Tipsade Li Wenliang! Är en cup of tea bra mot Corona?

Tebusken – Camellia sinensis

What about a nice cup of tea!

Det här får ni läsa med tanke på att det hela kanske inte är sant! Ursprunglingen sägs det här komma från CNN men fact check har gått igenom och kommit fram till att det hela är fake. Men det finns väl ingen rök utan eld! Och i min värld av örter tror jag att det kan vara sant. Det kan dessutom vara av värde att läsa vad mycket fina egenskaper som finns i tebusken! Och att man kan må mycket bättre om man dricker tre koppar te om dagen när man är sjuk! Att ta en kur helt enkelt! Och läsa om växterna och djuren!

Fact Check: Did Dr Li Wenliang Find A Tea Cure For Coronavirus?

”Dr Li Wenliang, Kinas hjältedoktor som straffades för att han berättade sanningen om Coronaviruset och senare dog på grund av samma sjukdom, hade dokumenterat filer för forskningsändamål vari han föreslog ett botemedel som avsevärt skulle minska effekten av Covid – 19 virus på människokroppen.

De kemiska ämnena metylxantin, teobromin och teofyllin stimulerar föreningar som kan avvärja viruset hos en människa med minst ett genomsnittligt immunsystem. Vad som är mer chockerande är att dessa komplexa ord som var så svåra för människor i Kina att förstå kallas te i Indien, JA, vårt vanliga te har alla dessa kemikalier som redan finns i det. Det huvudsakliga metylxantinet i te är det stimulerande koffeinet. Andra metylxantiner som finns i te är två kemiskt liknande föreningar, Theobromine och Theophylline. Teplantan skapar dessa kemikalier som ett sätt att avvärja insekter och andra djur.
Vem skulle ha vetat att all lösning på detta virus skulle vara en enkel kopp TE och det är anledningen till att så många patienter i Kina botas. Sjukhuspersonalen i Kina har börjat servera te till patienterna tre gånger om dagen, och effekten är påtaglig i Wuhan ”Center of this Pandemic” där smittspridningen så gott som upphört.”

Detta är sant! Numera hyllas Li Wenliang i Kina och hans familj får leva framgent i ljuset av upprättelsen av sonen.

Alla växter, inte bara tebusken, har utvecklat försvar mot djuren! Här lite om detta skrivet av Torbjörn Peterson i Handbok för vardagsekologi.
Örtmedicin
”Alla vet att inget djurliv kan existera utan växter men det krävs kanske lite mer fantasi för att förstå hur fullkomligt djuren är en produkt av växterna. Djuren är skapade av växternas substans och uppstår ur dem på växternas villkor. Ett djurs tillstånd och välbefinnande beror i varje ögonblick på den växtföda det stoppat i sig, och även köttätande rovdjur äter ibland instinktivt vissa växter för att fylla andra behov än att bygga upp sin kroppsvävnad.

Försvar mot djuren
De verksamma substanserna i växterna har utvecklats under miljoner år i en evolutionsprocess där växterna hela tiden sökt försvara sig mot djur som äter dem. För framför allt insekter, men även för större djur kan växtsubstanser vara giftiga och avskräckande.Vissa insekter och andra djur har utvecklat resistens och tvingat växterna att utveckla ännu kraftfullare substanser som i sin tur alstrat resistenta insekter och så vidare i en ”ekologisk kapprustning”. Samma ämnen och doser som retar eller avskräcker insekter har en stimulerande effekt på människokroppen, ett gott exempel på biologisk komplexitet!”
Människan har alltid använt örter som medicin! Med tanke på ovanstående förstår man vilken potens växterna utvecklat i symbios med djuren. Så även en kopp te kan säkerligen göra underverk med tanke på detta! En tebuske är också en ört!

Botanik
Alla tesorter har sitt ursprung från samma typ av buske som bär det latinska namnet Camellia sinensis. Carl von Linné ansåg därmot att tebusken skulle tillhöra ett eget och han gav den således namnet Thea sinensis. Numera har man dock konstaterat att tebusken är en kamelia. Och från 1959 är Camellia sinensis det officiella namnet enligt International Code of Botanical Nomenclature.

Tebusken som egentligen är ett träd kan bli upp till 20 meter högt när den får växa vilt. När den odlas däremot blir den sällan över 1,0–1,5 meter för att underlätta när tebladen ska plockas och skördas. Dess blommor liknar körsbärsblommor och är vita och rosa.
Oavsett skälen till varför tedrickande är bra för din hälsa, innehåller te en mängd polyfenoler (en form av antioxidanter som finns i växter) och fytokemikalier. Polyfenolerna och fytokemikalierna bidrar till att teet får hälsofördelar. Men för att din kopp te ska innehålla så många hälsofördelar som möjligt krävs det att teet är äkta vara. Riktigt te utvinns som sagt ur plantan camellia sinensis. Läs mer!

…….

Detta inlägg publicerades i Växter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tipsade Li Wenliang! Är en cup of tea bra mot Corona?

 1. .Rune Pettersson Motala skriver:

  Tack Helena, för en mycket bra och viktig enastående redogörelse av doktor
  Li Wenliang, Kinas hjältedoktor som straffades för att han berättade sanningen
  om Coronaviruset och sedan dog på grund av samma sjukdom, men han hade
  dokumenterat filer för forskningsändamål vari han föreslog ett botemedel som
  avsevärt skulle minska effekten av Covid – 19 på människokroppen. Efter hans
  död och hans familj som nu får leva framgent i ljuset av upprättelsen av sonen.
  Tack ännu en gång Helena för din geniala redogörelse av Kinas Hjältedoktor Li
  Wenliang, hans botemedel mot Covid – 19 var att dricka TE ! Men det har inte
  Anders Tegnell, från klostret i Vreta nämnt något om, vad jag vet? Men vi som
  har betalat skatt i snart 66 år, då jag började arbeta som 14 åring, vi får ingen
  vård alls det brukar jag kalla för åldersdiskriminering!

  Gilla

 2. hllviken skriver:

  TRIBUNAL om hanteringen av C-pandemin?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.