder den österikiska skolans uppfattning om fria, dvs. privat utgivna, pengar.
  2. Men dagens verklighet är att centralbanker existerar överallt.
  3. Vad gäller immigrationspolitik och islamisering skiljer sig Sverige markant från övriga Europa. Samtliga andra länder som har experimenterat med mångkultur har tagit flera steg tillbaka och infört regler som i princip helt har stoppat asylinvandring från tredje världen.
  4. Jämför gärna Danmark (egen valuta och statlig centralbank), Holland (ECB är centralbank), Schweiz (egen valuta och privat centralbank) med Sverige (egen valuta och statlig centralbank). De tre första länderna har genomfört mycket kraftiga åtgärder för att reglera immigration och stoppa islamisering. Sverige har valt att göra motsatsen, dvs. utöka asylreglerna på ett fullständigt unikt sätt och visar inga som helst tecken på att motverka islamisering.

  Min poäng är att jag inte ser någon som helst koppling mellan den förda immigrationspolitiken och vilket penningpolitiskt system ett land befinner sig under.

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Utland: Tack för genomgång. Men Sverige har väl ingen statlig bank? Sanningen är ju den att pengarna redan ges ut av privata karteller.

  Gilla

 29. Utlandssvensk skriver:

  ”Riksbanken är Sveriges centralbank och en myndighet under riksdagen”

  http://www.riksbank.se/templates/SectionStart.aspx?id=8716

  Vad gäller mina åsikter om varför politiken ser ut som den gör i Sverige finns de i en kommentar som jag skrev angående Julia Ceasars bok Världsmästarna.

  Den finns hos Goten, kommentar nr. 3 i denna post:

  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/01/01/elitjudiska-dagisbarn/#comments

  Gilla

 30. Utlandssvensk skriver:

  ”Riksbanken är Sveriges centralbank och en myndighet under riksdagen.”

  http://www.riksbank.se/templates/SectionStart.aspx?id=8716

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  Utland: Så ser det ut officiellt. Ungefär som när du kollar på Federal Reserve och tror att det är federalt. Vi är knutna till BIS i ditt nuvarande land. Riksbanken sköts inte längre politiskt.

  Gilla

 32. Utlandssvensk skriver:

  Om du är interesserad av seriös penningpolitisk debatt rekommenderar jag:

  http://mises.org/articles.aspx

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  Utland: Fin sida. Men det är väl ingen där som skriver om hur det verkligen förhåller sig. Eller hur?

  Gilla

 34. Utlandssvensk skriver:

  Problemet är statlig inblandning. Dagens centralbanker lever endast pga. de har ett monopol på att ge ut sedlar och mynt. Detta kallas för leagal tender laws och det finns massor skrivet.

  Innan Fed (1913) var det fritt att ge ut pengar i USA. Detta innebar i praktiken att guld och silver användes som betalningsmedel, vilket enligt min uppfattning är det absolut bästa sättet att undvika att makt samlas som banker, både privata och statliga.

  Gilla

 35. Utlandssvensk skriver:

  ” Men det är väl ingen där som skriver om hur det verkligen förhåller sig. Eller hur?”

  Tja, du får väl läsa och se vad du tycker. Men du kanske känner till Ron Paul, kongressledamoten i USA som har skrivit boken ”End The Fed”? Hans resonomang återfinns i de flesta artiklar på den sidan jag länkade till.

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Nej, problemet är inte statlig inblandning. Något så viktigt som att sätta sedlar och mynt i omlopp ska inte få vara i privata händer. Den här kommentaren har Stan skrivit under mitt inlägg om Bo Lundgrens och hans räddningsresa till Wall Street:

  ”Roger säger att det bara är v som vill förstatliga banker. Men lösningen enligt penningreformförespråkare är inte att förstatliga banker, men privata banker ska inte längre ha rätten att skapa nya pengar genom fractional reserve banking. Staten ska ha ensamrätt till att skapa och sätta nya pengar i cirkulation!
  Sen kan privata banker agera på en fri marknad som andra företag.
  Med det system vi har nu, när en privilegierad grupp av privata bankintressen är de som i praktiken styr, kan vi inte säga att vi har demokrati och fri marknadsekonomi. Dom flesta tror nog att det är så nu, att staten har denna ensamrätt. Otroligt nog är det inte så!”

  Ja, jag känner till Ron Paul. Mycket bra. Har skrivit om honom i två artiklar på Newsmill. Men har en känsla av att han mumlar i skägget. Han borde upplysa folk i Amerika om hur det förhåller sig med Feds. Men då blir han väl skjuten. Och Tea-party-rörelsen dom vill väl bara ta bort skatten. Undrar om dom ens förstår hur det förhåller sig.

  Gilla

 37. Utlandssvensk skriver:

  ”Nej, problemet är inte statlig inblandning. Något så viktigt som att sätta sedlar och mynt i omlopp ska inte få vara i privata händer”

  Grunden för allt missbruk av banker, både privata och statliga, är att de kan tillverka pengar ur tomma luften. Om man tar bort denna möjlighet eliminerar man även missbruket.

  Ursprunget till dagens sedlar är att man lämnade in sitt guld eller silver mynt för förvaring och fick ett kvitto. Detta kvitto kunde sen användas för att betala saker. Vad som nu har inträffat är att man använder endast kvittot, helt utan att det representerar något värde.

  Under historiens gång har olika stater infört papperspengar och statliga monopol. I 100% av fallen har det slutat med att valutan har blivit värdelös och man har fått återgå till guld och silver. Räkna med att detta kommer att ske även vad gäller dagens papperspengar. Att tillåta staten att trycka pengar är ett fullkommligt säkert sätt att bli rånad via inflation.

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Utland: Vi kan inte ha det som vi har det. Att några familjer äger hela världen. Huvaligen! Du skriver att journalisterna styr politikerna i Sverige. Och att det är specifikt för Sverige. ? Man kanske ska fråga vem som äger media i Sverige. Kanske svaret på din fråga ligger där.

  Gilla

 39. Utlandssvensk skriver:

  ”Man kanske ska fråga vem som äger media i Sverige. Kanske svaret på din fråga ligger där”

  Jag tror inte, återigen baserat på jämförelser med andra länder. Däremot tror jag att ”pol pot kramarna” dvs. den svenska 68 generationen, har en hel del med saken att göra. Dessa finns i alla västländer men i Sverige har de närmast uppnått hegemoni.

  Gilla

 40. Helena Palena skriver:

  Utland: Ja, men då är du i alla fall sanningen på spåren. Tack för alla kommentarer. Nu ska jag hoppa i badet. Jag älskar att bada.

  Gilla

 41. Utlandssvensk skriver:

  Tack själv.

  Inte lätt att hitta sanningen i ett så genomförljuget samhälle som Sverige…

  Gilla

 42. Helena Palena skriver:

  Utland: Mejlade just till dig. Men det gick inte fram. Kan du skcka din mejl till mig?
  parnassen33@hotmail.com

  Gilla

 43. Utlandssvensk skriver:

  Helena,
  Många års kommentarskrivande om främst immigrationspolitik och islam har gjort mig ganska paranoid och jag lämnar därför inte ut min riktiga e-mail adress. Hoppas att du förstår.

  Gilla

 44. @ Helena,

  A little joke for you:-

  ” Sweden Will Soon Be A country full of fear and fight so we Might all come to your sunny island…” and if all did then we would have a serious Swedish immigration problem.

  Gilla

 45. spanish words skriver:

  spanish phrases

  Gilla

 46. Utlandssvensk skriver:

  Här är en film som jag tror att du gillar. Kolla om du har lust, så kan vi debattera vidare….

  http://mises.org/MediaPlayer.aspx?Id=2285

  Gilla

 47. Antonia skriver:

  Klart jag hänger med. Ska se genast över mitt pass om det gäller även dit. 😉

  Gilla

 48. Helena Palena skriver:

  Utland: Förstår vad du menar. Men det spelar ingen roll. Storebror ser allt du gör. Läser dina mejl också så man kan lika gärna skita i allt och köra på. Ska kolla på filmen sen. Här lite Ron Paul som säger att det är dags för Obama att erkänna att Amerika är ett konkursbo.

  http://www.zerohedge.com/article/ron-paul-us-government-must-admit-it-bankrupt

  Courtenay: Yes! A country can´t take all refugees in one hand. But that is what Sweden is doing know and we pay for it too. The nation Sweden is committing suicide all by itself. It´s a phenomenon!

  Antonia: Ett pass gäller väl i hela världen? Vi drar och badar i ett turkosgrönt hav och äter kokosnötter och annat gott. Gud så härligt! Gud så kul!

  Gilla

 49. Stig Palm skriver:

  Finns bara en lösning på detta hemska med Demokrati inför Diktatur och gärna, att de s k 08-orna bestämmer?

  Nästa val och hemska tanke, SD & M är de enda kvarvarande på högersidan, då SD mest röstar åt det hållet.

  Jösses! Reinfeld med ”tången” ska jobba ihop med Åkesson?
  Detta blir spännande. Men finns en lösning?

  M går samman med S, vilket de borde gjort för länge sedan, då skillnaden dem emellan inte är så stor, tekniskt då.

  Det gäller att komma över ”arvet” dem emellan. Svårast av allt.

  Gilla

 50. Helena Palena skriver:

  Stig: Ja, där har vi den gordiska knuten. Vad tror du Bohman et consortes skulle säga vid en sån hambrovink. Han vrider sig i graven. Men det är nyare tider nu och ska vi ha två block som i Amerika är det dags att sätta igång.

  Gilla

 51. Anonym skriver:

  Den här kan ge en förklaring till politikernas envetenhet med multikultiexperimentet, det finns beställare i bakgrunden som räknar med att kunna tjäna stora pengar och även äger media:

  Klicka för att komma åt Invandring_f_r_tillv_x_199a.pdf

  Gilla

 52. Stig Palm skriver:

  Till ”anonym”:
  Jag har läst din länk lite hastigt. Visst finns det en poäng här med att öka landet befolkning ur lönsamhetssynpunkt och för att få råda med vår jättestora infrastruktur i form av vägar och järnvägar samt inte minst viktigt bostäder.

  Men, då gäller det att få hit ”rätt” sorts folk som vi fick förr, folk som oftast gått i skolan och var arbetsvilliga.

  Vad för slags folk har vi fått in? Exempel? Somalier och Araber och andra från Afrika. Dessa kommer knappast att bidra till landets utveckling. Dessutom vill de få in sina äldre släktingar enbart för sällskap och försörjning via de arbetande svenskarna. En förödande affärsidé.

  Detta är problemet. Annars inget fel med arbetskraftsinvandring med betoning på ARBETE.

  Gilla

 53. Anonym skriver:

  Stig,

  finns ju en annan vinkling på det, är man ute efter att bygga upp en ny ekonomisk underklass i syfte att sänka reallönerna så får fenomenet sin förklaring. I och med att någon annan betalar vare sig det fungerar eller ej är det en fullständigt riskfri strategi för näringslivet.

  Gilla

 54. Helena Palena skriver:

  Anonym: Man anar ugglor i mossen. Det känns inte bra. Det är något men vad? Vi behöver en nyckel till låset. Ja, kanske det är så enkelt att karteller och företag vill ha billig arbetskraft.

  Stig: Alla som kan försörja sig får komma hit. Det är väl ingen som har något emot det. Men att släppa in massor som ska leva på bidrag det är märkligt. Men kanske inte ändå om det finns dunkla syften. Hur mycket pengar som helst finns det ju när man trycker pengar ur luft – ut det blå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.