Konton i Riksbanken nu! Privata bankerna parasitära och onödiga mellanhänder!

Abtaham Lincoln

Abraham Lincoln

Vill ni lära er var den verkliga makten sitter ska ni lära er om pengarna. Vi röstar på politiker men det är som ett slag i luften. Ekonomin styr politikerna. Det borde väl vara tvärtom! Vi styrs i själva verket av Federal Reserve genom Bank of International Settlesment (BIS) i Schweiz. Hur kul är det på en skala?

Det finns en blogg som heter Ett nytt penningsystem. Han som har den är anonym. Bästa infot och upplysningen om det sjuka penningsystemet (som är roten till allt ont) hittar ni där. Gå med i denna facebookgrupp. Det är han som har den under namnet Lincoln den andre. Suveränt!

Avskaffa storbankernas monopol på Riksbankskonton och låt allmänheten få hålla svenska kronor på Riksbanken. Jag skulle då kunna betala dig direkt från mitt Riksbankskonto till ditt Riksbankonto. Det skulle i princip vara lika enkelt som när jag köper en pryl från dig kontant -jag ger dig 1000-lappen i handen och inga banker är inblandade. Likadant ska det vara med de digitala svenska kronorna – rakt av från mitt Riksbankskonto till ditt Riksbankskonto- inga banker ska ligga som en binnikemask i betalströmmen mellan dig och mig.

Bankerna är en lika parasitär onödig mellanhand när betalningar sker digitalt – de behövs helt enkelt inte! En massa mellanled kan kapas bort.”

Här en annan bra grupp: Nätverket mot bankernas tryckande av pengar ur luft

”Detta är en grupp för penningreform, det vill säga diskussioner om ett bättre bank- och penningsystem. Det är vårt huvudfokus, men rimliga utvikningar om angränsande ämnen och frågor är också ok.”

Inte ens bankerna ser sina ”pengar” som pengar

dn dn svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Konton i Riksbanken nu! Privata bankerna parasitära och onödiga mellanhänder!

 1. Shawn skriver:

  Man kanske skall gå längre? Alla mellanhänder är mer eller mindre parasiter som skor sig på andras arbeten. Det är de som vill behålla detta vansinniga ”ränte” samhälle där det inte finns tillräcklig med pengar att betala tillbaka lånen. Samma klaner som tex äger media.

  (Riksbanken trycker 100kr och lånar ut det till en bank men 1% ränta. Dvs banken skall betala tillbaka 101kr. Rent matematiskt är det därmed omöjligt att betala tillbaka. Detta är problemet när man gick från äkta riksgäld där 1kr motsvarade en viss mängd ädel metall. Detta är också orsaken till inflation eftersom pengar egentligen inte har något värde. )

  Gilla

 2. stefan skriver:

  Obetald arbetskraft heter mervärde i det älskade systemet. <och utifrån att merparten tycker allt är så bra så lider de ju bevisligen av Stockholmssyndromet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.