Andersson: Sverige har en enorm skuldsättning och saknar i princip allt!

Christian Clausen, Nordea, Annika Falkengren, SEB, och Michael Wolf, Swedbank träffas på Bankföreningens årsmöte i november förra året. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

BANKERNA SKÄR GULD MED TÄLJKNIV! Christian Clausen, Nordea, Annika Falkengren, SEB, och Michael Wolf, Swedbank träffas på Bankföreningens årsmöte i november förra året.
Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Jag tillbringar timtals varje dag framför min dator. Jag läser allt jag kan komma över om politik, ekonomi, strategiska förändringar, militära hot osv. Det här har jag gjort under nu 20 år. I början i mindre skala men de senaste 10 åren dagligen och många timmar om dagen. Jag förutsåg den ekonomiska kraschen 2008 och gick själv ur innan den hände. Har därefter varnat för att något stort ska hända och haft fel hela tiden. Man har från banker och politiska sidan lyckats skjuta problematiken framför sig till nu men jag tror att vi nu står inför vägs ände.

 Det som skrivs på nätet är mycket är tok, annat är lögn och propaganda men det finns personer man lär sig lyssna på där och efter ett antal år visar det sig vilka som givit de rätta uppgifterna.

För fyra år sedan varnade en ekonom som bor i Asien men är av Schweiziskt ursprung för att de amerikanska börserna kan gå mot de nivåer de befinner sig på nu. Han sa att de (FED) kommer att aggressivt utnyttja sin förmåga att skapa pengar ur tomma intet och att genomföra sina kvantitativa lättnader. Det finns en annan en amerikansk skribent, en pastor som har personlig förbindelse med en icke namngiven verklig höjdare i toppen av den amerikanska hierarkin som ger honom information. Det finns många fler men det här är bara två av de jag litar på som informatörer via nätet. En av de viktigaste uppgifterna just nu och som inte inträffat är guldets värde och var guldet egentligen finns. Detta kan vara en av de viktigaste punkterna. En annan mycket viktig indikator är ett sjöfartsindex som kallas Baltindex (BDI). BDI visar på tillståndet för torrlastfartygens intjäningsförmåga, och det har nu under mycket lång tid legat i botten. Det indikerar låg ekonomisk aktivitet.

 Vad jag vill framföra är att de finns nu så många varningar om att något enormt kommer att ske denna höst. Vad som sker ingen aning men att vi bör ta det här på största allvar. Den tidsram man varnar för gäller september till oktober men i förlängningen fram till och med december 2015.

Personligen är jag idag helt övertygad (haft fel förr) om att det kommer att ske något som ingen av oss kan fatta vidden av. Vårt samhällssystem risker att haverera tillsammans med hela västvärlden. Vad som händer i övriga Världen ligger utom min nivå men det kan nog förutsättas att om det mycket svåra scenariot inträffar för oss så drabbar det alla och hela planeten. Det kan vara krig eller vad som helst som inträffar.

Ett land som vårt som idag saknar ett fungerande militärt försvar, vi saknar ett civilförsvar, vi har inga förråd, vi saknar ett ledarskap då de nuvarande inte har den kompetens eller förmåga som behövs dagligen – hur ser det då ut i ett mycket allvarligt läge. Vårt land är idag splittrat, och i landet finns stora grupper av människor som man kan ifrågasätta lojaliteten hos i ett krisläge. Polis och hemvärn är underdimensionerat och har inga möjligheter att kontrollera ett land ett folk. Vi saknar dessutom försörjningsförmåga både på kort som längre sikt för minst halva befolkningen. Hur försörja ett land om import omöjliggörs. Skulle vi dessutom få en eller flera svåra vintrar vilket brukar följas åt när krig och politisk oro gäller då finns det problem som vida överstiger vår nuvarande politiska lednings kompetensnivå.

Något få vill skriva om och som ingen vill beröra är landets det vill säga vårt folks enorma skuldsättning. Över 3000 miljarder har Sveriges befolkning lånat för att leva som de nu gör. Sedan tillkommer skulderna för staten, företagen och alla de lokala myndigheter som Landsting och Kommuner. Vår guldreserv ligger i ett valv i New York, och troligen är detta guld uthyrt av New York Federal Reserv system till spekulanter vilket gör att i ett akut läge så har vi inget guld. Tyskland som vill ta hem sitt guld får vänta i minst fem år till innan de ska få det som de äger. Guldet är borta så är det bara. Vårt land liksom många fler har nu minusränta vilket är en klar indikator på ett tillstånd som är allvarligt. Man är från myndigheter inom som utom landet på väg att tappa kontrollen över ekonomin.

På grund av min erfarenhet och mina studier vill jag härmed på absolut fullt allvar varna alla jag känner för vad som komma kan. Om jag har fel då gör det inget det är bara jag som varit för känslig och pessimistisk. Men om jag och alla andra som varnar har rätt då finns ännu tid att göra mycket. Vi har minusränta och det ser ut som om man måste sänka den ytterligare.

En av de lyckliga omständigheter som finns på vår sida är att vi kan få vårt lands befolkning till övervägande del att ställa sig bakom ett samlande namn och det är vår Kung och Kungahuset.

Sverige behöver mobilisera våra resurser inför det hot som kommer allt närmare. Har jag fel på tidpunkt så kommer den bara senare för det elände som är på väg är ostoppbart. Vi sitter fast i skiten tillsammans med hela Västvärlden och det beror till stor del på ett uselt ledarskap.

Andersson

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Andersson: Sverige har en enorm skuldsättning och saknar i princip allt!

 1. satira48 skriver:

  (Y)

  Gilla

 2. Josef Boberg skriver:

  Andersson – ingenting är ”hugget i sten”. Om vad jag menar med det på min URL-adress.

  Gilla

 3. Arne Plahn skriver:

  Om nu Andersson vill vara trovärdig så får han väl åtminstone visa vem han är!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Arne: Snälla! Var inte så auktoritetsbunden! Läs och tänk själv! Eller vill du att Gud ska skriva?

  Gilla

 5. Hans Nilsson skriver:

  Jag har också vibbar om att det smäller på ett eller annat sätt i år.

  Gilla

 6. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  I stora drag är det korrekt som Andersson skriver. Betr guldreserver så fraktades t ex Ukrainas guldreserv bort med flyg under statskuppen i fjol. Med många års erfarenhet av livet både i Sverige och andra länder så förvånas man över nutida svenskars aningslöshet och oförmåga (dito vilja?) att kunna begripa hur vår befolkning drogats av politiska floskler och massmedial
  nonsensrapportering. Bara det faktum att större delen av svenskarna baserar hela sin livsföring på krediter och att deras skuldsättning står upp över öronen borde ju få de flesta att kallsvettas när vi hör vad som nu sker globalt. Vi har numera ingen möjlighet att klara ett fungerande samhälle t ex vid en kontinental eller global finanskris. Det allra mesta som vi använder i vardagslivet kommer utifrån och i oroväckande omfattning från fjärran/utomeuropeiska länder.
  En bra ide är att läsa författaren Lars Wilderängs bok ”Stjärnklart” snarast möjligt. Där får ni en bra bild av vad som händer med människornas beteende vid en storskalig kris samt hur alla de vardagsresurser och varor man normalt använder blilxtsnabbt försvinner i ett sådant läge.
  Svensken har normalt noll mental förberedelse för dramatiska förändringar i samhället så det är inte fel att liksom redan romarna under antiken använda ordspråket Preparatus Supervivet =
  Den förberedde överlever.

  Gilla

 7. Martin skriver:

  Kungen? Komisk slutknorr.

  Gilla

 8. Benny skriver:

  I Sverige håller man på att avskaffa landsbygden och bönderna, sårbarheten ökar hela tiden! Det är billigare att köpa skräpmat från utlandet och detta kommer givetvis att straffa sig en dag. Folk i allmänhet har inte en aning om vilken katastrof t ex en internationell livsmedelskris skulle skapa i Sverige. Det skulle efter några månader bli svält då maten helt enkelt tar slut, särskilt om detta skulle ske på vinterhalvåret. Nu saknar ju politikerna hjärna och kapacitet att värna vårt eget jordbruk vilket gjort Sverige helt beroende av livsmedelsimport. Ett stort land som Ryssland som har varma regioner året om klarade sanktionerna, men Sverige har inga sådan möjligheter. Agendan hos NWO är att splittra nationalstaten och omfördela rikedomarna till 1% av befolkningen som sedan med odemokratiska medel ska styra och ställa i världen. Att alla länder är mer eller mindre skuldbelagda vet väl alla men inte många ställer sig frågan VEM det är man är skyldig? Hade inte media varit styrd av bankirerna hade givetvis detta redan varit allmänt känt bland folket och bankirernas makt hade avskaffats…

  Gilla

 9. Michael Thudén skriver:

  Grunden till vansinnet är att folk inte kan skilja på betalmedel och pengar. Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton och inbillar folk att de lånat pengar av banken. Systemet innehåller knappt några pengar alls länge – nästan allt är skulder som fungerar som betalmedel. Skrev om det här:
  Bankernas skulder, dvs ditt kundkonto, fungerar som betalmedel men är INTE pengar – kort version

  Gilla

 10. Michael Thudén skriver:

  Skrev ett blogginlägg om händelseutvecklingen i Grekland (tacksam om ni vill hjälpa till att sprida det – är inte med på facebook, twitter etc – är en asocial fan! 🙂 ) :
  ”Tsipras är en riktig Judas och våra politiker och massmedia likaså!”

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Benny: Ja, du har helt rätt! Folk har ingen aning. Men, hungriga människor är inte att leka med. Ryssarna klarar sig bättre. De kom aldrig in i plastpåsen och frysens tid. Där konserverar man och mjölksyrar sina grönsaker och frukter fortfarande. Och av det här människorna bättre tarmflora. Nä, det är verkligen synd om människorna som inget begriper Som låter eländet eskalera. Som låter månglarna häcka i templet (riksdagen! Nollor hela högen.

  Gilla

 12. Josef Boberg skriver:


  The Lie We Live !
  (= en sevärd 8 minuter kort och omskakande video – med svensk textning – om hur illa det står till i världen i dags dato)

  Blogginlägget: ”Att själa en planet” – ger enkelt och lättfattligt den historiska bakgrunden till – hur det har kunnat bli så illa som det är i världen i dags dato.

  Gilla

 13. Moseyas skriver:

  Dagens stat är legalt organiserat maffia. De jobbar för framgångsrika corperationer som banker och företag som anstränger att skuldsätta staten och vanliga folk. Titt bara er kvitto ni får när ni köper något. Ni kan inte ens läsa vad den stor på om några veckor och månader. Glöm inte det är också garantier med. Medvetet gör de att vi ska inte återvända, men på räkningarna använder de det riktiga medel som går aldrig bort om du även sätter den i tvättmaskinen.

  Gilla

 14. fruprepper skriver:

  Har också förstått att det smäller rätt så snart… =(

  Gilla

 15. Bengt Buttler skriver:

  Dokumentären är lite knölig, upplägget inte helt lyckat men bitvis och sammantaget rasande intressant, inte minst intrigen om hur USA:s finansiella maktelit har förgreningar, inflytande och grepp över den amerikanska statsapparaten och dess rättsväsende (eller rättare sagt är lierad med, är ett och samma) och hur man den vägen försökte klämma åt Martin Armstrong. Korruption är bara förnamnet…

  Och naturligtvis, om den kommande kraschen…

  http://www.svtplay.se/video/3186356/dox-the-forecaster/dox-the-forecaster-avsnitt-1

  Gilla

 16. Josef Boberg skriver:

  Bengt – människor spår – men verkligheten rår.

  Gilla

 17. Bengt Buttler skriver:

  First watch, then speak…!

  Gilla

 18. LuV skriver:

  Vadå har ingen läst historia eller sett Nord & Syd på TV när det gick? RIP Patrick Swayze.

  Känns det inte lite bekant hur onda ISIS är och hur goda EU är? Lustigt att The Union var norra delen och Confederate States södra…E Unionen och I Staten bättre nutida terminologi. Vi väntar bara på Clinton ska bli president och EU ska nu bygga gemensamt armé. Efter denna lilla manöver är man spåret att befria södra delarna och skapa framtida EU .) Vi behöver en större stat helt enkelt måste ga billiga underutbildade arbetskraften tillbaka ju för man råkade flytta allt till Kina för 20år sen…gick ju mindre bra…going old school planing now.

  Gilla

 19. Stella Robison skriver:

  Kort berättelse om hur RSO cannabisolja botade min cancer. Jag är 54 år, 11 oktober 2017, jag diagnostiserades med lungcancer som jag förlorade allt hopp tills en vän introducerade mig till cannabisbehandlingar som jag aldrig trodde. Men jag var tvungen att prova det och några månader efter att jag var helt botad och denna cannabisolja dödade min cancer, hjälpte Rick Simpson mig med denna cannabisolja. Du kan komma i kontakt med honom Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com

  Vänliga hälsningar,
  Stella Robison.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.