Skandal på Wall Street! Soini säger sanningen: Finanssystemet har kallbrand som snart förgiftar hela kroppen!

Timo Soini skriver om räddningspaketen till olika länder inom EU i en artikel i Wall Street Journal: Why I wont´t support Europes bailouts. WSJ är finansfolkets egen tidning. Soini skriver att det är dåligt för Euoropa, dåligt för för Finland och dåligt för de länder som har blivit tvingade att acceptera paketen. Han skriver att Europa lider av ekonomisk kallbrand både allmänt och privat. Och om vi inte amputerar det sjuka kan vi inte bli räddade, vi riskera att förgifta hela kroppen. Soini skriver att den officiella sanningen är att Grekland, Irland och Portugal har drabbats av likviditetskris, och måste få en ögonblicklig injektion av kapital, och sen ska allt återgå till det normala. Men den officiella versionen är en lögn, en lögn som förutsätter att Europas befolkning är idioter. Folken förtjänar mycket mer från sina politiker och ledare. För att förstå den sanna naturen och syftet med räddningspaketen, måste vi först förstå vilka det är som tjänar på dem. Låt oss följa pengarna.

Det feta i texten tog WSJ bort. Det var för brännande. Men bloggvärlden är alert och ser allt. Vi är som skator som håller koll och som väntar på något gott. Här kom en fadäs i mörkandet av sanningen. Jag har skrivit om pengarna på Newsmill – Vem äger amerikanska centralbanken – Federal Reserve och Bo Lundgren och den finansiella avgrunden. Vårt finansiella system är ett Poncispel = Pyramidspel av guds nåd. Sinnrikt gjort. Skulderna ska aldrig försvinna. Behövs inte eftersom skattesubjekten i varje land får betalar kalasen om och om igen.

Timo Soinis text. Det feta togs bort. För brännande för Feds som äger Wall Street Journal:

When I had the honor of leading the True Finn Party to electoral victory in April, we made a solemn promise to oppose the so-called bailouts of euro-zone member states. These bailouts are patently bad for Europe, bad for Finland and bad for the countries that have been forced to accept them. Europe is suffering from the economic gangrene of insolvency—both public and private. And unless we amputate that which cannot be saved, we risk poisoning the whole body.The official wisdom is that Greece, Ireland and Portugal have been hit by a liquidity crisis, so they needed a momentary infusion of capital, after which everything would return to normal. But this official version is a lie, one that takes the ordinary people of Europe for idiots. They deserve better from politics and their leaders.
To understand the real nature and purpose of the bailouts, we first have to understand who really benefits from them. Let’s follow the money.

Läs hela texten på Europe News och se vad som mer togs bort. Gammelmedia skriver ingenting! Men det gör dom här:

Tyler Durden – bloggaren som kläckte nyheten.
Gotiska Klubben – skriver en bra sammanfattning.

Timo Soini
Ett nytt penningsystem

Uppdatering: Timo Soini vill inte ge pengar till Portugal. En man som är trogen sina ideal. Starkt!

DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

49 kommentarer till Skandal på Wall Street! Soini säger sanningen: Finanssystemet har kallbrand som snart förgiftar hela kroppen!

 1. Antonia skriver:

  Jag antar att vi är ovilliga deltagare i ett pyramidspel som inte kan sluta bra i slutändan. Vi kommer betala dyrt för denna typ av politik.

  Gilla

 2. Nisse77 skriver:

  Ja även svenskar börja vakna upp till sanningen. Artikeln är helt korrekt. Problemet däremot är våra pengar. Pengar som hela tiden skapas av bankerna så fort någon tar ut ett lån. Var beredda på en hyperinflation världen över.

  Var 40 år får världen ett nytt monetärt system. Det är snart dags igen.
  Se till att nästa system gör det omöjligt för centralbanker att trycka nya pengar.
  Backa valutorna med guld och silver. Då slipper vi inflationen och det orimliga kravet på konstant tillväxt. Ta bort räntor och belägg lån med avgifter.

  Gilla

 3. Tidigare finanskriser emanerade ur bankers hysteriska girighet. De lånade ut skyhögt över eget kapital. De blev insolventa. Respektive stater, generellt sett, gav bankerna stöd med skattepengar. Dessa stater är nu insolventa. Till detta peakar inte bara oljan, utan också alltfler råvaror. Detta driver upp priser – och inflation. Vi lever just nu i totalupplösning av: Industrialism – Kapitalism – Konsumism.

  ”Var är havet, mamma”, frågade lilla fiskynglet som simmade i djuphavet, sida vid sida med sin mor. Vi ser, lika lite som fiskynglet Helheten. I-världsmänniskan är skolad (hjärntvättad) till att, likt insekterna, se blott detaljer inom respektive profession.

  1000 gånger snabbare än ”normalt” förintas mängder av arter på jorden, p.ga indistrialismen, meddelades i dag på radions P1. Spelar det någon roll? Nej, inte om man inbillar sig att människan kan leva utanför jordens livsuppehållande symbios, livsväven – som blir allt tunnare för var dag!

  Mänsklighetens ENDA väg framåt
  går nu bak-
  åt
  med häst och vagn!

  ”Det är ont om jordklot”, sa geniet Tage Danielson.

  Tänk om
  dom är dyrare
  än möjligt!

  Gilla

 4. Lincoln skriver:

  Helena
  Sant, vi har nått peak debt och att lösa det genom ökad skuldsättning är lika döfött som det låter.

  @Nisse
  Du missar orsakssammanhanget – USA slutade t.ex med guldstandarden 1971 för att de inget guld hade – de vill säga det baserades på fractional reserve banking och de lånade ut guld de inte hade. Guld är ursprunget till fractional reserve banking och då det finns för lite guld kommer det alltid skapas kvitton på guld som inte finns men som sägs finnas. Så guld är en naturlig del av pyramidspelet.

  Vidare ”trycks” det inte ut pengar – det är krediter som skuldförslavar människor, företag och samhälle och dessa lever bara som bokföringsposter på bankernas. Om du vill kan du kläsa det här för att förstå skillnaden mellan permanenta och ickepermanenat pengar. Att ”trycka” ut skuldfria pengar kommer troligen vara lösningen.
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/05/07/det-demokratiska-underskottet-som-alltid-trycks-under-ytan/

  Gilla

 5. Stan skriver:

  Det här med hyperinflation är det många som varnar för. Ellen Brown har en annorlunda syn på saken och en alldeles ny artikel som visar att totala penningmängden i USA sjunkit de senaste åren – http://www.webofdebt.com/articles/inflation_fears.php
  Gulduppbackad valuta är troligen också ett feltänk, ett videoklipp med Bill Still om det – http://sahalee.wordpress.com/2010/01/29/still-report/

  Gilla

 6. Nebbiolo skriver:

  Med anledning av den av finanskapitalisterna påkallade utmätningen av grekiska folkets gemensamma tillgångar, i kölvattnet av det ”stöd”-program som erbjuds så postade jag följande inlägg i en artikel i SvD:Skulder som inte kan betalas tillbaka kommer inte att betalas tillbaka, än mindre om man hotar eller höjer räntan.

  Precis som Joseph Stiglitz hävdar finns endast en lösning för länder som Grekland: skriva av skulderna och börja om från början…utanför euroområdet. De enda som tjänat på EMU är de ekonomiska stormakterna med imperialistiska drömmar såsom Frankrike och Tyskland, vars privata bankirer nu mer eller mindre kan åka ner till Grekland och utmäta/införliva detta i sina privata tillgångar (elbolag, sjukhus, vägar, järnvägar…).

  Grekland folk har all rätt i världen att motsätta sig detta då de enbart är offer i en finanskapitalism som helt gått över styr – om vi står vid sidan och hejar på dessa utmätningar, ja då kommer vi också godkänna den kanske blodiga revolt som blir resultatet därav…för glöm att något folk med stolthet kvar i kroppen kommer sitta stilla och se på när de internationella finanskapitalisterna roffar åt sig egendomar som de själva inte byggt upp med blod; svett och tårar!

  Det jag vill ha sagt är att detta kommer sluta blodigt om vi inte med gemensamma krafter går man ur huse för att protestera mot detta finanskapitalismens rofferi. Alla Europeer har inte lika oblodig historia som oss svenskar och snart smäller det till i Europas fattigare delar. Jag tror inte längre det räcker att påtala detta på diverse bloggar utan misstänker att vi måste mer konkret agera för våra kamrater, bröder och systrar i Europa!

  Till Sven-Erik vill jag bara delge en liten dikt, på temat:

  Först när det sista trädet huggits ned,
  Först när den sista floden förorenats,
  Först när den sista fisken blivit fångad,
  Då först kommer du förstå att pengar inte kan ätas.

  Cree-indiansk profetia

  Gilla

 7. Nebbiolo! Håll för öronen!!! APPLÅDÅSKOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRR!!!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det kommer vi att göra ja, Förskräckliga saker kommer att hända. Essensen i systemet är Skuld.

  Nisse: Det där med vart 40:e år stämmer inte. Federal Reserve har styrt sen 1913 och lurat i vassen sen The Founding Fathers ville hjälpa Amerika att komma igång.

  Sven-Erik: ”De lånade ut skyhögt över eget kapital.” Så är det nog inte. Bankerna behöver inte ha något kapital. En tusenlapp och så kan dom skapa ett lån ur skuld på en miljon plus ränta just like that. Ungefär så. Läs mer hos Lincoln eller Zuperseke -de kan det här.

  Lincoln: Peak Oil, Peak Debt, snart blir det världskrig igen för att hålla SKULd-SLAV-SAMHÄLLET flytande.

  Stan: Ja, så fort man gnäggar om att staten ska äga banken så kommer alltid Zimbabve upp på bordet och så är det slut på den diskussionen.

  Nebbiolo: Mycket bra kommentar. Den borde vi tapetsera folkhemmets sovrum med. Extra stora bokstäver i Reinfeldts och Borgs sovrum. Klart man ska skriva av skulderna och börja om. Skulle gå hur bra som helst. Se på Kennedy. Se på Hitler. Hörde Calmfors säga att man skulle kunna skriva av skulden men bara åt ett land. Så långt vågade han sträcka sig.

  Sven-Erik: Nebbiolo kan ju inte veta att du har skrivit en hel bok om Hövding Seattles tal!

  Gilla

 9. Lincoln skriver:

  Kan bara instämma med Sven-Erik! Kanonbra skrivet, Nebbiolo!

  Gilla

 10. Nisse77 skriver:

  Det verkar som att många här fortfarande inte förstår hur marknaderna fungerar.

  @Lincoln
  Jag missade absolut inget. De hade guld när Brenton woods avtalet upplöstes. Problemet var att De Gaulle började syna deras bluff och lösa in sina dollar mot guld. Detta hade aldrig hade fungerat långsiktigt då de inte hade tillräckligt med guld tack vare fractional reserve banking.

  Likväl så blev det ett nytt monetärt system 1971 där andra länders valutor backades av dollarn. Guld är absolut inte en naturlig del av pyramidspelet. Guld är pengar det inte går att trycka nya av. Går man ifrån den faktumet och börjar trycka upp papper med IOU i guld på som inte finns så begår man bedrägeri och problem som vi ser idag skapas.

  Det trycks absolut ut pengar nu. Kan inte USA få lån från andra centralbanker så måste de köpa den själv vilket resulterar i direkt inflation. Det är där vi är idag. Det du pratar om är den faktiska påverkan på marknaden och inte det underliggande problemet som jag påpekade.

  @Helena Jo det stämmer kolla upp det så ser du att jag har rätt. Ungefär vart 30-40 år så får vi ett nytt monetärt system. Det betyder inte att vi får ett nytt namn på valutan.

  Gilla

 11. Nebbiolo skriver:

  @ Nisse77

  Guld är en mkt bra råvara (och tillika ändlig resurs) som man inte bara kan göra smycken av utan även elektronik och annat som tar vara på de elektriskt och värmeledande egenskaperna.

  Vad guld har med ett modernt penningsystem att göra kan jag dock inte alls förstå!

  Läs på lite om MMT (Modern Monetary Theory) så kommer du se vad dagens moderna ekonomer (som inte fastnat i sekelsgamla trosuppfattningar) kommit fram till – hoppas detta öppnar upp dina förseglade ögon!

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Nisse77: Förstår inte vad du menar! Nytt monetärt system? Förklara. Penningmängden har minskat i Amerika. Fler får slåss om kontanterna. Så gör man när man vill förstöra för människor.

  Nebbiolo: Värdet på valutan kan ses som en överenskommelse. På ursprungliga mynt finns sädesax som bestämmer värdet. Bra. Det är arbete med kroppen som ska utgöra basen för systemet. I alla fall i mitt rike. Inte guld. Arbete i anletets svett.

  Om vi flyter i land på en öde ö och måste börja överleva. Arbete som gäller. Då kan vi komma överens vad vi ska ha som betalningsmedel. Kottar, tallystavar eller vad som blir mest lämpligt i det samhället. Så enkelt var det med det. Och ingen ränta tack.

  Gilla

 13. Lincoln skriver:

  Nisse77
  Guld hade inget ”inneboende” värde. Du kan läsa om det här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/03/17/vi-maste-sluta-tillbe-mammon/

  Fel! Kissinger bytte guldmyntfot (som havererade som vanligt då det alltid blir fractional reserve banking av det och det är samma parasiter som sköter banksystemet som kontroller tillgång och efterfrågan på guld – fram till år 2004 sattes dagspriset av en viss herr Rothschild https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Gold_fixing – vilken lång parentes det blev 🙂 ) till oljemyntfot, du kan läsa om det här:

  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/10/konsten-att-bli-en-ny-hitler/

  Du har heller inte förstått skillnaden mellan ickepermanenta pengar (krediter) och permanenta (typ kontanter) läs gärna länken jag rekommenderade i mitt tidigare kommentar.

  Gilla

 14. Nisse77 skriver:

  @Nebbiolo Finns ingen anledning att räkna upp vad guld kan användas till. Tjänar noll i diskussionen. Att du inte förstår vad det har att göra med ett modernt pengasystem förklarar dagens problem.
  Att ha fiat valutor som det konstant går att skapar ”nya” pengar med ger bara inflation vilket är en dold skatt för folket.
  Du må ha lärt dig i skolan att detta är vanligt men så är inte fallet.
  Värdet på dina pengar urholkas och med skulder och räntor leder det alltid till en ekonomisk kollaps. Det är ohållbart att alltid tro på ekonomisk tillväxt som skall kunna betala av tidigare skulder.
  Det har inte bara att göra med regeringars förmåga att leva inom sina tillgångar.

  Sekelgamla trosuppfattningar? Du måste skämta. Du vill att vi skall överge ett sjunkande skepp mot en obeprövad metod när det finns ett alternativ som är fullt fungerande och som skulle tvinga oss alla att begränsa vår törst på att förbruka alla resurser och överbefolka världen.
  Läs snarare på om den beprövade Österrikiska skolans nationalekonomiska teorier innan du börjar följa massa galna idéer om vad som skulle kunna fungera på ett papper. Personer som du är farliga, väldigt farliga. Låter vi staten kontrollera pengamängden så finns det aldrig någon gräns på vad de kan eller inte kan göra.
  Alla fiat valutor dör förr eller senare.

  Gilla

 15. Nisse77 skriver:

  @Helena
  Jag tror inte du förstår hur M1, M2 och M3 fungerar. Hur små intervall tittar du på? Har du analyserat de bakomliggande orsakerna och påverkan?
  Har du resonerat att folk kanske betalar av sina lån utan att ta nya?
  Vad menar du med slåss om kontanter? Det är inte mängden pengar som är problemet. Hade det varit så enkelt hade de kunnat ordna det på en eftermiddag.
  USA´s handelunderskott och dåliga budgetkontroll börjar synas för fotfolket. Att naivt tro att de skulle kunna leva på andra länders hårda arbeta och bara skapa nya pengar är inte speciellt logiskt.

  Med nya monetära systems menade jag följande.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_standard

  D.v.s hur värdet på pengarna bestäms. Har man inget som backar en valuta och länder kan skapa nya i vilken takt de vill så urholkas förtroendet och inflation är ett faktum. Om du istället tittat på köpkraft, tex PPI så köper idag 20$ samma som 1$ gjorde 1910.

  Gilla

 16. Nisse77 skriver:

  @Lincoln

  Jag tror du missförstod mig, jag håller med dig i det mesta du skriver men jag tyckte det var väsentligt att påpeka att de aldrig fick slut på sitt guld. De hade tryckt upp mer pengar än de hade guld, det är alldeles korrekt.
  Likaså håller jag med dig att guld är ursprunget till fractional reserve banking. Men likväl nu som på den gamla ”goda” tiden så är det bedrägeri. I alla fall i mina ögon.
  Men var jag inte höll med var att det var en naturlig del av pyramidspelet.

  Anledning till att jag inte håller med där är för att jag inte ser guldet som problemet utan bankernas förmåga att skapa skuld.
  Personligen så investerar jag i silver som jag antar tilltalar dig mycket mer just för sina användningsområden.
  Manipulering av råvarupriser i både olja och ädla metaller är en grund i Federal Reserves förmåga att kontrollera inflationen.
  Jag är väl bekant med alla olika former av pengar och hur de skapas. Bara för jag använde ordet ”trycka” så syftade jag givetvis inte på att alla pengar de skapar måste finnas på papper.

  Jag är av den bestämda åsikten att dagens förda pengapolitik, speciellt i USA kommer leda till en global ekonomisk kollaps, och mycket väl även hyperinflation.
  Deras QE är ingen direkt inflation utan effekterna tar längre tid, men de kommer.
  Jag har läst dina länkar och kunde inte hitta något väsentligt jag inte redan visste!

  Gilla

 17. Torbjörn skriver:

  Intressant diskussion! Visst, guld kan inte ätas men har sedan urminnes tider varit betalningsmedel eller backat upp papperspengar. Guldet har fortfarande denna status i praktiken. När kredituppbackad valuta faller samman så köper folk guld. Bankeliten med Rothschilds i spetsen har köpt upp enorma mängder fysiskt guld kontinuerligt. Som de inte säljer. Detta är ju syftet med pyramid-spelet, att i slutändan lägga beslag på fysiska tillgångar. Centralbanker äger guld. Många stora centralbanker som Kinas, Indiens och Rysslands ökar nu sina guldinnehav stort. Guld är en sällsynt metall och har fungerat utmärkt som värdemätare. Saken är den att det inte skapar någon ”tillväxt”. Vilket är bra, eftersom vi då måste leva i samklang med naturen dvs verkligheten.

  Ekonomin är ett nollsummespel eftersom jorden och naturresurserna är begränsade. Inga stigande aktiekurser kan skapa mer guld eller stål på jorden. Kampen om den sinande oljan är väl ett tydligt exempel på detta. Pratet om tillväxt kan bara ske i vår samtid där vi överutnyttjar jordens resurser och kan sätta oss på ett plan till Thailand för en billig peng. Eller får en leksak till barnens McDonaldsmåltid, bara för att miljontals kineser, likt robotar, står redo att för en billig peng, jobba dygnet runt för sin överlevnad. En värdelös plastleksak som hamnar i soptunnan efter ett tag, skapar kortsiktiga jobb inom olje-, tillverknings- och ditributionsnäringen.

  Från att ha varit ett klot med max några hundratusentals individer under större delen av människans närvaro på jorden, vilka livnärt sig på jakt och jordbruk, har den blivit ett inferno med 7 miljarder av oss, som förståeligt nog, också vill leva ett bra liv med moderna mått mätt. Men jordens resurser räcker inte till för att alla ska ha villa med svimmingpool, 2 bilar på garageuppfarten och kryssa runt på semestrar samt handla prylar på löpande band. Vi pratar om självsanering NU eller självsanering när allt är slut.

  Gilla

 18. Torbjörn! Och vem skall sanerar när ”allt är slut?”

  Mänskligheten är på allt raskare marsch mot kollektivt självmord.

  Förintelsen är ofrånkomlig. Antingen förintar vi oss själva – eller vår livsstil a la Industrivärlden.

  Om människan försvinner har hon aldrig funnits, ty tystnaden talar inte, och mörkret har inget minne.

  Gilla

 19. Lincoln skriver:

  Re Nisse77
  Att det blir inflation beror på att dollarn tappar sin status som reservvaluta – inte på QE. Påståenden utan inre logik ger jag inte mycket för

  Re Torbjörn
  ”Visst, guld kan inte ätas men har sedan urminnes tider varit betalningsmedel eller backat upp papperspengar. Guldet har fortfarande denna status i praktiken. ”
  Empiriskt är det skitsnack. kolla länken jag gav Nisse77. Saker blir inte sanna bara för att man upprepar dem (fast det är ju onekligen ett bra sätt att indoktrinera folk på).

  Din tes om att överbefolkning D2debunka” rejält här:

  Skälet till att det skapas brister är att folk som måste krypa efter pengar (dvs det blir pengaparasiterna som styr) att få sina basal behov tillfredställda. Bristerna är skapade för att om folk har vad de behöver kan de skapa värden på sin fritid där de hjälper och stöder varandra utanför penningsystemet – penningparasiterna kan därmed suga ut det de vill ha. Av samma anledning är det viktigt att ha ett skuldbaserat penningsystem så att folk hela tiden måste krypa efter pengar för att betala dessa påhittade skulder. Att folk ska krypa efter bristvaran guld är bara ett annat sorts krypande.

  Khaddaffi gav en medborgarlön på ung 1 000 dollar till sina medborgare i månaden (han hade dessutom kontroll över penningskapande och inte släppt den till de internationella penningparasiterna – han behöll sitt lands suveränitet – något som är medför en dödsdom i penningparasiternas rättssal ).
  Tänk om staten gjorde likadant i Sverige – gav ut 6 000 kr i varje månad till varje medborgare utan krav på motprestation- vilken frihet, vilken demokratisk reform! Frihet från vad? Frihet från ett penningsystem som endast ha till uppgift att ha skuld. Folk skulle inte behöva känna bristen på pengar och krypa lika mycket för att få ihop till den månatliga skulden som penningparasiterna fjättrat dem med.

  Det är bl.a därför Libyen anfölls, de gav ett alternativ, och det är därför myten om att det inte finns tillräckligt måste skapas och underhållas. Vi ska känna skuld och vara i skuld till psykopaterna annars kan de inte suga ut oss. Så vill man finna roten är det bara att kolla var källan till de som hela tiden får oss att känna att vi sitter i skuld – gör man så hittar man alltid samma parasitgrupp.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Lincoln: Perfa! Perfa! Perfekt kommentar! En till som måste upp som tapet i alla rum i Folkhemmet. Förresten i hela världen. Jag vecklar inte in mig i diskussioner om pengar. Ingen idé. Alla har sina åsikter om hur det ligger till. När man kommer ner till nitty gritty är det som Lincoln säger. As simple as that!

  Krypa. Förnedra. Slava. Skuld. Skuld. Skuld. Grekland, Island och Portugal kan kliva ur NU och klara sig. Men dom får inte! Man kan ha en ekonomi utan pengar men man kan inte ha pengar utan en ekonomi.

  Ska återkomma till vad jag menar med att pengarn försvinner för folk på gatan när man vill accentuera krypandet och skulden. Helt enkelt skapa misär. Det gjorde man i Amerika i slutet på 1800-talet. Abraham Lincoln gjorde så gott han kunde för att låta immigranten kunna få jobba och komma igång ifred. Men väck med honom och värre blev det. Kontanterna ska ju bort för vår säkerhet. Kyss mig i arslet och ajjö!

  Gilla

 21. Lincoln skriver:

  Tack, Helena!
  Om du lyssnar (runt 4 min in i videon) så berättar Ian R Crane om medborgarlönen på 1000kr i månaden som Libyer i arbetsför ålder fick (får?). Alla alternativ måste halshuggas av bankparasiterna som sköter penningsystemet. Sådan frihet från penningsystemet skuldträldom får inte finnas – precis som du skrev! Hela klippet är f.ö bra!

  Gilla

 22. Josef Boberg skriver:

  Den globala ränte- och penningbluffen måste få ett slut förr eller senare – är jag rätt säker på. Det är ju i grund och botten INGET annat än ett globalt pyramidspel. ALLA pyramidspel kollapsar till slut – punkt.

  Gilla

 23. Lincoln skriver:

  Ledsen! Skulle varit 1000 dollar per Libyer – inte 1000 kr.

  Gilla

 24. Lincoln skriver:

  Tack för tipset, Helena! Har inte riktigt hajat det där med twitter och facebook riktigt men tror jag fick upp det.
  Har inte varit tillräckligt social (men mest är det nog för att jag inte litar varken på twitter eller facebook – men allt är nog övervakat ändå). Är ju medlem i antisocialpartiet! Och försök fan inte komma in där! 🙂

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Lincoln: Tror säkert vi är kollade till tänderna! Men what the heck och what the fuck spelar det för roll! Ju fler vi blir desto svårare måste det ju vara. Jag menar: You can´t kill them all!

  Ska kolla partiet! Är inte med i vilket skit som helst! 😛

  Gilla

 26. Lelle skriver:

  Kunskapen lyser med sin frånvaro i bloggosfären. Själv har jag jobbat
  på bank och läst företagsekonomi mm och vet lite om det som skrivs.
  Det behövs för att begripa hur bankerna fungerar. Många inlägg är bara
  fantasifulla hemsnickrade teorier, som inte har något med verklighten
  att göra. Det är bara konspirationsteorier.

  Till syvende och sist handlar detta alltid om förtroende. Den som skall låna ut
  pengar måste lita på att han får tillbaka dem. Konkurrensen bestämmer
  räntan. Kan jag få bättre betalt för att låna ut till någon annan så gör jag
  givetvis det. Och för världens ekonomi är detta system väldigt bra, på samma sätt
  som frihandeln ökar välståndet.

  Ett faktum är dock att det är politikernas klåfingrighet som skapat oredan.
  De har lagt sig i och satt sig över konkurrensen och har bl a i USA låtit folk köpa
  hus och låna till det fastän de inte hade råd. Vanliga banker gör en riskbedömning
  och tar smällen när priserna sjunker. Men sjunker priserna alltför mycket går bankerna i kk, helt givet, utan att det behöver vara bankernas fel. Politikerna
  måste sedan rädda spararna och i slutändan jobben, som i sin tur påverkar
  skatteintäkterna osv.

  Det allvarliga är nu att förtroendet för politikerna snart är förbrukat. Barack Obama
  fick använda all sin kraft för att rätta upp förtroendet för banker och för USA.
  Men vad händer den dag man inte litar på presidenten eller statsministern? se på Grekland m fl stater, folk litar inte på de ledande politikerna.

  Därför får vi säkert snart en bankkrasch som får tidigare kriser att framstå som ett semesteräventyr. Detta är svagheten med den globala ekonomin och frihandeln. Tidigare var varje land en egen marknad och det gjorde inte så mycket om ett land fick problem.

  Nu har politikerna inkl Anders Borg jobbat för att ”omreglera” banksystemet under parollen att politikerna är ansvarsfulla medan bankdirektörerna är ansvarslösa. Sanningen är att detta nu ökar riskerna för en ny krasch enormt.

  Det är att gå tillbaka till den tid (före 1980) när svenska staten bestämde både utlåningsvolymen och räntenivåerna i bankerna. Det fungerade si och så. Men då hade vi inte en global ekonomi. Vi måste bestämma oss, endera frihet eller reglering, vi kan inte ha både/och. Då blir det dunkelt var ansvaret ligger.

  Gilla

 27. Lincoln skriver:

  lille lelle
  De som har jobbat inom banke är oftast helt insnöade och har ingen aning om hur de funkar utan rapar ut fullständig rammelbuljong som du precis gjort. För det fanns ju inte ens ett uns av saklighet i ditt svammel.

  För att citera Riskbankschefen Ingves (och häng med nu så kanske du lär dig något):

  ”Ett exempel kan belysa vad kapitaltäckningsreglerna tillät och fortfarande tillåter. Antag att vi har en husköpare som lånar 1 miljon kronor och belånar sitt hus till 100 procent. Riskvikten för bolån kan vi uppskatta till 10 procent. I så fall blir de riskvägda tillgångarna för lånet 100 000 kronor. Det totala kapitalkravet är på 8 procent, vilket innebär att banken måste hålla kapital på 8 000 kronor. Det mer relevanta primärkapitalkravet är 4 procent, så primärkapitalet måste motsvara 4 000 kronor. Av primärkapitalet kan 30 procent vara hybrider av olika former. Det innebär att en bank kan komma undan med ett eget kapital – riktigt aktiekapital och upparbetade vinster – på 2 800 kronor för en utlåning på 1 miljon kronor. Ger 2 800 kronor i förlustabsorberande kapital tillräcklig motståndskraft vid utlåning på 1 miljon kronor?
  Mitt svar är nej”

  Klicka för att komma åt 091119.pdf

  Så baserat på 2 800 kr kan bankerna blåsa upp 1 miljon kr i krediter som de skuldsätter botorskar med! Observera att Ingves inte säger att bankerna baserar de påhittade skulderna/krediterna på insättningar som de lånar ut. Det var ärligt av honom. Bankerna hittar nämligen bara på skulderna/krediterna rakt av – det baseras inte alls på några insättningar. Detta är grunden för den s.k. ”bostadsmarknaden”. Bankerna använder dessa påhitt och trissar upp priser på t.ex bostäder med och anskaffar på så sätt skuldslavar.

  Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan hitta på från luften såsom kredit
  Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
  1) en säljare (tillgångssidan)
  2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
  och
  3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting
  Det är ingen marknad, det är skuldslavsrace där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken

  Och bankerna marknadsför bostadsinflationen, som är en följd av denna upptrissning, såsom ”värdeökningar” (samma skit med IT-bubblor, aktier, guld, etc). På så sätt får de människor att tro att alla kan bli rika bara de skuldsätter sig maximalt och går in i pyramidspelet och spekulerar. Sist ut blir svarte Petter.

  Jag skull kunna fortsätta, lille Lelle, men låt oss stanna där och se vad du har att sätta emot.

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Lelle: Läs Bankerna och skuldnätet av Ellen Hodgson Brown. Återkom sen. Håller med Lincoln. Tur att han finns plus en del andra som har fattat galoppen = att det hela är ett Poncispel av guds nåd.

  Gilla

 29. Lelle skriver:

  Jag ids inte gå in och diskutera sådana beräkningar som Lincoln hänger sig åt. I stort sett begriper nog ingen vad han säger, inte jag i alla fall. Och jag kan lika väl säga något annat obegripligt som att försöka kommentera det sagda.

  När det gäller vinster, löner och bonusar, så är bankerna inte unika. De statliga företaget Vattenfall t ex har vinster på dubbelt än vad t ex Handelsbanken har. Detta fastän banker är mycket mer beroende av vinster och konsolidering, för att de skall kunna garantera återbetalning av spararnas pengar och inte gå överstyr pga den stora risk de hela tiden utsätter sig för när de lånar ut pengar. Hur kan det komma sig att statens bolag Vattenfall tjänar så mycket pengar? Diskussionen måste utgå från fakta, inte från tyckande.

  Jag försvarar inte bankerna för att jag har något intresse av det själv, jag är pensionär. Jag gör det för att ev kunna minska frustrationen och magsåren hos alla de konspiratoriker som itutats att bankerna är onda och ligger bakom allt elände i världen.

  Annars, kom med något bättre! Jag förnekar inte att man i bankerna som i alla andra sammanhang kan behöva ärligare, hederligare och klokare ledare och chefer. T ex skulle jag gärna sett att Nordbanken gått i kk. Men i det stora hela fungerar banksystemet bra, OM bara politikerna håller tassarna borta, sedan de gjort några enkla och begripliga regler.

  Har några i bankerna handlat ohederligt så är det givetvis helt rätt att åtala dem. Men det gäller i alla branscher, även inom politiken.

  Banksystemet är mycket avgörande för sysselsättningen. Skulle banksystemet fallera helt skulle massor av människor bli arbetslösa och standarden för gemene man sjunka kraftigt. Kan du tipsa om ett bättre banksystem än dagens, är jag mycket intresserad att lyssna…

  Gilla

 30. Lincoln skriver:

  Lille Lelle
  Jag förstår att du inte ”ids” gå in på sådana beräkningar som Riksbankschefen Ingves har redogjort för. Men är det inte ärligare att du säger som det är? Attt du helt enkelt vågar och att du åkte på storstryk? Men bra! Då är vi överens om att det är t.ex ”bostadsmarknaden” är ett pyramidspel då du inget klarade av att invända.

  Ok du lämnar walk over rörande Ingves beräkningar och hoppar på ett annat hycklartåg istället. Fine with me, för du får lika mycket pisk där 🙂

  Låt oss dissekera rammelbuljongen du väller ut dig nu då (och du har rätt i att jag njuter att plåga högdragna översittare som dig som har absolut inte har ett skit på fötterna).

  Först antagandet att banker är företag – vilket är fullständigt skitsnack av en mängd skäl. Men vi tar det mest självklara: RIKTIGA företag måste konkurrera om BEFINTLIGA pengar i system och kan inte skapa krediter från luften som de skuldförslavar allt med – såsom banker kan.

  Så ett noll till mig igen

  Så tar vi nästa bullshit från din sida. Nämligen bankernas vinster som du tror baseras på skillnaden mellan ”inlåningsräntan” (dvs den ränta bankerna tar för låna in pengar från kunder) och bankernas ”utlåningsränta” det sk ”räntonettot”. Men din beräkning och bankernas beräkning grundar sig på att bankerna lånar ut kundernas insättningar – vilket de inte gör! De hittar på krediten utgående från vad de har som kapitaltäckning (vilket Ingves beräkning, du vet den du inte ”ids” diskutera) visade. Den sk multiplikatorteori som du är indoktrinerad med är felaktig, både med hänvisning till Basel2 och vad 2 Nobelspristagre, Kydland och Prescot bevisat empiriskt.

  Så vinsten ska jämföras med det egna insatta kapitalet (du vet om att det är så man brukar göra med riktiga företag? Man stoppar in en summa av eget kapital och kollar skillnaden i vad man får ut – vinst eller förlust i förhållande till insatt kapital).

  Så då gör vi det! Och för att riktigt plåga dig tar vi Ingves beräkning som du inte ”ids” med:
  Låt säga att banken tar 4% ränta på den miljon de hittade på och ”lånade” ut baserat på 2800kr i eget kapital. På ett år får banken in 40 000 kronor i ränta! Så in med 2800kr och ut kommer 40 000 efter ett år – det är en djävla avkastning på eget kapital! Och nästa år kommer 40 000 till om inte skuldslaven betalar av något av den påhittade skulden! Och året efter det och året efter det!

  Skulle jag göra samma sak skulle jag ha 2800kr i plånboken och ”låna” ut 1 miljon kr som jag inte har och kamma in 40 000 kr varje år ränta. Vilken djävla bra deal (för jag får samtidigt behålla de 2800 kr i plånboken – de lånar jag aldrig ut)

  Så två – noll till mig.

  Vad vill du inte diskutera nästa gång? Det faktum att statsskulderna och kommunskulderna är fullständiga påhitt då, enligt Basel2, bankparasiten inte behöver ha ett öre i kapitaltäckning då ”riskvikten” för påhittning av skulder till stater och kommuner är satt till noll enligt Basel2?

  För du ”ids” väl inte det heller?

  Gilla

 31. Lelle skriver:

  Kom ihåg att jag är en man över medelåldern, då ids man inte sätta sig in i alla beräkningar och ev nya regler. Men innan du utropar dig själv som segrare (det brukar andra få göra) så vill jag ha svar på mina frågor.

  1. Förstår du vad Ingves säger? Nej, jag tror inte det. Du tar hans ord och tolkar dem utan att begripa sammanhangen. Kapitaltäckning har man alltid jobbat med i bankerna. Det handlar bara om att bedöma vilka risker man tar och hur mycket man kan förlora och hur stora reserver man måste skaffa. DETTA kan vi diskutera, behöver den var högre eller lägre för att bankerna skall klara ev lånesmällar?
  2. Vet du av något bättre banksystem än dagens? Du ser kanske ingen nytta alls med banker? Eller tror du att det blir bättre om staten tog hand om allt och lånade ut efter sina normer, helt utan konkurrens? Om det varit så illa som vissa säger, så hade vi absolut inte haft den standard vi har. Det hade kanske sett ut som i Afrika……

  Gilla

 32. Lincoln skriver:

  Lille Lelle så du duckar för detta också! Duktigt!

  Ditt medgivande av att:
  ”Kom ihåg att jag är en man över medelåldern, då ids man inte sätta sig in i alla beräkningar och ev nya regler.”
  ska ställas mot dit skitförnäma uttryck i din första kommentar:
  ”Kunskapen lyser med sin frånvaro i bloggosfären”
  Vilket om något visar vilken fullständig hycklare du är!

  Till skillnad från dig (som absolut inte klarar av att bemöta någonting överhuvudtaget du visar verkligen att ”Kunskapen lyser med sin frånvaro” är ett uttryck som gälleer dig själv om någon ). jag har redogjort för riskvikterna för kapitaltäckningsreglerna och sysslar inte med allehande ”hokus pokus” innehållslöst ordbajseri och jag har redogjort för vilket Tier1 (primärkapital) kapital som bankerna behöver ha i enlighete med beräkning Ingves gjort som du inte ids med. Du är ett skämt!

  ”DETTA kan vi diskutera,” – men det är ju precis det du inte gör, överhuvudtaget!

  Jo, stalitig utgivning av skuldfria pengar som spendares ut i ekonomin är historisk mycket bättre än att låta privata parasiter skap pseudopengar, ”krediter”, genom att skuldsätta allt. Läs och lär, men visst ja, du har ju några mystiska kunskapr av vilka du hitentills inte lyckats uppvisa EN ENDA!
  http://www.monetary.org/bromsgrovetalk04.htm

  Du kräver svar, vilket jag ger, men du är totalt oförmögen att diskutera någonting överhuvudtaget. Så nu efter alla dessa duckar från din sida så vill jag höra ett svar på
  det faktum att statsskulderna och kommunskulderna är fullständiga påhitt då, enligt Basel2, bankparasiten inte behöver ha ett öre i kapitaltäckning då ”riskvikten” för påhittning av skulder till stater och kommuner är satt till noll enligt Basel2.

  I väntan på ett till ickebemötande från din sida. Vad ska du ta upp nu då som vi kan diskutera men som du inte diskuterar! Hur tror du någon kan ta dig på allvar?

  Gilla

 33. Lelle skriver:

  Konfucius har sagt så vist: ”Ingen kan vara så underhållande som den som är obunden av fakta.”

  Gilla

 34. Lincoln skriver:

  Tja, ett till ickebemötande – vad annat hade jag att vänta?

  Gilla

 35. Nisse77 skriver:

  Re Nisse77
  Att det blir inflation beror på att dollarn tappar sin status som reservvaluta – inte på QE. Påståenden utan inre logik ger jag inte mycket för

  @Lincoln

  Om du tror att QE inte har någon inverkan på dollarns köpkraft så visar det tyvärr på grov förvanskning av verkligheten. Bara för att du inte ser effekterna direkt så betyder det inte att de inte finns. Att sen faktumet att USA har haft inflation bra längre än de har hållit på och tappat sin position som reservvaluta bevisar i sig självt hur fel du har. Inflation och köpkraft går hand i hand. Att peka på den ena som orsak till den andra visar bara på dumhet. Den där logiken du håller så högt borde du tänka igenom lite till.

  Ditt förslag om medborgarlön är lika ogenomtänkt som din teori om QE. Vad skulle Libyen göra när deras olja tagit slut? Var skulle värdet komma från? Vem skulle vilja sälja något när de fick betalt i något som inte hade något värde längre?
  Allt detta har redan försökts i ett kommunistiskt land i öst. Vi vet alla hur det slutade.
  Jag lämnar er oliktänkande så ni kan fortsätta med era ryggdunkningar utan någon insikt till kritik. Det syns så tydligt när man läser vad du skriver att du gillar att blåsa upp ditt eget ego. Sådant ger jag inte mycket för.
  Tack och hej.

  Gilla

 36. Lincoln skriver:

  Påståenden från din sida utan uppvisande av logisk argumentering eller empirisk data. Återkom – gör rätt.

  Som statistiken som visas i länken till Ellen browns artikel (se ovan) har M3 minskat i USA trots QE. Dollarn har tappat mycket i värde och sin ”free ride” såsom vädlsreservvaluta. För att få en bättre förståelse bör du läsa igenom ekonomiprofessor Steve Keen arbete eller varför inte ekonomiprofessor Richard Werners arbeten. Så ditt försök att få detta till att vara påhitt från min sida fungerade inte. Du är bara okunnig (medvetet eller omedvetet).

  Läs den här bloggen du får lite på benen angående QE:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/05/07/det-demokratiska-underskottet-som-alltid-trycks-under-ytan/

  Ditt vurmande för guld ha du heller inget belägg för. Att ändlöst upprepa saker utan att ha något empiriskt eller logiskt belägg gör dem inte rätt.

  Khadaffi utvecklade den lokal ekonomin . Det finns enorma vattentillgångar under marken som Khadaffi som utvecklade det inhemska jordbruket. Han var för företagande och inhemsk produktion. att du jämför Libyen med kommunismen visar återigen bara på din (medvetna?) okunskap. Libyen hade den Afrikas högsta levnadsstandard och FN prisade Libyien:

  ”According to an article on the Fox News web site on February 28:
  ”As the United Nations works feverishly to condemn Libyan leader Muammar al-Qaddafi for cracking down on protesters, the body’s Human Rights Council is poised to adopt a report chock-full of praise for Libya’s human rights record. ”
  http://www.foxnews.com/politics/2011/02/28/council-poised-adopt-report-praising-libyas-human-rights-record/As%20Fox%20News%20observed:/

  Vad kan vara värre än att, såsom nu, skapa en spekulationsekonomi baserat på privat skapande av krediter genom att skuldsätta allt?

  Du skriver det jag skriver är ogenomtänkt men anger inte på vilket sätt, mer än att du tycker det. Jag är ledsen men det duger inte för mig. Lite mer tankeverksamhet tack och förvänta dig inte att jag ska acceptera påståenden från din sida som automatiskt sanna för att du påstår dem – en väldig jobbig liten ovana du har.

  ”Jag lämnar er oliktänkande så ni kan fortsätta med era ryggdunkningar utan någon insikt till kritik. Det syns så tydligt när man läser vad du skriver att du gillar att blåsa upp ditt eget ego. Sådant ger jag inte mycket för.
  Tack och hej.”

  Så personpåhopp var det enda du mäktade med? För det fanns ju inget sakligt i citatet ovan heller. Man måste väl ha ganska stort ego när man psykoanalyserar människor genom bloggar?

  Jag antar att jag också får leka psykolog då (då jag också har så stort ego 🙂 ). Jag tycker du verkar vara barnslig då du aldrig kommer med logiska argument eller empiriska fakta som styrker dina påståenden. Man ska bara accepterar dina från luften tagna påståenden som sanna annars reagerar du med att bli sur. Som sagt – barnsligt och omoget! Faktiskt påminner detta beteende med lilla Lelle också.

  Du kan få bli medlem i mitt asocialparti om du vill? Det bästa är att jag utesluter dig med en gång!
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/05/04/ga-med-i-asocialpartiet/

  Gilla

 37. Helena Palena skriver:

  Lelle: Vad är pengar? Vad ska pengar vara? Hur var det tänkt?

  Ska pengar vara en vara i sig? Nej!

  Gilla

 38. Lelle skriver:

  Vad är pengar? Ja, kanske något nödvändigt ont. Nödvändigt så till vida att det behövs något med ett åtminstone relativt fixt värde, som alla kan acceptera som betalmedel. Annars skulle handeln förflyttas till medeltiden. Idag är som bekant kontanter inte speciellt viktiga, men ett betalningsmedel som alla kan enas omkring, som man kan köpa saker till liknande pris på olika ställen, är nödvändigt för ett civiliserat samhälle.

  Däremot ”älskar” jag inte pengar. Det är snarare ”en rot till allt ont”, säger böckernas bok, bibeln. Dock är det väl egentligen vår egoism, vår girighet och vår åtrå efter pengar som är roten till det onda. För det kan många sälja barn, kvinnor, pornografi och narkotika och vad som helst, oavsett om det är skadligt eller ej.

  Men jag menar att det i grunden inte är yttre saker som pengar, bostäder, bilar etc som är det onda utan faktiskt våra sinnen, som är så förälskade i prylar och rikedom.
  De som har försökt avskaffa pengar har dock bara lyckats skapa kaos…

  Gilla

 39. Lincoln skriver:

  Lille Lelle
  Wow! Ett svar! Men så läser man igenom det och upptäcker igen att det var inget svar! Utan en filosofisk rundvandring i ingenmansland.

  Gilla

 40. Helena Palena skriver:

  Lelle: Vem äger amerikanska centralbanken – Federal Reserve?

  Gilla

 41. Nebbiolo skriver:

  Jag kan inte annat än förundras hur vissa debattörer är mer rädda för vad vår gemensamma och demokratiskt styrda stat kan göra än vad obskyra makthavare i finansvärlden som varken kan ställas till svars eller avsättas kan tänkas göra…

  Jag förstår bara inte hur man tänker – kan någon hjälpa till?

  Gilla

 42. Lincoln skriver:

  Nebbiolo
  Bra fråga! Jag tror det enkla svaret är att många av dessa ”debattörer” företräder sin egna grupps särintresse. Det är varken moral, rättvisa eller logik som styr dem – bara ren egennytta.

  Gilla

 43. Lelle skriver:

  Ja Helena, suck! Jag SKA svara även om detta är något vem som helst kan läsa var som helst. Federal Reserve är USA:s centralbank. Det är på ett sätt inte mycket annorlunda än svenska riksbanken. Riksbankerna här och där är till för att ge stabilitet åt ekonomin och ge näringslivet ordnad upplåning mm. Det finns ett antal regionala ”centralbanker” i USA. Styrelsen utses av kongressen (och presidenten) som delar på makten över ekonomin.

  Det kan vara svårt att förstå USA, eftersom det är så extremt uppbyggt runt ”frihetsbegreppet”. Det gäller självfallet även ekonomin. Jag har för den skull inte sagt att allt är bra i Staterna.

  I USA är staten till för medborgaren och medborgaren skall skyddas mot övergrepp av staten. I Sverige är det sitt sätt tvärtom, staten skall skyddas mot angrepp från enskilda. Det beror på att vi har en lite för romantisk syn på staten, som den (enda) goda kraften. Det kommer i sin tur från att kyrkan haft så stor makt och kungen varit utsedd av Gud. Därför har vi i Europa svårt att förstå USA, som faktiskt byggdes upp som en reaktion mot att många troende förföljdes av de mäktiga kyrkorna i Europa.

  PS. Ja, JAG har i alla fall inga egenintressen någonstans. Är pensionär men intresserad av sanningen om allt…..

  Gilla

 44. stefan skriver:

  Lelle. Du kanske då kan förstå att USA byggdes inte upp 1913. Konstitionen är äldre en så.
  Vad hände 1913 som även Bern ankan berättar om friheterna gavs för att ge bort statens egendomar fritt utan redovisning i demokratisk ordning. Kongressen har ju pressat Bernankan rätt hårt på denna fråga och sänds ut i median dock inte i de mest indoktrinerade länderna som finns som Sverige.

  Gilla

 45. stefan skriver:

  Pengars skillnad mot riktiga egendomar (vilka kan ifrågasättas efter behovet) skillnaden är att man själv inte behlver ta ansvar för deras värde det kan andra göra helt osynligt.
  Och personligt ansvar är en grund för moral, det är där allt felar i grunden.
  Liksom att folk skräpar ner för att de inte behöver städa.

  Gilla

 46. stefan skriver:

  Pengarnas osynliga värde är slaveri och lögner (fast det är bara osynligt för indoktrinerade eller hjärntvättade)
  Därför är pengar inte gott men enligt tron som åberopas av ”lelle” vilken jag själv tror i delar av Jesus. Men man ska leva på allmossor enligt den tron om man ska följa Herren Jesus och om den rättmätiga ägaren till dessa begär att få dem så ska man ge dem till denna alltså till lögnens mästare och följeslagare, varför är en annan sak men det kan vara för att vara närmare lögnen för att framföra sanningen till den. Dock enligt den tron så ska man gå bort från det onda när man känner den och pengar är bara ingen ting och är inte det onda då enligt tron , pengar blir ont bara för man gör det till ont lik som allt annat enligt den tron , det som är ont för dig kan vara gott för en annnan, typ droger är droger för berusning för den ena och ett botmedel för canser för andra. Synd att idiot samhället inte kan se klart på ämnen som ställer celler i ordning och inte ger mutationer en chans, men vad ska slemissar tjäna pengar på? I härliga mängder för att fylla den tomma ladan med tomma tillgångar utan eget ansvar för ens det värde. mat i aldan ruttnar och det är ju en ordning i existensens varighet i varandet eller hur och genom det är värdet bara genom personligt ansvar.
  Genom gående så är det ansvar som gäller . Som alla vet så är lagstiftarna (politikerna) befriade från allt ansvar och man kan väl undra varför eller behövs det verkligen undras varför?

  Gilla

 47. stefan skriver:

  Alltså lelle pengar är värde utan ansvar. Och den enkla ekvationen i vårt liv är att inget värde består utan ansvar.

  Gilla

 48. stefan skriver:

  Ansvar föder förståndet och förståndet är byggt på livet i sig själv och det är känslan och tillsamans är detta fundamentet moral som är en förutsättning att föra skutan rent tekniskt framått. Missbrukas moralen så blir kunskaperna svagare och förståndet för att nå nya vinningar i livets härlighet och lämnas till det okänsliga livet som är ”zombie död”
  Alltså det går runt och runt och växer om det är som det ska är det inte det så krymper det. Universum likt vår egen organism förvarar sig till slut och rensar bort det som är hot mot existensen och det styrs inte av naturen längre utan av det yttre av det yttersta av avarten av detta ovanskrivna och leder över det naturliga till en total krympning.
  Och egentligen så är det denna dag som kommer vara den bästa av alla dagar till slut den stora frihetsdagen när Gud själv kommer uppenbara sig och väl det är väl den dagen som alla som önskar bara gott paradoxalt önskar sig högst av allt och ären aldrig rädda för vad som en händer.
  Därför är det av vikt att vara som ett böjbart gräs strå för den äkta Herren som inte är den som kommer först, lögnens förste kommer först annars var det ingen mening med lögn om sanningen komm först tillbaks eller hur?
  Hur som helst så ska man avika från det som är ont. Och ont gör det innan man tappar känseln sen är det gott om man är sig själv och inte sten eller sax eller påse.

  Gilla

 49. Josef Boberg skriver:

  ”Och egentligen så är det denna dag som kommer vara den bästa av alla dagar till slut den stora frihetsdagen när Gud själv kommer uppenbara sig och väl det är väl den dagen som alla som önskar bara gott paradoxalt önskar sig högst av allt och ären aldrig rädda för vad som en händer.”

  Hmmm… – Stefan – det är ju inom PyramidMaktHavarnas religioner som man har uppfunnit = hittat på rädslan (video ca 8 min) för synd-, skam– och skuldkänslor – så vitt jag vet.

  Så hur skall ”gud” någonsin kunna ändra på det ❓

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.