Svinbluffen! Den ”nya influensan” var gammal och mild

Dags för en liten summering. Vi ska nu ställa oss frågan varför svininfluensan fick ett milt förlopp trots att bara Sverige vaccinerade sig till 60 procent! EU har 500 miljoner invånare. 26 miljoner vaccinerades. De flesta bodde i Sverige med andra ord. Saxat ur DN 4/1-10: ”Varför svinfluensan plötsligt klingade av är fortfarande en gåta. I Sverige kan det bero på att en stor andel, 60 procent, av befolkningen nu är vaccinerad men trenden är densamma även i länder där väldigt få är vaccinerade.”

Vad hände med det där mantrat att 80 procent måste vara vaccinerade för att förhindra en katastrofal utslagning av samhällen? Gällde det på något magiskt vis bara inom Sveriges gränser? Hur kan ett land ensamt stoppa en pandemi? Och var det en pandemi? Nej, det var det inte. Margaret Chan bestämde ensam att hela världen skulle skattskrivas – förlåt vaccineras – efter enorm påtryckning av läkemedelsbolagens lobbyister.

Nu sitter Annika Linde och ursäktar sig i tv-soffan (7/1) när inte folk dog som flugor. Hon trodde att fem miljoner svenskar skulle insjukna. Innan hade hon manat alla att ta sprutan för att förhindra den där hemska ”nya influensan”. Som nu visat sig inte alls vara ny och istället mycket mild. Och på frågan varför det blev färre än de trodde blev svaret att de som har haft många influensor tidigare har nån sorts immunitet vilket jag hävdat i tidigare inlägg. Att det här viruset har svårare att ta sig fram än många andra nya virus som kommer och att man kan säga att viruset inte är riktigt nytt enligt Linde. Den här s k kallade ”nya influensan” var alltså inte ny.

Ja, tänk,så märkligt det kan bli! FNs världshälsoorganisation, WHO, ska nu utreda sin egen hantering av svininfluensan efter kritik om att organisationen överdrivit riskerna av sjukdomsutbrottet. Den tyska ordföranden i hälsokommittén i Europarådet, Wolfgang Wodarg, utfärdar anklagelser mot läkemedelsindustrins lobbyister och regeringarna. Han har initierat en utredning av Pharmabolagens och WHO´s roll i Europarådet och om den roll som organen haft i skapandet av panik runt viruset (Daily Mail 11/1).

Wodarg anser att denna globala massvaccination är en jätteskandal. Verkligen! I Sverige har vi haft upp till 2 000 dödsfall under epidemiår med vanlig influensa. Hittills har endast 22 avlidit i svinifluensa 2009, dvs över 90 ggr färre än under de värsta epidemiåren. Epidemin är nu avklingande (jan 2010) enligt Smittskyddsinstitutet, så nu kan man med ganska god säkerhet konstatera att frekvensen avlidna per insjuknad varit omkring hundra gånger lägre än vid vanlig influensa.

Insändaren publicerad i Hälsingetidningar 26 januari.

Staten vill omförhandla avtalet. Står med massor med vaccin över. Tegnell på Socialstyrelsen tycker inte det gör något. Han tror på en andra våg nästa höst och då kommer vi att behöva ännu mer vaccin. När ska eländet sluta?

SvD DN
…….

Detta inlägg publicerades i Influensan och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Svinbluffen! Den ”nya influensan” var gammal och mild

 1. antonia skriver:

  Jag bara älskar den här meningen.
  ”Varför svinfluensan plötsligt klingade av är fortfarande en gåta. I Sverige kan det bero på att en stor andel, 60 procent, av befolkningen nu är vaccinerad men trenden är densamma även i länder där väldigt få är vaccinerade.”

  Liksom dem säger sig själva emot. i Sverige beror på vaccinet medan man vet inte varför det klingade av i andra länder utan vaccin.
  Jag skrattar så att jag kan dö av skratt.
  Det är farligt. 😉

  Håller med Wodarg. Någon borde sätta dit uppviglarna. Slutresultatet blir att man till slut kommer aldrig lita på någon. Vilket är redan farligt nära, med allt mygel som man håller på i hög nivå.

  Gilla

 2. Niklas skriver:

  Många valde att ingå i fårskocken som utan kritiskt tänkande tror att överheten alltid vet bäst.
  Som gammal överlevande influensaveteran så kan jag bara instämma i att grisvariannten var den lindrigaste av dem alla.
  Man tjänar på att inte skämma bort sitt immunförsvar.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det lilla stycket borde verkligen bli en klassiker! Jag skrattar också. Vilken contradiction. Vilket avslöjande. Och ändå är det någon på DN som skrivit det. Jesus! Vet att du också hade den. Det var hos dig jag hittade den. Tack för tipset! Uppviglarna var ett bra ord.

  Niklas: Massan är verkligen lättlurad. Nu läser jag en artikel om vaccins skadeverkningar. Skrämmande! Att autism t ex ökar i USA beror på vaccin. Man kan inte spruta in vad som helst i blodbanorna på folk. Men det gör man.

  Gilla

 4. Niklas skriver:

  Att vissa vacciner kan orsaka autism är känt sedan länge. Man är bara lite ovillig att erkänna det och letar febrilt efter andra förklaringsmodeller

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Niklas: Vaccin är är den felande länken till mycket. Jag ska göra ett inlägg om det. Skrämmande!

  Gilla

 6. SvenneB skriver:

  Skojigt inlägg! Jag undrar vad ni tycker om den danska studien där över en halv miljon barn ingick där man inte kunde hitta någon koppling mellan autism och barnvaccinationer (http://www.ncbi.nlm.nih.gov:80/pmc/articles/PMC1124634/?log%24=activity):

  ”There was no increase in the risk of autistic disorder or other autistic-spectrum disorders among vaccinated children as compared with unvaccinated children (adjusted relative risk of autistic disorder, 0.92; 95% confidence interval, 0.68 to 1.24; adjusted relative risk of other autistic-spectrum disorders, 0.83; 95% confidence interval, 0.65 to 1.07).”

  Risken var alltså inte högre för de barn som vaccinerats att drabbas av autism än de som inte vaccinerats.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  SvenneB: Med statstik kan man visa vad som helst!

  Gilla

 8. SvenneB skriver:

  Helena Palena: Originellt! Får man fråga hur du/ni kom fram till slutsatsen att vacciner kan orsaka autism? Vad lutar ni er mot för typ av forskning då? Sån alla kan del av (ge mig gärna en referens, snälla) eller är det sånt som ”man bara vet” (…)?

  Gilla

 9. Rosenhane skriver:

  Helena, kors i taket!

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/svininfluensan-anses-allt-ofarligare-1.1029737
  Och dessutom vågar dom skriva om att FN-rapport om glaciärer var felaktig!
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/fn-rapport-om-glaciarer-felaktig-1.1029731

  Har Bojsan och co semester?

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  SvenneB: Vet du vad vaccin innehåller?

  Rosenhane: Tack för länkarna. Herregud har dom fått spader. Nya tongångar. Men å andra sidan har ju bolagen redan tjänat multum på vaccinet och folk går nu omkring med skvalen i kroppen i Sverige. Men inte i Amerika för där är dom visa av skadan som åsamkades av vaccineringssskandalen 1976 och Gulfkrigsyndromet.

  Det här med klimatnissarna och deras teorier är ju bara too much! Vilken tur att det finns en lättlurad massa i varje land.

  Gilla

 11. Linda skriver:

  http://liveteftersprutan.blogspot.com/

  ny blogg sprider länken..

  Gilla

 12. SvenneB skriver:

  Helena: Ja det är inte så svårt att ta reda på, på Läkemedelsverket finns alla registrerade substanser dokumenterade. Var det någon speciell ingrediens du funderade på?

  I USA har de inte kunnat visa att skvalen var den direkta orsaken till varken fallen av GBS eller Gulfkrigssyndromet. Vart har du fått det ifrån.

  Varför skulle man inte våga skriva om något som man funnit var felaktigt? Trodde det var själva grejen med vetenskap, att man forskar, korrigerar, bekräftar beroende på resultaten. Men som sagt, det finns en pöbel i varje land….

  Gilla

 13. gastlind skriver:

  Vi har fortfarande inte ”facit i hand” som du påstår. Viruset kommer fortsätta leva och sprida sig fast långsammare än tidigare och kommer förr eller senare mutera, liksom alla andra virus. Kraftansträngningen i Sverige var en bra övning inför den gången i framtiden vi kommer råka ut för ett riktigt ”mördarvirus”. Har man rutiner så går det mycket snabbare.. 🙂

  Jag är nyfiken på vart du har statistiken över alla allvarliga vaccinskador som du utlovade före vaccinationen. Vi har ca 6 miljoner vaccinerade svenskar. Vart är alla som ”borde” fått neurologiska besvär och handikapp av vaccinet? Vaccinet tycks (enligt mediernas rapportering) ha dödat ungefär lika många som själva influensan. Fast uppskattningsvis är det jättemycket färre (10 till 100 gånger färre) svenskar som smittats av själva flunsan än som vaccinerats. Det innebär direkt att åtskilliga liv räddats. Men det är ju inte så noga. Lite svinn får man väl räkna med? 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.