Golfströmmen har saktat in! Vi går mot en istid

Vad är Golfströmmen? Varför är den viktig? Riskerar den att stanna?

De flesta vet att vår sol har flera olika cykler i sin aktivitet, och att de är återkommande, och har olika längder på de tidsperioderna de finns. Något de flesta observerat det senaste årtiondet är att antalet solfläckar minskat radikalt, skriver Observatorn i detta inlägg.

Det pågår idag ett antal kampanjer i främst svenska media om natur – miljö – och Gretas frustration inför de klimathot hon och många med henne ser. Det är synd om de människor som känner denna fruktan vilket påminner mycket om den rädsla för kärnvapenkriget vi hade på 1960 – talet för den som minns skräckfilmer om ett utbombat Europa.

Nu tänker jag presentera en tanke för dig vilken faktiskt bygger på verkliga observationer och till det lite funderingar. Det kan nämligen vara som så att det vi ser i form av klimatförändringar och ett konstigt väder – inte är något som vi människor kan göra något åt, då det helt enkelt är naturen själv som är inne i en klimatcykel vi inte ännu förstår i de djupa folkleden.

De flesta vet att vår sol har flera olika cykler i sin aktivitet, och att de är återkommande, och har olika längder på de tidsperioderna de finns. Något de flesta observerat det senaste årtiondet är att antalet solfläckar minskat radikalt. Vad innebär minskade solfläckar, jo att solens aktivitet är lägre och därmed så ger den också en lägre magnetisk utstrålning.

Vi vet också att Jordens magnetfält har blivit svagare. Att detta påverkar vår planet är helt utan tvivel men hur denna påverkan sker det vet ingen med säkerhet. Men något som sker och som väldigt få diskuterar är våra magnetiska polers förflyttning de senaste 25 åren. För den som vill veta finns möjligheter att söka via nätet på detta med bilder.

Den magnetiska nordpolen befanns sig för 25 år sedan norr om öarna ovanför Kanada. Den började då att sakta förflytta sig mot den geografiska nordpolen. Bara med någon kilometer per år. Troligen sker samma sak med den magnetiska polen vid den geografiska på södra halvklotet.

Under de år som gått har förflyttningens hastighet ökat till att idag förflytta den magnetiska nordpolen med 55 kilometer per år eller cirka 150 meter per dygn. Den har nu passerat den geografiska nordpolen på sin väg mot den Siberiska kusten. Med den hastighet den nu flyttar sig så behövs inte så många år till innan den är där med konsekvenser för den permafrost som finns i de nordliga Siberiska myrområdena som innehåller ofantliga mängder med metangas. När dessa gaser släpps fria då blir det konsekvensers på global nivå.

Vad man bör förstå är att när de magnetiska polerna flyttar sig så visar det på vad som sker i vår planets inre kärna där smält järn finns. Det uppstår enorma mängder av friktionsvärme. Denna värme söker sig utåt och då särskilt mot norr och söder. Detta gör att våra glaciärer och polarisar uppvärms underifrån med några tiondels grader och under isarna bildas sörja av jord och vatten vilket gör att inlandsisarna har börjat röra på sig.

Allt det här påverkar de stora strömmarna i haven som golfströmmen vilken förlorat mycket kraft i synnerhet utanför östkusten på Grönland där den numera stannat av då mycket stora mängder sött vatten rinner ut från Grönland. Sött vatten har en annan fryspunkt än salt vatten vilket gör att det som kallas den Grönländska pumpen mer eller mindre har stannat av, och golfströmmen förändras därmed ytterligare.

Ja, allt det här är naturen själv som åstadkommer förändringar och inte vi människor. Att sluta äta kött och förändra våra liv betyder i det här läget mycket lite eller ingenting. Men ur politisk synpunkt ger det människor ett hopp. Människors fruktan är en oerhörd kraft och det vet maktens folk.

Vad är det då som komma ska av alla dessa ofantliga förändringar som nu sker framför våra ögon. Ja, en konsekvens är att nordostpassagen ovanför Sibirien kommer att bli öppen för fartyg mellan Grönland och Berings sund under stora delar av året. En annan konsekvens är att GPS systemen måste ställas om, och det skall enligt uppgift redan skett två gånger så det jag skriver är ingen nyhet för de med lite kunskap och insikt.

Men mer allvarligt är väl tankarna om ett polskifte eller till och med början på en istid. Den som lever får se.

Observatorn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Golfströmmen har saktat in! Vi går mot en istid

 1. Grejen med klimatsekten och andra sekter är att vi inte behöver tro på dem så länge vi bara lägger vår energi på att ifrågasätta dem istället för att angripa fiendens akilleshäl.  Detta är hela syftet med uppsättandet av en massa skenmål.

  Gillad av 1 person

 2. tankafrittarstorre@gmail.com skriver:

  ”Observatorn” anger att GPS-systemet måste ställas om pga att den magnetiska nordpolen har flyttat sig och fortsätter att göra så.
  Detta är totalt fel eftersom GPS-systemet utgår från ett antal satelliter och deras gemensamma referens är jordens medelpunkt och nordpol resp sydpol är de geografiska motsvarigheterna knutna till jordens rotationsaxel.
  Den magnetiska nordpolen har varit fel tidigare och det är ju avvikelsen till den geografiska som sjömän alltid försökt att kompensera för genom århundradena.
  Införandet av GPS-systemet har ju löst detta problem och det behöver inte ställas om så länge som rotationsaxeln inte ändrar sig.

  Gilla

 3. Courtenay Barnett skriver:

  President Trump would simply respond:-

  ”Fake news”

  Gilla

 4. Johan Persson Ystad skriver:

  Alarmister har vi hört sen Azstekernas undergångsfilosofi.

  Gilla

 5. Testar om det funkar att lägga in bildlänk:

  Om varningstecknen har försenats i årtionden skulle detta innebära nära eller total omnicid.  Omnicide möjliggörare behöver NU utropa krasch lokalt omarbete av alla system.

  Global nedkylning har varit känt sedan årtionden.  Beslutades det att fördumma oss för att få oss att fortsätta som vanligt samtidigt som resurser avleddes för underjordiska städer, etc, för de utvalda?  Har väderteknik använts för att fördröja varningstecknenskyltar?  Kommer nedkylning nu att komma på ett ögonblick, plötslig massdöd?  ( https://twitter.com/legenet/status/1139178928759816192

  )

  Människor har fördummats så att de inte förstår varför det är mycket farligt att vara en fördummad slav, varför ens slaveri är dåligt eller hur upptäcka om de är förslavade.  Så jag informerar om att slaveri är dåligt för att det förstör framtiden.  Det är farväl för de mentalt likviderade.  ( https://twitter.com/legenet/status/1138541427825266688 .)

  Gillad av 1 person

 6. varningstecken, inte varningstecknenskyltar 😉 (Spår av att jag varit lat & använt Google för råöversättning.)

  Gilla

 7. hllviken skriver:

  Alarmerande nyhet – Frankrike:

  Gilla

 8. bakomnyheterna skriver:

  Var finns fakta för detta påstående? Vilken forskning grundar den sig på och vem har gjort den? Det ska framgå tydligt.

  Gilla

 9. Pingback: I slutändan godkänt med massmord och utrotning av de icke behövda för klimatet och planetens skull | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.