Börserna jublar! Folk är förbannade! Insiktens tid närmar sig

Uppdatering: Sorry men man kan inte äta guld!

Enligt finansminister Anders Borg vill regeringen erbjuda stöd till Dublin med ungefär samma belopp som man erbjudit regeringarna i Reykjavik och Riga. Jaha – och var kommer pengarna ifrån? Hur mycket pengar har vi i Sverige? Är det bara att trycka upp och se glad ut och ta ränta på luften. Ja, så går det till.

I Irland växer ilskan mot regeringen. – Folk är redo att marschera mot regeringsbyggnaderna, på ett sätt som jag aldrig tidigare sett, sade en icke namngiven medlem av oppositionspartiet Fine Gael till The Irish Independent. Tidningen skriver att irländarna är ”fullständigt rasande över det sätt på vilket regeringen har ljugit”, och menar att räddningspaketet kan bli början till slutet för premiärminister Brian Cowens regering. Byta regering är inte boten. Det spelar ingen roll vem som styr när själva finanssystemet som vi alla lever under är sjukt. Läs Bankerna och skuldnätet av Ellen Hodgson Brown. Läs mina inlägg om pengarna på Newsmill:

Vem äger Federal Reserve?

Bo Lundgren och den finansiella avgrunden

Ska vi vara med i ett EU där inte det finanspolitiska systemen är koordinerade? Borde man inte ha börjat med att harmonisera skattesystemet istället för att snacka om den gemensamma inre marknaden. Svårare att genomföra. Det lär dröja länge innan vi får se ett mer koordinerat finanspolitiskt system i eurozonen. Innan dess kanske hela bygget hinner braka.

”Tycker att Irländare verkar smartare än Svenskar eftersom de åtminstone ifrågasätter varför de skall betala skatt, för att stötta sina banker för att få behålla sina skulder till bankerna.”
Carl Norberg

Pengar ur det blå

Rörelse kraschar bank! Köper silver!

DN E24 AB Expr SvD Fria Tider

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Börserna jublar! Folk är förbannade! Insiktens tid närmar sig

 1. Fairymary skriver:

  Kära Helena! Eftersom jag måhända har verkat lite kritisk mot dig på sistone vill jag idag ge dig en stor eloge för dina insikter i det finansiella systemet
  ….och att du generöst delar med dig!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Mary: Tack! Det värmer. Vår kvinnosyn är nog i grund och botten lika. Dock kanske jag har en större förståelse för män och deras behov. Och kan se att dom också kan vara offer i livets dans.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Reglerna för inträde borde ha varit striktare och man borde inte sett så mycket mellan fingrarna.
  Ja, man undrar förstås vari alla dessa pengar kommer ifrån. Och vad kommer hända om inte länderna klarar upp ekonomin trots alla dessa stödlån? Vem kommer betala notan då? Är den allmänna kaosen som har knackat på dörren. Vadå knackat, den verkar välta det mesta snart.
  Klart oroande situation, för det verkar inte sluta med Irland.

  Gilla

 4. Ja pengar är en lustig sak för ibland finns det hur mycket som helst, som när banker ska räddas och ifall det gäller en mycket värdefull man eller kvinna. Vissa är värda sin vikt i guld. Och samtidigt är alla överens om att pengar gör ingen lycklig. Själv känner jag mig rikare än någonsin i mitt liv. Undrar om det är en chimär? Men känslan är god!

  Gilla

 5. Fairymary skriver:

  Helena, jag har faktiskt också rätt stor förståelse för mäns behov…..
  Skrev senast igår till en vän: ”manskulturen är inte nyttig för männen”….och menar det verkligen. Män dör i förtid, män blir väldigt utsatta vid separationer…..bara för att ta några exempel..

  Min yrkeserfarenhet har förstås gjort mig extremt lyhörd för den kvinnliga sidan av universum…..för att ta till ”stororden”…..

  Gilla

 6. I-världen ÄÄR ett dårhus, sprängfullt av vid penningen hypnotiserade hysteriker, styrt av idioter!

  VAD är VARJE PENG&PRYL? De är bitar ur våra efterkommandes framtida överlevnadsmöjlighet på en frisk jord, med intakta ekosystem.

  ”Ständig ekonomisk tillväxt är nödvändig för bekostande av skadorna av ständig ekonomisk tillväxt”, säger den världsberömde Filosofen Georg Henrik von Wright. (Platon, tror jag det var, som sa: Statwer skall styras av humanister!
  Nä, knappast
  Kontentan av von Wrights presenterade MOMENT 22:s ofrånkomliga SANNING väcker frågan: Hur torftig jord vill vi överlämna till våra ”Småsvampar? Vad är de värda?” Ett buskigt, annars ödsligt stenklot, bara???
  Om de frågar: Vad gjorde DU, mamma, å DU pappa för att hjälpa oss? Slänger vi då upp en bankbok, frustande: Vi samlade pengar, varsågod!??? Är vi så enfaldiga?

  Gilla

 7. Pingback: Börserna jublar! Folk är förbannade! Insiktens tid närmar sig | Wendyou99's Blog

 8. Philippe Öhlund skriver:

  Bra skrivet, Helena!

  Ett koordinerat finanspolitiskt system inom EU och ett gemensamt straff- och skattesystem vore bra tycker nog de flesta.

  I vissa länder tar ett arvsskifte aaratal att genomföra genom advokaters försorg pga av arvsskatt och byraakrati, medans det gaar smidigt till i andra länder utan arvsskatt.

  Vissa länder kraanglar till folks umgänge genom alkoholskatter, medans det i andra länder nästan är dyrare att dricka coca-cola än vin.

  Vissa länder kraanglar till det för smaaspelare med regionala spelskatter, medans andra länder erbjuder mycket högre odds.

  Den som gillar att tippa exempelvis fotboll jagar alltid det högsta oddset.

  Att faa exempelvis oddset 1,75 för en favorit istället för 1,45 är i praktiken nödvändigt för att i längden kunna gaa paa plus.

  Men starka bank- och särintressen glädjer sig alltid aat höga skatter.

  Och de som styr bankerna är olika organisationer, tom motorcykelorganisationer.

  Hade Bengt Dennis kunnat bli riksbankschef utan ett förflutet inom Hells Angels?

  Att ha en vettig politisk aasikt eller skriva en bra blogg är heller ingen garanti för att faa kontroll över folks ekonomi; viktigare är vilka barer man frekventerar och vem man samtalar och skaalar med.

  Men hur skall man faa folk att ändra sina vanor inom EU?

  I Sverige betalar folk hederligt sina räkningar före förfallodagen.

  I andra länder betraktas man som en idiot om man betalar räkningar inom tre maanader efter förfallodagen.

  I vissa länder är det brottsligt att ha daalig ekonomi och en sen betalning där kan ge sex maanaders fängelse.

  Vi faar hoppas att vi även fortsättningsvis har vaart paa det torra.

  Men visst vore det bra om EU hade ett harmoniserat skatte- och straffsystem.

  Gilla

 9. eric hagman skriver:

  Philippe, menar du allvar eller behagar du skämta med oss? ditt påstående:
  ”Hade Bengt Dennis kunnat bli riksbankschef utan ett förflutet inom Hells Angels?”” de som styr bankerna är olika organisationer, tom motorcykelorganisationer”
  Ha Ha blanda inte för många piller…..
  Snart kommer sajten Wikileaks att släppa nästan tre miljoner hemliga dokument.De närmaste månaderna kommer att omdefiniera historien”, skriver organisationen!
  länk vg se: http://svt.se/2.22584/1.2242778/wikileaks_flaggar_for_rekordpublicering?lid=puff_2242778&lpos=rubrik
  Nästa publicering är sju gånger större än den med krigsdagböcker från Irakkriget”, skriver organisationen!
  Spännande tider! Kanske EU kolossen krackelerar fortare än vi tror!
  Frågan är bara när , inte om.

  Gilla

 10. Linda skriver:

  Strålande inlägg Helena huvudet på spiken!

  Gilla

 11. Pingback: Tweets that mention Börserna jublar! Folk är förbannade! Insiktens tid närmar sig | Helena Palena -- Topsy.com

 12. emil skriver:

  Jag vet inte vem du är men jag gillar dig. Ditt sätt att uttrycka dig på.
  Din intelligens + mycket mera. Fortsätt så. Vi behöver såna som du.

  Från ett fan…

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Antonia: Man skapar en skuld – sen trycker man pengarna ur det blå. Värre än Monopol som bara är ett spel. Det banknätet sysslar med är pyramidspel på hög nivå. Det är inte slut på krisen. Smittan sprider sig. Vi får se om USA går in i Iran i början på december som löken på laxen eller grädden på moset.

  Ann Helena: Har du guld eller silver. Håll på det. Och små fina köksväxter som du kan ta frön ifrån och en liten plätt att odla på sen. Då är du en vinnare. Känner mig också lyckligare än någonsin i mitt liv. Hur bra som helst fast jag inte har så mycket pengar. Men jag har stort kulturellt kapital. Det är mycket bättre.

  Mary: Speciellt synd är det om en man som är ensam. Som sitter där vid sitt köksbord och äter själv. Utan barn och familj. Mer synd om en honom eller en henne i det läget.

  Forslin: Javisst är I-världen ett dårhus som suger ut U-världen som inte kommer någonstans.

  Philippe: Hela EU-projektet är dömt att misslyckas om man ska gå in och ändra på folkens olika sinnelag och kulturer. Det låter sig inte göras. Men det är precis vad som måste göras om det hela ska lyckas.

  Eric: Man undrar ju hur Assange kan få hållas. Han måste vara farlig om han ska ändra på sakernas tillstånd. Men 2012 närmar sig och något kommer att ske. Går USA in i Iran går skam på torra land en gång till.

  Linda: Bra att du muntrar upp mig.

  Emil: Välkommen in i stugvärmen. Har gärna besökare som dig. Vill du ha kaffe eller en grogg!

  Gilla

 14. Philippe Öhlund skriver:

  Helena, du skriver i din intressanta tankegaang: ”Hela EU-projektet är dömt att misslyckas om man ska gå in och ändra på folkens olika sinnelag och kulturer”.

  Men det var precis saa de grekiska stadsstaterna gjorde när de enades och bildade Grekland för tusentals aar sedan.

  Det här är dock en process som kommer kräva maanga generationer.

  Med en gemensam valuta och ett gemensamt spraak skapar vi en enhetlig mentalitet.

  Det ena förutsätter dock det andra och jag tycker själv att ett gemensamt spraak maaste gaa före en gemensam valutaunion.

  Latinet är den bästa vägen enligt mig, men det är inte otänkbart att grekiska blir det kommande världsspraaket.

  Arabiskan saknar all framtid och kommer att marginaliseras och sedan försvinna helt, eftersom det gaar emot Israels intressen.

  Dessutom är arabiskan en hebreisk dialekt. Kopian kan aldrig ersätta originalet.

  Jag kan tänka mig att Latinet kommer att spela en framträdande roll i ett framtida Europa och särskilt genom Tyskland och Italien.

  Om Europa dock senare väljer att gaa emot Israel – och den risken är överhängande eftersom historien brukar upprepa sig – saa kan även Latinet gaa i graven.

  Daa blir det grekiskan som i slutänden drar det längsta straaet och blir det gängse spraaket.

  Uppenbarelseboken siar om krig de kommande 8.000 aaren.

  Vaara förfäder använde runskrift. Nu tusen aar senare använder vi oss av latinska bokstäver.

  Dina tankar fick mig att inse att framtida generationer förmodligen kommer att använda andra skrivtecken, antagligen grekiska.

  Detta är dock ingenting vi kommer faa uppleva.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.