John Bouvin juckade i riksdagen! Nu utmanar han Jimmie Åkesson!

John Bouvin i riksdagen.

John Bouvin i riksdagen.

Kommer ni ihåg John Bouvin? Ulf John Fredrik Bouvin, född 13 september 1947, var nydemokratisk politiker, riksdagsman 1991–1994 och partiledare 1997–1998. Bouvin är ingenjör. Bouvin gjorde sig kanske mest känd för sin kritik av en lag om registrerat partnerskap, en kritik som han illustrerade med hjälp av obscena gester i riksdagens talarstol År 1997 gav John Bouvin ut sin bok Riksdagen kan dra åt helvete som ett slags politiskt testamente från riksdagstiden.

Han inledde inför valet 1998 ett samarbete med Konservativa partiet, vilket ledde till splittring i Ny demokrati. I samband med en högerextrem demonstration utan tillstånd den 1 maj 1998 omhändertogs Bouvin av polis för störande av ordning, och efter detta fick partikamraterna nog. Fyra av fem länsansvariga krävde hans avgång och Bouvin uteslöts. Så vad gör Bouvin nu:
– Just nu sitter jag och skriver på ett nytt partiprogram åt SD, ett som hänger sig åt nationalismen istället för den dumma ”socialkonservatismen”. Denna ”socialkonservatism” är bara ett bevarande av den byråkrati och det förmynderi jag brukade bekämpa! Så den måste slängas på soptippen! Läs mer här!

dn dn svd svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till John Bouvin juckade i riksdagen! Nu utmanar han Jimmie Åkesson!

  1. Stig Palm skriver:

    Blir denne man Partiledare för SD kommer det att rasa som ett korthus? Fel inriktning och zero karisma.

    Gilla

  2. Helena Palena skriver:

    Stig: Han ska nog kanske laga tänder istället. Men läs gärna resten av artikeln på Hänt i Sverige. Bouvin har många bra poänger.

    Gilla

  3. Erik skriver:

    Bouvin har många bra poänger. Men han kan lika gärna vara en nyttig idiot till partiledningen. Att det finns risk för uppror i SD är väl ganska troligt. Varför inte då låta de upproriska sluta upp bakom en ovalbar kandidat? Locka ut dem på öppen mark där de är sårbara, så att säga?

    Gilla

  4. Lumik skriver:

    Hänt i Sverige är en skämtsida, bara så ni vet…

    Gilla

  5. Helena Palena skriver:

    Lumik: Vi vet! Men bra kritik! Hela tillvaron har blivit ett skämt! 😛

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.