En Flink skytt! Trodde att Sverige var invaderat

Mattias FlinkMattias Flink, född 8 mars 1970 i Falun, är en svensk massmördare. Under alkoholrus dödade han sju personer och skadade tre i Falun under natten mot lördag den 11 juni 1994 skriver Wikipedia.

För exakt 20 år sedan sköts sju människor ihjäl i Falun och tre skadades. I dag, med två tredjedelar av straffet avtjänat, blir Mattias Flink fri. Sedan drygt ett år tillbaka befinner sig Mattias Flink inte längre på anstalten i Haparanda. Han har varit under utslussning, en sorts förberedelse inför livet i frihet efter att ha hållits inlåst större delen av sitt vuxna liv.

Han var 24 år då skotten avlossades. Han var full och svartsjuk. Hade bråkat med sin flickvän. Man kan undra hur hon mått under denna tid. Så här skriver michael7 på Flashback:

Jag är några år äldre än Mattias och jag var delvis i samma gäng som han och kommer ihåg att han sökte akutpsyk i flera veckor pga att han inte kände sig bra, inte hade sovit . Men han blev aldrig inlagd. Den kvällen han gjorde det här fick han en akut psykos troligen pga att han inte sovit på så länge. Visst, han var i kris för att tjejen hade bakom hans rygg blivit ihop med hans bästa kompis. I psykosen trodde han Sverige var invaderat och ville försvara sig, därför sköt han. INte av svartsjuka eller som hämnd.

När han nu släpps har Flink formellt tio år kvar av strafftiden på 30 år. Han är villkorligt frigiven och har en lång prövotid framför sig. De flesta villkorligt frigivna ställs under övervakning ett år. En riskfaktor i Flinks fall är alkohol. När morden begicks befann han sig i ett ”tillstånd av psykotisk karaktär”, främst utlöst av kraftig berusning. Flink själv har sagt i intervjuer att han har en moralisk plikt att aldrig dricka mer. Mattias Flink har varit en mönsterfånge i fängelset och är nu orolig för sin egen säkerhet. Enligt uppgift kommer han inte att flytta tillbaka till Falun och kommer att leva under annat namn.

intressant svd dn dn

…….

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till En Flink skytt! Trodde att Sverige var invaderat

 1. Bengt B skriver:

  Det är som det sägs: Fiskar är konstifika typer. Jag är själv fisk. Dock går till och med flugorna rätt säkra oavsett eventuell promillehalt i blodet, om jag får skryta lite … Inte helt lätt att ha en klar uppfattning om hur länge en (mördare/)massmördare ska hållas inlåst. Men till syvende och sist är det utsikten som bestämmer åsikten. Och hade man varit anhörig till något av offren hade säkerligen vägen till svaret inte varit så slingrig. Fast alla åsikterna slås ju förstås ut av regelverken. 1994 var för övrigt ett oerhört tufft år. Förutom Flinkmassakern så sjönk ju Estonia, svensk ekonomi var uruslare än urusel med mera, med mera …

  Gilla

 2. Stefan J. skriver:

  Sprit och fruntimmer är farligt

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Bengt B: Är också fisk! Bästa tecknet. The tecken! Alla andra tecken har något av pisces i sig. Ja, hade man varit anhörig hade man nog tänkt annorlunda. Men 20 år i Sverige är mycket. Tror han har sonat sitt brott. Eller, sina brott. Han kommer aldrig att bli fri. Får leva med vad han gjort så länge han lever. Det är också ett straff!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Stefan J: Svartsjuka i sig kan vara döden i grytan! Och så en rejäl fylla på det kan inte vara en hit. Visst har man varit blarig. Men sätta igång och skjuta! Nej!

  Gilla

 5. Harriet Bouvin skriver:

  Tomas Flink var ett exemplariskt föredöme före psykosen. I fängelset var han i 20 år en mösterfånge. Och vilken är skillnaden??

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Harriet: Skillnaden är ett dygn med fylla och svartsjuka! Fram för allt svartsjuka!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Stefan: Farligt! Men härligt för en karl! 😛

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Bengt B: Vem är inte Fisk! Bästa tecknet! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.