Inte grekernas fel! Banksystemet suger ut folk och fä! Var kommer alla skulder ifrån?

Parthenon på Akropolis i Aten.

Parthenon på Akropolis i Aten.

-”Om pengars funktion är att betala och ta bort skulder – hur kan då skulderna hela tiden öka?”

Det är mycket tugg om Grekland nu. Tänk att folket kunde säga ett klart och tydligt Nej! Det skulle vi också ha gjort inför omröstningen till EU 1995. Men icke! Så nu är vi också inne i ett slavsystem av guds nåd. Alla kommenterar detta drama i kulturens vagga: Grekland. Men det enda med substans hittar man hos Michael Thudén på bloggen Parasitstopp. Instämmer i det han skriver:

”Jag brukar inte kolla på massmedia på grund av äckelfaktorn men har gjort det i samband med bevakningen av valet i Grekland. Det är med avsmak och frustration jag ser alla dessa presstituerade (som har mage att kalla sig ”journalister”) skuldbelägga grekerna. Alla stämmer de in i den falskstämmiga moralkören att Grekland måste betala sina skulder då alla måste betala sina skulder. Inte en enda ”journalist” ställer de enkla frågorna

– ”Varifrån kommer alla skulder som dränker världen?

-”Var finns källan till denna evigt ökande skuldsättning?”

-”Om pengars funktion är att betala och ta bort skulder – hur kan då skulderna hela tiden öka?”

Skulle den presstituerade median ställa ovan frågor skulle de se att bankerna skapar ett surrogat för pengar genom att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder. Jag beskriver det här:

Därför är banksystemet ett domino-pyramidspel

Bra frågor som kräver svar! Så varför ställer inte alla journalister dessa frågor! Är dom för korkade! Eller, har dom tungorna upphakade i gommen?

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Inte grekernas fel! Banksystemet suger ut folk och fä! Var kommer alla skulder ifrån?

 1. Helena Palena skriver:

  Är Varoufakis en ful fisk? En dubbelspelare?
  What Stinks about Varoufakis and the Whole Greek Mess

  http://journal-neo.org/2015/07/03/what-stinks-about-varoufakis-and-the-whole-greek-mess/

  Gilla

 2. Fredrika skriver:

  Dröm vidare. Snart bli det mardrömmar dagtid i Grekland. LIVE!

  Gilla

 3. Kevin skriver:

  Ljugarna via Goldman Sucks var ju där nere och friserade siffrorna så att de fick med Grekland i detta.
  Allt är ju planerat från början och mycket riktigt köps nu grekiska öar och fastigheter upp för spottstyvrar enligt samma schema som t.ex. i Tyskland efter första världskriget då ”utlänningarna” med näsa för ”affärer” kom med sitt guld och köpte upp fastigheter, företag, stora gårdar och mark mm och vanliga tyska familjer tvingades ifrån sina släktgårdar mm och svalt och dog pga detta. Allt detta som då stals från tyskarna togs sedemera tillbaks från tjuvarna när det tyska folkhemmet byggdes. Men i lögnhistorien heter det ju att tyskarna stal det som dessa ”utlänningar” ”skapat”..

  Gilla

 4. Michael Thudén skriver:

  @Iblandekonomi
  Ekonomiprofessor Richard Werner förklarar det mindre snurrigt än du gör genom att använda en balansräkning. Det enda banken ”lånar ut” är bankens egna skuld då det enda som finns på ett kundkonto är bankens skuld och inget annat. Vill du få din presentation mindre snurrig så gör som Werner – använd balansräkningar (men jag ska inte hacka på dig för att du inte vet vad en balansräkning är).

  En annan pryl du kan göra för att göra det mer begripligt är att du sätter enhet på vad som är ”kronor” och vad som är ”bankernas skulder på kronor” (dvs kunders kontoinnehav hos banken som, återigen, är bankens skuld och inget annat) – att kalla båda skulder och kronor för ”pengar” är inte tillräckligt strikt.

  Gilla

 5. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Till Kevin m fl: Kolla artikeln http://www.realjewnews.com/?p=482 med titeln Goldman Wolves at Prey
  (Ungefär ”Goldmans vargar på jakt”) där den antisionistiske juden Natanael Kapner som konverterat till Grekisk-ortodox kristendom gör en stor insats för att beskriva hur de sionistiska bankirerna arbetar globalt för att underminera de olika ländernas ekonomier som ett led i skapandet av Den Nya Världsordningen. I den nämnda artikeln säger han att Grekland är en testballong för sionistbankirerna i maskopi med mäktiga sionister på höga nivåer både i grekiska regeringen och inom EU. Kolla också hans budskap på http://www.jealjewnews.com/?p=1003 med
  titeln Greece Resists IMF Swindle. Detta är början till ett ekonomiskt kaos vars syfte är att fortsätta med den bakomliggande planen att göra EU till en jättestat där de nuvarande nationalstaterna avskaffats, så som den österrikiske författaren och journalisten Karl Steinhauser beskrev i sin bok EG – Den nya supersovjetstaten i framtiden. Vi befinner oss redan en bra bit på den vägen utan att detta debatteras, och inte blir det bättre av att våra ”folkvalda” ledare från båda blocken gemensamt arbetar för att förverkliga detta.

  Gilla

 6. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Det andra länktipset ovan blev felstavat och skall vara http://www.realjewnews.com/?p=1003

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.