Gulag nästa för LO-killen i Skåne

Kenneth Björkman - tuff kille från Skåne som törs skrika att kejsarinnan är naken!

Kenneth Björkman - tuff kille från Skåne som törs skrika att kejsarinnan är naken!

Kenneth Björkman, ordförande för LO Skåne, fackförbundets tredje största distrikt, vill att Wanja Lundby-Wedin avgår. Mitt förtroende för henne är lika med noll. Man borde se sig om efter något annat, säger han. Igårkväll satt han i Debatt och var tämligen ensam om sitt krav. Och så sa han att han trodde att han hade repressalier att vänta eftersom han vågat kräva Wanjas avgång. Och han är tämligen ensam på banan. Med tanke på att vi lever i lilla Sovjet så har han nog rätt.

Det är mycket troligt att det kommer att hända saker med Kenneth. Han blir kanske mobbad och omplacerad. Men om det händer ska vi starta en bloggbävning till förmån för dig Kenneth. Nu är det andra tider som gäller. Med nätets hjälp kan vi flytta berg. Och nu är det svårare för makthavare att mygla och ha sig där bakom draperiet. Kör på Kenneth! Vi är många som håller på dig!

DN
AB

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Gulag nästa för LO-killen i Skåne

 1. Antonia skriver:

  Håller med dig. Och med honom. Så jävla upprörd jag blev igår när jag såg programmet. (Och kvinnan som orerat om en komplott mot kvinnor skulle gärna ha skjutit——–FRA jag bara skämtar så klart)

  Men den andra bossen som var sa att de vill ha kvar Wanja för att hon är så mjuk. Nog inte i kroppen men i sin sätt,och då är det nog lätt att styra henne dit man vill.

  Kenneth kommer ha det tufft, antingen fallar han ner i fallluckan, eller alternativt blir han det nya LO- chefen. ( fast då måste jag lära mig skånska lite bättre 😉

  Och hon piper fortfarande om att hon avgår inte hon har medlemmarnas förtroende. Vilka medlemmar menar hon? Distriktscheferna som är oroliga att kanske även deras hemliga avtal avslöjas eller menar hon såna som oss ( nåja, jag är inte medlem, men känner med andra ändå)

  Det är precis samma fasoner som i gammalkommunism. Där föll ingen heller på högre poster. De blev befordrade till än ännu bättre position. Så det kommer inte gå nöd på lilla Wanja.

  Gilla

 2. mrmhalland01 skriver:

  Bra Helena !

  Jag kommer givetvis länka till ditt inlägg och uppmanar alla andra som läser här att göra detsamma !
  Nu är det dags att visa dessa orubbliga köttberg att vi inte tolererar deras mygel för egen vinning och att de trampar på de som inte gör det samma och håller tyst.

  Gilla

 3. Pingback: Har LO spelat ut sin roll ? « mrmhalland

 4. Pingback: fega fackliga ledare har burrat upp sig till slut… « Divage

 5. Anna skriver:

  Wanja beter sig ung. som de gammalsovjetiska partikoryféerna gjorde. Dessa gjorde sina uttalanden i Pravda och Wanja gör numera endast sina uttalanden i LO- Tidningen eller på LO:s hemsida.

  Därför behövs initiativrika “dooers” som Helena mer än någonsin!

  Från LO- Tidningen saxar jag därför följande:

  “””LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin har inga funderingar på att avgå trots kritikstormen efter pensionsaffärerna i AMF.

  – Det vore fegt att göra det, säger hon till LO-Tidningen.

  – Jag har fått ett förtroende från medlemmarna. Jag kan inte svika det förtroendet, säger LO-basen.

  Lundby-Wedin anser att hon fortfarande är trovärdig i sin kritik mot höga löner och bonusprogram.”””

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ja, allihopa. Det är rena sovjetfasonerna på gång. Otroligt hur dom får hålla på. Länka och skrik alla som kan!

  Wanja uttalar sig inte bara i LO-Tidningen och på LO:s hemsida – hon har talat in en egen video som den värsta president. Den kan ni se på LOs hemsida. Newsmill-folket tycker också det är sensationellt.

  Såg en snutt av videon på Rapport igår och herregud – det var som en töntig hemma-video. Undrar om hon spelade in den i sin stora patriciervåning i Stockholm? Fuck off Wanja!

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  När jag var ung och fortfarande bodde i Ungern har de spelat in en film som heter på svenska Vittnet. Den var förbjudet länge, men med de rätta kontakterna kunde man förstås se den. Handlade om den enkla människan som var en enkel vakt som gick sina rundor sidan om floden för att kunna varna i tid om det skulle bli översvämning. En dag hämtades han in på förhör för något han har sagt. Följden blev mirakulöst ett något bättre befattning. Och med varje fadäs han begick fick han högre och högre positioner. Tills han blev president. Nu kommer jag inte ihåg alla turer och är osäker även på slutet, men har för mig dock att fallet blev ganska hårt. Även det på kommunistiska maneer.

  Verkar som Wanja har skapat en egen bubbla och där känner hon sig säker, samt att facket står bakom henne. Men cheferna börjar dock kapitulera och tycker nu helt plötsligt att hon bör packa och gå.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Du har ju levt på riktigt under kommunismen vad jag förstår och vet hur det är. Det som sker nu finns det inte ord för. Dom måste tro att vi är dumma. Wanja & Co är ett frälse som tror att dom kan göra som dom vill. Men det ska vi ändra på. Vi ska piska ut dom på banan. Rätt ska vara rätt för annars kan vi inte leva tillsammans.

  För säkerhets skull la jag just in min grej på Newsmill också. Få se om dom släpper den – men det tror jag.
  Ska mejla till Kenneth och be honom hålla kontakt med mig för att se vad som händer med honom i framtiden.

  Gilla

 9. Znogge skriver:

  Heder åt Kenneth Björkman! Någon med förnuftet i behåll i alla fall…

  Gilla

 10. mrmhalland01 skriver:

  Bra att du gör detta till din ”Baby” Helena.
  Svd skriver idag att blogg-sfären rasar, men som vanligt refererar de bara till proffs-politikers bloggar.
  Hjälps vi åt kan du kanske visa att engagerade ”vanliga” medborgare också kan göra skillnad nu när vi har nätet som vapen.
  Jag har fortfarande inte gett upp när det gäller Lollo, men locket har lagts på och alla ansvariga har slutat svara på mina mail.
  Det står dock klart att de följt bloggen och helenes facebook-grupp, så visst går det att påverka.
  Personligen känner jag att jag måste lära mig rätt kanaler för att nå framgång.

  Gilla

 11. Anna skriver:

  WANJAS FÖRETRÄDARE SOM LO- ORDFÖRANDE VÅR EN LIKA GOD KÅLSUPARE.
  ATT DOM INTE SKÄMS!

  Försäkringsbolagets Afas vd Torgny Wännström fick både lön och pension under två år, rapporterar LO-tidningen. – Det kan naturligtvis sticka i ögonen att man får både lön och pension. Men systemet fungerar så, säger Afas styrelseordförande Bertil Jonsson, tidigare LO-ordförande.

  Pensionen är enligt årsredovisningen ”oantastbar”. Wännström, som fyllde 60 år den 14 juni 2006, fortsatte som vd i lite drygt två år, till den 1 augusti 2008.

  Under den tiden fick han dubbla ersättningar, vd-lön, på ungefär tre miljoner om året och pension, som är 75 procent av lönen — 430 000 kronor i månaden.

  Också två av de tre vice vd:arna i Afa Försäkring, Lars Öhrstedt och Gunnar Söderberg, har liknande förmånsbestämda pensioner. De har rätt till 70 procent av sin lön i pension från 60-årsdagen, även om de då skulle fortsätta att arbeta hos Afa eller någon annan arbetsgivare.

  Bertil Jonsson, blev styrelseordförande 2002. Han säger att han inte haft anledning att förhandla om pensionsvillkoren för Torgny Wännström, som anställdes redan 1992.

  – Torgny Wännström var vice vd i Folksam innan han kom till Afa, och han hade med sig pensionsvillkoren därifrån. Det samma gäller Gunnar Söderberg och Lars Öhrstedt, som också kom från Folksam, säger han.

  kÄLLA: TT

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Anna: Dom sitter säkert och säger: Because we are worth it!

  Gilla

 13. mrmhalland01 skriver:

  Det är så otroliga summor så man förstår det inte.
  Min farfar (sosse fast han var fabrikör, ovanligt på den tiden) var med att skapa arbetsförmedlingen och facket, troligen bara på lokal nivå. Detta var tidigt 1900-tal.
  Han skulle vrida sig i sin grav om han såg detta.
  Att de som företräder medlemmarna urlakar hela systemet genom att själva roffa åt sig det medlemmarna tror är deras trygghet.
  Det är så vidrigt så jag mår illa !

  Jag kan tillägga att farfars politiska åsikter inte gick i arv 🙂

  Gilla

 14. ollemunter skriver:

  När blir det generalstrejk?

  Skulle alla ha en årslön på banken, vore det nog inga problem, men problemet är att svenska folket är så jävla fega och så uppbundna av lån och annat skit, att detta blir omöjligt, därför kan dom här jävla svinen, som Wanja Lundby-Wedin och dom andra pamparna sitt säkert.

  Svetsaren på andra raden bakom honom från fastighets, var bäst av alla, han sa sanningen.

  Jag har själv erfarenhet av att ha varit med om att organisera en vild strejk. Hur många här, är det som varit med om något liknande?

  Gilla

 15. LE's sekreterare skriver:

  Facket och a-kassa , vad ska man med det till?
  När det gäller (som idag) då har man iallafall ingen nytta av fack och a-kassa.

  När det inte finns några jobb att söka, så får man ingen a-kassa. Sådana är reglerna.

  Om jag sparat de pengar jag betalat till fack och a-kassa
  hade jag idag haft 300 000kr på banken.
  Det hade räckt till 5ggr mer trygghet än vad a-kassan kan ge.

  Avsätt inte wanja, avsätt facken, ams och ”bluff-försäkringar” !

  Ska det städas, så ska det.
  Gör revolution mot bluff-tryggheten. (Sug på den FRA.)

  Gilla

 16. LE's sekreterare skriver:

  LatentEnergi hälsar. och tillägger:

  Låt pengarna tala!

  Det är den enda röst som makten lyssnar på.
  Betala inga pengar till facket.

  Gilla

 17. soli01 skriver:

  Har även jag skrivit några rader ang denna ”plump”.
  Det var ynkligt av de fackliga topparna att sitta och försvara sig med att de handlat i medlemmarnas intresse. Den klart lysande stjärnan var utan tvekan Kennet Björkman som uttryckte sina medlemmars åsikt – avgå. Så ska en företrädare för sina medlemmar uppträda!

  Folksam äger snart hela Svedbank och Wanja o Comp´får därav ett stort inflytande på denna bank. Kan man lita på att de inte bara skriver på utan att kontrollera . Jag har helt tappat förtroendet för dylika makthavare.

  Gilla

 18. ollemunter skriver:

  Lite om Kenneth Björkman som vägrar lyda order:

  http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=29273

  Gilla

 19. ollemunter skriver:

  Missade lite på länken:

  http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=292732

  Kanske du kan fixa det Helena?

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Olle: Länker funkar bra! Jag ska mejla till Kenneth och säga att han hör av sig till mig om han blir mobbad.

  Gilla

 21. TB skriver:

  Att Wanja Lundby-Wedin med sitt agerande visar att hon är en dubbelmoralens mästare har stått klart allt sedan denna affär började. Vad som är mera intressant är att det är väldigt väldigt tyst från Lundby-Wedins kollega i socialdemokraternas verkställande utskott, partiordförande Sahlin.

  Tydligt är att inte Sahlin verkar våga ta bladet från munnen och kritisera detta dubbelmoraliska skådespel.

  Som trogen Alliansväljare är detta bara att välkomna då det visar den rödgröna alliansens verkliga ansikte.

  Gilla

 22. mrmhalland01 skriver:

  TB :
  Klart inte Mona våga kommentera detta.
  Wanja är ju inte ensam om detta.
  Läs ovan om Margot…

  Gilla

 23. globalt politiskt grupptryck skriver:

  Earth hour
  Om du inte tycker att global uppvärmning är bevisad eller av ondo, så tänder du alla lampor du har.
  Om du är övertygad att ”global uppvärmning” teorin stämmer och behöver bekämpas, så släcker du,

  Eller mer partiskt uttryckt :


  Switching off your lights is a vote for Earth,
  or leaving them on is a vote for global warming.
  WWF are urging the world to VOTE EARTH and reach the target of 1 billion votes,
  which will be presented to world leaders at the
  Global Climate Change Conference in Copenhagen 2009.

  http://www.earthhour.org/home

  Gilla

 24. Antonia skriver:

  Nej; Mona Toblerone Sahlin stöder förstås Wanja Grundlurad Lundby-Wedin.
  annat vore förstås otänkbar. Vi tjejer bör hålla ihop som Mooona brukar säga.

  Gilla

 25. alnabone skriver:

  Mona har spelat ut sin roll och det visar hon allt mer tydligt genom att nu dessutom gå ut och ta Wanja Lundby-Wedin i försvar… Skabbigt värre!!! 😦

  Gilla

 26. Pingback: Strategi: LO:s försök att påverka media! « the Campaign Dossier

 27. Fritt Fall skriver:

  Det är bra att LOdjuret Wanja Rövardoter sitter kvar. Hon påminner bara Svenska folket om att vissa är mer jämnlika än andra varje gång hon visar sitt falska leende.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.