Spermadonator fick sprida sin sjuka säd

Men hur många ungar ska en spermadonator vara upphov till! Räcker det inte med tre. Varför vill en man så sin säd så in i helvete mycket att han blir far till 43 barn? Drivs han av pengar eller vad är det?

Dansken som är far till 43 barn har en ärftlig sjukdom. 18 av barnen bor i Sverige och Norge. Spermabanken, Nordisk Cryobank, fick i juni 2009 veta att ett av donatorns barn fötts med sjukdomen, neurofibromatos typ 1. Men banken bröt mot reglerna och lät bli att informera om att deras donator hade en allvarlig sjukdom. Det dröjde ett och ett halvt år innan informationen gick ut. Under den tiden blev ytterligare två kvinnor inseminerade. En av dem har i dag ett barn som är sjukt. Enligt danska myndigheter har säd från donatorn använts vid 14 kliniker. Barnen i fråga riskerar att få inlärningsproblem som visar sig när dom börjar i skolan. Hur kul kan det vara på en skala från ett till fem?

dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Spermadonator fick sprida sin sjuka säd

  1. Monsieur Georges skriver:

    Helena! Den sjuka säden har tydligen smittat din dator också. För texten är väldigt svårläst. Be en dataexpert kolla din dator per omgående.

    Gilla

  2. Helena Palena skriver:

    Det ser bra ut här. Det är nog fel på din dator.

    Gilla

  3. stefan skriver:

    Lucky shot monsieur ? Han måste nog skämta hoppas jag, hehehe

    Gilla

  4. Fairymary skriver:

    Jag uppskattar MYCKET vår svenska lag som bevakar barnens behov av att få veta sitt ursprung!
    Det är det mest kärleksfulla jag kan säga i den här frågan….

    Gilla

  5. Helena Palena skriver:

    Stefan: Han blev nog kränkt över sädpratet!

    Fairymary: Klart alla vill veta vem man är och vem ens biologiska föräldrar är. Se bara på alla program på Tv där man letatr upp mammor och papporna i världen. Alla sitter och gråter!

    Gilla

  6. Andrea skriver:

    Jo, jag förstår att alla vill veta vem deras biologiska far är. MEN. Detta ställer till stora problem. I Sverige har vi pga detta brist på sperma- och äggdonatorer. Många kan tänka sig att donera, men alla vill inte ha en tonåring som knackar på dörren en dag: ”Du är min pappa, jag vill bo med dig, mamma är dum.”

    Man kanske borde fråga sig vad en förälder är, den ena cellen som man en gång utvecklades från eller den som ställer upp för en i vått och torrt?

    Gilla

  7. Rådgerr skriver:

    Shoppa barn/arvsanlag kan tydligen ha sina baksidor, alla var visst inte långa , mörka nobelpristagare…

    Gilla

  8. Sofie skriver:

    Hej.
    Jag har faktist neurofibromatos. och visst, i vissa fall kan den bli alvarlig, men de aldra flästa klarar av att leva ett normalt liv. och jag kan intga, det inte så kul att leva med långsam inlärning alla gånger. Men tänk på det jag skrev innan, de aldra flästa klarar av att leva ett normalt liv.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.