Jörgen Brink firad på Delsbo torg! Detroniserar kniven med skidan!

<strong>Caroline Schmidt håller ett litet hyllningstal</strong>! Det blev ett spontant välkomnande på torget i Delsbo för Jörgen Brink. Föreningen Dellenbygdens Framtid ordnade så det blev både skumpa och fyrverkeri på söndagkvällen.  Olika företag ställde upp. Ica som numera drivs av tre systrar gav tre procents rabatt till alla som handlade efter Vasaloppssegern. Delsbo Charkuteri grillade korv och bjöd. Det hurrades och kommunalrådet Caroline Schmidt (C) och Sven Bergström (C) kom som representanter för kommunen. Jörgen Brink tävlar för Team United Bakeries/Hudiksvalls IF.
<strong>Jörgen Brink tittar på fyrverkeriet</strong>. Visst är det en otrolig bedrift att vinna tre år i rad. Dessutom på en bästa tid och vara den äldste. Sist en man från bygden vann loppet var 1961. Det var Dalle Johansson. På bypuben satt folk och åt och drack i väntan på Brink som skulle komma kvart i 8. Med hjälp av GPS kunde tiden fastställas på pricken när. Jörgen Brink har åkt alla tre loppen på samma skidpar. Mästervallaren heter Dan Marsch. Han bor i Näsviken utanför Hudiksvall.
<strong>Det var många som ville krama om och tacka för bedriften</strong>. Jörgen Brink fyller 38 år den 10 mars. Grattis i förskott även till det. Det var många som ville krama om  skidkungen och tacka för hans strålande insats. En kommentar som denna flög i luften på puben: ”Va´kommer ni fast ni är från Bjuråker!” Svar: ”Yes! Jörgen Brinks pappa är ju från Bjuråker.” Mamman är från Delsbo. Numera bor Jörgen i Sollefteå med fru och två barn. Här har det varit kamp mellan socknarna även fast gränserna är flytande. Folk är gifta kors och tvärs. Men man vill gärna tycka att sin egen socken är bäst. Sånt känner man när man inflyttad och kan dra fördel av ibland. 

Hur det nu än är med den osynliga konkurrensen mellan socknarna kommer Jörgen Brinks bedrift att ge en extra inspiration till alla skidungomar i trakten. Och Delsbo kommer att naglas fast än mer på kartan inte på grund av kniven utan tack vare skidan. 

Foto: Palena

DN DN SvD SvD Hudiksvall.se

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jörgen Brink firad på Delsbo torg! Detroniserar kniven med skidan!

 1. Jörgen Brink & Northugg drivs av samma osläckbara eld: ”Vilja´ bryts bara tå dö´n – å skäggige käringer!” Krigare, som hellre stryker med än ger sig, kallas dessa sällsyntheter, dessa FÖREBILDER!!!

  Gilla

 2. stefan skriver:

  Nä tror inte det känns som det är redan glömt…Fast jag åker skidor så är det ingen större storry. Fast det kanske det är lokalt..

  Gilla

 3. gunnardeckare skriver:

  Ja visst är det en fantastisk bedrift som han har gjort. Det är ju inte så att det saknas bra konkurrenter. Han är väl värd alla gratulationer!

  Gilla

 4. Blodsven skriver:

  -Ursäkta, vet ni vägen till Delsbo?
  -Jadå, först kör ni 2 mil rakt fram, sen tar ni vänster.
  -Så småningom kommer ni till en kyrka, och där tar ni höger.
  -Efter ca 2 km tar ni först vänster, sedan höger igen och när ni har fått en kniv i ryggen är ni framme.
  Stort grattis Jörgen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.