Chabby chic, rutiga gardiner och inte en droppe svett

Tulle och Svarta Tofsen. På tuppens sporre kan man se att han är runt tre år. Hönan har en svart tofs på klon och heter därför det hon heter.  Hon kläcktes 15 juni 2011. Foto: Helena Palena.

Så här kan det se ut när jag ska gå in. Då står dom där. Helst vill dom vara med mig i köket. Tänker på den tiden för länge sedan när vi bodde med djuren för att hålla värmen. Det heter ju husdjur. Kan längta till det. En liten röd stuga med eldstad och grisen, hönsen och katterna i samma rum. Så skönt när höstrusket viner utanför knutarna. Men vi är ju numera kultiverade så det går inte för sig.

Det är så många som inte har en aning om hur det är på landet och på en gård. Men än är det många som minns hur det var att få åka hölass och dricka svagdricka på åkern. Hur det var att gå med släpräfsa efter hästen. Hur det var att hässja hö. Idag är det inne att bo i stan men man ska också ha hus på landet att skryta med. LRFMedia har många förskönande tidningar som beskriver Lantlivet. Och på dom sidorna luktar det inte skit. Det är bara flärd, chabby chic, rutiga gardiner och syltburkar med krusat papper och band på locken. Så chikt! Så härligt! Inte en droppe svett.

Torptalibaner

dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Kuriosa och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Chabby chic, rutiga gardiner och inte en droppe svett

 1. Antonia skriver:

  Jag faktisk minns det, från tiden när jag var hos farmor på somrarna. Men jag är uppväxt i stan. Jag tycker är det nyttigt att vara på landet och se lite vad djur är för nåt i nära håll.
  Gillar din bild om dina fjäderfä. De är så fina. Och en härlig komposition med kvasten.

  Gilla

 2. livsglimtar skriver:

  De är verkligen fina … men tupp och höns lär det aldrig bli för min del detta liv. Saknar också syltburkar med krusat papper och tänker ibland att kvinnorna, inte alla men allt för många sliter som galningar för att göra allt som ska se så fint ut, samtidigt som de jobbar heltid.

  Vi längtar nog tillbaka till den tiden när vi hade tid för varandra/barnen/matlagningen och den städning/tvätt man aldrig kommer undan. Idag verkar alla mjuka sidor vara något som bara räknas i kronor och blöjåtgång. Men med tiden kommer det här bakvända samhället kosta just samhället/oss skjortan fast inte bara i kronor räknat.

  Läste om alla de ensamkommande barnen … vilken bomb vi har fått i samhället, alla de där killarna som ska drälla runt i samhället utan att ha någon förankring utbildning eller jobb. Inga föräldrar eller vuxna som visar vägen och sätter stopp för fel tänk. Jag blir mörkrädd när jag ser att samhället/vi är så flata, dessa politiker som bara verkar bry sig om att det ser fint ut på papper, att vi är så humana och har ett öppet samhälle där de flesta är välkomna.

  Hur det ser ut i verkligheten verkar de inte bry sig ett dugg om fast de tuggar om förhärligande löften som alltid bara är luft. Den berikande kulturen vi får till oss är ju ett slagord som trycks ner i halsen på oss … jag är helt övertygad om att det utbytet skulle vara trevligare och bättre om de basala behoven först var löst för oss alla. Jag menar boende, jobb …när alla har det, då mår man bra och känner sig trygg och lugn i tillvaron, då kan det vara hur trevlig som helst med nya kulturer. Men om ny kultur innebär åtstramningar för ung/gammal/sjuk då blir det gnissel i maskineriet, att man sen inte ska låssas om att det kostar något allt det nya, då är det fler än mig som får sura uppstötningar av lögnerna och undan sopandet av den verklighet vi lever i, vi som inte är politiker.

  Tänker på alla ungdomar som blir vuxna och aldrig får ett boende, men betala skatt ska de till alla kulturer som mer självklart ska ha ett boende än de som föds i landet. Nä, det är något som håller på att gå väldigt fel i vårt land och det har inget med rasism och göra, mer vanligt normalt praktiskt tänkande, det som förr kallades bondförnuft.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är härligt med djur. Jag lär mig mycket av dom. Bara integrering och hackordningen i hönshuset är en resa för sig. Det ska jag blogga om sen. Det ser ut som hönsen poserar – men alldeles sen jag knäppt bilden gick dom sin kos!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Livsglimtar: Kunde inte skrivit det bättre själv. Hemska tider är på G. Barn behöver sin flock och ledning från dom. Man kan inte bara slänga in ungdomar från andra kulturer och tro att det ska gå vägen.

  Kvinnorna är lurade. Alla är lurade. Kvinnans frigörelse går ut över det stackars barnet. Den smarta försöker stanna hemma med barnen så länge det går. Det är svårare nu sen sambeskattningen togs bort. Nu måste båda jobba för att få det att gå ihop och ett-åringarna in på dagis med en massa onödiga infektioner som följd. Ja, man blir mörkrädd. Och inget finns att rösta på. Hur ska det gå!

  Gilla

 5. gunnardeckare skriver:

  Svagdricka och hässja hö….kan det bli mer sommar? Har du hört Make hay no war med Cattatonia? Dead from the waist down är nog titeln

  Gilla

 6. Josef Boberg skriver:

  ”…Alla är lurade. …”

  Jo…

  Gilla

 7. ÅMÅL skriver:

  Oooooooo vilket vackert par på bilden!
  Höns var mina lekkamrater på sommarloven när jag var barn.
  Jag grävde upp daggmaskar åt dem och de blev så glada varje gång jag kom fram till dem så de hoppade upp i min famn för att bli klappade.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.