Grattis Svenska Dagbladet! Första tidning som skriver om det sjuka finanssystemet

Ellens bok borde vara obligatorisk läsning för varenda människa!

Äntligen någon som skriver om vårt sjuka pengaystem! Andreas Cervenka – krönikör på SvD – gör en sammanfattning. Jag har skrivit två artiklar om detta på Newsmill. En om amerikanska centralbanken och den andra om Bo Lundgrens resa till Amerika för att hjälpa dom i den senaste stora finanskraschen (som skapades av människor på Wall Street liksom 1929). Det kommer med andra ord mera framgent. Är det sjukt så är det.

Vi tror att det här med pengarna är så svårt. Och det framställs som så. Men det är det inte. Tänk, vad det pratas bland nationalekonomer och ekonomijournalister. Nationalekonomi är inte ens en vetenskap. Så när nobelkommitten delar ut pris i ekonomi är det något Riksbanken hittat. Inte Alfred Nobel. En sak är säker – den som kontrollerar pengarna kontrollerar allt. Lär er hur det funkar! Läs Ellen Hodgson Browns bok som kom på svenska förra året. Skaffa en nycket till förståelsen över vad som sker i världen.

Ellen Hodgson Brown som skrivit Bankerna och skuldnätet är på Sverigebesök. Cervenka skriver om henne i artikeln. Fantastiskt! Ni kan beställa boken här! Tänk bort vänster och höger när det gäller pengarna. De som tjänar på vårt sjuka finanssystem fungerar som ett kommunicerande kärl mellan kommunismen och kapitalismen. Låt fjällen falla! Ge rikedom åt alla!

Uppdatering: DN skrev också om Ellen Browns besök i Stockholm den 29 maj i ekonomidelen. Men den artikeln med rubriken Bankernas utlåning är ett pyramidspel ligger inte på nätet. Synd nog.

E24

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Grattis Svenska Dagbladet! Första tidning som skriver om det sjuka finanssystemet

 1. Antonia skriver:

  Ska nog läsa boken. Kan i alla fall inte skada.

  Gilla

 2. Jag har ett bergsäkert system att tjäna pengar som en namne har lärt mig, men det är så himla tråkigt bara för man måste ägna sitt liv åt det. Och det vill knappast någon väl? Åtminstone inte jag… 🙂 Det är roligare att leva en smula.

  Men det går alltså med hjälp av datorteknik att tjäna kosing varje dag på börsen…

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Om det är något du ska läsa så är det just den här boken.

  Ann Helena: Klart det är roligare att leva. Men under tiden tjänar andra multum på dig – på oss och vi fattar ingenting. Bara gapar och sväljer.

  Ja, just det. Det trycks pengar ur det blå som gör en del superrika. Tänk på alla bonusar som delas ut. Skandal!

  Gilla

 4. Berit skriver:

  Tack för det boktipset!
  Det får bli mitt nästa bokprojekt när jag avslutat det pågående. Det är dags att folk får veta hur det går till egentligen.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Berit: Ja, vad händer när alla fattar?

  Gilla

 6. marianne skriver:

  Varför skriver inte tidningarna om den 73åriga kvinna som hittades mördad i skogen? Detta påkar på att det är en invandrare och då får man inte skriva om det!!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  marianne: Eller så är det för att hon är så gammal. Inget att bry sig om.

  Gilla

 8. olle w skriver:

  Inte en vetenskap ??

  Jo du det är det i högsta grad, sedan så finns det diverse kommunister och andra som föredrar att ”tro” mot bättre vetande.

  Att det här med penningmängs och bankernas funktion är lite för svårt för dig och många andra visar bara på att det inte är meningen att alla skall förstå allt………

  Gilla

 9. livsglimtar skriver:

  Det här att ge rikedom till alla är en utopi … de som styr vill verkligen inte att alla ska ha. Den där boken ska jag nog ta och köpa … men inte som sommarlektyr, det får nog bli något att krypa ihop över i höst.

  Gilla

 10. Maja skriver:

  Å vad glad jag blev när jag läste Andreas Cervenkas artikel om pengasystemet, några dagar i efterskott!!

  Med vetskapen om peak oil, att världens samlade oljetillgångar inte längre täcker upp vårt ständigt växande energibehov, och att detta framledes kommer slå ner alla återhämtningsförsök av vårt ekonomiska system, vars existens beror på billig olja. Så måste vi börja tänka nytt. Varken socialismen, kommunismen eller kapitalismen har i sina ideologier tagit hänsyn till att världen är ändlig och att vi måste anpassa vårt sätt att leva efter den begränsade resursbas vi har. Det hoppingivande är att kunskapen om Peak oil och ifrågasättandet av vårt nuvarande penningsystems långsiktiga duglighet kommer från många olika håll, oberoende av politisk tillhörighet.

  Richard Heinberg förklarar Peak Oil

  Matt Simmons, Simmons and Company

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Olle W: Om det är någon som skulle behöva läsa Ellens bok så är det du! Jag är varken höger eller vänster. Det har jag lämna för länge sedan. Jag är bara förnuftig.

  Maggis: Ta ett kapitel i taget. Den är lättläst som tur är.

  Maja: Tack för filmen. Snart kraschar finanssystemet. Mitt råd är: Se till så du har kontanter.

  Gilla

 12. Josef Boberg skriver:

  Jag läste boken Bankerna & Skuldnätet i början av 2009. Det var mååånga ”poletter” som ramlade ned då. Sen blev det så småningom RÄNTEBLUFFEN av det.

  En kortare variant av det försökte jag publicera på Newsmill – men det blev ”tummen ned” – med hänvisning till: ”Tackar nej. Din koppling till ämnet är för svag. /K E-E”

  Rätt lustigt tycker jag.

  Men helt OK för min del – därför att Bonnierägda Newsmill är ändå det friaste av Etablissemangets massmedia = ”Trattmedia” (video 2,5 min) – så det så. 8)

  Gilla

 13. N. Yanikyan skriver:

  Bra skrivet! Gratulerar modigheten av denna sidans både webmastern och deltagande. Men det finns flera orättvisor liksom ovan-avslöjat fall! MIGGAN slår rekord —i antalet ertappade. MUTOR, vad annars?! Visst; igenkänd… Jo, hon&hennes samverkande offrar flera på olika sätt, inte minst fifflet… denne Bakir tvingar min tjej också att vara gratis städare i sitt bolag säte i Sollentuna sitter Fadime Bakir som styrelseledamot medan Bakirs manliga samverkande trakasserar/utnyttjar min tjej i alla…(fruktansvärt…kan inte ens avslöja…) vi tvingas ständigt att blunda för oegenligheter.. annars skulle jag inte få TUT, mina anhöriga också riskerade vi att missa arbetskraftsinvandring 7 AT-UND på LMA-kortet som alla drabbade förstår väl… … Kära Svenska samhället: synskadade ni allihop??? titta på vårat LMA-kort och fråga vad 7 AT-UND innebär, hur beviljas detta undantag om min tjej inte skulle acceptera deras……..krav………. vi gråter nu dag och natt…….hurdan slags barn skaffar vi i detta läge………….hjäääälp, snälla!

  N. Yanikyan

  Gilla

 14. *Jörgen skriver:

  vid en krash av det finansiella systemet, tja, det e inte kapitalismen eller marknadsekonomin som kommer crasha då dessa är naturliga och har funnits så länge människan har funnits, Det e visa valutor som crashar, faller i värde, det e vissa banker som kommer upphöra, och vissa länder som kommer ställa in betalinarn, vissa länders välfärdssystem kommer inteleverera, en del länder klarar inte av detta medan andra kommer göra det. Klarar man av at bita ihop, arbeta hårt, hjälpa de som behöver hjälp och sluta hjälpa de som lever på systemet kommer man att klara av att återhämta si. Bara arbee skapar välstånd. Det man INTE ska ha är kontanter. Fast egendom, äg ditt hus, din lägenet, betala av din skulder så äger inte banken huset. Ha en sparbuffert, gärna i olika valutr eler guld, tavlor, även dessa faller i väde, dock mindre, kan också vara bra att ha mat i form av konserver,

  efter finanskrisen 1929 och efter att frankrike krävde att tyskland skulle betala massor i skadestånd som knäckte tyslands ekonomi fick vi nationalsocialisterna och andra världskriget. dels för att centralnkerna inte hade kunskap (de sänkte inte räntorna) och föratt olitikerna inte hade kunskap (de stängde ner världshandeln). I en sådan finanskris sänks bararäntan än mer (kan bli negativ, dvs pengar på bankkonto minskas och lån man tagit får man betalt för att ha. Om politikerna har lärt sig håller de världshandeln öppen. om en del stater inte kan betala tillbaka och stryuntai attbetala sina lån då förlorar ju de som lånat ut pengarna…(rätt åt de, men andra har ju pengar utlånade till bra kredittagare och får behålla sina pengar och blir de nya rika som kan invetera) och de kan INTE låna mer. Detli tvångsmässigt uppsägningar i offentlig sekor. folk får ina löner, de slutar på sina offentliga jobb, alternativtänks lönerna eller så stängsskolor och sjukhus och polisstationer. EN del stater kan i sådana lägen kollapsa och civilisatioen DÄR går förlorad, se på afghanistan,,libyen, somalia..ec…intehela världen. en del stater klarar at hålla sig vid liv och bevarar civilisationen men med et fattigare folk..och kan mödosamt ARBETA sig upp till välstånd igen. Befolkningens KUNSKAP, FÖRMÅGOR, IDEER, etc försvinner INTE vid en finansiell krasch. SÅ utgångsläget för USA och EUROländerna är bra.
  Men att grekerna ska fortsäta LÅNA och LÅNA kommer gå så länge nån vill LÅNA UT. Se på SVerige, lettland och estland som klarar av finnskriser bra. BANKER som räddas här RÄDDAS AV STATEN bar om bankernas AKTIEÄGARE INTE skjuter till extrapengar ur egnen ficka MEN då när STATEN tar över skulderna tar man också ÖVER bankens tillgångar och AKTIEÄGARNA blir lotlösa. I USA och GREKLAND m fl. har STATEN gett pengar till AKTIEÄGARNA för att AKTIEÄGARNA hotade med världens undergång om bankerna skule gå i konkurs. DEt händer inte. de ländernas politiker blev lurade.

  Det bästa som kan hända är att GEKISKA STTEN inte FÅR LÅNA MER och ATT de inte kan betala utmer pengar . De slutar de betala till bankerna….och tvingas välja mellan att SÄNKA LÖNER I OFFENTLIG VERKSMHET eller helt sonika INTEBETALA UT NÄSTA LÖN för de HAR INGA PENGAR att beala ut. ELler SÄNKA höga pensioner…eller minska alla pensioner till kuponger atthämta mat för…eler införa skatt på stora fastigheter, förmögenheer,pooler etc….det krävs inte mycket förän man har budget i balans och sen an eknomin växa igen är RÄNTORNA BLIR LÄGRE….

  USA måste ocks minska sitt undersko,tt,,-…men så länge de kan låna ill kreditvärdigheten AA+ gör man det..tills de bir A+ sen AB..sen B (-laget)…tills man sitte i greklands situation..oh tvingas till nedskärningar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.