Nu är boken här! Höger finare än vänster

När man skriver på en bok då har man full koll! Men när den är klar och tryckt då är det skrivet i sten! Då kan man inte ändra, styra och ställa längre! Man tappar kontrollen! Då blir det en grej mellan läsaren och texten/orden! Och hur den relationen ser ut kan ju inte jag veta! Av tio läsare blir det säkert tio olika möten eller förhållningssätt! Så jag säger have and behold! Här nedan följer baksidestexten på boken:

”Hur kommer det sig att människan har kallat den ena handen för vänster och den andra för höger. Det är naturligtvist en praktisk sak för att man ska kunna orientera sig! Men under resans gång har man gjort det vänstra till något sämre och jordiskt och det högra till något bättre och himmelskt. Kvinnan blev vänster och mannen höger. Ska det vara så? Nej, men så har det inte heller alltid varit. Långt innan bibeln var det annat. Människan började inte med att förakta kvinnan och hennes förmåga att ge liv.

Om det kan du läsa i boken som även ger en gedigen beskrivning av hur vi fick högertrafik, hur vänsterhänta haft det, var begreppet att vänstra kommer ifrån, hur vänster och höger växte fram som politiska begrepp under Franska revolutionen, hur Anckarström miste högra handen, varför man kan tro att Donald Trump är en kommunist i sin röda keps, varför högerskorna exponeras i affären, om Selma Lagerlöfs halta vänsterben, hur mänskliga rättigheterna växte fram, att pressrösterna från höger och vänster i själva verket flyter i samma flod, hur det gick till när bankerna fick låna ut hur mycket pengar som helst och köpfesten kunde börja som blev facit av Novemberrevolutionen = statskuppen i Sverige, varför det inte finns någon riktig demokrati (vänster – höger) i privata bankernas pengaskapande när man tillåts skapa pengar ur det blå och sen ta ränta på luft vilket förstör den reala ekonomin, att det är eliterna idag med sin globala statskupp in spe som är det stora hotet, att Nobelstiftelsen inte har så alldeles rent mjöl i påsen. Plus lite annat smått och gott i höger och vänsters fatabur.”

Boken finns på Bokus och Adlibris men bäst pris här!

https://www.litenupplaga.se/2159

…….

Detta inlägg publicerades i Kuriosa, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.