Klippa katt! God Jul i stugan!

God Jul i stugan! På onsdag kl 9 ska jag få en lugnande spruta och bli klippt hos veterinären. Kostar bara runt en tusenlapp cirka. 🤩 Om ni undrar vad jag heter är det Muffen och jag är åtta år. Den här bilden tog matte mitt på dagen idag. Då var det bra ljus. Då syns mina krusbärsgröna ögon och min rosa nos. Det gillar jag! Måste säga att jag tycker det är kul med grejen jag har på skallen! Det gör mig inget alls. Men den får bara sitta en liten stund. Så matte hinner ta lite fina bilder.

Det är synd om min matte som inte får kamma och borsta mig så inte tovorna hinner bildas. Men det får hon inte. Då river jag och försöker bita henne. Hon får borsta mig runt skallen, på ryggen och på svansen. Det får räcka!

En del undrar varför jag ska klippa mig mitt i vintern. Jag har lite svårt att hålla mig ren. Det är för mycket tovor på magen, benen och sidorna. Men jag ska inte få en sån där pudelklippning. Det handlar inte om det. Jag blir ju inte klippt på svansen, ryggen eller runt huvudet. Hela nätterna är jag ute. Sover inne på dagarna. Och är det sex grader kallt då går jag helst inte ut även om jag har min ull kvar. Så det gör inget att jag klipps nu. Det ska bli skönt!

Muffen

…….

Detta inlägg publicerades i Djur, Tips! och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Klippa katt! God Jul i stugan!

 1. hllviken skriver:

  Mjaauuu!

  Vilken skönhet!

  Gillad av 1 person

 2. Björn Sveninge skriver:

  Numera har jag inga djur.
  Jag hade för två år sedan ett tjogotal nöt och en katt.
  Den katten levde i pannrummet där det var varmt och skönt för den.
  Den låg i en röd fåtölj från 60 talet.
  Så längt är ju allt normalt men en dag fanns en räv i huset, hur den kom in vet jag inte, kanske genom kattluckan.
  Räven blev lite besvärad när den såg mig men jag gjorde inga försök att komma i närheten, däremot fick den gulaschsoppa och ägg.
  Efter detta gick den in i sovrummet och provade min säng.
  Efter ett tag öppnade jag ytterdörren och den försvann och jag såg den aldrig mer.
  Men jag tog kort på den i min säng och i köket, när jag berättade för en jägare om räven sa han att han aldrig skulle ha trott mig om jag inte visat korten.

  Gillad av 3 personer

 3. Tips från coachen. Jo, bit alltid den hand som föder dig. Det gör vi. Med busiga hälsning från Max & Beata. God Mjaul på er.

  Gillad av 1 person

 4. Björn Sveninge skriver:

  I berättelsen Mästaren o Margarita av Bulgakov som finns med engelsk text på Youtube eller som bok på bibliotek, nu har jag blivit varse att huvudrollsinnehavarna fanns i verkligheten.
  https://www.masterandmargarita.eu/en/03karakters/meigel.html

  Gilla

 5. Björn Sveninge skriver:

  Fast den stora svarta katten som kan prata vet jag inte om den finns med i förteckningen.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Björn! Den svarta katten är gudinnans bästa vän! Kommer katten in från vänster är det ännu bättre. Allt som hörde till modergudinnan har sataniserats och fördömts! Vänster är fulare än höger i bibeln. Vänster är hjärtats sida och mot den sidan håller modern barnet. Och allt måste förfulas och försämras i den nya tror. Kvinnorna satt till vänster i kyrkan. Och för att riktigt tala om hur låg och eländig hon var var golvet till och med nersänkt i vissa kyrkor. Fy fan! Och hur gick det för katterna under medeltiden. Speciellt om dom var svarta. Jesus! Nä, det räcker inte till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.