Arkel! Merkel! Harkel: ”Nu gör du som Obama säger! Skuldsätt Tyskland! Köp giftigt avfall!”

Hoppas Angela Dorothea Merkel håller STÅND! Tysklands första kvinnliga förbundskansler. Född 17 juli 1954 i Hamburg.

Det är storkris i det ekonomiska systemet. Snart brakar det ihop. Obama sätter press på Merkel. Han vill att Tyskland ska köpa toxic assets = riskabla värdepapper. Merkel sattes under hård press under G20 mötet i Cannes. Men Merkel vägrar. Hon tänker på Tysklands folk.På mötet menade flera ledare, däribland USA:s president Obama, att dom åtgärder som hittills tagits fram för att lösa skuldkrisen inte är tillräckliga nu när t ex Italien också ser ut att närma sig skuldbergets avgrund.

Enligt tyska Der Spiegel ska Obama ha sagt till Merkel att Europa måste låta ECB göra likt den amerikanska centralbanken, the Fed, under den amerikanska finanskrisen 2008, nämligen köpa upp närmast obegränsat med riskabla värdepapper. I det europeiska fallet skulle det innebära att centralbanken skulle köpa statsobligationer som för tillfället är värdelösa. Undra på att Merkel vägrade. Undrar hur länge hon får sitta kvar.

Obama med flera ledare föreslog också att IMF, internationella valutafonden, ska få använda sina så kallade SDR;s, särskilda dragningsrätter för att förstärka till exempel räddningsfonden EFSF. SDR är ett slags reservvaluta som IMF kan använda, men för det behövs medlemsländernas valutareserver som säkerheter. Eftersom den tyska centralbanken just nu är den centralbank inom eurozonen som är störst och just nu mest stabil skulle den tyska valuta och guldreserven komma ifråga. Det är en otroligt känslig fråga i Tyskland. Självklart så. Man kan väl inte sätta ett helt land i pant. Merkel sa nej igen. Detta bland annat eftersom hon har lovat att inga fler tyska skattepengar ska riskeras i skuldkrisens spår. Försök att kringgå det skulle utlösa kraftiga spänningar i den redan hårt pressade tyska regeringskoalitionen

Den mäktiga G20-klubben planerar för ett nytt snart möte för att lösa eurokrisen. Det tar för lång tid att vänta till februari efter det tämligen misslyckade mötet i Cannes i förra veckan. Dom är med andra ord skärrade. Det står en gigantisk katastrof för dörren. Hur man än fyller igen hålen i det läckande skeppet är det alltid för lite. Det kan ösas i det oändliga. Är systemet sjuk i botten så är det.

Här hemma är en annan
tysk på tapeten. Hitlers tavlor ska gå under klubban. Oetiskt eller inte. Det är kronofogden som ska sälja sju tavlor. Om tavlorna är äkta räknar fogden med att de kommer att gå för omkring 100 000 kronor styck, enligtChrister Davidsson, kronofogde i Malmö. Myndigheten säger sig inte kunna ta någon etiska hänsyn i hur den får in pengar för obetalda skulder – 700 000 tusen är 700 000 tusen!

Peter Englund skriver om pengarna: Läsning i finanskrisens tid

Sveriges tur att rädda föreställningen!

Bygga sitt land på korruption!

SvD DN SvD SvD Ekot intressant DN SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Arkel! Merkel! Harkel: ”Nu gör du som Obama säger! Skuldsätt Tyskland! Köp giftigt avfall!”

 1. Hans skriver:

  Jag är inte säker -men kan det räknas som en god investering att hänga Hitler på väggen i vardagsrummet? Intressant är däremot vad förre ägaren såg i dessa kreationer? Thomas?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Hans: Kanske. Det finns nog en svart marknad för Hitler. Såna som gärna hänger honom på väggen men visar det inte utåt eftersom det inte är rumsrent. Vad menas med Thomas? Du menar Thomas Möller.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Ja, USA vill gärna dra ner Europa i fördärvet. Undrar hur det hela kommer att sluta. Långa köer för att få lite värmande soppa?

  Gilla

 4. Patetiska ”sjukpatienter”, de I-världen styrande! Industrialism – Kapitalism – Konsumism är under upplösning! Pga av vad? Hittills gällande national/globalekonomiska teorier har aldrig varit, är inte, kommer aldrig att äga relevans relativt verkligheten, enär de är utformade utifrån total negligering av viktigaste faktorn: Alternativa värden.

  Endast Luftslott kan byggas och bestå på grund av – TOMRUM.

  Gilla

 5. Pingback: Skvitt ger ordet till Helena Palena « skvitts

 6. skvitt skriver:

  Mycket bra skrivet!
  Jag uppmärksammade det i mitt senaste inlägg, med länk så klart!
  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ingen går fri! Spindeln har alla i sitt nät.

  Forslin: Läste just ett inlägg på Peter Englunds blogg: Spökritten närmar sig avgrunden.

  skvitt: Ja, jävlar vilken exponering jag fick! Kram tillbaka!

  Gilla

 8. Madeleine skriver:

  Heja Helena,

  Du är verkligen SUPER! Vass, skärpt, påläst, effektiv och mångsidig. Men hur är det med gasfoten? Kör du med hatt eller keps? Såg att du varit inne och kommenterat på http://www.bergsblogg.se angående de idiotiska hastighetsreglerna som bomskottet Åsa Torstensson (centerpartist) införde innan Fredde kickade henne. Men har du någon åsikt i saken? Det framgick intge av din kommentar.

  Gilla

 9. Jörgen skriver:

  Det verkar som du föredrar tysklands hårda spar och budgetdisciplinlinje mot det slösaktiga italienska och grekiska budgetmoraset. Bra. Jag antar också att du står på TYskland, Finlands, Nederländernas, Sveriges m.fl sida när det gäller att kräva att bankernas aktieägare ska stärka bankerna i första hand. Om de vill ha skattepegar för att räddas får aktieägarna lämna ifrån sig sina aktier i pant så skattebetalarna tar över banken (inklusive framtida vinster, vilket gör att staten sen kan sälja sina nya bankaktier när banken är solid och lönsam igen). En del politiker i en del Euroländer börjar vackla igen och låter sig luras precis som i USA att man bara ska ösa in pengar och ta över finansinstitutens förluster. Nu får ju USA äta upp HUR man räddar banker där. Amerikanska finansinstitut fortsätter spekulera med enorma risker. Går det bra så gör man gigantiska akievinster och bonusarna utbetalas. Går det åt H-E gör man konkurs och skattebealarna betalar förlusterna.

  Vi ska vara glada att vi har politike med erfarenhet i SVerige som gör att de VÄGRAR ge bort skattepengar tll finansmarknadsaktörerna. Och till slösaktiga politiker. Det är ingen Eurkris. Det är en SKULDKRIS. Ingenprivatperson, företag, bank, finansinstitut eller STAT kan låna hur mycket som helst.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Madeleine: Det är verkligen för många hastigheter att hålla sig till. 50, 60, 70, 80, 90 o s v. Det är svårt att hålla farten då.

  Jörgen: Bra kommentar! Det är en skuldkris. Men jag tror att Anders Borg & Co snart också får vara med och betala kalaset vare sig dom vill det eller inte. Allt är så invävt i spindelns nät så ingen går fri. Det är så finurligt gjort: Man har privatiserat tillgångarna men förstatligat skulderna. Så skattesubjekten får betala i alla fall i någon form = krympande AP-fonder t ex. För bedrövligt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.