Totalt kaos inom IS efter en vecka med ryska bomber! Vilket praktfiasko för CIA!

Inte kan väl fattiga jihadister ha råd med så många nya och fina bilar!

Inte kan väl fattiga jihadister ha råd med så många nya och fina bilar – Toyota-jeepar!

Pentagons strateger är chockade. Starkt befästa militära ISIL-baser där stridsflyg ogärna används för bombningar, slogs totalt i spillror på några minuter av robotar som avfyrades från 150 mils håll – från små krigsfartyg!  Kina stöder helhjärtat den ryska insatsen, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

På en enda vecka!

Enligt massor av experter har en veckas ryska bombningar skapat ett totalt kaos inom ISIL. Panik och massdesertering äger rum överallt. Motsättningar mellan ISIL:s legosoldater från Tjetjenien, Irak, Uzbekistan, Tunisien och från en serie av länder i Europa har eskalerat. ISIL:s kontroll av Syriens olja har minskat. Pengarna sinar. Krigarnas löner har skurits ner. Enligt flera arabiska TV-kanaler pågår en skyndsam evakuering av krigarnas familjer på många håll. Rädslan för nya ryska flyganfall har skapat panik. Mängder av träningsläger och ammunitionsförråd är utslagna. ISIL är i upplösning.

CIA:s ”war on terror” gjorde det möjligt för ISIL att i smyg växa sig allt starkare bakom kulisserna. Över ett år pågick skenbombningarna. CIA höll i trådarna för planeringen. Oljefälten skulle ge ISIL de nödvändiga inkomsterna för att finansiera Syriens ”befrielse”. Målet var att tillsätta en amerikansk marionettregim i Syrien. Den förljugna västvärlden pumpade ut lögner i en strid ström i alla tillgängliga medier. Vilken ofattbar förljugenhet. Nu flyr krigarna i en strid ström i alla riktningar. Paniken är nära. En snabbupprättad militärpolis ska förhindra desertering.

Under ISIL:s uppgång kunde krigarna njuta av höga löner, stora bonusar vid militära framgångar, komfortabla liv, god mat och kvinnoslavar. Livet kändes tryggt på de militära baserna. Allt detta är nu över. Indiana Jones-äventyrarna flyr. Ingen militärpolis i världen kan förhindra detta.

Vilket praktfiasko för CIA. Vilken moralisk katastrof för den s k ”västvärlden”. Vilken dundertabbe av Turkiets president Erdogan som lät sig övertygas av CIA att gå med i ”war on terror”. Erdogans hat mot kurder blev hans fall. Det var ISIL som skulle sätta kurderna på plats – så lurades han med. Hur kunde han vara så enastående enfaldig?

De missiler som ryssarna avfyrade mot ISIL är den nya ryska varianten av Tomahawk. De avlossades från små korvetter. CIA trodde inte ett ögonblick på att ryssarna hade utvecklat denna teknik. Stackars USA:s hangarfartyg. Jättarnas tid på haven är förbi. Den amerikanska militären har chockats. Pentagons strateger är chockade. Starkt befästa militära ISIL-baser där stridsflyg ogärna används för bombningar, slogs totalt i spillror på några minuter av robotar som avfyrades från 150 mils håll – från små krigsfartyg! 

Kina stöder helhjärtat den ryska insatsen. Varken Ryssland eller Kina vill ha fler ”Libyen-katastrofer” i Mellanöstern. Det vill ingen utom ”det amerikanska militärindustriella komplexet” som bara är ute efter blod och krig och ett oändligt lidande. Europas folk borde tacka Ryssland. Kanske freden i Syrien nu äntligen kan bli verklighet. Vi kan åtminstone hoppas. Det är många krigsflyktingar som ingenting annat önskar än att få återvända hem till sitt hemland.

Tack Putin. Tack för att du försöker rädda Syrien från ett totalt kaos. Skäms CIA för det mänskliga helvete som du skapar överallt på jorden. Skäms alla europeiska lydstater som medverkat i alla de väl organiserade blodbaden i Mellanöstern. Den ofattbara förljugenheten i ”väst” har slagit alla tiders rekord. Jag vill kräkas mentalt.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Totalt kaos inom IS efter en vecka med ryska bomber! Vilket praktfiasko för CIA!

 1. Martin skriver:

  Nu har ju Syrien haft luftherravälde under hela konflikten så jag förstår inte hur de ryska attackerna skulle vara så revolutionerande som beskrivs i artikeln?
  Men jag håller med om vad artikeln säger rent etiskt.

  Gilla

 2. Peter L skriver:

  Jag tror inte USA bombat IS, de har släppt bomberna i öknen för att underblåsa intrycket av att IS är ostoppbara.
  En taktik för att bryta ner moralen hos Syriens reguljära trupper och öka flyktingströmmarna till Europa.
  Skillnaden är att Ryssarna faktiskt bombar och bekrigar IS i avsikt att förgöra organisationen.
  USA har spelat dubbelt och denna gång förlorat kontrollen över skeendet.
  Risken nu är att USA känner att de måste återta initiativet och därför eskalerar krigföringen långt utöver det rimliga.
  Att utvecklingen blir ett chickenrace mellan USA och Ryssland, vem som kan utmana motparten mest.

  Gilla

 3. Pingback: Exceptionellt | Jan Millds blogg

 4. Pingback: Totalt kaos inom IS efter en vecka med ryska bo...

 5. orglasse skriver:

  Kriget i Syrien i den fas det nu är inne i har Assad vunnit med hjälp av det Ryska flyget. Vad vi bör minnas är att flyg kan skjutas ner och därför har också Ryska marinens stora robotkryssare Moskva ankrat en bit utanför Syriska kusten.

  Ombord på Moskva finns en enorm arsenal av det bästa som Ryskt luftvärn förfogar över. Den täckyta detta fartyg och dess vapen garanterar är minst 300 kilometer ut från fartyget.

  Varken Turkiskt eller Amerikanskt flyg från deras baser i södra Turkiet eller för den delen Israeliskt flyg bör försöka sig på någon sådan manöver att attackera det Ryska flyget för då tar det hus i ”ni vet vad”.

  Dessutom ligger idag två stycken stora Ryska atomubåtar i vattnen utanför Syrien och de är laddade med kärnvapen – så hotet finns där och inte bara beslutsamheten.

  När man igår från EU:s sida vädjade om att Ryssarna ska sluta bomba i Syrien så menar de egentligen att sluta bomba IS och Al Quaida mål, då blir man mycket fundersam – varför ska de sluta bomba det är ju det som EU sagt man vill göra själv men inte kunnat.

  Svaret på denna fundering är nog hyckleriet som varit att man önskat bort Assad så man kunnat bygga den gas pipeline man ville ha från Quatar till Turkiet för att sedan sälja gas till Europa och stoppa den Ryska gasförsäljningen. Man vill från EU:s sida försvaga Ryssland, och det var därför Assad skulle bort och resultatet det ser ni nu i Skåne där det väller in människor som flytt från terrorn därnere. Det är våra politiker som orsakat lidandet i sin iver att försvaga Ryssland.

  Vad blir då nästa fas i detta krig för det kommer en till minst.

  Terrorgrupperna kommer att förintas och upplösas i Syrien men det är här det blir än mer intressant för vad sker nu i Irak. Irak styrs i princip av Shiamuslimer idag till skillnad mot under Saddams terror då det var Sunni muslimer. Det är sunni som bildar både IS och Al Quaida terrorgrupper och som utför massakrer. Turkiet är ett Sunniland – Iran är ett Shialand – Jordanien är ett Sunniland liksom de flesta Gulfstaterna men det finns mellan 3 – 4 miljoner Shia i Saudiarabien som är hårt hållna av den diktaturen. Hatet mellan Sunni och Shia är enormt och det har varat ända sedan Ali mördades i Bagdad runt år 800 av det Prästerskap som då tog över den Islamska läran. Ali var brorsson till Mohammed och skulle bli Islams ledare.

  Så det vi kan förvänta oss nu är ett utvidgat krig där Iran stödjer Iraks regering i sitt nya krig mot Sunni. Sunniterrorn i norra Irak blir därmed slut och sunni flyr till Turkiet. Saudi och deras medlöpare kommer naturligtvis inte att finna sig i det här och de tillsammans med Turkiet som är ett Natoland drar in Nato i kriget och Ryssarna finns på Shiasidan.

  Vad blir resultatet av det här då………………….

  Troligen så försvinner Turkiet som den statsbildning de är idag och splittras i minst tre olika länder. Irak tas över helt av Shia och ingår en allians med Iran där även Assads Syrien blir en del av.
  Har Jordanien tur klarar de sig även denna gång. Israel blåser stridstrumpet och kan eventuellt gå i krig.

  Vem vet säkert detta är min syn

  Armageddon ligger en bit utanför Haifa i Israel och för de av er som läst bibeln ni vet vilken strid som skall avgöras där. Det är inte många mil från krigets spelplatser till dessa fält som jag besökt vilka är Harmagedon eller Armageddon beroende på språk.

  Gilla

 6. Olle Gill skriver:

  Facit kommer sakta men säkert om vad som är vad och vad som är sanning. Att tro blint och stint
  på Ryssar,..ja lycka till,..jag tror att både USA, Kina och Ryssland har sina ”hockus-pockus” versioner för att få sina anhängare att fall i deras smak. Men åter igen,..passa Er för att tro allt för mycket på Ryssen,..historien visar baksidorna, om det är att förenkla mitt tankesätt enligt Er,.så
  som sagt facit kommer.
  OAG

  Gilla

 7. Mariusz Szymanski skriver:

  … orglasse … en så fenomenal bra analys. det finns hopp. det finns kvar människor som kan tänka … upplysande framtidsanalys. 11/10

  Gilla

 8. Sofia skriver:

  Mycket väl använd tid (knappt halv timme)
  WAR, PROPAGANDA & the ENEMY WITHIN
  med Abby Martin & Chris Hedges

  Gilla

 9. Om- säger om, något uns av sanning ska kunna skönjas i denna obegripliga hyllning, så hoppas jag att författaren själv har upplevt ”råttornas flykt” på plats ! Det mest troliga är att denne, i sin tro på ryssens frälsargärning, har hela skygglappsregistret monterat och förmodligen sitter i sin fåtölj hemmavid där han förkunnar för oss andra,
  sagor som han vill att vi skall somna lugnt till !

  Gilla

 10. Agneta Norberg skriver:

  Varför denna rädsla för ryssen? Räcker det inte med att de förlorade 27 miljoner människor vid WW2 och räddade oss alla från nazismen? Hade det varit bra om Hitler vunnit? Nu visar Ryssland återigen att de tar sitt ansvar. Visserligen är det även denna gång för att rädda sitt eget land från undergång. Pentagon har långtgående planer på att ”ta ryssen” .Lyssna bara på deras rådgivare rysshataren Zbigniew Brzezinski! Syrien var bara en anhalt för Pentagon. Se vad USA gör i Ukraina, Estland, Lettland och Litauen där de upprättat anfallsbaser. Dessa länder är nu plattformar för USAs instängning och strypning av Ryssland. USAs Sjätte flotta har gått in i Svarta Havet och USA har í dag flygbaser i Rumänien, Bulgarien och Turkiet. Total instängning och utpressning är målet. Och hela tiden demoniseras Ryssland (Putin) på ett riktigt sjukligt vis i media. USCH! Agneta

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Olle och Anders: Det är nya tider nu! Vi som vuxit upp med att USA är den gode och Ryssland den onde får tänka om. Vi har lärt oss att indianerna var dom onda och cowboysen dom goda. Det var ju precis tvärtom. Det finns inget vänster och höger. Det finns bara finansoligarki som skor sig på krig och förtryck. Som spelar ut grupper mot varandra så att dom kan hållas. Som måste ha krig för att gå runt. Inse det så faller bitarna lättare på plats.

  Agneta: Bra kommentar!

  Gilla

 12. Zero11 skriver:

  tack Brage Norin för en sån underbar artikel. Jag hoppas att fler människor kunde vara som dig – Det krävs inte att vara smart för att kunna förstå vem som finansierade Is och andra terror organisationen.

  Gilla

 13. orglasse skriver:

  Så är det fredag igen och nu har det kommit nyheter från Krigets Syrien.
  För det första så har under denna vecka en hel brigad av Iranska gardestrupper anlänt till Syrien det är 3000 man som kommit.
  Men den viktigaste uppgiften kommer från USA där man igår torsdag rapporterade att Ryskt flyg nu för in Kubanska trupper direkt från Kuba till Syrien. Det är folk från Pansartrupperna som skall utrustas med stridsvagnar för att slå till på marken och rensa de områden som det Ryska flyget bombat.
  Den som leder de Kubanska trupperna är en General vid namn Leopoldo Cintra Frias.
  Vad vi kan se fram mot nu är en total kollaps bland IS styrkorna och de andra rebellerna.
  USA och EU samt Turkiet och Saudi tillsammans med de andra småländerna vid Gulfen kommer att stå och hoppa och skrika fula ord till Ryssarna och Syrien då deras sluga krigsinsats mot Syrien är på väg att braka samman nu, och fort går det.
  Israelerna har också fått byxångest och frågan blir när de slutar ge rebellerna både militärt stöd som sjukvård nere i sydvästra Syrien.
  Hur som helst Putin ligger längst fram och ökar sitt försprång hela tiden i denna maratonfinal och det innebär att Assad vinner detta krig. Vilket i sin förlängning gör att de 4 miljoner flyktingar som finns utanför Syriens gränser aldrig kan återvända.

  Gilla

 14. Pingback: Kuba in i Syrien! Putin vinner denna maratonfinal! Israel har byxångest | Helena Palena

 15. Olle Gill skriver:

  Jaha, men nu räcker det,..tror Ni ryssarna räddade oss från Nazismen i ordets mening är Ni helt
  ute i det blå,..Hitler och Stalin var från början bästa kompisar i både synsätt och politik. Men dom
  lurade varandra bara för att bli envåldshärskare till sist. Det är bara att tala med Polacker, Öst-
  Tyskar, Tjecker, Ungrare m fl om hur ryssarna var och bar sig åt,..ja man vitsordar att ryssarna var gräsligare än tyskarna. Ryssarna försvarade sig själva mot tyskarna men ingick i en uppgörelse med USA och England om ett gemensamt motangrepp mot tyskarna. Sen ville ju Stalin
  roffa åt sig halva Europa och stoppade dessa länder bakom en järnridå.
  En sak till,..hur ser dom ryska affärerna med övriga länder ut? affärsmässigt korrekt eller?
  Nej, ni Ryss vänner, jag tror nog att Ni kommer att bli oerhört besvikna på detta land när dom
  sätter ingång sin krigsmaskin. Dessutom blir ni fullständigt skräckslagna.
  Jag tror Ni skall engagera Er mer i vad som sker i Sverige just nu,..med en Islamistisk invasion.
  Och dess framtida konsekvenser, inga jobb, inget riktigt boende, kommunala inrättningar och
  dess ekonomi, landstingens ekonomi, pensionerna, mm. Vi står verkligen inför en drastisk förändring av vårt samhälle, dessvärre går det ”käpp rätt åt helvete” utifrån vad vi är varna vid.
  Kravaller, mord, hysteriska utvisnings ärenden m m.
  Den som lever får se,..men Ryssen, passa Er för den om Ni nu är rädd för USA!?

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Olle: Hitler och Stalin ja! Båda styrda av finansoligarkin. Och framplockade. Det var bankirerna som bestämde vem som skulle starta kriget. Och det som sker nu är också deras verk. Skulle vara bra om du läste länkar som tipsas om här. Vet du om att Georg Soros delar ut en bok till flyktingarna hur dom ska bete sig när dom kommer till olika länder. Och vem är då han? Han sänkte bl a den svenska kronan när vi hade 500 procents ränta. Hoppas polletten ramlar ner snart på dig.

  Tror inte att Ryssland tänker starta några krig. Putin har fullt upp att samla ihop smulorna efter bolsjevikernas projekt Sovjetunionen. Vilka är det som skickar iväg drönare och mördar oskyldiga? Vilka är det som är imperiet med aspiration på världsherravälde? Är det Putin? Nej, det är NWO med sin skyltdocka Obama. Han är framplockad! Liksom Clinton! Hu skulle annars såna nollor kunna bli presidenter i USA!

  Och förresten nu klurar dom på om det inte är läge för en kvinna som president! Hillary är på G! Men tror hon är för ”sjuk”.

  Gilla

 17. Olle Gill skriver:

  Ha, ha, ha,..ja du Helena!
  Vad det gäller nollor i politiken så är Du, till viss del inne på rätt spår,..Dom dansar någons pipa,
  samt pissar in ett revir, vilket i sin tur innebär att alla som vi tidigare kunde ha respekt för. D v s
  personer med politisk ställning, personer med juridisk ställning så väl inom polisen som åklagarsidan, överläkare, överordnande som exempel, hälsade man på och antog att dom
  besatt mer kunnande och slutledningsförmåga än en själv.
  Så var det nog i tidernas begynnelse
  men nu består dom flesta av dom nämnda av; jasägare till sina över”kuckun”,..Vilket innebär att
  ett race kan köras i blindo intill totalhaveriet uppstår,..Då träder nästa gäng fram, journalister,
  Leif G. W., Aschberg, Jan Guillou och liknande för att bedyra eller låtsa sig veta. Som ex. hur
  stänger man dörren till detta människoinflöde till Sverige,..? Då ingen kan upplysa hur länge det
  får fortgå,..och hur mycket det får kosta,…och vart kommer denna finansiering från?
  Som sagt,..facit kommer alltid och då är det ingen sak att vara efterklok,..men Ryssarnas mål om
  framtiden,..känner nog väldig få till,..även Ni som tror på dem. Hoppas jag slipper, om jag lever
  påminna Er om, vad var det jag sa!?
  Hälsningar/Tvivlaren till ”ta mig fan allting”.
  O A G

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Olle: Du är inte ensam! Man blir jävligt cynisk i denna tid. Men när man vet målet för den osynliga hand som driver agendan finns det ändå ett hopp. Och hoppet är att fler och fler med hjälp av nätet blir medvetna. om att eliten har en plan. Och den planen ska vi krossa. Och det har skitit sig i Syrien eftersom det var sista landet som NWO skulle ta. Om det kan du läsa i Zvi Brzezinskis bok The Grand Chessboard. 80-årig superstrateg år amerikanska presidenter. Åh, ja hans son Mark är som av en händelse amerikansk ambassadör i Stockholm.

  Vilka tjänar på flyktingströmmarna! Jo, privata banksystemet of course! Annars skulle det väl inte se ut som det gör. Vilka betalar! Jo, alla skatteslavar. Vi är med och betalar för vår egen undergång. Är det inte underbart så säg!

  Här en kille som vet precis vad det handlar om! Han upplyser en som inte vet:

  Marcus Ljungren: ”Evert Larsson är något som endast kan tolkas som ett redskap av nyttig idiot, då han inte har förstått det enkla faktum att Svenska befolkningen är världens mest privat skuldsatta, och därför behöver importera fler skuldslavar, för att upprätthålla aggregerad efterfrågan, samt öka den offentliga inlåningen, då vårt finansiella system kräver evigt ökande skuldsättning för att inte implodera – även kallat tillväxt på bankprosa.

  Lägg därtill att krigen i Mellanöstern som skapar mycket av de uppkomna migrationsrörelserna, står väst helt och fullt själva för, av samma anledning! Anledning till krig hittas på – understödjs av massiv propaganda i media – syftet, går ALLTID ut på att skuldexpandera, och skaffa sig kontrolll över naturresursflöden, vilken valuta dessa handlas i, samt betalningsinfrastrukturen i världen!

  USA anfaller, när folk i väst anses ha primats tillräckligt länge – i Irak skylldes det på massförstörelsevapen som aldrig hittades – I Libyen satt Gadaffi och var en hemsk diktator osv – båda dessa herrar hade/ville övergett/överge petrodollarsystemet, som bygger på förtroende, och således måste alla spela boll och handla kolväten i dollar för att den inte skall kollapsa.

  Så väst beger sig in och bombar landet tillbaka till stenåldern, störtar landets ledare och tillsätter en lydregering – eller västvänlig som det brukar heta! En privatägd centralbank inrättas sedan, och den nya marionetttregeringen – mot riklig belöning såklart – tar stora lån från denna för att återuppbygga infrastrukturen i landet, och där byggkontrakten allt som oftast går till de privata aktörer som varit högst inblandade i att manipulera fram kriget – läs Dick Cheney som tjänade över 42 miljarder dollar i återupbyggandet av Irak. Notan hamnar sedan på folket a.k.a skuldexpansion, för att kunna försörja den ackumulerade räntekostnadstillväxten för att systemet ej skall haverera!

  Evert har uppenbarligen ej förstått dessa små detaljer, och således är hans smått Marxistromantiska tankar inget att bry sig om. För det vet ju alla – Pass på ideologi, man måste tänka fritt för att bli fri!”

  Jag skrev denna kommentar i tråden:
  ”Glöm inte att alla kontrakt skrevs innan man gick in i Irak! Fy fan! Dick Cheney & Co borde hudflängas.”

  Gilla

 19. Sofia skriver:

  P. C. Roberts säger att Putin löper mycket stor risk att mördas av CIA!
  http://www.paulcraigroberts.org

  Gilla

 20. Jag skriver:

  Källhänvisningar?

  Gilla

 21. Johnny Andersson skriver:

  Putin är säkerligen medveten om att CIA kan mörda honom, men den ryska säkerhetstjänsten har spelat rysk roulett med den amerikanska sedan WWII de kan varandra väl. Putin verkar inte särskilt rädd vad man kan se i alla fall.

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Det är mycket att hålla reda på: sunni, shia, alawit och resten….. Härlite från Iran.

  Irans präst: Västerländska ledare kommer att halshuggas av den islamiska Messias
  NYHETER / FFFI / 17 MARS 2014 – 11:40 /
  En ledande prästman inom den islamiska regimen i Iran lovade att västerländska ledare kommer att halshuggas av islams Messias, (Imam- e-zaman) , enligt regimens statliga nyhetsbyrå Mehr.

  http://www.fffi.se/2014/03/17/irans-prast-vasterlandska-ledare-kommer-att-halshuggas-av-den-islamiska-messias/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.