Utan fungerande betalningssystem, båtar och lastbilar uppstår svält!

Daimler-Lastwagen, 1896.

Det var amerikanskt fläsk och smör som förändrade utgången av kriget i  Sovjet till stor del. Det här är föga känt men tyskarna hade tagit cirka 70 procent av de bördiga jordarna så folket i Sovjet svalt, skriver Mr Lai i detta inlägg. 

Vi lever just nu i en värld som står inför stora förändringar, och dessa har redan börjat mitt framför våra ögon men tyvärr ser de flesta inte vad som sker. I Frankrike pågår en långsam revolution – folk i gula västar protesterar mot landets President. Macron är en man som är en marionett för bankirfamiljen Rothschilds och han sprattlar som de vill från sina palats.
Bolivia har genomfört en relativt oblodig kupp mot sin President som flytt till México. Bra eller dåligt inte vet jag det kommer historien att visa upp. Mycket pågår och i Hong Kong börjar nu den kinesiska armén att synas på gatorna vilket är ett tecken i skyn om stora händelser.
Men det som är stort i det tysta är de enorma frågor som rör ekonomier och världens tillgångar. Det talas om att det saknas pengar i landet Saudi och de behöver enorma injektioner av nytt kapital. De köper vapen för enorma summor och glöm inte att de har en befolkning på över 30 miljoner nu och de ökar den fort. All mat som dessa 30 miljoner skall äta måste importeras och det kostar.

Världen idag har egentligen bara två ledare av betydelse och som har verklig makt och det är Trump i USA och Putin i Ryssland. Alla de andra är ett plan längre ner – även den kinesiska ledningen. Kina är till stora delar en kuliss som saknar de verkliga maktverktygen. Kan man inte mätta sin befolkning utan enorma inköp av mat från andra kontinenter är man alltid två eller trea.
Länder som Egypten och Algeriet köper enorma mängder säd från Ukraina och Kanada för att mätta sina svällande befolkningar. Pengar de inte har men får via andra OLJELÄNDER. Om oljan faller i pris då blir det magert i dessa länder och då kommer revolutionerna fort.
Men vi måste lyssna på vad som sker med ekonomin i USA för den är under isen helt och hållet. Man har överförbrukat sina krediter och just nu börjar man få reda på att siffror om landets verkliga tillstånd börjar sippra ut. President Trump vill man ha bort, och den verkliga bakomliggande orsaken är att han kommer att skuldbelägga de som ställt till det här under så lång tid. Man är rädda för hans kommande handlande. President Trump till skillnad från de föregående startar inte heller några krig.

Fru Pelosi har en lön på 170 tusen dollar om året som talman i det amerikanska parlamentet. Hur har hon kunnat få ihop en redovisad förmögenhet på 140 miljoner dollar utan att vara korrupt? Det är detta det handlar om att politiker satt sina privata ekonomier före landets, och därmed utarmat USA. En som förstår det här är Putin och så här sa han häromdagen: ”The Dollar Enjoyed Great Trust Around The World. But For Some Reason It Is Being Used As A Political Weapon, Imposing Restrictions. Many Countries Are Now Turning Away From The Dollar As A Reserve Currency. US Dollar Will Collapse Soon.”
Förstår ni vad detta innebär? Det är en varning för sammanbrott i handel och att i många länder blir det SVÄLT. Varför blir det svält frågar nog många sig? Här nedan kommer svaret.
För att länder skall kunna handla med varandra behövs ett betalningssystem (remburser) och om detta inte fungerar då kan man inte köpa och sälja mellan olika länder. Det var detta system som höll på att gå åt pipen 2008 under finanskrisen.
Remburs är en betalningsform som anses vara den säkraste i internationell handel. En remburs är ett ovillkorligt åtagande från en bank, oftast köparens bank, att betala säljaren då säljaren presenterar de dokument och uppfyller de villkor som är angivna i rembursen.

Om det värsta skulle inträffa och vi får en dollarkollaps vilket inte är en orimlighet då kan vi förvänta oss händelser som ingen idag kan överblicka. Får inte en säljare betalt för sina varor och här gäller det hela skeppslaster med säd eller andra förnödenheter då kommer han inte heller att leverera.
Slutar dollarn att fungera som internationellt betalningsmedel då kommer också handeln att upphöra. Det finns ungefär 40,000 fartyg i världen som levererar varor från olika kontinenter till andra dito. All handel bygger på förtroende banker emellan och systemet med remburser. Saknas förtroendet vilket det gjorde 2008 då stoppas all internationell handel.

Svält

Vad är verklig svält för någonting? Jo, det är den verkligt avgörande politiska kraft som finns. Den som styr livsmedelstillverkning och distribution är den som har den avgörande makten i sin hand. Utan mat kan ingen styra ett folk. Den som sitter på denna produkt kan alltid få sin vilja igenom.
Låt mig få ge er ett lite känt exempel från andra världskriget. Tyskland under Hitler anföll Sovjetunionen i juni 1941 och de vann slag efter slag och tog runt fyra miljoner krigsfångar på ett halvår. Hur många ryssar som stupade vet ingen men troligen kring två miljoner under denna tid?
Sovjetunionen var på väg att förlora kriget när USA kom in i det under december 1941. Därmed ändrades spelplanen. USA kunde under 1942 överföra enorma mängder med vapen till Sovjet via de fartygskonvojer man skickade till Murmansk och Archangelsk.
Men något som var viktigare för ryssarna än vapnen var det konserverade smöret och fläsket som kom i jättelika mängder med fartygen. Denna mat hjälpte de uthungrade soldaterna att återfå krafterna och särskilt på sjukhusen att få de skadade att bli friska igen. Det var amerikanskt fläsk och smör som förändrade utgången av kriget i Sovjet till stor del. Det här är föga känt med tyskarna hade tagit cirka 70 % av de bördiga jordarna så folket i Sovjet svalt.

Den Franska revolutionen i slutet på 1700 – talet var en revolution med utgångspunkt i att folket svalt. Det var svälten som startade det hela och inga höga ideal. Så här är det i land efter land där befolkningarna inte fått tillräckligt att äta man kastar då ut sin överhet. På den tid när Robespierre i Frankrike sände 100 – tals aristokrater till giljotinen var länders befolkningar mycket mindre än idag, och vår planet hade max en miljard människor – idag är vi snart åtta gånger fler.
Att vi kan försörja dessa jättebefolkningar är ett konststycke med insatser av gödning och kemikalier och stora maskiner. Man producerar enorma mängder av olika grödor med hjälp av gödsel gjort av olja och naturgas bl.a. Man besprutar fälten med kemikalier mot skadeinsekter produkter som ofta kommer från andra länder.
Brasilien är världens största producent av sojabönor. Dessa bönor växer på enorma arealer i särskilt de norra delarna av landet. Man har nu byggt två nya järnvägar där för att föra ut sina produkter till kusten för export. Dessa nya linjer är 120 mil respektive 80 mil långa så ni förstår att det handlar om enorma mängder som lastas ut från hamnarna.
Dessa bönor används sedan som foder åt kossor i Europa och även i Sverige – det kallas för kraftfoder. Men hela världen köper dessa bönor och kineserna vill ha så mycket det går att få. Kineserna äter gärna fläsk men de har drabbats tillsammans med flera andra länder av Afrikansk svinpest vilket gör att deras grisar dör. Därför importerar Kina nu allt fläsk som finns att få tag på i hela världen. Man köper från USA och från oss här i Europa vilket gör att priserna här på fläskkött stiger enormt och fort – det är bara att kolla priserna nästa gång ni är i er butik.
Kinas ledning är livrädd för att det inte ska finnas mat i butikerna för de vet då att deras dagar är räknade.

Din mat

Har ni någon gång funderat över det ni har på ert matbord varifrån det kommer och hur det kommer dit. Jag ska ge er en hint om vad som gör att vi kan leva som vi gör och det heter dieselolja. Det är detta drivmedel som gör att vi kan ha färsk mjölk och flingor till frukost. Vårt bröd och smör likaså samt allt annat vi äter har kommit till oss tack vare denna brännolja.
För de tusentals miljoner människor som bor i städerna kommer allt de äter inkörandes med lastbilar till grossister och butiker. Men det börjar med att traktorer harvar – sår och plöjer åkrarna. Sedan skördas det och LASTBILAR HÄMTAR DESSA VAROR OCH KÖR DET TILL FABRIKER SOM TILLVERKAR DINA FLINGOR SOM SEDAN PAKETERAS I KARTONGER SOM BLIVIT DITKÖRD FRÅN EN FABRIK OSV.

Modern Scania lastbil. Av Midnight Runner.

Allt det vi äter ingår i en lång kedja av transporter. Allt drivs av dieselolja och lastbilar och tåg är det som utför dessa transporter. Är det importerade varor kommer de med båt eller flyg vilka också drivs av olja. Hela dessa system är mycket känsliga för störningar och särskilt av störningar i betalningssystemen.

Svält ligger cirka en vecka bort i städer och samhällen om det bryter samman i banker och betalningar. Ingen levererar om han inte vet att han får betalt. Tänk er butiker utan varor och folk i massor som vill handla. Då ligger anarkin nära och snabbt upphör det civiliserade samhället att existera. Det är detta man nu varnar för och det kan komma mycket snabbare än någon kan ana.

Mr Lai

Våldsamma protester i Macrons Frankrike

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Utan fungerande betalningssystem, båtar och lastbilar uppstår svält!

 1. Björn Sveninge skriver:

  Våra beredskapslager togs bort av samma folk som styrde Sovjetunionen.
  Att USA gick in i andra världskriget har en enkel förklaring eller rättare sagt samma förklaring.
  Svälthotet fungerar mycket bättre utan beredskapslager och ger en kontrollerad politikerkår och do militär.
  Glömde poliskåren som också är kontrollerad samt ”rättsväsendet”.

  Gilla

 2. Björn Sveninge skriver:

  Det är möjligt att det blir en kris, ett nytt världskrig, något annat, massinvandring har vi redan, alla dessa händelser har det gemensamt att inget tillkom av en slump, det var, är planerat och genomfört med ett syfte.
  Andra saker diktas bara ihop för att nå ett syfte, eller 6.000.000 stycken.
  https://russia-insider.com/en/node/27856

  Gilla

 3. Olle Johansson skriver:

  Nja, det är väl utan Facebook som paniken kommer…?! 😃😉😃

  Gilla

 4. hllviken skriver:

  Mads Palsvig blev avskedad från FED när han ställde frågor. Hans parti i Danmark informerar om vad bankmakten håller på med i stor skala.

  Gillad av 1 person

 5. Helena Palena skriver:

  hllviken! Vilket bra namn han har på sitt parti: JFK21! 🙂

  Gilla

 6. hllviken skriver:

  JFK står för Jorden Frihed Kundskap.
  Först trodde jag att det anspelade på JFK – John Kennedy 🙂

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Det var det jag menade! 😛

  Gilla

 8. Björn Sveninge skriver:

  Jag har tittat på Mads Palsviks video.
  Det har ju sagts att vi lever i de ytterska dagarna.
  Parasiterna har tagit över och verkar oövervinneliga?
  Men ibland undrar jag, Notre Dam har de tveklöst satt eld på men det är ju ändå ett helt dött ting det handlar om.
  De kanske ändå inte är så särskilt klyftiga ändå?
  Och när den andliga dimensionen kommer in i bilden, har de inte skurit av sig sin egen strupe?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.