Nu blir det kallare! Säger Fred Goldberg och PDO!

Al Gores berömda diagram kallad hockeyklubban som visar att jorden har blivit varmare. Bluff! Jorden har blivit kallare!

Jag skrev ett inlägg om Fred Goldberg och hans forskning. Han är en sån forskare som inte får synas i media fast han har rätt. Jag skrev att Solen har en cykel på 60 år. Men jag hade missuppfattat lite. Fred Goldberg skrev då den här korrigerande kommentaren – se nedan. Vilken jag tackar för. Jag känner att det är Solen som styr allt. Fast jag inte är forskare. Jag bara vet. Goldberg har skrivit två intressanta artiklar i DSM och en tredje är planerad. Den andra artikeln är utlagd och finns att läsa här.

Climategate är en skandal som visar att IPCC har manipulerat klimatresultaten under många år. Ändå är skriverierna om detta i media minimal. När jag söker på Climategate blir det 10 träffar på SvD och tre på DN. På DN ledde alla till olika chattar. Det läggs med andra ord locket på.

Hej Helena

Jag har just kommit hem från en rundresa i USA. Där har det varit den kallaste jul- och nyårshelgen på mycket länge.

Har nyss läst din fina blogg och vill bara korrigera en detalj. Jag har inte sagt att solen har en 60-års cykel. Det är en havsström i Stilla Havet som heter Pacific Decadal Oscillation PDO som har en 60-årscykel. Solen har ett flertal cykler.
Det som nu gör att det blir ovanligt kallt är att PDO vände för nästan 2 år sedan, att solen tappat sin rytm och det har inte varit solfläckar på drygt 2 år. Den 23 solcykeln slutade våren 2007 och den 24 solcykeln har inte kommit igång på allvar.
Förra gången detta hände var 1810-1812. Napoleon kunde då berätta om hur det var i Moskva. I solen finns bl a en 1000-årscykel som hade sitt maximum på bronsåldern (3 C varmare), under romartiden för 2000 år sedan (2C varmare), på vikingatiden för 1000 år sedan (1 C varmare) och nu senast toppade tusenårscykeln med solfläcksmaximum 2002. Sedan dess har det blivit successivt kallare.

Varma polarhälsningar
Fred

…….
SvD AB SvD DN

Detta inlägg publicerades i Politik, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Nu blir det kallare! Säger Fred Goldberg och PDO!

 1. Intressant, mycket intressant… nu har det varit rejäl vinter i en månad ju… och det trodde inte ens elverken. Fast de går ju alltid skadeslösa genom allt. En riktigt kassako för staten.

  Har köpt komprimerad sågspån för 25 kronor packen så vi överlever även om vintern håller på in i mars. 😉

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Mycket intressant! Tänk vad man kan hitta om man går utanför mainsteam-tracken. Klart ni överlver. Snart är det sommar igen… Men vi slippe i alla fall jordbävningar.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Fred: Inte bara Napoleon kan berätta om iskyla. Hitler fick känna på dom arktiska vindarna vid Stalingrad. Soldater och maskiner formligen frös fast. Naturen kan!

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Ja, hur kan man bortse ifrån solen och hans fläckar? Styr helt klart mer än Al Gore och company.

  Gilla

 5. soli01 skriver:

  Helena Palena – jag har varit mycket skepisk till det fårskockbeteende som vissa nu jagar fram. IPCC sväljer tydligen allt med hull och hår. De forskare och experter på området som har en mera moderat inställning till detta med växhuseffekten och stigande temperatur, får ju inte komma till tals i den omfattning som skulle behövas. Nu blir det ett ensidigt gnällande på stegrad temperatur och detta stämmer ju inte om man läser på lite.
  Humlum är ett namn som du kan läsa. Han är mycket försiktig. Här en sida om detta.
  http://translate.google.se/translate?prev=hp&hl=sv&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.climate4you.com%2F&sl=en&tl=sv&history_state0=

  Gilla

 6. Ola Jennebrink skriver:

  Jasså är det solen?Hur kan det bli kallt av den?Solen är ju varm. Annars trodde jag att det var Obama-effekten.Det blev svinkallt så fort han kom till klimatmötet i Köpenhamn. Allvarligt talat:Vartefter jag upptäcker hur förljugna våra media är så blir jag alltmer konspirationsteoretisk. Det är inte ett angenämt uppvaknande.Inte alls!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Antonia: För mig är Solen en hon! Man säger nog Solen hon – eller kanske den.

  soli: Ska genast kolla upp humlum! Bara namnet gör ju att man vill kuta dit! Nej, det stämmer inte men några har under många år tjänat multum på hela grejen. Hellre då lite humlum!

  Ola J: Man måste förstå det här med termodynamikens första och andra lag för att greppa detta. Tur att Obama hann hem. Men han kunde visst inte åka helikopter den sista biten. Han fick tal bil eller om det var tvärtom.

  Nej, det är inte angenämt att vakna upp. Det blir bara värre och värre!

  Gilla

 8. Fred Goldberg skriver:

  Hej Helena

  Vi ska nog vara extra glada att Hitler konsulterade sina meteorologer (som inte förstår hur klimatcyklerna fungerar) när han planerade sitt fälttåg österut. Han hade då upplevt 2 svåra vintrar och frågade sina meteorologer om det skulle bli en 3.e. De svarade att de två första var mycket ovanliga och att det skulle vara uteslutet med ett tredje år på rad med sträng vinter. Lyckligtvis hade de fel och Hitler hade sedan inte kvar de divisioner han planerat för att skicka mot Sverige. Världshistoria och klimat hänger tätare ihop än vad vi kan förställa oss.

  Varma polarhälsningar
  Fred

  Gilla

 9. Ola Jennebrink skriver:

  Fred- När tyskarnas anfallskraft var uttömd i jan -42 och de gjorde halt utanför Moskva var det tö.Sedan kom den extrema kylan.Ryssarna hade nog vunnit utan kylan pga tyskarnas logistiska problem.
  Helena.Förlåt trampet utanför bloggämnet.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Fred: När jag tänker på krig mår jag illa. Och särskilt sorgsen blir jag när jag på att det var så kallt under krigsåren och hur synd det var om människorna. Vad dom fick lida. Och det ännu mer p g a kylan.

  Undrar hur lång tid det ska ta innan dina klimatsanningar blir allmängods? Kopernikus förstod att jorden gick runt solen. Men han vågade knapp säga det till någon. Men vi vet ju hur det gick. Vetenskapliga sanningar kommer fram till slut. Sanningen måste alltid segra.

  Ola: Jag såg en dokumentär häromkvällen. Stalin plockade fram förband och ny tanks. Du har rätt. Stalin hade nog vunnit även utan den bistra kylan.

  Gilla

 11. Tomas skriver:

  Hysterin med den sk. mänisko skapade globala uppvärmningen kom av sig en aning när vi fick en kallare vinter än på 10år. Det har nu varit väldigt tyst om det i gammelmedia 😛

  Ang. andra världskriget så var det ju de privata bankerna som tjänade pengarna på det eftersom de finansierade båda sidorna.
  Prescott Bush (pappa och farfar till Bush Sr resp George W. Bush) tjänade miljoner på att sälja olja till tyskarna via IG Farben.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Tomas: Det är skönt med en riktig vinter. Undrar hur Al Gore mår? Pyton skulle jag tro. Kommer att gå till historien som världens bluffmakare.

  Gilla

 13. Pingback: Vilken vinter! Vad säger klimatnissarna nu? « Palena Inn

 14. Josef Boberg skriver:

  Människan spår, men Solen rår – över såväl väder som klimat (video 2,5 min)”vet” Josef B. 😉 🙄

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Josef: Vilken liten forskartomte! Pratade så försiktigt. Men det var ju före Climategate. Kanske han tar ut svängarna lite mer nu. Märkligt! Det ÄR Solen som bestämmer. Hur svårt ska det vara att förstå det. Kan man undra.

  Gilla

 16. Holmfrid skriver:

  Fred,
  Jag vore tacksam för din kommentar till följande:

  W.F. Ruddiman redovisar en intressant teori om människans klimatpåverkan i en artikel i Scientific American (mars 2005) ”How did humans first alter Global Climate”, där de cykliska temperaturvariationerna orsakade av solen/jordens rörelser, stördes för 8000 år sedan genom massiv avskogning i samband med odling. Samma avvikelse iakttogs för CO2 i atmosfären. 3000 år senare avvek metan i atmosfären från historiska, cykliska mönster.
  Detta sammanföll med start av risodlingarna i Asien. Artikeln med sina diagram är mycket intressant.

  Gilla

 17. Erik skriver:

  Solen har sina cykler, det vet ju alla nu. Vad kanske inte alla vet är att solens påverkan på klimatet avtog under 70-talet, och ändå steg temperaturerna. Varför? Jo, för att växthusgaser och solen driver gemensamt klimatet upp och ner. Men när solens styrka minskade, så ökade växthusgaserna temperaturen istället. Varför har vi annars känt denna värme som har kommit? Värmerekord över hela jorden. Är det ingen som är orolig över vad som händer när solens styrka tilltar igen, och förstärks av de växthusgaser vi släpper ut?
  Fred Goldberg är en av de få forskare som talar om att det ska bli kallare, vilket nästan ingen annan forskare sagt sedan media påstod det under 70-talet (ett missförstånd som media sedan skyllde på miljöaktivisterna). Att Fred Goldman, som enligt den här bloggen framstår som en trovärdig forskare, har slagit sig i slang med Fred Singer – Killen som var i maskopi med tobaksbolagen innan det blev allmänt känt att rökning orsakar cancer – visar ju bara på att han kanske mest är inflytelserik, inte trovärdig. Fred Singer har ju även mottagit pengar från de stora oljebolagen i ”finansieringar”.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Holmfrid: Vi får hoppas att Goldberg hoppar in och svarar.

  Erik: Det var säkert varmt som i h-t även under bronsåldern stundals. Jag tror inget är nytt under Solen. Människan är en lite flugskit i sammanhanget. Och vad Fred G gör med Fred S undrar jag vad du menar. Hur samarbetar dom? Vill dom att folk ska röka mer eller vad då? Det låter nästan som så.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.