Saudi! Jävla mygelregering! Hoppas den faller! Min kompis Lasse är skitförbannad

Lasse tror att regeringen faller! Vad tror du? Får dom hålla på och kuckla hur mycket som helst under täcket och bakom draperiet? Vilka är det egentligen som styr?

Hej!
Så har återigen det Svenska mygelsamhället visat upp sin finaste sida. Vi  Svenskar ska bygga en fabrik (35 byggnader) i Saudiarabien för att där tillverka drivmedel till raketer åt den värsta förtryckarregim som finns i Världen.

Drivmedlet ska alltså bli en del av det saudiska kärnvapenprogrammet – Sverige Sverige fosterland.

Det här kommer att leda till en misstroendeförklaring mot vår regering och som kommer att falla senare under året.

Lasse

Bulvanföretag i en lägenhet i Hägersten av alla ställen!

Reinfeldt: Det var den förra regeringen…

svd dn Heja Fridolin! svd

…….

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Saudi! Jävla mygelregering! Hoppas den faller! Min kompis Lasse är skitförbannad

 1. ecwho skriver:

  Alliansen stavas MYGEL, -MÄNNISKOFÖRAKT och SÄRINTRESSEN, -den kommer garanterat att falla.

  Gilla

 2. Kalle skriver:

  Sverige stöder Palestina med miljöpratiet och co i spetsen som kommer bli en apartheid stat och som vill utplåna en annan stat. Det är tydligen helt ok.

  Gilla

 3. san_ell skriver:

  Jag ber till min skapare att alla inblandade makthavare, politiker, myndigheter och privata intressen får stå till svars för detta för det är jävlar i mig inte klokt. Undrar vem/vilka som plockar på sig alla dessa miljarder det är fråga om???

  Gilla

 4. Stig Palm skriver:

  Jaha…och vilken Regering ska väljas som alternativ?
  Den förra gjorde samma sak fast då hette staterna DDR, Cuba, Angola m fl….
  Sverige är utan hopp i denna fråga då enfalden är total.

  Gilla

 5. Josef Boberg skriver:

  Den svenska modellens samhälle är väl ingen höjdare precis – för oss av vanligt folk = merparten av medborgarna, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ebbe: Det är ingen skillnad på regeringarna. Samma skrot! Reinfeldt skyller på S-regeringen som drog igång det hela och han följer bara lagar och regler och kan gömma sig bakom Sekretessen! Säg något annat som är nytt under solen!

  Kalle: Vad menar du? Att palestinier vill utplåna judar? Eller vad?

  Stig: Just det! Tyvärr har vi inget att rösta på. Hörde en derivathandlare på radion häromdagen angående deras roffande åt sig i Grekland. Han sa rakt ut i etern att det är Goldman Sachs som bestämmer. Som är regeringen. Det är vad jag hävdar hela tiden. Regeringarna kan inget göra om inte bankirerna vill. Fy fan!

  Josef: Det är kört! Och nu ser man vad som sker. Om man vill se alltså!

  Gilla

 7. Maja Dacke skriver:

  Helena, så skönt att det finns en blogg där man får säga: Fy fan! Utan att bli modererad. Du sa det först! Och jag säger det tusenfalt …

  Håller för övrigt med samtliga … inget nytt under solen här. Det knepiga är hur vi ska få stopp på rofferi och korruption och få lite mer hederlighet och rättvisa – något som vanligt småfolk längtar efter. Det finns ju ingenstans där man kan få stöd från makthavare, alla lika mycket nerdragna i träsket. Nähä, fy fan för dessa 2-poängare!

  Gilla

 8. dd skriver:

  Fast nu var det ju ordförande Perssons regering som satte igång det här…

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Maja: Vräk ur dig bara! Ordet är fritt! Det är synd om människorna! Det sa Strindberg i sitt Drömspel för hundra år sedan. Håller än!

  dd: Om du läser svaren ovan så ser du att det var just Perssons gäng…. Det är ingen skillnad på blocken när det gäller att smörja makten!

  Gilla

 10. Antonia skriver:

  Ärligheten är borta. Bovarna och lögnhalsarna sitter i regeringen. Brott är lönsamt och den som ljuger finurligast blir belönad.
  Vad välden har blivit till…

  Gilla

 11. xbenedictx skriver:

  Under WWII gick Sverige i nazisternas koppel, nu går de i islamisternas, sådan herre sådan hund.

  Gilla

 12. skvitt skriver:

  Det var ett djävla tjafsande om Gaddafi och vilken hemsk diktator han var. Men de påståendena var synnerligen överdrivna. Och särskilt om man jämför med resten av arabvärlden och sätter man DEN som norm så kan man väl till och med säga att Libyen var en mönsterdemokrati.

  Men Gaddafi var inte den som gick i USA:s ledband. Nej, tvärt om så ville han ena de afrikanska staterna så att de med samlad kraft skulle kunna stå emot trycket från den mot hela kontinenten enade västvärlden. Alltså föll han i onåd. Alltså var han en ”diktator”. Och media hängde på med spaltkilometer om hur hemsk regimen Gaddafi var och hur viktigt det var att han störtades för att rädda det libyska folket från förtryck.

  Gaddafi var till och med så hemsk, ansåg man, att till och med al-Qaida fick all hjälp de önskade att störta Gaddafi. Och man fick den propagandauppbackning som behövdes, att det alltså var FOLKET som ville ha frihet. Man sa ingenting om att det var arbetslösa legosoldater från det nedlagda kriget i Irak som var vad man kallade det libyska folket. Man sa ingenting om att det var ett islamistiskt maktövertagande, inte ett folkligt uppror.

  Men
  Men ett land, som nu plötsligt i media omtalas som en hänsynslös diktatur under vars ok folket kryper på knäna, Saudi-Arabien, är verkligen ett land utan mänskliga rättigheter och utan folkligt inflytande.
  Där styr en envåldshärskare, en kung, i kraft av sin allians med väst och i fred med islams ledare i ett land inom vars gränser islams heligaste städer ligger, Mekka och Medina.

  ”I Medina finns den näst efter Kaba i Mekka viktigaste helgedomen i den islamiska världen Masjid al-Nabawi, Profetens moské, som innehåller Muhammeds, hans dotter Fatimas och de två första kaliferna Abu Bakrs och Umar ibn al-Khattabs gravar.” / Wikipedia.

  Låt mig åter igen, angående ”ABSOLUT MONARKI”, citera Wikipedia: ”En absolut monarki är en statsform med en monark som statschef (monarki), där denne, till skillnad från i en konstitutionell monarki, har mer eller mindre totala befogenheter. I äldre svensk form kallas detta envälde. De facto kan även en konstitutionell monarks maktutövning påminna om en absolut monarks – ett exempel är Marocko, där kungen genom dekret kan åtgärda beslut fattade av det folkvalda parlamentet. Eftersom monarken/emiren, eller vad denna icke folkvalda autokrat kallas, även har makt över domstolarna kan dennes familj eller klan som regel även begå brott utan att straffas.”
  Här kan inskjutas att även vår egen kung har juridisk immunitet och kan straffas först ifall han tvingas av tronen.

  Saudi-Arabien ÄR en absolut monarki och åter igen Wikipedia: ”Enligt den första skrivna saudiarabiska grundlagen, som publicerades i början av mars 1992, är Saudiarabien en monarki med sunnimuslimsk konstitution, som skall försvara de mänskliga rättigheterna som de tolkas av sharia (artiklar 1 och 28).”
  Här kan inskjutas att i Iran är det shiiter som utgör majoriteten och deras gren av islam är statsreligionen. Skillnaden mellan sunni och shiiter skulle föra alltför långt att här gå in på. Båda riktningarna har för övrigt en rad undergrupper.

  Fram tills nu har media inte ens knystat om mänskliga rättigheter eller demokrati i Saudi-Arabien. Inte ett ord har sagts om dödsstraffen som flitigt utdöms och verkställs i landet. Men nu nämns det lite i förbifarten, inte för att ofriheten i sig ifrågasätts utan för att man ifrågasätter att vi har ett avtal med landet om militärt samarbete.

  Det är förvisso i högsta grad ett berättigat ifrågasättande som nu sker och orsakerna till vår export till krigförande länder som är mer än att slå vakt om en växande militär-industri och den stora vapenexport vi har. Exporten är, utan att svensken i gemen är medveten om det, störst i världen om man ser det relativt vår befolkning, trots att vi har en på pappret mycket restriktiv vapenexport-reglering!

  Och ”den svenska vapenexporten skenar! Sverige har aldrig tidigare sålt så mycket vapen som nu. Ökningen är drygt 300 procent under den senaste tioårsperioden. Svensk vapenindustri har siktet inställt på instabila och odemokratiska regioner i världen. Marknaden finns där krigen rasar och förtrycket hårdnar. Ju fler vapen industrin säljer i dag, ju större blir efterfrågan i morgon. Bland de största köparna förra året märks Thailand, Saudiarabien, Indien, Pakistan och Förenade Arabemiraten. Dessa länder där det förekommer grova människorättskränkningar står ensamma för omkring 60 procent av den totala vapenexporten från Sverige.” Källa: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/svensk-vapenexport-till-diktaturer-skenar_6871131.svd

  Sverige är en ankdamm.
  I den ankdammen ser vi inte längre än till gränsen för dammen och i dammen surrar det som i en syjunta om vad var och en gör, men de stora frågorna lyser trots allt med sin frånvaro.

  En sak som aldrig diskuteras är den oligarkiska styrelseformen som Sverige har, men långt ifrån är ensamt om.
  Det går det till så att visa frågor diskuteras inför folkets ögon och öron och det kan till och med dras i långbänk tills ingen längre orkar engagera sig. Det är sådan som invaggar oss i tron att vi lever i en demokrat. Men allt sker bara till synes inför öppen ridå. Bakom denna ridå fattas dock de stora besluten. De fattas alltså utan demokratisk insyn, varmed jag egentligen inte menar ”demokratisk”, utan parlamentarisk, vilket ju är långt ifrån samma sak.

  Man har hemliga samtal med Bilderberggruppen, man har hemliga samtal med den inhemska storfinansen, man har toppmöten varifrån endast godkända harmlösa frågor redovisas för folket via massmedia som får en väl friserad version av vad som har sagts. Övriga frågor vet vi diffust eller ingenting om.
  Mer informellt men lika hemligt är alla beslut som fattas genom den omfattande korruptionen som ”inte finns” i vårt land.

  Korruption har en slags anatomi.
  Den har ett huvud, de kapitalstarka, och den har en kropp, de mindre kapitalstarka, men inflytelserika (politiker och tjänstemän) som kan påverkas, och allt står på fötterna som bär upp. Och det är vi. Vi som indirekt får betala för mutorna. Pengarna flyter ju från dem som kan betala för att få som de vill, till de som låter sig bestickas för att de kan fatta de beslut de får betalt för. Och pengarna kommer i grund och botten från oss som allt vilar på.

  Mutorna är som bondens utsäde. Ju mer man sår dess mer skördar man. Och på detta skapas förmögenheterna. Det finns större förmögenheter i dag än någonsin tidigare. Korruptionen växer hela tiden och är i dag så omfattande att den sänker länders ekonomier. Island och Grekland är kanske de allra bästa exemplen, Italien ligger inte långt efter och har självaste Berlusconi för de flesta som frontfigur.

  Korruption är som bekant givetvis inget som är lagligt, men likväl utbrett. Och ingen kan tala, då ingen insyltad vill. Men om mot förmodan någon vill, så är det ingen som vågar avslöja korruptionen eftersom det finns många sätt den kan slå tillbaka. Därför är det ingen som försöker sig på att lyfta sådant upp i ljuset.
  Det är bara småsaker som kommer fram, som till exempel mutskandalerna i Göteborg. Men inte ens där kom hela sanningen riktigt till ytan, att tunga kommunpolitiker på olika sätt är insyltade.
  Klargörande bild: http://synpunkaren.blogg.se/images/2010/gbg-anda-kopiera_88301921.jpg
  Inlägget: http://synpunkaren.blogg.se/2010/may/fiffel-och-goteborgsandan.html

  Den allmänna bilden av Sverige blir som i så många andra länder att vi står fria från korruption, trots att den är som en växande makt i staten!

  Just nu.
  Ja, just nu lägger man locket på en affär som både sossar och Alliansen har del i.
  Just nu.
  Ja, just nu talas också om den vedervärdiga Saudiska regimen. Om det är för att försöka fokusera på annat än oegentligheter och korruption må andra bedöma.
  Och sen?
  Så fort media tröttnar på att skriva om vårt militära samarbete med regimen kommer åter igen megafonerna att tystna och Saudi-Arabiens diktaturvälde lämnas ifred. Diktaturen glöms bort. Tortyren glöms. Dödsstraffen och sharia-lagarna likaså. Det blir lika tyst som det i dag är om den utbredda, men i och för sig inte lagliga, handeln med slavar som förekommer i Yemen, Chad, Niger, Mali och Sudan.

  Men tänk hemska tanke; att Saudi-Arabien plötsligt får för sig att liera sig med Ryssland och Kina och vänder USA, Israel och EU ryggen. Då kommer Abdullah bin Abdul Aziz, Saudiarabiens kung, att nagelfaras i västmedia och de svenska media kommer inte att stå övriga västländers efter i fördömanden och fakta kommer både att dras fram i ljuset, överdivas om så skulle krävas och om så inte räcker så fabriceras lämpliga lögner. Allt för att förbereda opinionen för ett samlat krig under FN:s paraply.

  Men just nu är Saudi-Arabien en allierad med västmakterna och får därmed begå vilka brott som helst mot mänskligheten utan någon debatt kring det.

  Vilka som styr världen? Dum fråga för den som kan tänka, svår fråga för de flesta.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 13. Pingback: Tack, Helena Palena! « skvitts

 14. Helena Palena skriver:

  Antonia: Sverige är som en liten blöt hund som företag och karteller ruskar och drar i. Suger ur. Men i dess innanmäte finns vi som inget får och inget fattar. Vi får bara tillhandahålla näringen.

  xbendecit: Om man vet vad som triggade igång krigen ser man handen som håller i det dubbelhövdade kopplet – ett går till kommunisten och ett till nazisten. Den osynliga handen triggade/triggar båda sidor – blåser under enär den/dom tjänar på konflikter. Hela tiden och just nu.

  skvitt: Bra kommentar – mer ett inlägg i formen. Du glömde att Khadaffi gjorde den största synden – han klev ur petrodollarsystemet och startade sin guld-dinar – en egen valuta. Och det får man ju absolut inte göra. Han var ett hopp för Arfika. Men nu är det kört. Back to basic and the same poverty med andra ord. Snart ska Bilderbergarna ha möte i Israel och dra upp riktlinjerna för nästa elände och krig. Carl Bildt ska vara med. Han är alltid med. Sen viskar han i S-ledarens öra: Så här måste du göra! Annars blir det en ….

  Gilla

 15. @Helena,

  The corruption is global.

  One can move from the world’s richest country to the world’s poorest country and the corruption is there. When honest people speak truth to power they are under threat – when thieves steal billions ( what then?):-

  Gilla

 16. @ Helena,

  Maybe this explains:-

  The Corrupt Influence of Money in the American Political System

  by Rodrigue Tremblay

  ” I have a policy to prevent Iran from obtaining a nuclear weapon. And as I’ve made clear time and again during the course of my presidency, I will not hesitate to use force when it is necessary to defend the United States and its interests.”

  U.S. President Barack Obama, Sunday, March 5, 2012, speech to the pro-Israel lobby AIPAC (American Israel Public Affairs Committee)

  “There are about 50 countries in the world that have the capability to produce a nuclear weapon if they chose to do so, making Iran far from unique but for its persistence as a thorn in the side of Israel and Israel’s powerful lobby in the United States.”

  Philip Giraldi, Council for the National Interest

  ”The truth is there are very few members [of the U.S. Congress] who I could even name or could think of who didn’t at some level participate in that [system of bribery and corruption in Washington D.C.].”

  Jack Abramoff, professional lobbyist and onetime power broker for the elite of Washington, D.C. (during a CBS’s 60 Minutes interview, Sunday November 6, 2011)

  “I’m against very wealthy people attempting to or influencing elections. But as long as it’s doable, I’m going to do it.”

  Sheldon Adelson, casino magnate who has donated $11 million to Newt Gringrich’s super PAC Winning Our Future, suggesting that he might give as much as $100 million to support the GOP presidential candidate

  The 2012 U.S. presidential election is the first one to be held under the new electoral financing rule decreed by a majority of one by the Roberts Supreme Court on January 21, 2010. With this fateful decision, the Roberts Supreme Court really changed the meaning of the Preambule of the U.S. Constitution that says “We the People of the United States, in order to form a more perfect Union…” and decided on its own to change it for “We, the rich corporations of America…”

  Under the new Supreme Court rule, indeed, any legal entity can spend as much money as it likes to control propaganda channels in order to influence and even dictate the election of the U.S. president and of the members of Congress. That’s legalized corruption. —Sooner or later, this nonsensical decision will be over-ruled, but not before it may have caused irreparable damage to the U.S. political system by violating two basic democratic principles, i.e. the equality of citizens and the principle of one citizen-one vote. There is no other democratic country where the dictum of French economist Frederic Bastiat (1801-1850), applies more concretely:

  —”When plunder becomes a way of life for a group of men living together in society, they create for themselves, in the course of time, a legal system that authorizes it and a moral code that glorifies it.”

  From now on, Americans will not have the most competent and the most dedicated politicians, but the best political hacks that money can buy. Where are the men and women of value and of independent mind who would want to run for office in such a corrupt system?

  People are not fooled. They know that the quality of candidates to public office is very low and declining. Recent polls, for example, indicate that even among republican voters, a majority –58%– say they want more candidate choices, and a whopping 46% have outright negative opinions about the current field of republican presidential candidates: devout Mormon, former missionary, and vulture capitalist Mitt Romney; extremist papal Catholic Rick Santorum who wants to ban contraception methods and who thinks that having a university education in this day and age is to be a snob; twice divorced Newt Gingrich, a former House Speaker ordered in the past to pay $300,000 for Ethics Violations and a dreamer who wants to send 13,000 people to live on the moon; and finally Texas congressman Ron Paul, a libertarian who would abolish Social Security, Medicare and Medicaid for the elderly if he could, all modern programs that have lifted American retirees from poverty. And there you have it.

  As of now, with the uncontrolled flow of money coming from corporations, casino owners and banks, and more specifically from defense lobbyists, from pro-Israel lobbyists and Israel Firsters, from bankers’ lobbyists, from oil lobbyists, and about 40,000 other registered paid lobbyists in Washington D.C., narrow special interests have free rein to use the resources of the state as if they were their own and to threaten any individual candidate or office holder who dares to oppose them. —Keep in mind that the pro-Israel lobby AIPAC, the most powerful single political lobby in Washington D. C., was the main driving force behind the 2003 military invasion of Iraq by the Bush-Cheney administration, an illegal war of aggression based on lies and false premises.

  Indeed, in such a system, the party and the candidates with the most money can be expected to prevail and place their pawns and yes-men in position of power. This is a throwback to the corrupt “Robber Barons” era when a handful of rich capitalists formed a greedy political ruling oligarchy. Undoubtedly, there will be exceptions, but money and propaganda are bound to dominate American elections in the future.

  It is not the first time that the U.S. Supreme Court has intervened massively in the American political process. As recently as December 9, 2000, by a one vote majority, the U.S. Supreme Court de facto elected Republican candidate George W. Bush President of the United States, by canceling the recounting of legally cast votes in the state of Florida. Nationally, Democratic candidate Al Gore had received roughly 500,000 more votes than his adversary.

  The current Republican presidential campaign has also demonstrated what can be expected in the future under the new rule. The more money a candidate can raise, often from anonymous sources, the more he can buy time on TV and radio to air negative campaigns, not to advance positive proposals of his own, but to destroy the character and credibility of his opponents.

  The leading Republican presidential candidate Mitt Romney, as of now, is turning out to be the money candidate and he has outspent his competitors on negative campaigning by a wide margin. In his younger years, before becoming a corporate banker-raider, Mitt Romney was a Mormon missionary leader in France (1966-68) and, while a strong advocate of the military draft for others, he received a personal 4-D deferment from the draft exempting him from going to Vietnam because of his status as a Mormon ”minister of religion”.

  Unless the Republican convention in Tampa FL in August is in a deadlock, Romney, possibly with Santorum as his running mate, will be facing the incumbent Democratic ticket of President Obama and Vice-President Biden. Already, President Obama has reluctantly decided to join the money game and has indicated that the political action committees (PACs) who support him will be allowed to accept unlimited donations to boost his re-election campaign, lest he be at a considerable disadvantage versus his well-financed Republican adversaries. Indeed, when there are no rules, the party that follows rules is doomed to defeat.

  As a consequence, there is no doubt that the Obama-Biden ticket will have to bend to special interests to obtain money and support from wealthy donors. If re-elected, their administration will have its hands tied to special interests policies that would have been forced upon them. —Where are the common good and the public interest in all that?

  Dr. Rodrigue Tremblay, an economist, is the author of the book “The Code for Global Ethics, Ten Humanist Principles”,

  Please visit the book site at:

  http://www.TheCodeForGlobalEthics.com/

  Posted, Friday, March 9, 2012, at 5:30 am

  Email to a friend:

  TheNewAmericanEmpire.com/tremblay=1145.htm

  or,

  thecodeforglobalethics.com/

  Send contact, comments or commercial reproduction requests (in English or in French) to:

  bigpictureworld@gmail.com

  N.B.: Messages may be published in our weblog, unless you request otherwise.

  Please register to receive free alerts on new postings of articles.

  Send an email with the word ”subscribe” to: mailto:bigpictureworld@yahoo.com

  To unregister, send an email with the word ”unsubscribe” to: bigpictureworld@yahoo.com

  To write to the author:

  rodrigue.tremblay@yahoo.com

  N.B.: This article is distributed privately and without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes, and is not intended in any way as personal advice of any sort.

  Disclaimer: All quotes mentioned above are believed in good faith to be accurately attributed, but no guarantees are made that some may not be correctly attributed.

  Gilla

 17. Pingback: En Sten i rullning! Borde inte hela regeringen avsättas! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.