Kavel eller klubba? Minaret! Minaret!

Den här kommentaren skrev jag på Newsmill under ett inlägg om minareter första december: ”Tuppar som väcker byn i gryningen kan vara otroligt störande. Om minareten är tyst skulle jag kunna acceptera den. Jag vill avveckla all religion. Våra kyrkor står tomma. Vi är ett sekulariserat folk. Att importera människor som tror och inte kommit vidare i utvecklingen känns bakvänt. Mycket bakvänt. Helt enkelt omodernt.”

Och modernt ska det vara. Så här skriver Hans Bergström DN idag: ”Det är lätt att identifiera nyckelbegreppet: Modernitet. En helt central del av moderniteten är kvinnans frigörelse. Om jordens kvinnor kunde bestämma över sina egna kroppar skulle vi se ett dramatiskt fall i antal födslar, utöver alla andra framsteg.” Ska vi komma dithän måste vi slänga alla kvinoförtryckande religioner på soptippen och starta om.

****************************

Svenska Elin Woods är en kvinna som tog till släggan – nej, förlåt golfklubban. Kvinnorna brukade förr ta fram kaveln och vänta på karln bakom draperiet. I alla fall i seriernas värld. Men kaveln är numera omodern som sagt. Tiger Woods är framgångsrik. Och som sådan kunde han inte bärga sig. Håller med Jesper Parnevik att det är synd om Elin. Allt skulle ju kunna vara så bra som det är. Hon har ju fött honom en flicka och en pojke. Vilken idyll! Nu ber Woods om ursäkt på sin hemsida. Men det räcker inte. Han har förstört tavlan och spräckt ramen. Lycka kan inte köpas för alla pengar i världen. Hemmets lycka är förnöjsamhet! Woods är en omsusad kung som inte pallade för trycket! Klassiskt! Tragiskt! Patetiskt!

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Kavel eller klubba? Minaret! Minaret!

 1. fairymary skriver:

  Som du förstår kära Helena….

  jag vill verkligen stryka under:

  ”Om jordens kvinnor kunde bestämma över sina egna kroppar skulle vi se ett dramatiskt fall i antal födslar, utöver alla andra framsteg”

  Det är så enkelt och ändå tycks det vara så svårt!

  Gilla

 2. Anders Nilsson skriver:

  Ja religion har inte gjort något gott för denna planet.
  Religion har endast använts som ett vapen ifrån ”eliten” för att förtrycka och domesticera sina undersåtar.

  I stort sett alla krig är startade pågrund av religiösa motsättningar.

  Gilla

 3. Agneta Lindhag skriver:

  Helena! Det snöar på dina höns -vad fint! Kan man göra såna trix i datorn, eller har jag fel på synen? Tack för det fina vykortet! Returkort kommer.

  Elin Woods blev sviken. Hon sitter där i sin dyra borg och är tillsammans med barnen, medan han är ute och vänsterprasslar. Hon följer honom på hans golftours och är hans största supporter. Nu går hela idyllen i kras. Sjutton oxå, varför ska människorna inte begripa att de ska värna om varann! Precis som du skriver Helena: Hemmets lycka är förnöjsamhet. Det tyckte jag var vackert formulerat!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Mary: Det vore så enkelt. Låt kvinnorna vara! Låt dom bestämma. Men religionens män vill ha absolut kontroll på kvinnans sexualitet.

  Anders: Det handlar om att få massan underkstade och rädda. Så sorgligt! Det mest sorgliga är att folk går på det.

  Agneta: Det är wordpress som står för flingorna. Förra året i början på december började dom med snön och i år kom den automatiskt. Kul med lite snö någonstans i alla fall.
  Visst är det vackert formulerat. Har sett det broderat på en bonad ovanför en kökssoffa och studsade till. Är det så enkelt? Ja, det är det.

  Gilla

 5. redaktörn skriver:

  Tittade in som hastigast. Brukar göra det då och då för en stunds trivsam avkoppling med mening.
  ”Förnöjsamhet” javisst, men även lite ansträngning – man kan inte bara sitta på sin rumpa och vänta på lyckan!
  Trevlig helg!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  redaktörn. Du är välkommen! Du kanske vill ha en kopp kaffe rentav. Eller, en kask rentav…

  Gilla

 7. livsglimtar skriver:

  Jag tittar också in och tar gärna en kopp java …
  Du har så rätt i dina tankar, men jag brukar tänka på vad det skulle betyda för världen och kanske mest för väst om alla förtryckta människor blev frisläppta från sin religion. Skulle vi i väst verkligen anse att det är ”värt priset” det kommer att ha för oss? För det blir väl vi som får maka på oss för att de ska kunna leva som oss, skaffa allt vi ”fria” kvinnor i väst omger oss med och resurserna på jorden hur blir det med fördelningen? Är vi villiga att verkligen dela med oss när det kommer till kritan, när vi inte bara sitter och på papper önskar alla samma liv och religionsfrihet som vi har.
  Ibland tänker jag att vi människor är så futtiga när det kommer till skott, när något verkligen tär på vårt eget personliga levnadsätt, att det skulle kosta oss något för att frigöra en annan människa, vet jag inte om det alltid är så självklart.
  -Ja, så där kan tankarna gå i skallen på mig och jag undrar vad du tänker när du hör dem?

  Gilla

 8. fairymary skriver:

  Jag sitter just och lyssnar på radiogudstsjänsten. Det ingår i mina söndagsförmiddagsritualer när jag är hemmavid: God morgon världen och sen gudstjänsten….medan jag pysslar med ett och annat som behövs i ett kök.

  Så kommer bönen ”Vår fader”….och så reagerar jag i hela kroppen igen….och igen …och igen.

  Felet med de stora världsreligionerna är att de är PATERNALISTISKA, utgående från att gud är av manskön…..så oerhört imbecillt…..

  För mig är religion att tro på något större än jag själv. Det stjärnbeströdda himlavalvet, de intrikata mekanismerna i vår kropps och våra cellers sinnrika funktioner…..allt talar för mig om en intelligens större än någon människas….

  Kunde ha gjort ett eget blogginlägg om det men kände för att kommentera hos dig…..

  Religion är också relation för mig…..

  Gilla

 9. Ramona Fransson skriver:

  Religoner är ett sätt för vilsna själar att hitta något. Vad dessa vilsna människor söker är svårt att veta. Sällskap, själslig vägledning eller bara medmänsklig värme.

  Men utövande av de tre världsreligionerna, ortodox judendom, katolisism eller fundamental islam är förödande för alla oavsett kön. Men värst är det för kvinnorna!

  Gilla

 10. fairymary skriver:

  Måhända är jag en vilsen själ.

  Sällskap kan jag dock få ….med fördel…utanför de religiösa sammanhangen….själslig vägledning får jag i nära samtal med människor som liksom jag är intresserade av att reflektera över livet, gärna äldre människor, inte minst ”mina tanter”…som har ett otroligt perspektiv på vad livet handlar om

  medmänsklig värme får jag av mina vänner……tack och lov…

  Det jag förväntar mig av religion är upplevelsen av att vara delaktig i ett större meningsfullt sammanhang ….och att ibland i kritiska situationer i livet ….typ födelse och död….få hjälp med formerna för att uttrycka vördnad, tacksamhet, sorg, försoning….

  En av mina vänner säger att religion är till för dom som är rädda för helvetet, andlighet för sådana som varit där…. så kan man också tänka…..

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  livsglimtar: Allt skulle lösa sig om det inte handlade om makt. Makt över kvinnans kropp och sexualiteten. Människan började inte med förtryck. Mänskligheten dyrkade kvinnan, livet och födandet. Förundrade sig över det stora undret att en kvinna kunde ge liv. Då dyrkade man den Stora Modern. Det är dit vi måste igen.

  Men tyvärr tror jag det är kört för världen. Det kommer att urarta med hjälp av det sjuka pengasystem vi lever under. Som styr det s k klimathotet och att vi ska vaccinera oss. Det handlar bara om profit.

  Mary: Se ovan. Människan har ett religiöst behov. Det är det som paternalisterna har utnyttjat till max. Vi vill dyrka livet tillsammans och inte sitta och höra på Gud Fader, Sonen och det där dravlet.

  Ramona: Visst! Det är värst för kvinnorna.

  Gilla

 12. Carl Norberg skriver:

  Här kan man nästan känna doften av lussekatter.

  Gilla

 13. LE's sekreterare skriver:

  Det går inte att ha ett prati med religiös agenda i regeringen,
  inte i ett sekulärt land.
  Ett elende är att regeringen regerar tillsammans med KDS.
  Mycket illa.
  KDS borde kastas ut snarast.
  Förbjud religiösa partier.

  De religiösa friskolorna drabbade oss.
  Snart drabbas vi även av (fler) religiösa partier.
  Det är tur att det finns invandrare som kan
  lära oss riskerna med att blanda politik och religion.

  Har vi den regering vi förtjänar?
  En opopulistisk regering (som inte bryr sig om majoriteten, dvs odemokratisk).

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Carl: Det är fullt ös i bakstugan. Snart ska vi glögga och blota också. Utav bara den! Hjulet vänder snart!

  LE: Javisst är det ett elände. Förbjud all religion. Låt folk hålla på med det i hemmets härd säger jag. Dom kan klä ut sig som transvestiterna gör ungefär. Och be och ha sig och dyrka.

  Gilla

 15. LatentEnergi skriver:

  Förbjuda partier är kanske fel väg. Det skulle missbrukas. Vi har redan den diskutabla 4% spärren. Det är kanske bättre att slopa religionsfriheten. Det skulle placera Sverige på kartan som ett framstegsland, eller som ett fundamentalistiskt ateistiskt land. Men då skulle kanske även sådant som liknar religion drabbas. T.ex. jultomten. Men att som nu tillåta spridandet av en psykisk åkomma skulle aldrig accepteras om det skedde via konserverad gröt. Men via kyrkor, friskolor, och samfund går det bra. Enda orsaken till att det accepteras är att de religiösa villfarelserna är så utbredda i Sverige och i världen.
  Att slopa religionsfriheten är kanske att ta i, men ett är säkert; det MÅSTE vara tillåtet att ifrågasätta religioner och få bemöta vanföreställningar!
  Förslag:
  Att vara troende borde kanske klassas som psykisk sjukdom av socialstyrelsen och därmed möjliggjöra för vård av de drabbade.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Latent: Ska be Socialstyrelsen utfärda 6 – 8 böner per dag. Det tror jag byråkraterna på den myndigheten skulle gå i gång på.
  Vilken tur att man får leva nu. Tänk, att vara så kritisk som jag är och leva på 1700-talet t ex. Eller 1600-talet – då hade jag blivit bränd som häxa.

  Gilla

 17. fairymary skriver:

  Ja Helena….något har i alla fall blivit bättre!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.