S-märkta chefer sopas bort? Alliansen gör rent hus

Hink o man
Det kommer att bli lättare att andas i Sverige i framtiden när nomenklaturans makt nu faller. Det är många som sitter på poster därför att dom varit lojala mot det socialdemokratiska partiet. Hädanefter ska kravprofiler för myndighetschefer upprättas, där man särskilt ska lägga vikt vid ledaregenskaper och tidigare erfarenheter som chef. Bravo! Nu kan flera myndighetschefer komma att omplaceras. Tydliga kravprofiler ska upprättas innan nya chefer tillsätts. Det är några delar i den plan för en ny utnämningspolitik som statsminister Fredrik Reinfeldt presenterat.

I ett PM från statsministern beskrivs nio steg för hur tillsättningen av högre statliga tjänster ska präglas av ökad öppenhet, förutsägbarhet och tydliga kvalifikationskrav. I ett första steg ska regeringen göra en genomgång av samtliga nuvarande myndighetschefer. Syftet är att se om det finns skäl att flytta på några av dem till annan statlig anställning. Kan tänka mig att Anitra Steen, Kenth Pettersson, Bo Bylund och Anna Hedenborg bland flera sitter löst – lösare än en tand i en sjuårings mun på väg att vippa ut.

Den borgerliga alliansen har under senare år kraftigt kritiserat socialdemokraternas utnämningspolitik. Den har som sagt varit partipolitiserad och gynnat socialdemokrater i stället för att utgå från förtjänst och skicklighet, enligt de borgerliga partierna. Den sittande grundlagsutredning ska få tilläggsdirektiv för att bland annat utreda om ett fristående rekryteringsråd, i stället för som hittills regeringen, ska ansvara för tillsättningar av högre statliga tjänster.
En styrgrupp, som består av statssekreterarna från de fyra allianspartierna, ska inrättas för att fortsätta arbetet med den nya utnämningspolitiken. De ska lämna en slutrapport om sitt arbete vid halvårsskiftet 2007.

Om borgarna kommer att inneha makten i 90 år är det dags att slänga ut dem också! Långvariga maktinnehav korrumperar!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till S-märkta chefer sopas bort? Alliansen gör rent hus

  1. sofia L.S. skriver:

    var inte så säker på att kuften kommer bli lättare att andras Helena. Alliansen är inte alliansen för din skull utan för annat
    ,,,,,,,,,,,,,,
    ja, det är rätt sjukt. Men vad kan man göra mer än att tala om att det inte är jag.

    Gilla

  2. Palena skriver:

    Jag är säker! Det behövs ny luft! 90 år med samma människor. Nu är det dags för andra att få ”sko sig lite”! Ha, ha, ha…

    Gilla

  3. Badaren skriver:

    Japp é ju så att…

    Dé finns ju inget ont som inte har något gott med sig…

    Eller hur dé nu var…

    Eller nått.

    😉

    Gilla

  4. sofia L.S. skriver:

    Ja det är ett sammelsurium av beslut och röster palena. Vi får hoppas att det ordnar sig på bästa sätt

    Gilla

  5. Palena skriver:

    Sammelsurium eller inte – så får vi med Badarens röst hoppas att det ordnar sig till det bästa. Folk svälter ju inte i gemen i alla fall – även om en och annan tiggare dykt upp även i vårt samhälle! I vårt Folkhem!

    Gilla

  6. sofia L.S. skriver:

    Ja, och just nu står träden i vita och rosa blom, överallt spricker grönskan ut. Det är verkligen vacker Palena

    Gilla

  7. sofia L.S. skriver:

    svar
    hahaha nä det gör det inte palena, hahaha du är kul du, nä det handlar om andra saker.

    Gilla

  8. sofia L.S. skriver:

    svar
    palena Underbart beskrivet om pionen, själv brukar jag säga att det ser ut som pionerna står som klädda brudar.

    körsbärsblommorna är underbara, det är som om himlen ramlat ner på jorden när man står under ett blmmande körsbärsträd

    Gilla

  9. Palena skriver:

    Väntar med spänning på att min buske ska blomma! Ger rapport då!

    Gilla

  10. Antonia skriver:

    Det är alltid bra med luftbyte, bara den inte bli förgiftad alltför snabbt. För det är alltför lätt att ramla i samma grop, som de föraktade så mycket.
    Makten förändrar makthavande alltför snabbt.

    Gilla

  11. livsglimtar skriver:

    Jag läste/hörde minns inte var att Bildt gör precis likadant som sossarna gjorde tidigare ..anställer bara polare från sitt eget privata gäng. Inte mycket ny luft där inte..
    Jag tror att de flesta får spunk när de kommer i makt med möjlighet att göra lite som de vill. Spelar ingen roll vilka som sitter i makten, människan är sig lik och blir en liten skit så fort hon får tillgång och möjlighet. Man skor sig själv och sina närmast sörjande släkt och vänner, sorligt nog.

    Gilla

  12. Palena skriver:

    Antonia och Livsglimtar: Håller med! Sossarna har haft makten i 90 år och skott sig bra nog. Där kan vi snacka nätverk över Sverige. Dags för andra att njuta lite vid köttgrytorna! Människan skor sig. Verkar vara något i hennes natur tyvärr!

    Gilla

  13. Pingback: Ren luft i Hägglunds tal « Badlands Hyena

  14. Pingback: Kohandel i sandlådan! Löfven kastar flera fläskben så Sjöstedt röstar ja | Helena Palena

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.