EU-pakten! Nej säger Juholt & Åkesson! Stoppa det kontantlösa samhället!

Vem ska man nu rösta på? SD eller S? Båda partierna säger nej till EU-pakten. Det gör jag med. Det sägs att vi påverkas av krisande euroländer och att vi därför ska med i EU-pakten så att vi får mer inflytande. Men gör vi det får vi inget tillbaka skriver SD på Brännpunkt: ”Läser man det senaste läckta utkastet till avtalet för europakten står det klart och tydligt att icke-euroländer inte ges något som helst inflytande om de väljer att gå med.”

Det enda vi kommer att få göra är att betala. Det finansiella system vi lever under i och med inträdet i EU 1995 innebär att vi seglar i en båt som är ett pyramidspel. Det spelar ingen roll hur mycket pengar som trycks och öses i eftersom båten är full med hål. Hålen är gjorda i syftet att rikedomen ska rinna åt ett visst håll. Går vi med i EU-pakten blir det vi skattebetalare som får stå för fiolerna. Och inte bara det. Håkan Juholt har rätt i sina ord från riksdagens talarstol: ”Den innebär ökade klyftor, där man låter samhällen glida isär. Det är kallhamrad högerpolitik.”

Fredrik Reinfeldt har hela tiden hävdat att han behöver ett tydligt stöd i riksdagen för att kunna gå med, och att det bygger även på Socialdemokraterna. Hoppas Reinfeldt inte kan skriva under pakten om två veckor. Tror vi klarar oss lika bra med tanke på att vi inte får något tillbaka. Däremot blir uppdragsgivarna och deras proselyter bakom hela EU-upplägget sura (det kontantlösa samhället är en del i deras upplägg). Mals det på tillräckligt länge blir det som dom vill. Lissabonfördraget – vår nya grundlag – maldes igenom utan att svensken i gemen visste ett dyft. De flesta vet fortafarande ingenting. Under rådande ordning får vi vara tacksamma att i alla fall två partier i riksdagen säger nej.

Lyssna på Ron Paul när han säger en och annan sanning om neokonsen och deras Globala Agenda som styr USA och snart hela världen. Alltså även oss, om vi inte sätter stopp.

 Vi har förtroende för vår partiledare!

Ledarskribenter är inte folket!

DN DN DN DN DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till EU-pakten! Nej säger Juholt & Åkesson! Stoppa det kontantlösa samhället!

 1. antonia skriver:

  Hur man än vänder sig kommer baken vara bar. Rasar EU kommer Sverige ha problem även om man står utanför. Och om Sverige är med kostar det också mer än det smakar.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Vill du ha ett kontantlösa samhälle? Vi är på väg mot det.

  Gilla

 3. Karpstryparn skriver:

  Vem fasen vill vara utan kontanter (pengar alltså)? Ja, ingen vettig människa i alla fall.

  Gilla

 4. Interestingly the New York Times does not report on Ron Paul.

  Worse too they promote war and support Zionism:-

  Gilla

 5. Johan skriver:

  Om Reinfeldt står fast vid att det inte funkar att köra igenom en sådan här sak utan rejält stöd från oppositionen (det vill i detta läge och denna fråga säga (s) ) så stannar vi utanför. Tror absolut inte att han kan få det stödet från Sveavägen, alldeles oavsett PR-scouten Göran Perssons luddigheter.

  Och det är ju omöjligt att förstå ett sådant här upplägg som något annat än ett sätt att smyga in euron och dess implikationer bakvägen. På med ECB- och Frankfurterbudgettvångströjan fast vi inte har någon euro! Det skapar också ett läge där man runt hörnet kan stå och säga ”nu måste vi ha euron annars är vi inte med i klubben på riktigt och vi tar inte vårt ansvar”.

  Den här smeten stinker riktigt illa och att den inte väcker upp en starkare EU-kritik på den borgerliga sidan är ett kvitto på exakt hur apolitisk, politiskt apatisk, den nya svenska medelklassen har blivit. Gärna kontantlöst, gärna hutlösa priser på bostäder och fritt fram för kvittobedrägerier, gärna sönderfallande sjukvård och hög arbetslöshet, gärna en demokrati som är ett skämt, men rör inte mitt livspusslande!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Courtenay: The swedish media don´t mention Ron Paul at all! Here you can read about what´s really going on with Iran:

  ”(San Francisco) – For more than 20 years American Presidential campaigns have warned about the exquisitely elaborate fantasy and dire danger of a nuclear armed Iran; nuclear weapons that Iran does not have and does not have the tools to make. So, why the continued big donor Presidential campaign interest?”

  http://www.veteranstoday.com/2012/01/17/iran-signs-own-death-warrant/

  Svensk version:
  http://kristofferhell.org/2012/01/imperiet-och-iran/

  Johan: Tack för mycket bra kommentar! Ja, ta ansvar för vad? Att vara med och betala om och om igen. Var är debatten? Var är det som händer? Ska vi ge bort oss själva utan att ens ifrågasätta. Det som sker är verkligen otroligt. Som om folk är bedövade. Nej, nersövda är ett bättre ord. Dags för Reinfeldt att väcka Det sovande folket!

  Gilla

 7. Johan skriver:

  Det slumrande folket, ja. Många inser uppenbarligen inte vilka det är som kommer att få betala med förstörda och utslätade liv, sjukdom, manglad utbildning och brist på jobb, medan hundratals miljarder skeppas till storbanker och missriktade projekt nånstans långt borta i söder eller väster, långt bortom ära och redlighet. Och så är det ju så stillöst att ropa högt och vara motsträvig, inte alls fiiint. Ska man protestera ska det se ut som på bio, följden blir att man håller tyst för i verkligheten ser den här sortens strider aldrig ut som på film.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Johan: Taget från wikipedia: ”Det sovande folket är en bok från 1993 författad av Fredrik Reinfeldt och utgiven av Moderata ungdomsförbundet (ISBN 91-86194-10-0). I boken, som gavs ut när 1990-talskrisen var som djupast, argumenterar Reinfeldt för ett övergivande av den generella välfärdspolitiken i Sverige, för kraftiga skattesänkningar och för ett tillbakarullande av statens åtaganden även i fråga om till exempel utbildning, lagstiftning, kultur och medier. På 124 sidor sammanfattar Reinfeldt sina visioner. Boken består av fem kapitel. I det första presenterar författaren en dystopisk bild av framtiden, i de följande det moderata handlingsprogrammet, dess implementering i det dagliga livet och de moraliska ståndpunkter de bygger på. Det sista kapitlet är ett ”exempel från verkligheten”. I sitt inledningsanförande på socialdemokraternas kongress 2009 rekommenderade partiordförande Mona Sahlin läsning av boken, inte som en bok att inspireras från utan för att förstå den borgerliga ideologin.
  I Reinfeldts bok finns en formulering som ofta citeras: Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.”

  Tycker nog att vi ska ha politiken till att just skapa och garantera välfärd! Vad fan ska vi annars ha den till?

  Gilla

 9. Johan skriver:

  Jo, jag känner till Reinfeldts bok, bytte bara ut ‘sovande’ mot slumrande för att antyda nersövdheten idag. Och det han plitade ner då för nära tjugo år sen är ju ett övertydligt uttryck för det förakt för folket. för medborgarna, för dem som inte har en miljon på banken, som ligger under också alliansens politik.

  Att moderaterna och andra struntar i folkstyret är ju inte heller något nytt. Redan 2002 kunde man på den MUF/Timbro-stödda sajten Amerikabrev läsa en definition av demokrati som helt utelämnade allmän rösträtt och alla medborgares rätt till verkligt inflytande på sina livsvillkor. Istället betonades domstolar som inte ‘sätter sig över’ någon – särskilt inte företagare, oavsett hur deras företag ser ut – fri marknadsekonomi, oavvisligt skydd för den privata äganderätten i alla lägen och – en stark polis. Jaha, demokrati är alltså lika med manchesterliberal marknadsekonomi där alla lagar och regler är på arbetsköparnas sida, där allt går att göra till varor och stängsla in – och där polisen ser det som sin fraämsta uppgift att skydda detta tillstånd och dessutom är lika skjutglad som i USA. Bra, då vet vi det. Visserligen är det inte ofta detta sägs rakt ut, men man behöver inte tveka om att många allianspolitiker, t ex Annie Lööf och Carl B Hamilton, och dessas sympatisörer, tänker i just de banorna.

  Gilla

 10. Varför går det mot underkastelsens helvete för oss svenskar? Kan det bero på att Penning-Sekten äger Sverige? Äger Penning-Sekten det mesta av råvarorna, produktionsmedlen, sälj/distributionskanalerna, största banken/bankerna, finansbolagen, största bokförlagen, 90 procent av tidskriftsamlingen,dess distributionskanal med storlek fästade regler, landets största dagstidningar, tex. Svd, Dn, Expressen, Aftonbladet, Göteborgsposten, Sydsvenska Dagbladet mfl. mindre avisor, samt TV-4, radiokanaler osv? Sitter medlemmar i Penning-Sekten på de viktigaste posterna inom alla Media, även inom Sveriges Radio och Sveriges Television, inom politiken, alla kulturstyrande institutioner osv. osv. osv? Äger/Styr Penning-Sekten hela Sverige, varje svensk medborgare? Svaret på samtliga här ställda frågor är

  OBESTRIDLIGEN – JA!!!

  Vad göra åt detta? Fortsätta sova – eller VAKNA???

  Gilla

 11. Johan skriver:

  Anar vilka Sven-Erik menar med ”penningsekten” (hint: Bonnier, Dinkelspiel) men det där är ett stickspår. Och det är ingalunda svenska eller ”sekteriska” politiker och direktörer som har uppfunnit EU eller europakten, de sysslar mest med att haka på dessa transnationella byggen.

  Gilla

 12. stefan skriver:

  Pakt
  Ibland får jag för mig att hela Robinson tv:ieret var för att luckra upp för ordet PAKT som så vanligt är i det politiska spelet, liksom som att göra det rumsrent att ingå i pakter. Innan Robin utveckla ordet i moderna sammanhang för folket i tiden och för nya före detta ej acceptabla ting vilket jag trodde konsumentverk och allt konkurrens befrämjande vs system bolag av olika kategorier bara var för att få en fungerande ekonomisk yr karusell ——-Vart tog tråden vägen, här var den, pakter är inte vad jag lärt mig något man använder på något som ska vara något att ens förhandla om i konsensus.

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  Klart att jag vill ha kontanterna kvar. Jag gillar inte kortbetalning alls och att betala med telefonen vill jag inte heller.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.