Kohandel i sandlådan! Löfven kastar flera fläskben så Sjöstedt röstar ja

En regering har stor makt! Kan tillsätta Dan Eliasson, svensk ämbetsman och tidigare socialdemokratisk statssekreterare, som GD på olika verk. Idag basar han på MSB.

En regering har stor makt som riksdagen inte kan säga något om.  Den kan  utse varenda tjänsteman i regeringskansliet, alla landshövdingar, generaldirektörer, ambassadörer, utredningsordföranden med mera i all oändlighet. Så Löfven kastar säkert flera fläskben åt Sjöstedt så V röstar ja på fredag. 

Det är en himla röra i den politiska sandlådan! Vad det handlar om är Makten över den blåa hinken och den röda spaden. Hur sandkakan ska bakas och vilka som ska få vara med och bestämma och få fina belöningar för det. Det här skrev jag för många år sedan:
”Sossarna är desperata! Har svårt att inse att dom inte längre är ett nomenklaturaparti! Att dom snart ändar upp som ett litet parti som alla andra. Räds tanken att SD kan bli det nya statsbärande partiet och alltså växlar dom upp i retoriken. Förmodligen upplärda av Henrik Arnstad som inte ens har en examen fast han ljuger om det.
Löfven öste på om hakkors hos Skavlan så han fick värja sig. Det blev för mycket. Under dagen stod Magdalena Andersson med mikrofonerna uppstuckna under hennes stora blå och sa att SD är ett litet nyfascistiskt parti! Jaha ja! Det är nästan synd om korkskallarna!” Läs mer!

Politikfakta: ”Vad är det för mening med att ha statsministeromröstningar när slutresultatet görs upp innan omröstningen? Och om slutresultatet som görs upp inte blir det man önskar – så skjuter man istället upp omröstningen och kohandlar igen. Och om det uppgjorda slutresultatet ändå inte blir det man önskar sig så avstår man helt enkelt från att göra en omröstning. Det här är inte demokrati. Det här är politisk kohandel av värsta sort.”

Återigen det handlar om makten! Och när borgarna tog makten 2006 blev det andra utfästelser. Man var trött på nomenklaturan och det statsbärande partiet. Det här skrev jag då:
”Det är många som sitter på poster därför att dom varit lojala mot det socialdemokratiska partiet. Hädanefter ska kravprofiler för myndighetschefer upprättas, där man särskilt ska lägga vikt vid ledaregenskaper och tidigare erfarenheter som chef. Bravo! Nu kan flera myndighetschefer komma att omplaceras. Tydliga kravprofiler ska upprättas innan nya chefer tillsätts. Det är några delar i den plan för en ny utnämningspolitik som statsminister Fredrik Reinfeldt presenterat.
Den borgerliga alliansen har under senare år kraftigt kritiserat socialdemokraternas utnämningspolitik. Den har som sagt varit partipolitiserad och gynnat socialdemokrater i stället för att utgå från förtjänst och skicklighet, enligt de borgerliga partierna. Den sittande grundlagsutredning ska få tilläggsdirektiv för att bland annat utreda om ett fristående rekryteringsråd, i stället för som hittills regeringen, ska ansvara för tillsättningar av högre statliga tjänster.
En styrgrupp, som består av statssekreterarna från de fyra allianspartierna, ska inrättas för att fortsätta arbetet med den nya utnämningspolitiken. De ska lämna en slutrapport om sitt arbete vid halvårsskiftet 2007.” Läs mer!

Vad som blev av det hela minns jag inte just nu. Men det spelar ingen roll eftersom en regering har stor makt att besluta saker och ting som inte går via riksdagen. Och det är om den makten man slåss. Riksdagen i all ära men där är det partipiskan som viner. Patriledaren har stor makt och riksdagsledmöterna lyder som små snälla folkskolebarn. Friseglare blir inte långlivade i den församlingen. Läs Ann-Marie Pålssons bok Knapptryckarkompaniet. Det handlar om hennes åtta år i risdagen.

Nu är det intensiv förhandling mellan Löfven och fram till omröstningen på fredag. V vill inte vara dörrmatta. Vill komma in i finrummet och vill inte sitta i farstun med SD. Vilket spel! Vilken lek med väljarna. Vi är tillbaks på ruta ett. S-regeringen blev bortröstad men ska röstas tillbaka igen på fredag. Vad kul det skulle vara om det hela föll ihop som en sufflé på fredag. Vad kul det skulle vara om ledamöterna vågade rösta efter eget skön och inte följde piskan. Men så blir det inte. Tror att Sjöstedt sen han blivit förvissad om alla förmåner och krav som ska få vara kvar kommer att rösta ja till Löfven. Det handlar om en makt som inte kommit upp på agendan.

Ulf Adelsohn skriver bra om det på facebook:
”Med vett och vilja har C och L släppt fram en S-regering. Den kan, när den väl tillträtt, utse varenda tjänsteman i regeringskansliet, alla landshövdingar, generaldirektörer, ambassadörer, utredningsordföranden mm i all oändlighet. Det blir säkert utrymme för Vänsterpartister.
De fåkunniga säger att det inte spelar någon roll vad S och V kommer överens om för de har ingen majoritet i riksdagen. Visserligen, men en regering fattar årligen ca 10.000 beslut som inte behöver passera riksdagen. Det är om allt detta som Sjöstedt och Löfvén nu förhandlar, och C och L har inte ett dugg att säga till om, vare sig nu eller under de kommande fyra åren.
Är de bägge partiledarna Lööf och Björklund så till den grad naiva att de inte inser detta?
Men nu väntar vi, med all sannolikhet, ytterligare ett svek från Lööf och Björklund. Vänstern kommer få inflytande och de bägge ”mittenpartierna”, som de vill kalla sig, är lurade från ruta ett.”

Om Löfven röstas ner blir det ett försök till. Kristersson är utesluten. Kan det bli Annie Lööf lik förbannat som Bilderberg och Wallenberg vill? Det skulle gå om mantrat blev: Vi måste göra det här för Sveriges skull! Landet måste få en regering! Partiledarna är eniga och då skall det mycket till att ledamöterna i riksdagen inte följer dom. Det ska bli intressant att se hur det hela slutar. Tycker nog att ett nyval skulle vara det rätta men då skulle MP och L åka ur. Härliga tanke! SD segla upp som vinnare och hur skulle makten tackla det. Blir det valfusk omgång två då eller släpper man fram SD? Den som lever får se.

Annie Lööf tar hjälp av SD för att bli statsminister

Sossarnas bruna rötter

SD:s avslöjande valfilm

…….

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kohandel i sandlådan! Löfven kastar flera fläskben så Sjöstedt röstar ja

 1. hllviken skriver:

  Utifrån den faktiska mandatfördelningen ter sig vissa uttalanden från vissa partiledare – fåniga!

  Gilla

 2. hllviken skriver:

  Djup kris i det partiet

  Gilla

 3. hanbod skriver:

  Bra om vi slipper upprepa 1936 med KD M och Hitler! ”SD”

  Gilla

 4. hllviken skriver:

  Beakta även detta som sägs fr.o.m. 17 min in i sändningen:

  Gilla

 5. hllviken skriver:

  Lars Bern är en kunnig insider.

  Gilla

 6. Brage Norin skriver:

  SVERIGE MÅSTE SÄTTAS IN I DET GLOBALA PUSSLET FÖR ATT SE VÅR FRAMTID.
  Kinas handelsöverskott (export – import) i handeln med USA skenar – trots USA:s så kallade handelskrig. År 2018 slutade Kinas överskott på gigantiska 323 miljarder dollar.

  Kinas överskott i handel med hela omvärlden slutade på 352 miljarder dollar. Kinas handelsöverskott med omvärlden förutom USA – var således endast 29 miljarder dollar. Över 90 % av Kinas överskott i handeln med omvärlden uppkommer i handeln med USA. Kinas handel med övriga världen går nästan ”jämnt ut”. Kinas extrema handelsöverskott är ett rent USA-fenomen.

  Det senaste kvartalet – oktober, november, december 2018 – ökade Kinas handelsöverskott med omvärlden som en lavin. Överskottet i oktober var 34 miljarder dollar, i november 45 miljarder dollar och i december 57 miljarder dollar. Observera att det är under dessa tre månader som den fulla effekten av handelskriget mellan USA och Kina ska slå igenom i handelsstatistiken. Ingen form av krigföring i hela mänsklighetens historia har varit så kontraproduktiv som USA:s handelskrig.

  Kinas handelsdata för december månad 2018 – som redovisades den 14:e januari 2019 – chockar ekonomerna. Kinas överskott på 323 miljarder dollar i handeln med USA år 2018 skakar hela världen. Kinas överskott i handeln de senaste tre månaderna är extremt sensationellt. Vad händer?
  Kinesiska varor flödar nu in som en tsunami till USA medan importen från USA står stilla. År 2018 ökade Kinas export till USA med hela 11,3% jämfört med året innan. Importen däremot ökade med blygsamma 0,7 %. Kinas export till Kina skenar medan Import från USA har stannat av.

  KINA MÅSTE TACKA GUD FÖR HANDELSKRIGET.
  Inte ett enda amerikanskt storföretag har flyttat produktionen från Kina. Det är ju den billiga och professionella kinesiska arbetskraften som producerar de varor som den stenrika ”eliten” i USA berikar sig på. Hur kan någon människa tro på att denna giriga elit ska flytta från produktionens himmelrike i Kina till USA – så enastående naivt.

  Ingenting i universum är viktigare än pengar – det är girighetens enda budord. Nationer betyder ingenting för den stenrika eliten. Att Kina också tjänar storkovan genom handeln med USA bekymrar dem inte heller – inte ett dugg.

  Girigheten saknar känslor och är helt blind. Den epok när de stora pengarna tjänades genom folkslakter runt om i världen är snart över. Nu är det den fredliga handeln med Kina som gäller. Världen förändras. Den rika eliten har inga som helst problem med att anpassa sig.

  MAN MÅSTE VARA STENDUM OM MAN INTE FATTAR.
  Eliten på Wall Street vet tusen gånger mera om ekonomisk politik än vi andra. Tron att den stenrika eliten inte förstår effekterna av handelskriget är dummare än tillåtet. Handelskriget är självklart en medveten politik mot det finansiella stupet. Handelskriget är bara ett av många sätt att skapa det totala nationella kaos som tvingar fram ett undantagstillstånd i USA. Förbered er för ett djävulskt kaos. En statskupp i USA är nära förestående. En militär diktatur i USA är målet.

  Självklart måste USA ha en jättefarlig yttre fiende – ju farligare desto bättre. USA:s folk måste skrämmas från vettet. Detta underlättar det kommande militära maktövertagandet. Ryssland och Kina passar som hand i handske.

  UNITED KINGDOM, FRANKRIKE, ITALIEN OCH SPANIEN KOKAR ÖVER.
  … alltmedan Tyskland går som tåget. Tyvärr har Tysklands storbanker dränkts av amerikanska statsobligationer – s k bonds – under den tid när Tyskland var en amerikansk koloni. Men denna mardrömsperiod är äntligen förbi. Västeuropas ingenjörsfolk har rest sig ännu en gång. Nu är det ”tredje gången gillt”. Ingen ny Hitler kommer att kunna kuppas in till makten i Tyskland. Tyskland har valt öst och bildar nu en strategisk allians med Ryssland och Kina. USA:s imperium har rämnat.

  Tyskland måste balansera försiktigt fram. När dollarns ställning som världsvaluta faller utlöses en serie konkurser av tyska storbanker. Deutsche Bank och Commertzbank tvingas slå igen i en första våg av bankkollapser. Bostadsbubblan i Tyskland briserar automatiskt. En svår övergångsperiod väntar Tysklands folk – men landet reser sig ur askan ännu en gång. Detta kommer att gå överraskande fort.

  Däremot kommer United Kingdom – UK – och Frankrike att dras med i djupet när USA kollapsar. En stor nationell katastrof väntar UK. Frankrike kokar snart över av anti-amerikanska stämningar. Vilket historiskt uppvaknande som väntar Frankrikes folk. Spaniens öde är också givet. Landet övergår till en helt ny statsbildning – en konfederation av oberoende delstater. Portugal, Italien och Grekland är snabbt på väg att förvandlas till vad vi tidigare kallade U-länder. Ett socialt inferno väntar hela södra EU. Resterna av de forna koloniala stormakterna i Västeuropa går under.

  SVEA RIKES FRAMTID MÅSTE SÄTTAS IN I DET GLOBALA SKEENDET.
  Märkligt nog klarar sig några länder i norr hyfsat. Norge och Finland klarar den kommande megakrisen bäst. Det jag ser i kristallkulan vad gäller vårt eget land Sverige och vårt södra grannland Danmark vill jag inte skriva om. Jag mår bara illa. Jag vill faktiskt kräkas.

  Vårt ”översnälla” och naiva svenska folk går rakt in i den historiska fällan. Vi har inte en chans. Våra ”fredsbevarande insatser” i Natos regi har skadat vårt land oåterkalleligt. Svensk integrationspolitik är och förblir ett stormfiasko. Hur det blir nu när flyktingarna strömmat in i vårt land från alla NATO:s krigshärdar vill jag inte ens tänka på. Sverige är ett mycket sjukt land.

  ETT GOTT RÅD TILL ER SOM ÄR UNGA. Fly till Norge eller Finland. Det finns ett ännu bättre flyktmål – Island. Problemet med Island är språket, men är man ung klarar man allt. Den svenska fjällvärlden är ett gott alternativ för äldre personer. Röding och laxöring och ripa och hjortron håller oss i god vigör.

  Naturligtvis är en hytte i svenska fjällvärlden där det finns en bilväg över till Norge att föredra. ”Blå vägen” i Västerbotten – eller ”Silvervägen” i Arjeplogs fjällvärld är mycket viktiga navelsträngar när USA:s ruttna imperium kollapsar. Den marina kosten i de norska fjordarna väntar på oss – de nya nordiska flyktingarna.

  Personligen kommer jag att kalasa på smörstekt flyndre (rödspätta). Med kall mjölk och svenskt hårdbröd och naturligtvis potatis, skapar rödspättan kontakter med himmelriket. Det handlar inte om någon kulinarisk chock – det är något helt annat. Den matharmoni som vilar över smörstekt spätta går inte med ord att beskriva.

  Jag sörjer vårt lands öde. Brage Norin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.