Nej till Nato! Bästa lösning för Sverige är ett eget försvar utan kapacitet att bedriva anfallskrig

Sverige har både genom tur och skicklighet klarat sig undan två världskrig rätt bra men just nu så håller de politiker som finns i landet i stort på att fördärva 200 års fred med sitt nya agerande. De påstår att vi får ökad säkerhet genom ett Natomedlemskap, skriver Lasse i detta inlägg.

Att förlita sig på teknik är inte en bra militär strategi, och då menar jag verkligt lång strategi.

De krigsmakter som vinner krig är de som är beredda att ta enorma förluster. De som tror att man kan vinna långa och svåra krig med teknik är fel ute. Krig idag är detsamma som krig igår.  Det handlar om folk och om deras attityd i strid. Visst nya vapen och doktriner finns men krig handlar idag som igår om att leva eller dö. Om att vara fri eller ockuperad.

All ny teknik är besvärlig, och se på USA:s nya flyg som är försenat år efter år på grund av att tekniken inte fungerar fullt ut. Nu har de sjösatt sin nya hangarkryssare Gerald Ford och den fungerar inte heller och kostnaden för det här stålåbäket är svindlande.

carrier-ford

Men det finns också anledning att fundera över om dessa problem som uppstår är sådana att de egentligen är ekonomiska och att de bolag som äger de tillverkande enheterna tjänar mer pengar om det tar extra tid att få igång de här enorma militära köpen. Det här fartyget den dag det är igång har en större militär kapacitet än många länder har. Men det flyter och om man får hål i skrovet så sjunker det ändå. Minns hur det gick med den Spanska armadan.

Min åsikt är att vi idag bygger upp en krigsmaskin som inte kommer att fungera i krig som det varit tänkt, och detta jämför jag med vad Fransmännen gjorde under 1930 – talet när de byggde sin fantastiska Maginotlinje mot Tyskland för att stoppa Tyskens anfall om det blev krig igen. Den var värd ingenting när kriget kom för när Tysken anföll 1940 då gick de runt Maginotlinjen och intog den bakifrån med dess 400 000 försvarare.

Att förlita sig på militär teknik istället för att ha ett land och ett folk bakom sig är helt galet. Länders befolkningar som känner tillhörighet till sitt land, och har viljan att försvara sig är alltid den bästa garanten för att få vara i fred – det tillsammans med en klok politik som inte utmanar de stora och starka länderna. Sverige har både genom tur och skicklighet klarat sig undan två världskrig rätt bra men just nu så håller de politiker som finns i landet i stort på att fördärva 200 års fred med sitt nya agerande. De påstår att vi får ökad säkerhet genom ett Natomedlemskap.

Jag ser på Nato som dagens Maginotlinje som redan föråldrad och seg, byråkratisk och helt fel lösning. Nato kommer inte att kunna lösa den uppgift man tagit på sig. För vårt land är bästa lösningen ett eget försvar utan kapacitet att bedriva anfallskrig. Att ställa sig på sidan av militära allianser är helt rätt och vårt medlemskap i EU föreskriver inte att vi skall ingå i någon militär allians med USA, Canada och Storbritannien nu när de lämnar EU.

Lasse

Uppdatering från Lasse:

NATO AIR CHIEF: For Russians, engaging an F-35 would be like jumping into a boxing ring to ‘fight an invisible Muhammad Ali’

På samma sätt som ett fartyg bara flyter så länge det inte blir ett hål i dess skrov är det med flyg. När det träffs av något då ramlar de ner. Ryssarnas nya vapensystem för luftförsvar S-500 plockar ner de här 2 miljarders planen som om det vore fågeljakt. Detta gör de på avstånd uppemot 50 mil.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nej till Nato! Bästa lösning för Sverige är ett eget försvar utan kapacitet att bedriva anfallskrig

 1. Helena,

  I believe that the truth is a little harsher.

  Here is how I see the world’s war machines:-

  A. The military-industrial complex requires on-going production.

  B. In America, for example, there is an entire lobby to ensure that the politicians are fully committed to the arms industry. The pretext used is that for ”security” there must be more arms production – so – there never is any refusal of increasing defence allocations which the politicians vote in the budget.

  C. The pattern is not that different in Sweden:-

  https://redice.tv/news/sweden-arming-the-world-the-neutrality-that-never-was

  Gilla

 2. Benny skriver:

  Hangarfartyg är naturligtvis sittande fåglar mot en kapabel och kompetent fiende! En kärnvapentorped behöver inte ens träffa nära för att sänka hela hangarfartyget plus dess understödsfartyg om de befinner sig i samma område. Dessa fartyg är till för att skrämma små länder som saknar kapacitet att sänka dom. Den här Nato Air Chief verkar inte veta vad han yrar om…Ryssland har radar som kan upptäcka stealthplan sedan flera år och det vet man om i Nato men man vill inte skrämma iväg möjliga köpare av skräpet som Norge t ex men att basunera ut det för mycket. Givetvis vet norsk militär också om detta också men man ska ju lura politiker och skattebetalare att allt är bra med F35 vilket ju är en fet lögn. Allt för att hålla igång business! I ett riktigt krig idag ska man inte befinna sig ombord på ytfartyg och flygplan som ju är de första att raderas ut av moderna luftvärnsrobotar, kryssningsmissiler och överljudsmissiler typ Brahmos etc.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Markus Andersson: Ja i stora drag håller jag med även om jag skulle undvika att spekulera i utgången av ett storkrig. Att Sverige riskerar att förvandlas till en grushög behövs alla fall ingen större kvalifikation för att räkna ut. Offrad utav stormakterna kanske på något liknande vis som de baltiska staterna offrades under och efter andra världskriget även om nya GULAG troligtvis kommer ligga i USA och inte Sibirien.
  Varken NATO eller Ryssland värnar svenska intressen eftersom de endast och åter endast är våra intressen.

  Gilla

 4. Kristian skriver:

  Tack för detta. Vi måste nog tyvärr arbete mycket aktivt för att driva denna linje.
  De flesta politiker och medier är helt förblindade av Natos storhet.
  Problemet är att de flesta i Sverige tror att vi är neutrala.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.