Helge Fossmo tränar prickskytte

När jag tänker på Helge Fossmo vill jag spy. Det är något med hans uppsyn och hans utnyttjande av människor med hjälp av Gud. Vilken narcissistisk diva! Det görs pjäser och dokumentärer. Jag vill dock inte ha någon bild på honom på min blogg. Han sitter i fängelse för anstiftan till mord på sin andra hustru Alexandra Fossmo. Den första frun Helena dog genom att slå huvudet i badkarskranen. Det tror jag inte ett dugg på. Han ville nog helt enkelt byta ut henne. Som män gör i Indien när hemgiften tagit slut. Då häller dom helt sonika bensin på frun så hon brinner upp så dom kan ta sig en ny och få hemgift för.

Fossmo dömdes även till anstiftan till försök till mord på grannen Daniel Linde. Undrar hur den stackaren mår. Enligt rätten fick pastor Helge Fossmo barnflickan Sara Svensson att utföra dåden. Det spelas en pjäs om eländet i Uppsala och för att Helge skulle må bra så måste denna Sara vara i hans närhet hela tiden så att han kunde utöva sexuellt umgänge med henne för att hålla dom onda andarna borta. Han gick där som en liten kung och var kåt hela tiden och satte på fru och barnflicka. Och vad han och Åsa Waldau sysslade med får vi väl aldrig veta. Det är äckligt med sekter.

Helge Fossmo har egen hemsida men får tydligen inte kommunicera via den med läsarna längre. Han tackar alla som är så snälla mot honom och tycker inte att han gjort sig förtjänt av det. Folk ber för honom. Huvaligen!
Nu studerar före detta Knutbypastorn Helge, 36 år, religionspsykologi på universitetet. Det upprör hans tidigare församling.
– Det är som att sätta en yrkesmördare på att träna prickskytte. Nu finns det risk att Fossmo blir ännu mer slipad på att dupera människor, säger pastorn Peter Gembäck i Knutbyförsamligen.

——-

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Helge Fossmo tränar prickskytte

 1. Znogge skriver:

  Kunde inte sagt det bättre själv! Tror inte ett dugg på att första hustrun trillade och slog huvudet i badkarskranen. Nej här ligger en hund begraven! Inte bara en utan en hel kennel skulle jag tro… Ju mindre uppmärksamhet den karlen får desto bättre!

  Gilla

 2. Barnflickasnyft skriver:

  Barnflickan skaffade vapnet och sköt dödande skott.

  Men flickor behöver ju bara jämra sig lite så är de sååå oskyldiga vad de än gjort för brått.

  Barnflickan borde få livstid.

  Helge borde få psykvård.

  Gilla

 3. Barnflickasnyft skriver:

  Helge tror på gud, då är han således psyksjuk.
  Barnflickan tror på Helge, då är hon således enfaldig.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Znogge: Hel kennel säkert! Jag tror han älskar att sola sig i glansen. Usch!

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Håller med! Brott stavas med o. Annars har man bråttom.

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Han borde aldrig släppas ut igen. Han är en farlig psykopat, som har förmågan att dupera allt och alla.
  Tycker faktiskt synd om alla enfaldiga regilösa varelse. Skönt att jag inte har det problemet, därmed aldrig kan heller bli medlem i en sekt. Överhuvudtaget mår jag inte bra i grupp.

  Gilla

 7. fairymary skriver:

  Jag börjar mer och mer förstå att det är självbevarelsedrift som får mig att vara väldigt sparsmakad med att hänge mig åt grupper med ”hull och hår”. Det finns en destruktiv potential i grupper, särskilt sådana med hierarkisk ledningsstruktur….

  Jag älskar att vara med i fungerande arbetslag….men när det börjar bli så att man pratar illa om andra grupper ….då blir jag illa till mods….

  Priset kan vara att man blir lite ensam och betraktas som udda. Jag betalar gärna det ……

  Och jag har ju mina bloggarvänner……

  Gilla

 8. fairymary skriver:

  Helena, jag gillar din nya bild!

  Gilla

 9. livsglimtar skriver:

  Ruskigt var ordet och alla dina tankar har farit genom mitt eget huvud.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är synd om dom enfaldiga religiösa varelserna. Det har du alldeles rätt i! Man ska passa sig för grupper. Jag seglar själv och vinkar till andra som gör detsamma.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Mary: Det är ett utklipp från en av mina tavlor. Jag älskar höns och dom älskar mig. Fast jag har lite svårt för deras underdånigihet under tuppen – men tyvärr kan jag inte programmera om dom!
  Jag vill gärna vara udda. Som människa är vi lika så därför kan man ju försöka sticka ut lite i alla fall. Kul med bloggvänner. Man känner fast man inte ser. Konstigt!

  Gilla

 12. fairymary skriver:

  Jag gillar också höns..och kan inte låta bli att skratta lite gott åt vår önskan att omprogrammera dem ibland….

  Jag läste nyligen en bok av Tamara Baltzar som heter Hästar berättar. Den ställde på ända vår (läs min) syn på djurens värld när vi försöker omtolka deras beteende till vårt eget hierarkiska…som egentligen grundar sig på militär organisation har jag förstått.

  T.ex. har ”ledarhingsten” beskyddande funktion medan ”ledarstoet” har ledande funktion…..allt enligt Tamara Baltzar…..

  Tuppen har kanske just beskyddande funktion….medan hönan har den livsviktiga reproduktiva…..det är några år sen jag levde med mormors höns så jag kan inte uttala mig om det ligger något i det….

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Mary: Du har nog rätt. Säger bara varghonan. Innan vite mannen förstörde Amerika var det indiankvinnorna som bestämde när man skulle bryta upp och söka nytt läger.

  Och det har visat sig att den som bäst klarar sig i naturen är en kvinna med barn. Allt handlar om överlevnad. Fast nu har vi ju Konsum och Ica…

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Vad fint du har. Gillar hönsen. Du är duktig. Borde visa upp lite flera målningar, vet jag.

  Gilla

 15. mrmhalland01 skriver:

  Helena,

  Tack för ett viktigt inlägg.
  Jag håller med om att denna fruktansvärda människa inte förtjänar uppmärksamhet, samtidigt kan jag tycka att det är bra att denna hemska historia hålls vid liv.
  Troligen har inte alla inblandade blivit dömda.
  Detta visar verkligen vad sektgemenskapen kan leda till.
  I alla sekter finns det minst en stark ledare som manipulerar och utnyttjar de svagare.
  Det är väl trots allt nästan alltid så att en sekt startas av en stark människa och vänder sig till svaga och lättmanipulerade ?
  Det handlar ALLTID om pengar och makt.

  Det ska F..n till innan en ung frisk människa slår ihjäl sig i ett badkar.
  Himla konstigt att det just hände Helges fru…

  Om man accepterar att kallas ”Kristi brud” i en sådan här sekt, har man ett väldigt nära samarbete med sektledaren.

  Låt dem spela pjäser och filmer om eländet, med lite tur får manusförfattarna fram något nytt som en åklagare kan nysta i.

  Som någon här sa, här ligger en hel kennel begravd (mördad).

  Gilla

 16. soli01 skriver:

  Helena Palena – Du är tydligen ett riktigt proffs när det gäller bloggar. Har läst vad Du skriver på Newsmill och det var inte illa!
  Lycka till!
  I övrigt har väl det viktigaste sagts när det gäller ”Helge”. 😉

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Det är ju inte varje dag man slår sig så illa i ett badkar att man dör precis. Det är verkligen ovanligt. Men just Helges fru av alla. Den där Kristi Brud är lite skum.

  soli01: Tack för uppmuntran!

  Gilla

 18. Ludmilla skriver:

  Jag tycker att det är uppenbart att Helge Fossmo inte är psykiskt frisk. Åtminstone lider han av en personlighetsstörning tror jag. Tyvärr räcker ju inte det för att dömas till vård. Anledningen är att man inte tror att det går att bota personlighetsstörningar.
  Jag tycker att fallet som sådant är mycket intressant.

  Gilla

 19. JDP skriver:

  Barnflickasnyft: Helge är inte alls troende. Ett av dom 10 budorden är ”Du skall icke dräpa”. Visst finns det motsägelser i bibeln, men inte bland budorden.

  Det finns många i den här historien som visar hur totalt borta från verkligheten troende kan vara, men Helge är inte en av dom. Han är borta ifrån verkligheten av andra anledningar än tro.

  Helge isolerade och programmerade barnflickan att mörda, det är inte vemsomhelst kapabel till. För det krävs att man är rejält manipulativ och empatistörd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.