USA kollapsar! Saudi har öppnat sina portar mot Kina och Ryssland

Titanic sjunker.

”Därför att Saudiarabien mycket snart kommer att sälja sin olja till Kina i Yuan som kan växlas in mot rent guld. Detta är huvudanledningen. Det betyder automatiskt att den s k petrodollarns epok går i graven. Därmed kommer dollarns strypgrepp över världshandeln att lösas upp. Det betyder att krigarimperiets dagar snart är räknade. Därför agerar USA i blint raseri”, skriver Brage Norin i ett sista inlägg.

BREAKING NEWS: JORDENS SISTA IMPERIUM USA KOLLAPSAR!
Saudiarabien har öppnat portarna mot öst.

Kinas gigantiska marknad lyser som en soluppgång i öster. Alla marknadsaktörer i hela världen drömmer om den kinesiska marknaden. Att aktivt inbjudas till denna marknad låter för bra för att vara sant – men nu har det skett. Portarna för Saudiarabien har öppnats på vid gavel.

BAKGRUND:

Kina är världens största oljeimportör. Saudiarabien har i årtionden varit världens största oljeexportör. Rysslands oljeexport har vuxit och vuxit. Idag är Ryssland och Saudiarabien i samma toppdivision. 

En ”strategisk” plan mellan Kina, Ryssland och Saudiarabien har mognat fram. Världens största oljeexportörer – Ryssland och Saudiarabien – har samordnat sina intressen med världens största oljeimportör Kina. Oljan har skapat en allians som kommer att förändra världen för all framtid.

Olja ska inte bara pumpas upp ur marken – den måste raffineras. Oljeutvinning, oljetransporter, oljedepåer och raffinering har länge varit världens viktigaste business. Men olja är basen för massor av olika ”petrokemiska” produkter. Plasten har inte bara erövrat affärsdiskarna i form av plastkassar och plastpåsar – plasten har funnit tusentals andra tillämpningsområden. Det finns inte en bransch som inte har revolutionerats av plast. Bilbranschen och VVS-branschen är kanske de mest kända.

Saudiarabien sitter i en historisk rävsax. Landet har i årtionden bara pumpat upp sin olja och sålt den i världen. Saudiarabien står inför ett historiskt val – antingen att fortsätta som förr eller att satsa på att vidareförädla sin olja till hundratals olika petrokemiska produkter. Om landet inte storsatsar på att modernisera sin oljeindustri går landet under. Den saudiska petrokemiska industrin måste bli landets ekonomiska ryggrad i framtiden. Det är inte enkelt att lyckas på världsmarknaden – massor av petrokemiska företag konkurrerar i marknaden.

Saudiarabiens hotas av gigantiska problem. USA:s massiva satsning på fracking-tekniken har plötsligt gjort landet nästan oberoende av saudisk olja. Saudiarabiens största oljekund under årtionden USA – har gått upp i rök mitt framför ögonen. Samtidigt har Kina seglat upp som världens största oljeköpare. Det har gått fort – på ”en historisk sekund”. Alla analyser visar att Kina mycket snabbt är på väg att bli världens i särklass största oljeköpare. Saudiarabien måste så fort som möjligt vakna upp i den nya världen. Den gamla världen finns inte mera.

För att Saudiarabien ska kunna lyckas med sitt framtidsprojekt ”Saudi Vision 2030” måste man finna samarbetspartner som har gemensamma affärsintressen – partner som både behärskar ”know-how” inom petrokemisk industri och som dessutom har gemensamma marknadsintressen. Det är inte enkelt att finna perfekta samarbetspartner. För Saudiarabien blev det BINGO: Kina och RysslandDet historiska ödet har fört länderna samman.

RUBRIKER SOM BESKRIVER VAD SOM HÄNDER HAGLAR NER I EN STRID STRÖM.

* Saudi Aramco plan to invest in hugh refinery-petrochemical project in eastern  China.

Saudi Aramco to Acquire Stakes in a Mega Oil Refinery in China. 

* Russia’s and China´s Oil Connection to Saudi Arabia Intensifies.

Russia welcomes Saudi Arabia’s as key partner to the second gas plant on the Yamal Peninsula.

Saudi oil major Aramco invest in a hugh petrochemicals plant in Russia,

Den saudiska statens kronjuvel ”Aramco Oil” inbjuds som partner i jättelika projekt som berör både raffinaderier och den petrokemiska industrin i Kina. Detta betyder att Saudiarabien välkomnas till den kinesiska marknaden med öppna armar. Samma strategiska partnerskap har vuxit fram med Ryssland. Förhandlingarna mellan de tre länderna har pågått under lång tid, men nu går det fort. Saudiarabien håller på att utforma sin egen framtid. Landet är på väg att bli självständigt. Epoken som amerikansk koloni är över. De geopolitiska konsekvenserna är dramatiska – de förändrar världen.

VARFÖR ÖPPNAR BÅDE KINA OCH RYSSLAND DÖRRARNA FÖR SAUDIARABIEN?

Svaret är enkelt. USA:s monopol på att trycka dollar ur luft måste upphöra. Dollarns strypgrepp över världens handel måste lösas upp. USA:s sanslösa  handelskrig, uppsägning av nästan alla existerande handelsavtal, strafftullar mot både ”allierade” och fiender, avstängningar av länder från Swift-systemet, hot mot Tysklands bilindustrier, hot att blockera Irans oljehandel, hot mot Västeuropas ledande energibolag för att de bygger pipelines för rysk naturgas – listan är utan slut. USA:s besinningslösa beteende hotar hela världshandeln. Aldrig i människans historia har något liknande inträffat. USA har blivit fullständigt ”skogstokig”.

MEN VARFÖR?

Därför att Saudiarabien mycket snart kommer att sälja sin olja till Kina i Yuan som kan växlas in mot rent guld. Detta är huvudanledningen. Det betyder automatiskt att den s k petrodollarns epok går i graven. Därmed kommer dollarns strypgrepp över världshandeln att lösas upp. Det betyder att krigarimperiets dagar snart är räknade. Därför agerar USA i blint raseri.

En annan viktig anledning är att Västeuropa binds samman ekonomiskt med Ryssland. Nord Stream 1 och 2 i norr och Turk Stream 1 och 2 i söder, kommer alla att vara i drift redan inom ett år. EU och Ryssland knyter ekonomiska band med varandra. Sådant skapar fred. Det blir snart fred på hela jorden och det väldiga krigsodjuret ”det militärindustriella komplexet” i USA går i graven. Detta monster föder sig på krig och blod – men snart är odjurets tid på jorden över. Vi är på väg mot världsfred.

Alldeles nyss kom beskedet från världens största oljebolag Aramco Oil. Försäljning av 5 % av företagets aktier skjuts upp ännu en gång. Alla oljeanalytiker i hela världen känner till Saudiarabiens dilemma – även om nästan alla är tysta. Det blir med stor sannolikhet en affär som knyter samman Saudiarabien med Kina – mycket möjligt även med Ryssland. Företaget kommer att börsintroduceras i Riyadh och sannolikt kommer minst 10 % av företagets aktier att säljas i marknaden inom några få år. Oj vad Trump har lockat denna gigantiska börsintroduktion till Wall Street. Oj så mycket Storbritanniens Theresa May har uppvaktat kronprinsen i denna fråga. Bägge kan känna sig blåsta.

I desperation satsade USA:s och Storbritanniens säkerhetstjänster på ett sista försök att bli kvitt han som bestämmer i Saudiarabien – Muhammed bin Salman ”MbS”. Det mest sataniska mord som någonsin begåtts inne på en ambassad genomfördes i Istanbul den 2:a oktober i år. Massor av övertydliga spår ledde till absolut högsta topp i det saudiska kungahuset. Alla utlagda spår pekade mot Muhammed bin Salman. En politisk storm skakade världen.

KHASHOGGIS MORD FUNGERAR SOM EN POLITISK KATALYSATOR.

Saudiarabien vänder sig mot Kina och Ryssland och andra allierade i öster. CIA och M16 kommer att misslyckas med att bli kvitt kronprinsen. De misslyckas till och med att nå någon form av kompromiss – att kronprinsen delar på makten. Det spelar ingen roll vilka kort CIA sitter på – Muhammed bin Salman har säkrat sin makt och han släpper den under inga omständigheter. CIA sitter sannolikt på mer komprometterande information – eljest hade de inte startat upp en så våldsam politisk kampanj mot kronprinsen. De öppna hoten som vi kan läsa om i världspressen är garanterat inte allt. Vi får se vad som händer. Ett är absolut säkert – vilken information som än kommer ut sitter MbS kvar vid makten. Det går precis som det gått för CIA:s maniska försök att få bort Trump från makten – alla förtalskampanjer har misslyckats.

Muhammed bin Salman är sannolikt en hämndlysten person. Skulle detta stämma kommer Kina snart att erbjudas köpa olja från Saudiarabien och betala i rent guld. Detta skulle leda till att oljehandeln snart skulle övergå till andra valutor än dollar i många länder i världen. En större hämnd går inte att tänka sig.

Min bedömning är att CIA har gjort sitt största misstag någonsin. Att Saudiarabien och Ryssland investerar tillsammans inom olje- och gasindustrin är naturligtvis bra för världsfreden, men att Kina öppnar sin hemmamarknad för Saudiarabiska satsningar både inom raffinaderi och petrokemisk industri är en morot som heter duga. Att Kina samtidigt erbjuder sig att betala den saudiska oljan med Yuan som kan växlas in mot skinande guld innebär ett helt morotsland. Därigenom skulle Saudiarabien snabbt kunna bygga upp sina egna guldreserver. Idag är landet dränkt under berg av amerikanska ”bonds” som mycket snart förvandlas till finansiella dasspapper. Det är klart att guld i bankvalven är att föredra. Saudiarabiens vägval är givet.

  TITANIC SJUNKER – SER NI INTE NÖDSIGNALERNA?

För att förstå historiska skeenden måste man sätta in enskilda händelser i ett historiskt sammanhang. Vi kan inte se skogen om vi stirrar oss blinda på enstaka träd. Ovan har jag försökt teckna oljemarknadens dramatiska förändringar. Men det finns ytterligare ett geopolitiskt skeende som är minst lika viktigt. USA håller på att gå i konkurs.

RAPPORTEN FRÅN USA:s VARUHANDEL MED KINA – Sept 2018 – HAR NU PUBLICERATS.
USA:s underskott i varuhandeln med Kina slog ett nytt historiskt rekord i september månad – minus 40,2 miljarder dollar. Det tidigare bottenrekordet – minus 38,6 miljarder dollar – redovisades månaden innan (augusti). Detta bottenrekord höll sig bara en månad. Aldrig någonsin i USA:s historia har sådana astronomiska förlustsiffror redovisats.

UNDER DE SENASTE SEX MÅNADERNA (april – sept 2018) HAR EN AMERIKANSK KATASTROF INTRÄFFAT.
* USA:s import av varor från Kina har ökat med sanslösa 31 %.
* USA:s underskott i varuhandeln med Kina har ökat med sensationella 44 %.
Observera: USA:s import av varor från Kina har ökat alla sex månader ”i sträck”.
Observera: USA:s handelsunderskott har också ökat alla sex månader ”i sträck”.

KINESISKA VAROR FLÖDAR IN I USA SOM EN TSUNAMI.
Handelsdata under de senaste 6 månaderna ser ut som trappsteg.
* USA:s import av varor från Kina bara ökar och ökar och ökar och …
* USA:s underskott i varuhandeln med Kina bara ökar och ökar och ökar och …
* Det enda spår av handelskriget som syns är att Kinas import från USA faller.
* De senaste fyra månaderna har importen fallit med hela 12 %.

USA:s HANDELSKRIG ÄR EN RENA SJÄLVMORDSPOLITIKEN.
Kina öser in större och större vinster – månad efter månad efter månad efter …
* Om de två senaste månadernas varuhandeln med Kina fortsätter i ett år – blir USA:s underskott cirka 480 miljarder dollar.
* Om de två senaste månadernas varuhandel med hela omvärlden fortsätter i ett år – blir underskottet över 900 miljarder dollar.

USA:s HANDEL MED OMVÄRLDEN KRASCHAR MITT FRAMFÖR ÖGONEN!
Massor av länder förbereder sig inför vad som komma skall. De börjar lagra guld som aldrig förr. Alla vet nämligen att guld kommer att väga tungt i morgondagens valutakorg. Kina har lagrat upp hela bergskedjor av guld. Ryssland har också investerat våldsamt. Turkiet, Italien och Tyskland likaså. Saudiarabiens största oljekund Kina erbjuder sig att betala oljan i rent guld (naturligtvis baserat på aktuellt guldpris). Att handeln sker i kinesiska Yuan är bara en formalitet. Dessa Yuan kan omedelbart växlas in mot guld – i Kina.

Detta är ett erbjudande som Saudiarabien inte kan stå emot. Precis alla ekonomer inser att dollarns ställning som basvaluta i världshandeln snart är över. Till och med en död höna fattar detta. Inom en mycket snar framtid kommer den s k petrodollarn att vara ett minne blott. Härskarvalutan dollarn eroderar nu allt snabbare. Land efter land efter land övergår till att handla med sina egna valutor. Hela EU är på väg i samma riktning. Våra hjärnor sitter fast i gamla tider. Vi ser inte vad som sker trots att det är övertydligt.

VI STÅR INFÖR ETT TEKTONISKT MAKTSKIFTE I VÄRLDEN.
En ny valutakorg är på väg att födas. Den dag Saudiarabien meddelar att oljeförsäljningen till Kina kommer att ske i Yuan – bevittnar vi början på slutet av dollarns herravälde. Alla former av amerikanska statsobligationer kommer att falla dramatiskt i värde. En lavin av bankkollapser är oundviklig. Dollarn kommer därefter att krascha.

Alla vet att USA aldrig någonsin kommer att betala av sina skulder. Skulderna rusar ju upp i skyn som en raket. USA måste trycka drivor av nya luftpengar bara för att kunna betala räntorna på sina skulder. Konkursen är absolut oundviklig. Det var bara tio år sedan hela världens ekonomi var ytterst nära att krascha – det var så nära att världen nästan stannade av. Den gången vara inte Kina förberedd inför en finanskrasch.

Några galningar på Wall Street kom då på att trolla fram nya bergskedjor av dollar – och alla togs på sängen. ”Fiat-dollar” – rena luftpengar – strömmade ut från Wall Street. Världen häpnade. ”Quantitative easing” (QE) – så kallades politiken. Men kejsarens nya kläder var alltför genomskinliga. Idag har massor av länder insett att det bara är en tidsfråga innan en helt ny valutakorg reglerar världshandeln. Det är därför som även EU-länderna är på väg att överge dollarn i sin handel. Det är därför som så många länder ökar på sina guldreserver. Guld kommer på något sätt att vägas in i morgondagens valutakorg – den korg där världens valutor vägs samman.

Denna gång är massor av länder i öst mycket bättre förberedda inför dollarns fall – jämfört med för tio år sedan. Det är de länder som är dränkta av ”bonds” som först dras med i den lavin av bankkollapser som väntar bakom dörren. Tyskland storbanker måste slå igen – trots landets urstarka ekonomi. Samma sak gäller en serie japanska banker. Saudiarabien har också tvingats lagra på sig hela berg av bonds. Saudiarabien vill naturligtvis avsluta dollarns strypgrepp över den saudiska oljehandeln. Det är inte att undra på att USA till varje pris vill kuppa bort Muhammed bin Salman från makten. Den lömska kronprinsen måste till varje pris plockas bort. Hela USA:s utrikespolitik koncentreras nu på denna ödesfråga.

Tusentals CIA-agenter har kopplats in på uppgiften. Tiotusentals politiker och ekonomer i världen följer nu det saudiska dramat dygnet runt. Vad kommer att hända?  USA och UK kommer att misslyckas. Säkerhetstjänsterna CIA och M16 har begått sitt största misstag någonsin. Saudiarabien kommer att knyta banden tätare med Kina och Ryssland. Landet kommer att vända sig österut.

Det är en hel serie av politiker, ekonomer och historiker som delar den uppfattning som jornalisten Max Blumental har formulerat så elegant i text:
“I think we’ll see Mohammad bin Salman pivot east, to China and Russia and other alliances before the US and the UK can take him out,”

ETT DJÄVULSKT MÖRKER SÄNKER SIG ÖVER VÄST.

Alla vettiga politiker i världen önskar sig att undvika en katastrof när dollarn kollapsar. Tyvärr är alla dessa förhoppningar förgäves. Den s k ”fria världen” – USA:s imperium – kommer att drabbas fruktansvärt. Men ingenting kommer att kunna mäta sig med vad som kommer att hända i USA. Vi måste söka stillheten och be till Gud. Förlåt oss ty vi förstod inte bättre – klingar bra i den andliga värld som nästan ingen i väst tror på. Vi blev förvirrade av den hjärntvätt som vi utsatts för under så lång tid. Vi rår inte för att vi dukat under för all förljugenhet som spridits av imperiets mutade journalister. Människorna i den förljugna världen är också offer.

Vi har släppt lös en mycket farlig ande ur Pandoras ask – girighetens ande. Vi har tappat tyglarna fullständigt. En värld där några finansfamiljer äger nästan allt är inget drömsamhälle – det är ett helvete på jorden. Råttskiten och råttfällorna på Wall Street är mänsklighetens cancer, men Rothschilds och Rockefellers bankimperier har snart stulit klart. Det är denna klick av superrika som berikar sig på att USA går i konkurs. Det amerikanska folket är snart utsuget till sista blodsdroppen. Nu tömmer de även lymfkärlen. Alla pensionsfonder och försäkringssystem tvingas tanka värdelösa ”bonds” i ett sista desperat sug. Det amerikanska folket är ruinerat. Katastrofen är ofattbar. Den mjölkstinna amerikanska kon har sugits ut av finansvampyrerna tills den har omvandlats till en utmärglad get. Processen har gått överraskande snabbt. Ett kokande helvete är på väg i USA. Ett militärt maktövertagande i USA är nära förestående. Det blir en tyst diktatur modell Franco-Spanien precis som Galtung förutspått.

Tänk att folk såg skeendet redan för årtionden sedan. Den norska freds- och konfliktforskaren professor Johan Galtung kommer att få rätt. Både USA:s imperium och statsbildningen USA går under senast år 2020.  Hur kan han träffa så rätt ännu en gång? Därför att han ser det geopolitiska skeendet tydligare än andra. Dessutom kan han hålla väldigt många bollar i luften samtidigt. Galtung är den i särklass främsta kandidaten till ”fredspriset till Alfred Nobels minne” – men han får det aldrig. Orsaken är att han berättade den nakna sanningen om imperiet i väster.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till USA kollapsar! Saudi har öppnat sina portar mot Kina och Ryssland

 1. Helena Palena skriver:

  Oj!! Och med den stora delen av amerikanska företag numera till största delen i kinesiska händer, så kan man säga att Kina numera handlar med … just, det (!), Kina, och för amerikanska dollar. Snyggt jobbat, Kina!
  Med många vänliga hälsningar
  Olle Johansson

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Olle! Eliten har tänkt ut det bra. De är där man tjänar mest pengar.

  Gilla

 3. Björn Sveninge skriver:

  Det som Brage skriver är som Svenne Rubins låt, rätt tänkt fel ändå!
  Judarna lämnar USA och flyttar över sina intressen till Kina.
  Så enkelt är det!
  Titanic sjönk aldrig, det var systerskeppet Olympus som sjönk, eller rättare sagt, sänktes.
  Så allt är inte vad det synes vara.
  Jag lägger in en mycket kort video om detta.

  Det finns många andra videor om detta och en del som förövarna sett till att få publicerade.
  När det gäller Sverige borde det inte vara svårt att förstå vilket öde som väntar, nämligen det som Olympus rönte.
  Massinvandringen, skendemokratin och ett allmänt missmod hos befolkningen, industrinedläggelse osv.

  Gilla

 4. Lasse Wilhelmson skriver:

  Björn Sveninge har nog dessvärre rätt. Göken har redan lagt sina ägg i alla upptänkliga reden. Brage, är medryckande och har rätt i mycket. Men vad vet vi om Rotschilds inflytande i Ryssland och Kina? Visst kommer USA att falla och med henne många i Väst att dras med. När sedan massmigrationen gjort sitt så återstår inga starka folk och nationer här längre. Den anglo-sionistiska makteliten, som domineras av satanistiska fake-judar med Rotschild i spetsen, har redan skapat två världskrig och tidigare det amerikanska inbördeskriget med mera, genom att finansiera bägge sidor. Om vi kan undslippa det pågående Tredje världskriget utan tidigare ej skådade militära kraftmätningar, för att generera mera pengar, kan vi skratta oss överlyckliga. Och varför skulle oljefälten i gulf-staterna, Assuandammen, eller befintliga ledare som inte redan är en del i det globala schackspelet, därvid lämnas oberörda? Fränder och andra: Hoppas på det bästa, men preppa ….

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Skriver det igen: Eliten har tänkt ut det bra. De är där man tjänar mest pengar.

  Gilla

 6. Lasse Wilhelmson skriver:

  Ett annat perspektiv på ”pengarna” är ju att när man väl har nog, så är de ett verktyg för att nå andra mål än att bli rikare.

  Gilla

 7. Magnus Johansson skriver:

  Tack, Björn, för intressant material om Titanic!

  Lasse — Djävulens barn dyrkar inte bara pengar; de vill göra som sin fader, även om de har lite pengar. Har de mycket pengar går deras efterlikning så mycket lättare.

  Gilla

 8. Gunnar Thorell skriver:

  Frågan är väl hur allt detta skulle ha organiserat på ett väsentligen annorlunda sätt.
  Vad har det existerat för alternativ?
  Socialism prövades i ca 100 år, med staten som ”ägare” och organisatör. Sovjetunionen, Kina, Israel, Vietnam, Nordkorea, Kuba, Jugoslavien.
  Det nationalsocialistiska (och militariserade) Tyskland, Det fascistiska Italien?
  Experiment har gjorts, lokalt med anarkism, men det har aldrig nått utöver en provinsiell nivå.
  Systemet i Sverige, 1936-1986 var kanske der mest lyckade exemplet på ett samhälle som gynnade arbetarna?
  Demoniseringen av Rotschildt tror jag inte på. Det är i linje med den marxistiska teologin angående den Onda Kapitalismen.
  Brages resonemang (liksom marxister o nazisters) bygger på en sorts tanke att det Absolut Onda står mot det Goda, och att sanningen kommer att uppenbaras på den Yttersta Dagen.
  Detta med pseudoreligiösa synsätt tycks vädja till den nedärvda byfåne-modell som evolutionen utrustat oss med.
  Du måste välja mellan två byar, den Goda (som du själv bor i) och den Onda (som är grannbyn, som din by konkurrerar med).
  Har vi inte genom vetenskap kommit längre?

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Självklart! De rika spricker snart av välstoppning men det finns något annat bortom bergen. Vi vet målet: En världsregering (FN), en världsreligion och ett nytt tempel i Jerusalem. Plus att det bara ska finnas 500 miljoner uppblandade slavar kvar som ska styras av denna elit. Herre och slav är framtiden.

  PS. FNs migrationsramavtal Global Compact som Stefan Löfven ska skriva på 10 december är ett synligt bevis på vad som pågår. DS.

  Gilla

 10. hllviken skriver:

  Hillary Clinton ska undersökas rättsligt:

  Gilla

 11. hllviken skriver:

  Några tänkvärda ord om relationen Sverige – Ryssland:

  http://www.8dagar.com/2018/11/helmerson-ingen-idiot.html

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.