Bankerna piskar fram diktatur i USA!

En katastrof som snabbt kan leda till en civilisations-kollaps med miljarder döda.

Nu är det tydligare än någonsin att striden står mellan bankdelningslagen Glass-Steagall eller diktatur. Bankerna betalar ratinginstituten för att piska fram krisstämningar för att kuppa igenom en fullmaktslag i USA. De är omättliga i sina krav på åtstramning för folket, lika omättliga som i kraven på bankstöd. De vägrar kompromissa. Bara stater kan utmana dessa mäktiga finansfurstar och läsa lagen för dem, lagar som stiftas för folket och av folket, genom de folkvalda representanterna i riksdagar och regering.
Kan små länder som Island stå emot bankernas utpressning. Kan Norge samlas för att försvara sin demokrati mot de hemska terrordåden. Då kan alla länder med sina politiska ledare stå emot den oerhörda ondska, med internationellt sett hundratals miljoner döda, som finanssystemets åtstramning håller på att piska igenom, en katastrof som snabbt kan leda till en civilisationskollaps med miljarder döda.

Alternativet är så tydligt genom den möjlighet och den debatt för att återinföra Glass-Steagall, som Lyndon LaRouche har dragit igång och nu kämpar för tillsammans med stora organisationer och institutioner. Det finns en chans för mänskligheten att komma igenom detta, upphäva diktaturlagarna, införa Glass-Steagall, friskriva staterna från alla krav på att betala spekulationsförlusterna och använda staternas kreditgivningsförmåga att sätta folk i arbete. Hugg i och res upp den enda försvarsmuren mot finansdiktaturen som fungerar! Skriv på och sprid uppropet för Glass-Steagal skriver Laroucherörelsen i sitt nyhetsbrev. Du som vill veta vad som händer prenumerera på det. Här kommer mer intressant information:

USA: Skuldtaksbluff utnyttjas för fullmaktslag
Den amerikanske statsmannen Lyndon LaRouche varnar för att den kongressens beslut att höja skuldtaket är en fullmaktslag som avskaffar konstitutionen. Det är Obamas Hitlerkupp. Så fort LaRouche på måndagsmorgonen fick reda på innehållet i kompromissförslaget för att höja statsskuldstaket, drog han igång en totalmobilisering av sin organisation LaRouchePAC mot fullmaktslagen.

USA: Budgetnedskärningar utom för banker
Svenska banker kräver fler döda amerikaner. De har med sina brutala åtstramningskrav anslutit sig till finanssystemets torpeder: ratinginstituten, som dikterat villkoren för det amerikanska folket. De säger däremot inget om de nu avslöjade extra 16 hemliga biljonerna i bankstöd

Den oligarkiska principen: Termodynamikens andra huvudsats
Ett utdrag ur Lyndon LaRouches webcast 21 juli 2011.

Globala finanskollapsen och terrordåden

Lyndon LaRouche varnar för en ”Ny riksdaghusbrand” som förevänding för diktatur. För det nuvarande konkursade internationella finanssystemet ser man ingen annan möjlighet att fortsätta. Det är i detta sammanhang man måste se den nya vågen av terrordåd och -hot den senaste veckan, framför allt de ytterst brutala dåden i Norge på fredagen den 22 juli. Amerikansk fackförbundsledare lyckönskade Schillerinstitutets konferens
Thomas Buffenbarger, förbundsordförande för IAM (det amerikanska fackförbundet för arbetare inom verkstad, flyg och rymdindustri), skickade följande hälsningsbudskap till Schillerinstitutets konferens i tyska Rüsselsheim den 2-3 juli.

Namninsamling: Upprop för Glass-Steagall
Systemsammanbrottet yttrar sig i dagens Europa tydligast i den masstrejk som sprider sig som en löpeld från medelhavsregionen norrut. Den utlösande faktorn var, och är, kombinationen av generösa räddningspaket för finansinstitutioner och drakoniska sparåtgärder för befolkningen, som EU-kommissionen, ECB och IMF krävt. I USA har Bush- och Obamaregeringarna fört samma politik, och nästan alla delstater blottställs nu som bankrutta – alltmedan befolkningen reser sig.

Uppdatering: Instituten sänker USAs rating för första gången. Kinesisk expert varnar för kaos. Obama är rädd att han inte ska bli omvald. Men behöver USA honom? Spelar det någån roll vem som styr? Obama har lurat sina svarta medmänniskor som stod och grät vid hans installation. Kan vi ha det här sjuka finanssystemet kvar? Svaret är nej! 

Ex Ex DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD Fria Tider

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Bankerna piskar fram diktatur i USA!

 1. Helena!

  Hela mänskligheten lever just nu i upplösningen av Industrialism – Kapitalism – Konsumism! Festen är över! Helt uppenbara Konsekvenser av flera ofrånkomliga faktorer visar att det är oundvikligt:

  1/ USAS, Japans, EU-ländernas statliga skuldbörda + räntebörda är för var och en stat av aldrig tidigare skådade, rent bibliska dimensioner.
  2/ Alla dessa stater är ”kusiner” med Grekland, alltså genomruttna ekonomiska ”råttbon”, vad gäller ekonomisk situation.
  Vad skulle de behöva vidta för åtgärder för att komma ur situationen?
  !: sänka statens kostnader, drastiskt, vilket leder till drastiskt höjd arbetslöshet, ökat antal företagskonkurser, drastiskt minskade skatteintäkter.
  2: höja skatterna, vilket äts upp av färre arbetande skattebetalare och färre vitala företag.
  3: Trycka nya pengar, vilket leder till höjd inflation, vilket leder till sjunkande valutavärden, dyrare levnadsomkostnader i vart och ett ”råttbo”, minskad konsumtion – och skatteintäkter.

  4: Skulle det vara så, att dessa ekonomiska ”råttbon” på något gudomligt sätt skulle få hjulen att snurra i takt med det ekonomiska behovet, ja, då skulle inte jordens alla peakande råvaror, olja och mångamånga andra räcka till för att dels bestrida den sammantagna ofattbara kapitalskulden + ränteskulden + kostnaderna för de samhälleliga åtminstone nödvändigaste facsiliteterna. 

  Vi upplever nu Industrialismens, Kapitalismens och Konsumismens dödskamp – gu´skelov! Festen är över – vilket räddar vårt, våra barns och deras efterkommandes liv – och framtid!

  Vad kommer sedan? Leverne i samklang med naturen, då vi lärt vår läxa: Människan står inte över naturen, hon är en del av den, på exakt samma sätt som en mask eller annan varelse.

  Vägen mot framtid går inte längre bakåt via industriell destruktion av våra enda överlevnadsmöjligheter, ekosystemen/biosfären och förgiftning av jordens 3 hav, hydrosfären, litosfären och atmosfären – den enda vägen går nu framåt, hand i hand med allt annat levande inom vår enda chans: Jorden.

  Jag jublar å det häftigaste, inte minst å våra barns vägnar, åt den pågående världsekonomiska totalkollappsen!!!
  Det är ont om jordklot, sa Tage Danielson.

  Tänk om
  dom är dyrare
  än möjligt!

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Det ser onekligen ut av vi ser en skakig framtid emot. Och alla vi kommer bli drabbade. Undrar också hur alla dessa gigantiska lånen kommer att betalas tillbaka?
  Flertal av länderna borde anmälas till Lyxfällan.

  Gilla

 3. Robert Wensman skriver:

  Antonia: Du har inte förstått grundprincipen. Pengar i dagens samhälle SKAPAS genom lån. Så om det inte finns några lån, så finns det inga pengar!

  Att prata om återhållsamhet blir därför bara cyniskt. Det är lika cyniskt som att prata inför gladiatorer om vitsen att hålla sig skadefri.

  Faktum är att människor i dagens system MÅSTE skuldsätta sig för att systemet överhuvudtaget ska fungera, och det är det som är det riktigt sjuka, och det är därför som vi rör oss mer och mer mot revolution.

  Vad som behövs är två saker.

  1. Dels en omfattande reform av våra penningsystem. Pengar ska inte skapas genom lån. Möjligen kan staten skapa pengar som skuldfria krediter, men i framtiden finns det också andra möjligheter som cryptocurrency som BitCoin samt olika system där individer själva skapar krediter som de underhåller värdet på själva.

  2. Det andra som behöver göras är en omfattande skattereform där vi slutar beskatta arbete, och istället börjar beskatta land och naturresurser. Så länge som naturresurser kan monopoliseras så kommer nämligen dagens ny-feodala system alltid att kunna fortleva.

  http://www.facebook.com/pages/Naturresursdelning/148580851860136

  Gilla

 4. Pingback: Helena Palena – Bankerna piskar fram diktatur i USA | F O L K V E T

 5. Antonia skriver:

  Tack Robert. Du har rätt. Jag har inte förstått principen…och det är nog just därför jag inte heller har betungande lån att oroa mig för och och kanske just därför tillhör jag skalan också som inte heller har en förmögenhet att tala om.
  Och det kommer i slutändan antagligen resultera i att när allting rasar ihop antingen genom reformer eller en revolution, kommer det visa sig att hade nog varit mycket bättre om jag följde andras exempel och skuldsatta mig ända ner i fotknölarna. För det kommer ändå inte spela någon roll för massorna.
  Men är inte ändå allt en pyramidspel? Som bara växer och växer tills allting blir till bortom all räddning?

  Gilla

 6. Industrialismen + Kapitalismen + Konumismen är bortom all räddning – ÄNTLIGEN!!!
  ÄNTLIGEN ser vi Dårhuset I-världen skaka genom implosion! HURRAAA!!! Orsak till kollappsen? Vi har bara 1 jordklot – och skulle behöva 4 till, vilket vi inte har. När en ”hink” av råvaran ”bär” till sylt är tom, och det inte finns fler ”hinkar”, ja, då är det slut!

  Gilla

 7. @ Sven-Erik Forslin – well said – I agree with you. It is only logical – since America uses about 25% of the oil and other vital resources in the world, but is only about 5 to 6% of the world’s population – how can it be possible for China, Russia, India and other nations to replecate the forms of industrial prodcution that obtained in Europe and America – where are the resources to come from?

  Gilla

 8. Lincoln skriver:

  Det verkar jo gå riktigt åt perkele för USA och EU.
  BRIC länderna är på gång (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina) kastar sig alltmer loss från väst. Kina, Brasilien och Ryssland har kommit överens om att de ska använda deras egna valutor när de handlar med varandras valutor och skippar dollarn (Kineserna har också fixat en deal med Turkiet att skippa dollarn handeln dem emellan).

  SCO är en annan intressant grupp som bryter sig loss. Lite intressant att läsa om dem:
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=13969
  Om vad SCO sysslade med när Bilderberg hade möte (givetvis helt utsuddat från västmedia):
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25359

  Och dom är också STORA (så Sverige kan skulle vända sina intressen åt ett annat håll än USA? För framtiden ligger knappast där):

  @Sven-Erik Forslin
  Det där med hyperinflation genom att trycka sedlar låter klokt men i ett kredit/skuldbaserat penningsystem funkar det inte riktigt på det sättet. Jag skrev enkel förklaring, massa grafik, för att förklara hur krediter dödas och penningmängden krymper när skulder betalas av. kolla gärna igenom den om du vill
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/08/04/omfordela-pengarna-skapar-depression/#comment-2591

  Staten kan trycka in mer skuldfria pengar, såsom den QE (Quantitative easing) som skett i USA och som Japan sysslat med sedan början av 90-talet när deras kreditbubbla sprack. Trots att Japanerna har tryckt in massiva QE har de ändå haft deflation då krediter dött snabbare än cash har kunnat tryckas in. Dessutom har de mesta av pengarna hamnat på bankernas centralbankskonton för fylla på reserverna och hålla zombiebankerna vid liv – både i Japan och USA. Ekonomen Rickard Werner,som myntade ordet QE, ville att Japanska staten skulle ge ut pengarna direkt till människor istället för att ge dem till bankerna. Helikopter-Bernanke har fått smeknamnet (helicopter Ben) för att han sa att han skulle flyga över USA och släppa dollarsedlar på folk med en helikopter. Nu har han som sagt inte gjort det utan istället gett pengarna till bankerna (tydligen var det 16 biljoner dollar (trillions i USA) som FED bara trollade fram från ingenting och det mesta gavs inte ens till amerikanska banker! Så budgetunderskottet är ett stort fånigt blaha – kan FED skapa 16 billioner dollar från ingenting som FED ger till bankerna skulle FED självklart kunnat skapat 1 billion (trillion i USA) från ingenting och täckt upp budgetunderskott, såsom Michael Hudson mycket riktigt påpekat.

  Sen delar vi åsikt om att det mesta i världen är åt helvete – men jag kanske är mer positiv än du är – det kan ju fan inte bli mycket mer dårskap! Vi borde fan ha nått Peak-dårskap nu! 🙂 ).

  Gilla

 9. @Lincoln,

  You said:-

  ”increasingly detached from the West. China, Brazil and Russia have agreed that they should use their own currencies when trading with each other’s currencies and skips the dollar (the Chinese have also fixed a deal with Turkey dropping the dollar trade between them).”

  My point was really about resources. If the resources are not there – with what do you develop another indstrialised country. The money and currency point is tangential to that main point.

  Gilla

 10. Lincoln skriver:

  Well, USA (and most of Europe) is pretty much hollowed out and the industry has been shipped to China. So I don’t really understand what you mean by ”develop another industrialized country”. Neither USA or EU got much left of industry (accept Germany) – we are the one that’s presently ”under developed”. Both USA and west Europe have been living on financial extraction of other countries wealth and when the hosts now disconnect from the west’s financial parasitism there’s almost nothing left.

  I made an blog about petrodollar and how this gave USA a free ride. It has also hampered the development of alternatives to oil since these alternatives would have threaten the dollar status as world currency (especially local small scale energy alternatives ).
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/12/afghanistan-det-tredje-opiumkriget/

  So I think the the notion that there are no energy solutions are highly exaggerated.There are solutions that have been supressed in order to back up the petro dollar system.

  Gilla

 11. Courtenay Barnett! Du säger: I agree with you. Stort tackkk!!! Håller med dig, det handlar bara om logiskt tänkande! Ta bara detta du redovisar, att yeankarna använder 25 % av olja och andra vitala resurser i världen, men utgör bara 5-6% av jordens population. Och som du undrar: Hur kan det vara möjligt för Kina, Ryssland, Indien och andra nationer att kopiera industriell produktion a la Europa-Amerika och andra nationer? Och ditt utrop: Var är resurserna , varifrån skall de komma? är en fråga som borde EKA över jorden, natt och dag, tills även förstockade politikers öronblockad sprängdes!!!

  Lincoln! Jo, jag hajjar allt du säger om pengar, hyperinflation och dess konsekvenser osv osv – och håller med dig! Men sen detta du avslutar med kan funderas över: ”Sen delar vi åsikt om att det mesta i världen är åt helvete – men jag kanske är mer positiv än du är – det kan ju fan inte bli mycket mer dårskap! Vi borde fan ha nått Peak-dårskap nu!”

  Hmmm … Neej du, Peak-dårskapens klimax nås när jorden ligger helt öde, död, allt är omvandlat till döda PRYLAR&PENGAR, MEN, dit når vi aldrig, ty just nu upplevs upplösningen av Dårhuset I-världen , vare sig vi vill eller inte!

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Lincoln. Gadaffi ränkte rädda Afrika.Han har gjort mycket bra i sitt land. Startade egen centralbank. Och inte får man kliva ur på det viset inte. Herregud! Drönarplanen måste få flyga över länderna och döda vem det lyster. Som en teknikens Nils Holgersson, Ja, jag vet. Helgerån att plocka in honom i detta sammanhang. Hur mycket förstår Reinfeldt? Tänk om Obama inte kan något om ekonomi. Abraham Lincoln ville också rädda nybyggarna från finansparasiterna. Bort med honom! Hur mycket kan och vet Obama? Jag, menar Woodrow Wilson blev ju lurad att skriva på Federal Reserveakten 1913!

  Gilla

 13. mrmhalland01 skriver:

  Det finns så många fina teorier om ekonomi, men, vi som lever i det dagliga vet att det finns bara en sanning :

  Man har de pengar man har !
  Man kan inte skapa nya genom att modifiera denna sanning !
  Vill man göra en stor investering så FINNS möjligheten att låna, men, redan månaden efter måste man börja betala av, vilket innebär att man har mindre att leva av.

  Många har fått Nobel-pris för att skriva om sanningen.
  När ska alla vi som sitter på den VERKLIGA sanningen prisas ?

  Gilla

 14. Lincoln skriver:

  @mrmhalland01

  ”Man har de pengar man har”
  Tja, det är ju det bankerna räknar med att du tror, för skulle folk kolla om bankerna har det de lovat att folk har på sina konton. Bankerna har nämligen gapande tomt på det bankerna själva anser vara pengar (sina egna och andra bankers krediter ser de som de falskmynteri det är). Vi en bankrusning är det ytterst få som har pengar som de tror att banken håller t dem.

  ”Man kan inte skapa nya genom att modifiera denna sanning !”

  Funkar alldeles utmärkt det är själva affärsmodellen för bankerna – att skapa nya ”pengar (krediter) genom att modifiera sanningen.- funkar utmärkt kanske var att ta i – funkar tills någon kollar bluffen är mer rätt!

  ”Vill man göra en stor investering så FINNS möjligheten att låna, men, redan månaden efter måste man börja betala av, vilket innebär att man har mindre att leva av.”

  Låna vad? Det är fullkomliga påhitt som bankerna hittar på från nada. Bl.a två låtsas-nobelpristagare i ekonomi (då det inte är ett riktigt nobelpris) har visat bankerna hittar på krediter först från renaste ingenting och letar efter reserver efter ungefär ett år för att kunna ha något att täcka upp med om folk skulle få för sig att syna bluffen – m.a.o om det blir bankrusning.

  ”Många har fått Nobel-pris för att skriva om sanningen.”

  Tja logiken fram till denna mening var ju inte så där solklar men låt gå för att jag inte ser hur du lyckades skutta till nobelpristagare

  Massa roliga snubbar har fått Nobelpriset för att de inte sagt sanningen. Påhittaren av DDT, Churchill, en massmördare av mycket stora mått, andra massmördare såsom Obama, Yitzhak Rabin, Menachem Begin, Shimon Peres, Kissinger, nästan alla ekonompristagare är lögnare i kvadrat – för att inte tala om Elie Wiesel!
  1949 fick Moniz Nobeöpris för att han kom på att man kunde ta en isbit, lyfta på ögonlocket på en patient och tryck in och köra runt isbiten i frontaloben på patienter – kallas lobotomi.

  Tja, vad jag nu ville ha sagt med det sista vet jag inte riktigt men Nobelpriset tycks nästan vara lika mycket dårarnas paradis som allt annat i detta ”rationella tidevarv!

  @Sven-Erik Forslin
  Va fan inte kan det väl bli galnare än det är?
  Fast å andra sidan. Kanske galningarna i Tel Aviv, som styr USA också, är så galna att det verkställer ”Simons lösning”:
  ”I consider it all hopeless at this point. … We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen, before Israel goes under.”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option

  Så du kanske har rätt! Vi kanske inte har nått peak-dårskap än – först måste vi kanske gå igenom peak death.

  Men man kan ju hoppas att folk vaknar innan galningarna hinner trycka på knappen.

  Gilla

 15. Lincoln skriver:

  @Helena!
  Sant!

  Gilla

 16. It seems to me that at the time of the collapse of the Soviet Union, the US had options:-
  1. Restructure the economy for long term sustainability; invest heavily in research and development to find means of being less reliant on imported oil as the main energy source; make a realistic reassessment of the economy to recognise that the traditional approach of the post World War 11 military-industrial complex lines of production could not be sustained since over time military and defence expenditures and the costs of wars would outstrip the domestic economy’s ability to fund the Empire, since manufacturing jobs were rapidly shifting to lower wage and production cost areas of the world; invest in education, housing, revitalised infrastructure, health care, high technology production targeting global markets – OR
  2. Continue with the traditional military-industrial complex approach to running the economy.
  With the neo-cons on the ascendancy 😦http://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century)
  the time has arrived when the choice made of the latter of the two options above, has to be not only seen to be, but truly admitted as simply greed and power motivated choices made by a core group with some formally educated individuals having knowledge but lacking either vision or sensible foresight. It is truly hard to resist that conclusion, but there are the ones in the US who label themselves “Tea Party” – “Republican” – “Conservative” and who see more explanation in scapegoating immigrants and minorities than they do in making honest assessment of the consequences of bad and misguided public policy choices made in the recent past. One now sees the consequences of those choices revealing itself – the ‘economic chickens’ are coming home to roost. Actually, the real structural problems besetting the US economy traverse and transcend the traditional lines of right/left divide.
  There were real choices at a particular time in recent US history. At this juncture, it seems to me that the former range of choices have shrunk. There is reduced time for implementing constructive domestic political and economic changes and for transition manoevuerability than had existed in the 1990s. That viable option was not seized, and instead the proactive projection of war into the world was embraced and advanced. The US with the benefit of hindsight is now forced to face the reality that there then, back in the 1990s, were further options:-
  A . Accept that multilaterism has to be a sensible alternative to continued US militarism and hegemonic thrusts into the world with its avowed unilateralism.
  B. Weigh the economic and human costs of US wars projected into the world and examine the costs and savings of the alternatives.
  C. Note that by having over expenditures because the US dollar as world reserve currency, has finite operative ranges, there will be domestic consequences of social dislocation without public expenditure amelioration. This spells social unrest and the need for repression of a dissatisfied populace. Only so much over-expenditure can be absorbed by an economy, even if that economy is the world’s largest with the world’s single reserve currency.
  But, ideas A,B and C are the kind that most would term ‘idealistic’ and not practical. I would muse and now question, if such ideas of constructive change for sustainable global dominance are ‘idealistic’ – then are the ideas of the neo-cons/PNAC people any more ‘realistic’ when measured by the objective yardstick of the consequences of US public and foreign policies implemented from the 1990s to the present day?
  In a certain sense, the way in which the US responded post Soviet Union collapse, was predictable because the Tiger cannot change its stripes – the banner of war had to continue flying – Afghanistan, Iraq, Libya ( and it will continue to be propelled to Syria and Iran). Apparently only when the Tiger through its actions of continued attacks has had all its fur and covering stripped from its very being, will it recognise itself as an exposed creature of vastly different appearance. Maybe, then, and only then will the creature be compelled to stop its aggressions and change its former character for its own survival. But – I am more inclined to accept the observation: “Wounded animals are often the most dangerous, I doubt the US will go down gracefully.”
  I am suggesting that it was bad American decisions and imprudent militaristic expenditures that are propelling the US to decline – as distinct from achieving the true “New American Century” containing more constructive sense and design than the lunacy unleashed on the world by the PNAC (see: link above).
  China, Russia and others hold too much by way of US denominated financial instruments to compel rapid US implosion. But implode the US system will, if after the 1990s, not having re-structured and sensibly changed, eg.
  i) Return to the abandoned non-proliferation treaties and negotiate and implement with integrity with the other nuclear powers. Not only would the world become a safer place (i.e. if one country can blow the world up with its weapons of mass destruction – then if it spends so much to be able to do the same thing tenfold over – does it not in the long run result in expenditures on military material that cannot be used unless one is intend on mutually assured destruction (MAD) when directing such weapons against other nuclear powers?) – but by so changing there are new options opened for resolving the domestic economy’s problems. The savings from this international approach of advancing genuine arms reduction and non-proliferation must constitute quite significant savings for re-application to the domestic US economy in ways that do not merely stockpile weaponry that cannot be used. The alternative peaceful production investments would provide much needed long-term answers for sustainable production.
  ii) Restore the Glass-Steagall Act and have sensible banking and financial regulations and interest rates controls re-implemented. The Wall Street free for all and re-payment of trillions by first Bush then Obama must convince even the non-economists of the lunacy and down-right financial criminality which exists between Washington and the “banksters”.
  iii) Cut defence expenditures, because by not doing so, with the domestic economy losing jobs and inevitably with the crime rate rising and social dislocations increasing, so too will the prison population. Does it make more sense to create domestic jobs ( with the money saved from defence and military cuts) – or – does it make better sense to continue increasing the prison population and the related costs that incarceration of criminal and non-productive people represent?
  Back in the 1990s, with ideas like these, I would be labeled as ‘idealistic’. The neo-cons had and still have power to advance the alternative public and foreign policy agendas – have their ideas worked? In the year 2011 my ‘idealism’ is rapidly beginning to appear quite ‘realistic’.
  CB ( http://www.globaljusticeonline.com)

  Gilla

 17. mrmhalland01 skriver:

  Lincoln :
  ”Man har de pengar man har”
  Detta är ”min sanning”.
  Att inte stater och instutioner lever efter detta vet jag allt för väl.
  Jag menar med detta att man inte kan leva över sina tillgångar utan att det snart kommer ikapp en.

  Hela världen verkar ha fått för sig att det finns obegränsat med pengar !
  Så är det inte !
  Vi är inte värda mer än det andra efterfrågar och vi kan tillgodose !

  Gilla

 18. mrmhalland01 skriver:

  Och…de har råd att betala….

  Gilla

 19. @ Lincoln,

  You said:-

  ” Well, USA (and most of Europe) is pretty much hollowed out and the industry has been shipped to China. So I don’t really understand what you mean by ”develop another industrialized country”. Neither USA or EU got much left of industry (accept Germany) – we are the one that’s presently ”under developed”. Both USA and west Europe have been living on financial extraction of other countries wealth and when the hosts now disconnect from the west’s financial parasitism there’s almost nothing left. ”

  I disagree witih you:-

  A. There are vast swaths of the planet with impoverished and literally starving people.
  B. There still is a great contrast between the US/Europe and those economies versus the resource rich countries, such as on the continent of Africa, and the low average level of living standards in the ”developing world” vis-a-vis the industrialised world.
  C. With A.and B. in mind – maybe something was lost in the translation. My point really is one of questioning the viablity of trying to replicate the tradional industrialisation model across the world, for reason of the constraints and finite nature of global resources. I believe that Sevn-Erik Forslin got the point when he posted:-

  ”Sven-Erik Forslin writes:
  06 augusti 2011 kl. 10:02
  Courtenay Barnett! You say: I agree with you. Large tackkk! Agree with you, it’s all about logical thinking! Take only what you reports that yeankarna uses 25% of oil and other vital resources in the world, but constitute only 5-6% of the world’s population. And you wonder: How can it be possible for China, Russia, India and other nations to copy the industrial production, a la Europe, America and other nations? And your cry: Where are the resources, where will they come? is an issue that should EKA over the earth, night and day, until even hardened politicians’ ears blockade was blown!”

  There has to be coginisance of two simple fact:-

  The world cannot provide infinitely for the globe’s population based on the exploitation of finite global resources.

  The challlege is to accept the other’s right of peaceful existence and simultaneously design a new global architecture which is sustainable and provides peace with prosperity.

  Not totally idealistic – but I feart that the wrong political decisions will first have to be brutally worked through, then and only then will the realisation dawn that the militarism has not worked. The alternative is to make rational decisions for global sustenance.

  Gilla

 20. Courtenay Barnett! Tack för glasklar logik i ”Tänket! Vad händer nu? 3:dje världskrig, förmodar jag ligger i farans riktning, när Dårarna som styr I-världen börjar slåss om idéer OCH peakande råvaror – Alltmer skärrade som de redan nu är, när ingenting längre funkar som det gjorde när jordens ecosystem, biosfär osv var friska, syntes för Penningidioter var outtömliga – inom jordens begränsning!:-(((

  Gilla

 21. Lincoln skriver:

  @Courtenay Barnett
  Here’s some stuff I’m been writing about Africa:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/07/22/roda-korsets-deltagande-i-utsugningen-av-afrika/

  Starvation has been the US post world war two plan (or more accurately the Zionist running USA) for Africa .
  Africa is extremely under populated and a extremely rich continent

  Gilla

 22. @ Lincoln,

  Thanks for sharing.

  I broadly agree with your observations.

  Right here in the Caribbean at present the Clinton Foundation makes a big announcement for building homes for the poor people in Haiti. Turns out that the homes buildt so far are sub-sandard and the ones who are contracted are overpaid for the buildings. Thus, the money is being diverted. Seems to be standard practice of Western aid givers. There is a grand announcement about billions in aid, following each distarter and then we find consultants, consulting consultants, consulting more consultants and all are paid. It would be far more honest simply to apply the food and medicines directly and simply build the houses, schools and hospitals. I have seen the Cuabans do this in Jamaica and it is quite a contrast to what you are describing.

  Gilla

 23. @ Lincoln,

  ” Africa is extremely over populated and also an extremely rich continent ( i.e. rich in resources)”

  Consider the historical demographics of Europe. From agrarian societies we find that more children are produced. Makes sense becasue the more children the more to assist on farms and doing the fundamenatal menial tasks that life in such societies require in abundace ( i.e. no machinery, soil to be toiled, animals to be herded and raised). As the society industrialised and urbanised the family size became smaller. There was no advantage in having all those extra children. Better health care meant a lower mortality rate, and the extra hands of the larger number of children for the farms and agraina society, would not give any advantage in the city.

  Once Africa develops its resources and potential, I do not doubt that much the same patterns will emerge as occasioned in Europe.

  These are general democratic patters we can see operating around the world.

  Just consider that as a general rule – the poor have more children, and the rich have less ( contradictory as this may seem).

  Gilla

 24. Aid – Africa – poor countries – corrupt donations

  This is what I mean:-

  ”Posted by Nathan Yaffe

  ——————————————————————————–

  Learning from Clinton’s Cancer Shelters: How We Give Aid Matters
  July 24, 2011

  Lab tests conducted as part of our investigation in Haiti discovered levels of [formaldehyde] in the 6th-grade Clinton Foundation classroom in Léogâne at 250 parts per billion…

  Randy Maddalena, a scientist specializing in indoor pollutants at Lawrence Berkeley National Laboratory, characterized [it] as “a very high level” … in “normal” buildings, you’ll see rates 12-25 times lower than 250 parts per billion, “and even that’s considered above regulatory thresholds.”

  “You should get those kids outta there,” Maddalena said.

  That’s from last week’s Nation report on the Clinton Foundation shelters in Haiti. To construct the shelters, Clinton contracted with Clayton Homes. Clayton is currently being sued in the US for building formaldehyde-laced trailers after Hurricane Katrina.

  The Clinton Foundation deserves harsh criticism for hiring a company known to build carcinogenic shelters in disaster areas. And while this would be embarrassing for any organization, it’s particularly inexcusable for Clinton. Why? Because this project was the Clinton Foundation’s first contribution to the Interim Haiti Relief Commission, a group Clinton also co-chairs, which exists to “review all projects proposed by Haitian government ministries and donors” to make sure they “fit Haiti’s needs.”

  All Aid Isn’t Created Equal
  But simply jumping on the Clinton-bashing bandwagon ignores the broader problem: the way our aid system is set up makes this result inevitable.

  The story begins with a practice called “tying” aid. Tied aid is aid that has to be used on goods and services from the donor country. The practice is bad for people in poor countries, but great for contractors. As Oxfam puts it, tying aid means “the value [of aid] flows right back to the US.” Unfortunately, as the graph below shows, the US ties nearly all of its aid – far more than any other country.

  US ”tied aid” practices compared to those of other countries. Source: Organization of Economic Cooperation and Development 2006 aid monitoring report.
  Getting What We Pay For: Analyzing Earthquake Relief
  Tying aid doesn’t just make aid ineffective, it often makes it harmful. Consider the US earthquake relief effort. 88% of all earthquake relief for Haiti went to one of three sources¹:

  o Donors’ own civil and military entities (e.g. hiring our own soldiers to send down),
  o Private contractors, and
  o The UN and its partner NGOs.
  That means our aid went to sending 22,000 US soldiers who were widely criticized for getting in the way of relief efforts. It means our aid went to companies like Chemonics and Monsanto, whose damaging work we’ve already discussed, and Clayton Homes. And it means our aid went to support a UN occupation force hated by Haitians.

  It’s easy to decry each individual instance of misconduct. Chemonics, Monsanto, Clayton Homes, and the hostile, occasionally thuggish UN forces in Haiti all make for easy targets. But the real question is this: why does our aid system funnel money to groups whose work range from ineffective to actively harmful?

  Designed to Fail: How Old Laws and New Lobbies Ruin Aid
  The Origin of USAID

  The Foreign Assistance Act of 1961 (FAA) established USAID and still shapes foreign aid today. As Connie Veillette explains in a recent podcast on food aid, the FAA was “designed to create a domestic constituency for our international programs.” Lawmakers wanted a law that would benefit US business so those companies would support using foreign assistance as a tool for US foreign policy.

  The FAA secured that support, in part, by enshrining aid-tying in the law that created USAID. But as the Clayton Homes debacle illustrates, tying aid comes at the expense of people in countries like Haiti.

  Lobbyists Leap to Defend the System

  The new USAID Director, Raj Shah, has prioritized strengthening USAID’s ability to partner with local groups. That would mean giving more money to Haitian non-profits and local government rather than multi-national corporations.

  Unsurprisingly, this scared the DC contractors, who responded by forming the “Coalition of International Development Companies (CIDC).” Led by companies like Chemonics, who sits on its board, CIDC’s goal is simple: prevent the aid system from changing.

  Specifically, their goal is to lobby Congress to make sure USAID money continues going to contractors rather than to local organizations through grants.

  Choosing the Right System: Go Local

  Even if they have the best intentions, DC-based multi-nationals shouldn’t be in charge of implementing aid projects. These contractors don’t have local knowledge, meaning their ideas are often inappropriate for the local context.

  More importantly, they aren’t accountable to Haitians. Contractors receive no-bid contracts, get paid up-front, and work in a disaster zone for a few years before moving on. Whether or not their work is effective doesn’t affect their bottom line. For instance, USAID sent Chemonics and Development Alternatives, Inc. to Haiti despite the fact that USAID’s own assessment found that they failed to fulfill their objectives last time we hired them.

  The Haiti Justice Alliance has previously called for supporting local, community-based groups rather than contractors. This approach is a fundamental part of our model. The news of the Clinton Foundation building carcinogenic shelters in Haiti simply illustrates the urgency of these calls. It doesn’t matter how much we give if our money goes to keeping DC contractors afloat rather than to helping empower Haitian efforts.

  ¹ See p. 15 of Paul Farmer’s report, released last month, entitled “Has Aid to Haiti Changed?“

  Gilla

 25. blomrabatten skriver:

  Jag förstår inte vad ni skriver om. Det är klart att världen inte går under nu. Men högervågen som sköljer över världen där det föreskrivs att alla ska sköta sig själva och skita i andra är det som orsakar detta lilla sammanbrott. Men om tjugofyra månader och börsuppgång har alla glömt att vi lever på en knivsegg och säger istället lyckligt – ” mina aktier har ökat med 100 procent”-. Nästa månad är de nere igen därför att storspekulanterna hunnit före och hämtat in sina vinster. På detta sått kommer det att fortgå tills dess vi inser at vi måste ha en annar politik än liberalism och kapitalism nämligen socialism.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.