Kan man göra en jordbävning? Äntligen en glad nyhet!

Jag mår illa och lever mig in i hur dom ska ha det. Usch! Kan inte ens läsa om det. Eller titta på TV. Tar det aldrig slut? Därför är det extra roligt att det finns män som finansmannen Roger Akelius. Han har genom sin stiftelse Akelius Foundation beslutat att skänka 100 miljoner kronor till SOS Barnbyars verksamhet i Haiti. Pengarna ska användas under en 25-årsperiod för att säkra försörjning och utbildning för de cirka 400 barn som bor i de två barnbyarna Santo några kilometer utanför Port au-Prince och Cap Haïtien i norra delen av landet. All heder åt honom!

Han väljer SOS Barnbyar eftersom dom inte har några styrelsearvoden alls till skillnad från flera andra stora hjälporganisationer. Och det var lite avgörande för honom. De har en effektiv kontroll på vart pengarna tar vägen. Bra! Så det inte blir som i Röda Korset med rufflaren Johan af Donner och hans två kumpaner. Fy vilken ohederlig människa! Undrar hur mycket ordförande Bengt Westerberg visste.

Kan man göra en jordbävning funderade jag på igår. Förmodligen? Men kan det finnas så onda krafter i världen som sysslar med sånt. Det verkar så. Läs på Byfånens blogg!

SvD
…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Kan man göra en jordbävning? Äntligen en glad nyhet!

 1. Nej men Helena det där var bara för dumt, att det var en massa journalister på väg till Haiti innan jordbävningen. Nån måtta får det väl vara på konspirationsteorierna. Även på nätet…

  Och den där Akelius har tjänat sina pengar på lite skumma sätt, drog i väg till Cypern och fick andra att göra likadant.

  Han plockade ut 1 miljard ur sitt bolag och hade skulder på 20 miljarder. http://www.realtid.se/ArticlePages/200907/24/20090724103930_Realtid925/20090724103930_Realtid925.dbp.asp

  Men naturligtvis är det bra att han vill hjälpa till, hur han än har tjänat sina pengar. Om det nu är hans egna.

  Ha en trevlig lördag annars 🙂

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Jag skulle önska att jag också var jätterik. Då skulle jag åka till alla gatubarn i världen och ta hand om dom. Akelius bor på Bahamas och han var noga med att inte ge pengar till Röda Korset i alla fall.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Allting är möjligt. Min tro på det hederliga krossas varje dag. Då är det tur att det finns snubbar som Roger Akelius. En man som inser att pengarna är inte värda ett jävla skit när han själv gott vidare till dem eviga jaktmarken där man ostraffad kan jaga tom varg.
  Hörde också att Angelina Jolie och Brad Pitt har sänkt en stor summa pengar till Haiti.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Du har nog rätt. Vad ska vi skänka! Rädda Barnens bössor. Undrar om pengarna kommer fram. Nä, 90 procent går nog till administration.
  Madonna har också skänkt.

  Gilla

 5. Mike skriver:

  Väcker avsky vilken vidrig jävla människa ..han ska ha samma straff som en massmördare.

  Denhär mannen och hans kumpaner är så gott som döda

  En vacker dag får vi tag på Joachim påssner ochså som mutade tv 4 – interpol och tingsrätten i sverige.

  Jävla hycklarsystem som bara gynnar dom största tjuvarna som våra egna skitpolitiker.

  Exponera Nwo skitsystemet

  Gilla

 6. Vaken skriver:

  Alltså, ”katastrofen” på haiti var så icensatt som det bara kan bli. Den hade planerats länge och väl, dessutom har man gjort haiti till ett av världens absolut fattigaste hörn i lagom tid. Att vi skickar ner hjälpande händer är väl absolut ok, men att pumpa ner pengar i alla former blir bara fel. Det hamnar som alltid i fel människors fickor. Och vilka ska frälsa? Usa givetvis och inte vilka helgon som helst utan superhelgonen clinton/bush som startat en ”fond” dit länderna ska pumpa in pengar. Snacka om vansinne. Folk går dessutom på det, otroligt..

  Angående skapa jordbävningar rekommenderar jag starkt att söka på HAARP och även lyssna på människor som kan mycket om detta. Youtube har mycket, project camelot likaså.. Mycket intressant!

  Gilla

 7. redaktörn skriver:

  Jag har under en tid intresserat mig för konspirationsteorier och sajter med den inriktningen. Spännande övningar på den hissnande randen mellan fantasi och verklighet.
  Vaken.nu t. ex. erbjuder ett helt ”paket” för att vägleda oss in i konspirationernas värld. Och på vägen visar de hur pengar kan tjänas även i denna branch – och då faller trovärdigheten platt!

  Gilla

 8. Znogge skriver:

  Heder åt Akelius och ett bra val!

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Mike: Dina hästar är frustrerade! Du kanske skulle lugna ner dom lite.

  Vaken: Man kan ju fundera. Och jag bara undrade. Jag är så snäll och blåögd och kan inte i min vildarste fantasi tro att det kan finnas så elaka människor.

  redaktörn: Du menar alltså att Vaken.se tjänar pengar på sin ledsagning? Och då faller det platt. Om dom inte får pengar hur ska dom annars finansiera det hela? Ska kolla om dom skriver något om jordbävningen.

  Znogge: Instämmer! Var jag rik skulle jag också göra något bra.

  Gilla

 10. ollemunter skriver:

  Läste en bra sak på en tidning. Några fick frågan om de skänkt pengar till offren på Haiti.

  Det bästa svaret var: ”jag skänker inga pengar av politiska skäl”

  Vadå politiska skäl – ja men tänk efter – jobblinjen gäller och då ska inga ha bidrag

  😆

  Gilla

 11. Pingback: Finns det ett samband mellan jordbävningar och dollarhegemonin – MIK? | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.