Kuba in i Syrien! Putin vinner denna maratonfinal! Israel har byxångest

Putin vs Obama

Mer om soppan IS! ”Israelerna har också fått byxångest och frågan blir när de slutar ge rebellerna både militärt stöd som sjukvård nere i sydvästra Syrien”, skriver Orglasse i denna uppdatering om läget.

Så är det fredag igen och nu har det kommit nyheter från krigets Syrien.
För det första så har under denna vecka en hel brigad av Iranska gardestrupper anlänt till Syrien det är 3 000 man som kommit. Men den viktigaste uppgiften kommer från USA där man igår torsdag rapporterade att ryskt flyg nu för in Kubanska trupper direkt från Kuba till Syrien. Det är folk från Pansartrupperna som skall utrustas med stridsvagnar för att slå till på marken och rensa de områden som det Ryska flyget bombat.

Den som leder de Kubanska trupperna är en general vid namn Leopoldo Cintra Frias.
Vad vi kan se fram mot nu är en total kollaps bland IS styrkorna och de andra rebellerna.
USA och EU samt Turkiet och Saudi tillsammans med de andra småländerna vid Gulfen kommer att stå och hoppa och skrika fula ord till Ryssarna och Syrien då deras sluga krigsinsats mot Syrien är på väg att braka samman nu, och fort går det.

Israelerna har också fått byxångest och frågan blir när de slutar ge rebellerna både militärt stöd som sjukvård nere i sydvästra Syrien. Hur som helst Putin ligger längst fram och ökar sitt försprång hela tiden i denna maratonfinal och det innebär att Assad vinner detta krig. Vilket i sin förlängning gör att de 4 miljoner flyktingar som finns utanför Syriens gränser aldrig kan återvända.

Orglasse

Läs även Totalt kaos inom IS efter en vecka med ryska bomber! Praktfiasko för CIA!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Kuba in i Syrien! Putin vinner denna maratonfinal! Israel har byxångest

 1. Jonas Svensson skriver:

  Varför kan inte de fyra miljonerna återvända till Syrien?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Jonas: Förmodligen för att många ingått i IS plus i andra usa-stödda rebellgrupper.

  Gilla

 3. Martin skriver:

  Kubanska trupper tror jag inte alls på, låter som amerikansk desinformation. Dessutom har jag betydligt högre förtroende för IRGC än för kubansk militär.
  Vidare, de syrier som bor i sverige som jag har mött har generellt sett varit positiva till Assad. Så varför en Assadseger skulle omöjliggöra att en stor andel av alla Syriska flyktingar ska kunna återvända är oklart. Låter som mer amerikansk desinformation.

  Gilla

 4. Sofia skriver:

  De miljoner som stridit mot den sittande regeringen i Syrien vill nu flytta in i Tyskland och Norden.
  Hur blir det för oss?
  http://www.infowars.com/video-masked-migrants-chanting-allahu-akbar-rally-in-germany-with-sticks-and-pipes/

  Gilla

 5. Friryttaren skriver:

  En nyhet är att USA har dragit hangarfartyget Theodore Roosevelt (CVN-71) ut från Persiska viken och för första gången på många år, har inte USA något hangarfartyg i dessa vatten. I själva verket finns det för närvarande inga amerikanska hangarfartyg alls i närheten av Mellanöstern. Intressant faktum: Theodore Roosevelt var den 26:e amerikanska presidenten och Ryssland skickade exakt 26 kryssningsmissiler från Kaspiska havet, varefter Theodore Roosevelt gick ifrån PG. Bara ett sammanträffande eller skickade Kreml ett meddelande till Uncle Sam?

  Gilla

 6. Sofia skriver:

  Mycket bra info om detta tema;
  http://m.democracynow.org

  Gilla

 7. Sofia skriver:

  Expert på hög nivå befarar att Putin kommer att mördas:
  http://www.infowars.com/paul-craig-roberts-cia-may-assassinate-putin/

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Kommentar från Orglasse:
  Kriget därnere har utvecklat sig till ett Krig mellan Sunni och Shia muslimerna. De bilder ni sett på massavrättningar är Shiamän som mördats av Sunni terror grupper som IS. IS = Sunni med stöd från Wahabisterna i Saudi.

  Assad är Alawit och det är en form av Shiamuslimsk religion uppblandad med bl.a. kristendom till viss del. Alawiterna hatas av Sunni. Turkiet är ett Sunniland.

  Kubanska trupper har vid två tillfällen tidigare krigat i Afrika. De slog sönder den Sydafrikanska krigsmaktens försök att inta Angola på 1980 – talet. Det var detta som fällde Apartheid regimen i Sydafrika men om detta vet folk zero. De har även varit en gång tidigare i Syrien men då blev det inga strider. Nu är de på väg och när man namnger kommenderande General då är det fakta.

  Ni ska förstå bakgrunden till Syriens enorma problem att det är deras överbefolkning och enorma befolkningstillväxt.

  Innan det här kriget började hade Syrien runt 25 miljoner innevånare, och det var det dubbla mot för 40 år sedan. Det har rått torka i detta område av mellanöstern sedan 2006 och det var fattigdom och svält som gjorde det möjligt för Saudi att få igång detta uppror då mängder av folk från landsbygden hade sökt sig till städerna för ett bättre liv.
  Det finns idag cirka 4 miljoner Syrier utanför sitt land som flyktingar.
  Det finns idag cirka 8 miljoner Syrier som är flyktingar inom Syrien. Om de kan vill de alla till Europa.

  Gilla

 9. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Friryttaren: Det är inom hemliga ordnar och andra dolda sällskap rätt vanligt att skicka budskap till både sympatisörer och motståndare som som den ”okunniga massan” inte kan tolka! Det här handlar om spel bakom kulisserna på högsta nivå!

  Gilla

 10. Benny skriver:

  Helena, att Syriens befolkning ökade så snabbt på 80-90-talet var ju att folk flydde till Syrien från omgivande länder i regionen för beskydd! Propagandan i media gör ju gällande att Assad är en mördare vilket ju i så fall rimmar väldigt illa med varför i så fall folk skulle fly TILL Syrien. Nå, allt detta hände ju innan USA, Israel och Saudi bestämt sig för att Assad måste bort…Att fråga det syriska folket huruvida man ville ha Assad kvar vid makten föresvävade inte ens skurkarna i Vita Huset. Assad ska bort är mantrat från USA och man tänker inte bry sig om petitesser som vem syrierna själv vill ha som ledare. Jämför med Krim folket (97%) där vill vara en del av Ryssland men det passar inte USA:s agenda och då blir man brännmärkt. Nu är ju Ryssland ett land (det enda utöver Kina) som struntar i vad USA och EU tycker så man gör som man vill! EU och USA ska enligt deras åsikt vara dem som bestämmer vad som kan kallas demokrati men problemet är att varken EU eller USA kvalar in som demokratier längre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.