Tror du på Ufon?

Tänk om du sett ett UFO och så tror ingen på dig!

Tänk om du sett ett UFO och så tror ingen på dig!

Ordet betyder unindentified flying object. Begreppet infördes av amerikanska flygvapnet i början av 1950. Det är många som har vittnat om att dom sett ett sånt. En del tror att det finns utomjordingar. Jag stänger inga dörrar. Det kan finnas. Vi vet ingenting. Fast lite skrattretande kan ju det hela förefalla sig. Fast kanske inte för den som sett ett ufo.

En kvinna ringde till mig en kväll och sa:
– Har du sett att det hänger ett ufo ovanför ert hus. Det syns ända bort till Lyckebo.
– Nä, det har jag inte. Oj, vad säger du. Då kanske dom kommer ner och hälsar på. Då ska jag bjuda dom på kaffe sa jag.
– Nej, det tycker dom inte om sa hon på fullaste allvar.
Jag höll masken.
– Jamen då får jag väl bjuda dom på glass för Glassbilen har varit här i dag.
– Ja, det kan du göra för det gillar dom om sa hon.

Till saken hör att kvinnan skrivit en tjock bok om symboler och gudar. Hon kan belägga att människor för länge länge sedan ritat astronauter – rymdmänniskor – som vi är vana att se dom idag.

Så gott som varje kväll hänger ufot där. Det är inte Aftonstjärnan för den syns alltid i en annan riktning om kvällarna. Det är något annat. Den ser ut som ljuset i en lykstolpe och har som en nebulosa runt sig. Det skulle vara intressant att få reda på vad det är. Tyvärr känner jag ingen astronom som skulle kunna upplysa mig.

——-

Detta inlägg publicerades i Kuriosa och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Tror du på Ufon?

 1. fairymary skriver:

  Jag delar din hållning, Helena….det är klokt att inte vara för tvärsäker på vad som finns och inte finns…det är bara att blicka tillbaka i historien så inser man att människan har fått lov att ompröva gamla sanningar mer än en gång.

  Det låter spännande med ett alldeles eget UFO ovanför taket. Det skulle jag också gärna vilja ha.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Det vore himla konstigt om i det stora universum skulle bara vi vara intelligenta varelser. Intelligenta…nåja. Det beror ju på hur man ser saken 😉

  Men jag tror att vi utgår ifrån oss själva, och letar efter varelser som på ett eller annat sett är som vi är. Såna som behöver luft för att kunna andas, behöver samma temperatur för att överleva. Medan jag tror att det bör ju finnas annan typ av liv som vi kan inte ens definiera idag, som klarar av att leva utan oxygen, klarar större temperatur växlingar än vi gör osv.
  Vi har begränsat vår tänkande.

  Men jag har aldrig sett en så kallad ufo, förutom när en sommar dag svischade något förbi där flyget brukar flyga in mot Bromma. Den var snabb, tyst men var definitivt ingen flygplan, och ingen fågel heller. Färg brun.
  Jag och en kompis såg den från Vasaparken kl 2 på eftermiddag. Vi var helnyktra. Orkade inte kontakta tidningar. Jag är inte sån. Gillar inte publicitet så himla mycket.

  Men helt klart tror jag på annan intelligens. Tom tror jag att det som många ser som gud, har sin ursprung av en utomjordisk besök. (för övrigt gillar jag inte alls sci-fi filmer och litteratur)

  Gilla

 3. Josef Boberg skriver:

  Javisst finns det utomjordingar = UFO´s – men dom flesta iakttagelser som har gjorts av UFO – av bl a många många flygare – civila såväl som framförallt stridspiloter – är nog mest troligt inomjordingarnas ”häftiga farkoster”.

  Deras farkoster avseende hastighet och flygprestande i övrigt relativt wåra – kan liknas vid att jämföra mänsklighetens första flygplan i början på 1900-talet – med dagens häftigaste militärflygplan.

  Gilla

 4. Philippe Ohlund skriver:

  Ja, Josef, inomjordingarna har snabba farkoster – infon!

  Inomjordingarna är för övrigt rätt läbbiga typer, se Uppenbarelseboken 9:11.

  Jag tror helt tvärsäkert på att det finns utomjordingar, för det står i det Nya Testamentet.

  I den engelska King James-Bibeln står det exempelvis i Uppenbarelseboken 12:12 – ”Therefore rejoice, ye heavens, and ye that dwell in them”, så visst finns det utomjordingar.

  Att det finns främmande planeter med liv på framgår också av Hebreerbrevet 1:1 – 2 – ”God, who at sundry times and in divers manners spake in time past unto the fathers by the prophets, Hath in these last days spoken unto us by his Son, whom he hath appointed heir of all things, by whom also he made the worlds”.

  Det är därför vi har fått i uppgift att kolonisera universum, se Markusevangeliet 16:15.

  Jag kunde liksom inte låta bli att citera Bibeln i detta sammanhang 🙂

  Gilla

 5. mrmhalland01 skriver:

  Jag VET att det finns UFO’n
  Ett tag var jag anställd hos ett 🙂

  Skämt åsido, har du ingen granne som har en förklaring till detta ljusfenomen ?

  När jag flyttade till södra Halland var jag säker på att där fanns UFO’n, speciellt på fredag och lördag-kvällar.

  Konstiga orange-färgade cirklar rörde sig över himlen.

  Det visade sig så småningom att vi hade ett discotek i närheten som hade något ljusspel som man kunde se på avstånd.

  Gilla

 6. alnabone skriver:

  hahaha, mrmhalland01:

  Kan intag av ädla drycker äöven spätt på det faktum att det just rörde sig om fredag och lördagkvällar? 😉

  Hur som helst så kan det säkerligen finnas andra typer av varelser än vi, kolla bara den mångfald vi har på denna planet. Vill dock poängtera att jag inte är någon vän till evolutionsteorin utan jag håller med Darwin i det uttalande han ska ha gjort innan han avlutade sina jordevarv… ”Sannolikheten för att jorden kommit till av en slump är lika stor som att en tromb far genom ett skrotupplag och tillverkar ett flygplan”…

  Gilla

 7. Znogge skriver:

  Jag stänger inte heller några dörrar för nog skulle det väl vara extremt osannolikt om vår planet vore den enda med liv på! Nej, det finns säkert både ett och annat som vi inte känner till och som väntar runt hörnet eller några vintergator bort…

  Gilla

 8. livsglimtar skriver:

  Jag har tittat på rätt många tv program om UFO och mött en hel del anhängar av den teorin att de finns via mitt tidigare liv som astrolog.
  Men jag vet inte, allt är ju möjligt … inte tror jag att vi är ensamma på vårt klot, måste bara finnas mer liv.
  Men hur det ser ut?

  Gilla

 9. sekreteraren skriver:

  När jag var på kanarieöarna såg jag två månar bredvid varandra, så mysko att jag tog några kort på det,
  och sedan förträngde det. Borde kanske leta fram kortet?

  ps
  Jag var inte på örat.

  Saturnus syns bra nu i februari.

  Gilla

 10. sekreteraren skriver:

  Jag tittade på fotot nu ,och jag gissar det var venus jag såg.
  jag ska kolla nu med:
  http://www.heavens-above.com/skychart.asp?Y=2006&M=4&D
  =24&H=12&N=31&Lat=60&Lng=15&Loc=Borl%E4nge&TZ=CET&SL=on&SN=on&BW=1&SZ=600
  Jodå, så var det. Det var venus. Det såg ut som om även månen hade en egen måne.

  (Ringarna på saturnus kan se ut som gasmoln med kikare,
  men jag tror de just nu ligger som ett streck och är svåra att se.)

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Mary: Ett eget ufo är bra att ha. Men kanske det är en vanlig stjärna – men underligt är det. Det är ju kul att veta att dom gillar glass i alla fall.

  Antonia: Jag gillar inte heller sci-filmer. Tittar på drama. Hatar action-filmer. En och annan komedi kan jag med. Gillar att skratta. Finns inte så mycket i den vägen eftersom jag har en speciell humor.

  Josef: Javisst – jag håller med dig. Visst kan jorden vara som en ihålig boll och vid polerna flyger dom ut och in. Så därför borde dom kallas inomjordingar istället. Det låter faktiskt mera troligt. Hälsningar från ett info…

  Ohlund: Du får citera Bibeln hur mycket du vill. Men jorden är mycket äldre än dom 6 000 år som den sagoboken har på sin nacke.

  mrhalland: Jävla ufo brukar man ju säga och då menar man någon som verkligen är knäpp. Nej, här i byn finns bara himlen och dess fenomen. Vi har en bygdegård här och där är det mest bingo nu för tiden på söndagarna. Sista gången Jerry Williams var här öste han på så inihelvete så propparna gick i byn.

  alnabone: Nej, en slump är det nog inte. Eller, så är det det. Tänk om allt bara är en nyck.

  Znogge: Några vintergator bort. Var hamnar vi då? Allt är nog oändligt. Vi vet inte. Vi är på resa. Jorden far fram hela tiden i det blå och vi märker det inte.

  livsglimtar: Jasså – det är till att ha varit astrolog. En fin syssla. Ska just ladda ner en reading som min astrolog gjort.

  sekreteraren. När jag var på Barbados då hängde halvmånen som en vagga. Lustig syn. Aftonstjärna det är ju Venus. Jag måste skaffa mig en bättre kikare.

  Gilla

 12. mrmhalland01 skriver:

  alnabone,

  Jo då..
  Lite ädla drycker på helgen piggar upp fantasin 🙂

  Jag har fortfarande lite agg mot den granne som tog mina UFO’n ifrån mig.
  Fast jag har listat ut att UFO’na ”passade på” att spana på oss när alla trodde att det bara var ett disco 🙂

  Gilla

 13. Jag har ett öppet förhållningssätt till detta. Att UFO existerar det vet vi alla. För det begreppet är inte liktydigt med utomjordning eller så.
  Unidentified Flying Objekt, är just ett oidentifierat flygande objekt och i 95 procent av alla upptäckta sådana finns en förklaring som inte har med gröna små gubbar etc, att göra. När det är fastställt, så är det inte längre något UFO.

  Personligen tycker jag det vore mer märkligt om vi här på jorden, skulle vara de enda levande varelserna i hela universum. Det tror jag inte, men egentligen bryr jag mig inte så mycket heller. Vill de komma hit så välkomnar jag dem om de är vänligt inställda och inte för med sig nån skit som sjukdomar etc. hit.

  Sen finns det grupper som gjort det här med utomjordingar till nån slags religion, det låter som om du skulle ha en sån i din närhet. Ja, hursomhelst är det spännande och jag ser gärna att en förklaring på detta kommer fram under min livstid.

  Gilla

 14. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Lite språkvård om jag får be… 💡

  Inomjordingar är ju ett korrekt språkligt uttryck för dom som bebor den ihåliga jorden Terras inre domäner. Hålrummet är ca 1000 mil i diameter.

  Mellanjordingar för dom som bebor dom otaliga domänerna i den ca 100 mil ”tunna” jordskorpans ihåligheter. Vissa har ca samma storleksomfång som t ex Skåne.

  Dock – utomjordingar måste väl rimligen vara Wi själva = mänskligheten – som ju bebor den ihåliga jorden Terras ytteryta – eller ❓

  Förslag på namn på det andra ”krafset” – dom som tidigare tankelogiskt felaktigt har kallats för ”utomjordingar” – borde väl vara någonting åt hållet ”främmande-planet-inneboende”-besökare, kanske…

  Deras farkosters benämning UFO´s – tycker jag är helt OK språkligt och tankelogiskt – såväl som INFO´s för inomjordingarnas.

  Såvitt mig känt så flyger ej mellanjordingarna överhuvudtaget med några andra farkoster än sina egna kroppar av kött och blod = dom har kommit på knepet att levitera.

  Helt harmlöst med avseende på CO2-utsläpp, mest troligt… 💡

  Gilla

 15. Josef Boberg skriver:

  ”Inomjordingarna är för övrigt rätt läbbiga typer, se Uppenbarelseboken 9:11.”

  Nja… – Philippe – det finns nog både och – PRECIS som hos oss utomjordingar – allra allra troligast ❗

  URKUNDSFÖRFALSKNING
  En ny munk kom till huvudklostret och förvånades över att munkarna satt och kopierade kopior av de Heliga skrifterna. Han påpekade för abboten att detta kunde vara vanskligt, eftersom viktig kunskap kunde gå förlorad om någon munk skrev av fel.
  – OK, sade abboten, jag ska kontrollera urkunderna.
  Och så gick han ner i källarvalven, där de Heliga skrifterna i original förvarades. När han inte kom upp igen gick munken ner för att se vad som hade hänt. Han fann abboten bankandes sitt huvud mot stenväggen.
  – Vad har hänt:?: Vad är det ❓ – frågade munken abboten.
  Abboten bankade åter sitt huvud i väggen och stönade:
  – Det står ”celebrate” inte ”celibate” ❗ ❗ ” – slut citat härifrån.

  PS. Apropå CO2-utsläpp. DS.

  Gilla

 16. menuette skriver:

  Nu vill jag veta mer om erat husufo *s*.
  Det vore väl konstigt om vi skulle vara de enda levande, och jag tror definitivt på annat liv.
  Hur och var är frågan. Det finns ju folk som säger att de blitt ufotagna, och där vet jag inte vad jag skall tycka.
  Spännande är det iallafall!

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Josef: Tänk om dom kommer inifrån jorden och kollar oss. Va´? Då är det ju dom som äger jorden. Och vi människor är mer eller mindre loppor och löss som förstör för dom?

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  menuete: Det finns ju dom som tyckt att dom blivit bergtagna. Man ska nog lämna alla dörrarr öpnna när det gäller sånt som vi inte vet.

  Gilla

 19. Ludmilla skriver:

  Svaret på din fråga är: Nej.
  Men om det skulle dyka upp några utomjordingar så skulle jag också bjuda på kaffe… eller te… eller kanske saft. Gillar de det?

  Gilla

 20. nathaliesview skriver:

  Hej Helena!

  MD Steven Greer är en intressant person i UFO-sammanhang.

  ”UFOT” du skriver om ”hänger det” i sydvästlig riktning tidig kväll? I så fall har jag personligen spekulerat i om det är en satellit – åter andra säger det vara polstjärnan… återstår att invänta det korrekta svaret …

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Ludmilla: Nej dom gillar inte kaffe. Men glass gick bra.

  nathalie: Ja, den hänger i sydvästlig riktning. När det är mulet syns den inte. Då syns inga stjärnor. Månen lyser stark i kväll. Det var ju fullmåne igår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.