Förnya ditt inre! Fasta!

Drick vad du vill! Det är din kropp!

HÖSTSTÄDNING! Kroppen är den enda Jaguar du har!

Inte huset! Kroppen! Inne på dag 12 i fastan! Har bara en flaska kvar på bänken. Man förnyar sitt inre! Låter organen vila. Dricker bara goda saker. Örtteer med honung. Buljong med sked! Gurkvatten som basar upp kroppen. Bonus går ned i vikt. Har gått ner sex kilo. Få se hur länge jag håller. Hur man känner sig avgör. Det finns inga regler över hur länge man kan hålla på. Tre – fyra veckor om man har normalhull är ok.  Fastar man regelbundet brukar kroppen säga till när det är dags. Man kommer in i ett mönster.

När man fastar äter man upp sig själv. Man har maten med sig. Det finns så mycket fina saker i fettet som går åt. Det går ingen nöd på en m a o. Det är naturligt att fasta! Det är inte meningen att vi ska stoppa i oss hela tiden! 🍎🍎🍎

Fasta = Ny energi!

Gurkvatten basar upp kroppen!

Läs mer om fasta! Erik Hörstadius tipsar!

Stig Bengmark kännare på magen! Skriver om fastan!

Doktor Jason Fung, njurspecialist. Läs vad han skriver!

……

Detta inlägg publicerades i Kuriosa, Tips!, Växter och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Förnya ditt inre! Fasta!

 1. Antonia skriver:

  Gratulerar. Man mår verkligen bra av fasta.
  Första gången fastade jag 5 veckor. Det gick bara av farten och drack som du har på din bänk. Men det var för mycket och efter att jag bröt fastan kunde inte annat än att tänka på mat och mat. Var lite skrämmande för jag trots allt inte är så intresserad av mat.
  Men numera håller jag med 2,5 vecka och fungerar utmärkt. Överdrifter är väl inte bra av nånting.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia! Är inne på 13:e dagen. Nu går det av bara farten. Få se hur länge jag håller på. Tar en dag i taget. 2,5 vecka är nog en bra tidsrymd. Nyttigt är det i alla fall! Skönt för inälvor och organ att få vila lite. Säger bara magkörtlarna!:-)

  Gillad av 1 person

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia! Är inne på 13:e dagen. Nu går det av bara farten. Få se hur länge jag håller på. Tar en dag i taget. 2,5 vecka är nog en bra tidsrymd. Nyttigt är det i alla fall! Skönt för inälvor och organ att få vila lite. Säger bara magkörtlarna!:-)

  Gilla

 4. hllviken skriver:

  Gratulerar till vad du lyckats med!

  Teoretiskt har jag vetat detta sedan 1960-talet men har inte genomfört det. Man har sina favoritdrycker och älsklingsmat…

  Det är helt sant och vetenskapligt bevisat att rätt genomförd fasta helar!

  Gilla

 5. SOL skriver:

  Ja du Helen, har provat att fasta en gång för många år sedan, på 1970-talet med äckliga juicer och blev ganska snart folkilsken. Däremot körde frugan och jag eget 5-2 1990, tror inte ens 5-2 hade kommit igång då i Sverige under en sommar, då jag hade lite för mycket på vågen. Blev ändå en slags fasta, eftersom vi delade allt i hälften på oss två och den sommaren blev en rejäl vändning, vad gäller ätande och kosten. Nu håller vi oss strikt till att äta lätt 2 dar i veckan och öser på med grönsaker, dagliga promenader och lagom med godis. Vågen står på det vi vill att den ska visa, men fasta? Aldrig i livet!

  Gilla

 6. SOL skriver:

  Råkade visst döpa om dig Helena, förlåt!

  Gilla

 7. hllviken skriver:

  Jason Fung har sagt att man kan även dricka Kombucha under fasta. Dessutom att svart te är lika nyttigt som grönt.
  Det gör det lättare att stå ut under fastan.

  Hur går det, förresten?

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  SOL! Det gör inget! Helen är också rätt fint! Men det är för angloamerikanskt för mig. Helena betyder fackla på grekiska tror jag det var. Mycket bättre! 🙂

  hllviken! Det går bra! Har börjat äta igen. Fastade i 14 dagar och så äter man så lite dom närmsta dagarna så det är som en slags fasta det med. Fast i normala fall kör jag med 16:8. Fastar i 16 timmar och äter under åtta då fönstret är öppet. Det har bara blivit så. Som om kroppen vill det! Man kan dricka vad man vill! Det är jag som är experten på mig och mitt ekosystem! Det känns bra att veta vad man gör och hur man kan styra sig själv när man inte har några andra gudar än sig själv! 😛

  Gilla

 9. hllviken skriver:

  Jag tillämpar också intermittent fasta. Det är vad jag klarar av. Hälsoförbättringen kändes genast så man blir motiverad att fortsätta!

  Hemgjord Kombucha gjorde susen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.