Liljekonvaljer och mord! Att ta sig själv av daga

I verkligheten ligger Maria Lang i lä.

Vad mycket mord och elände det är. Det tar aldrig slut. Jag är på jakt efter årets liljekonvaljer. Det var Elsie, 73 år, också. Hon blev ihjälslagen av en 21-åring. Varför ville han mörda henne? Sa hon något till honom där han kom cyklande mellan sina hem. Föräldrarna är skilda och bodde nära så han cyklade emellan. Vad tog han ut på stackars Elsie?
*******
Ju lägre resultat på IQ-tester i 18-årsåldern, desto högre risk för självmordsförsök senare i livet, visar en genomgång bland drygt en miljon svenska män. Och jag som trodde det var tvärtom. Ju smartare desto större benägenhet att vilja lämna detta liv. Jag tycker det verkar svårt att ta livet av sig. På sätt och vis känner jag en viss aktning för människor som tar sig av daga. Att dom vågar och vet hur man ska göra.

DN SvD SvD DN AB Expr Fria Nyheter Politiskt inkorrekt
…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Liljekonvaljer och mord! Att ta sig själv av daga

 1. Ja han heter Jimmie han som slog ihjäl Elsie. Trist. Han måste vara sjuk precis som hon i Växjö, som dödade två män.

  Nä känn ingen aktning för dom som tar livet av sig. Livet är till för att levas.

  Jag har alltid trott att min jobbarkompis Mauritz upptäckte när han hade dränkt sig att ingenting alls hade löst sig. Han hade samma problem ändå. Och fick fortsätta jobba med dem.

  Gilla

 2. fairymary skriver:

  Visst kan man känna aktning för människor som begår självmord. Jag tror att det i allmänhet är handlingar som görs i outsäglig förtvivlan.

  Vad dom i allmänhet inte har koll på är hur det påverkar nära och kära för resten av livet. Om dom hade det skulle dom troligen avstå.

  Gilla

 3. fairymary skriver:

  Jag lyssnar just nu på P1 morgon när man berättar om studien. Tycker inte om studiedesignen. Som man frågar får man svar. Människan är för komplex för den typen av studieupplägg. BASTA!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Nej, ingenting löser sig. Men om man tror på själavandring – att man kommer tillbaka till man blivit perfekt – kanske självmordet kan ha en poäng. Man får en ny chans.

  Mary: Outsäglig förtvivlan var fina ord. Säger vad det handlar om. Alla rön ska pratas om i media. Rönet blir en sensation i bruset och så talas det och talas. Oj, oj vad alla kan.

  Javisst är det synd om dom anhöriga. Speciellt om barnen är små. Många frågor som aldrig får svar.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Självmord har jag också som en sista utväg. Kommer inte tveka. när tiden är inne. ( fast min IQ låg något högre en genomsnittet) Å andra sidan tror jag inte alls att det finns ett samband.

  Stackars Elsie! Vad har hänt med människorna. Är det för hög solaktivitet, som stör vissa individers hjärnbark? Tar fram det absoluta sämsta sidan hos de? Vem vet.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Själv ska jag söva ner mig när det är dags. Verkar skönast. Jag frolk folk äter fel sorts mat. Han kanske var fullproppad med margarinfett och Becél. Vem vet. Hjärnan kokade kanske på honom. Stackars Elsie! Stackars hennes döttrar.

  Gilla

 7. imse skriver:

  Riktigt obehagligt det här mordet på den blomplockande damen. Så mycket mord utförda av unga människor. Har de tappat respekten för det levande?

  Gilla

 8. xmaverickx skriver:

  Självmord är ingen lösning på problemen,om man tror på själavandring.
  För man får samma problem i nästa reinkarnation,och nästa tills man har lärt sig att att handskas med dem.

  Och varför ta livet av sig när man inte får höra snacket efteråt,som Magnus Uggla sjöng.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  imse: Man kan verkligen undra vad som hänt. Så många unga mördare. Så var det inte förr. Verkligen inte.

  xmaverickx: Om man måste tar man nog livet av sig. Okey, då får man väl komma tillbaks då tills man blir en hel och värdig existens i universum. Och att folk snackar så fort man lämnar rummet får man ju inte heller höra.

  Gilla

 10. Znogge skriver:

  På yngsta dotterns skola valde en pojke att inte leva. Två veckor kvar till studenten men han ville och orkade inte vara med längre.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Znogge: Sorgligt kan man tycka. Men det tyckte kanske inte han. För att leva måste man vilja.

  Gilla

 12. carstoned skriver:

  Jag tror man måste vara pyskisk sjuk om man begår självmord.
  Visserligen har vi alla säkerligen haft tankar som ” äh orkar inte leva längre” utan att vara psykiskt sjuka för den delen, däremot att faktiskt genomföra en sådan självdestruktiv och definitiv handlings om självmord, så tror jag man måste må väldigt väldigt väldigt psykiskt dåligt.

  Min pappa tog livet av sig genom hängning, och jag tror inte att han hade kunnat genomföra ngt sådant brutalt mot sig själv om han var vid sina sinnes fulla bruk.

  Att vilja dö är en sak.
  Att faktiskt genomföra ett lyckat självmord – är på en helt annan nivå.

  Tror jag iallafall.

  Bra blogg du har förresten =)

  Gilla

 13. Berit skriver:

  Självklart är man deprimerad när man väljer utvägen att ta sitt eget liv och depression är ju psykisk ohälsa.
  Jag tror ändå det finns händelser som kan ses som omöjliga att hantera eller komma över och som också kan vara orsak till att man väljer en sån utväg. Händelsen orsakar iofs också en depression, även om den inte är av den ihållande långvariga typen.
  Visst är det tragiskt för familj och vänner men det mest tragiska tycker jag är att en person mår så dåligt och inte ser någon ljusning eller annan utväg än att avsluta sitt liv. Man kan knappast förvänta sig att en människa som inte ser någon mening i sitt liv ska leva för att andra ska vara glada och slippa sorg. Man får hoppas att alla som mår psykiskt dåligt berättar för familjen hur de mår och att får stöd från den och från sina vänner.
  Tyvärr är det inte så för alla.

  Man kan verkligen fråga sig vad som hänt med folk! Var och varannan vecka läser man om folk, ofta unga människor, som har ihjäl någon de blivit förbannaade på. Vad tar det åt dem? Har de ingen impulskontroll alls? Helt rubbat är det iaf och jag tror också att maten kan vara en faktor som påverkar folk mer än man tror.
  Jag tittade på Matakuten där det framgick att Livsmedelsverket har noll koll på vad alla tillsatser gör med våra kroppar, och då främst med barn som är känsligare än vuxna.
  Det finns fler faktorer som vi utsätts för i dagens samhälle och som inte funnits tidigare som ingen vill se som en del i miljöförstöringen. Vi har exempelvis strålningen från mobilmaster och mobiler mm mm mm.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  carstoned: Att faktiskt lyckas genomföra ett självmord är en helt annan sak. Det har du alldeles rätt i. Tack för beröm!

  Berit: Det är svårt att berätta hur man verkligen mår om man vill ta livet av sig. Men självmord har alltid funnits. Man kan nog med lov säga att vi har rätten att ta livet av oss. Har man bestämt sig kan ingen hindra en.

  Man kan verkligen undra vad som hänt när det gäller morden. Klart det är mycket som påverkar. Olika kulturer möter vår. Kulturer som ser kvinnan som en ägodel. En hund. Lätt att slå ihjäl om hon inte lyder. Vi har också vaccinerna som förstör människornas immunförsvar.

  Gilla

 15. Kalle skriver:

  Mördaren Jimmie bor i bostadsrätt på Parkvägen i Oskarström enl. Hitta.se.
  Åker buss 316 varje dag.
  Påstås ha ”djupgående psykisk störning”. Uppgifter enbart från Media detta !
  Varför är han fortfarande lös ?

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Kalle! Bra fråga?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.