Jorden har haft otaliga istider! Ingår i sakens natur!

Skillnaden i orientering mellan den magnetiska (Nm) och geografiska (Ng) nordpolen.

Hysterin kring vår levnad började för några årtionden sedan med att man varnade för en ny istid. Sedan blev det global uppvärmning och vice president Al Gores skräckvisioner. Nu har vi klimatkris. En klimatkris som politiker utnyttjar på alla vis. Att höja skatter på grund av klimatet är bra säger de. Att försämra både det ena och det andra gör man för klimatet. Mycket är humbug och politiskt dravel, skriver Mr Lai i detta inlägg.

Vad är det som sker, och hur kan det hända det vi ser och känner?

Vår planet är i förändring och det sker just nu, och många känner det som sker – ännu fler läser och hör om förändringarna. Det är stora händelser som nu är på väg. Det fanns en rysk forskare som en gång sa att när naturen är i uppror sker detsamma med oss människor. Vi sitter samman, och det är väl kanske inte så konstigt då vi är en produkt av vår Moder jord.
Världen är orolig och människorna reser sig runt om och vill se politiken i nya banor. Vi får se vad det här slutar. Den överhet som idag styr som de själva vill är på väg att försvinna. Det är en ny Fransk revolution som sprider sig runt om på planeten men ännu är den rätt fredlig.
Människor lider och orättvisorna är enorma. De väldigt rika med sina lyxjakter och slott mm är en skam mot livet och en fördelning som bör vara mer jämn. Kommunism har försökt lösa det här likaså socialisterna men de har i princip bara gjort allt sämre. Den enda lösning ligger i att man förstår religion och följer budskapen i alla de olika religioner som finns.

Ni vet alla det där om att komma genom nålsögat. Det är girighet och makt som förstör allt. Men detta betyder inget nu för vi är på väg mot något som aldrig förr har skett i människans historia även om den är tusentals år. Men för vår planet har det kommande redan skett många gånger.
Vi lever i en tidsperiod där vår jord är på väg att förändra villkoren för liv på ett mycket brutalt sätt. När det här inträffar vet ingen men troligen sker det inom den tidsperiod vi nu lever – troligen snarare än senare. Vi människor kan inget göra för att stoppa det som sker då det ligger över våra möjligheter. Greta bokstavsflickan och de andra hysterikor som tror sig kunna göra något är på fel spår. Det som ska hända är kan man säga på guds nivå.
Vad som sker är helt naturligt men med enorma KONSEKVENSER FÖR ALLT LEVANDE. Det har skett förr och planeten har överlevt detta säkert flera gånger vilket kommer att ske även nu. Men några åtta miljarder människor kommer det inte att finnas. Troligen enbart några hundra miljoner kommer långsiktigt att kunna överleva åtminstone en tid.

Nu till vad som är på gång, och ni ska veta att jag är ingen forskare, inte heller någon vulkanexpert eller meteorolog. Jag är bara en nyfiken människa med ett mycket bra minne. Vår planet med dess enorma hav och dess strömmar styrs till stor del av planetens magnetism.
Vi har väderlek och vi har klimat vilka är olika storheter. Vi har en geografisk nord- och sydpol. Vi har likaså en magnetisk nord- och sydpol. De magnetiska polerna har inget att göra med de geografiska då de är en mänsklig produkt på våra kartor.
Vår sol är vårt solsystems mittpunkt och den förser oss med ljus, värme och magnetisk strålning. Solen är ingen klocka utan en form av levande materia som varierar över tid. Den brinner mer eller mindre och därmed förändras utstrålningen som vi på vår planet tar emot över tid vilket också är det som förändrar livets förutsättningar på Jorden.

Över tid har Jorden haft mängder av istider och däremellan varma perioder. Det skrivs om att man har identifierat runt 130 istider och de är ungefär 100 – 130 tusen år långa, och värmeperioderna däremellan varar ungefär 12,000 år. Ganska korta i förhållande till istidernas längd. Men så ska det visst vara. Den sista istiden slutade för cirka just 12,000 år sedan om det nu skulle ha någon betydelse. Något annat man vet är att en ny istid börjar visst med en rejäl värmeperiod. Något man också vet är att när solen minskar sin utstrålning så blir det färre solfläckar. Så har det varit de senaste åren – få solfläckar. Den magnetiska strålningen från solen är nu ganska svag vilket betyder att vi får mer instrålning från andra källor än solen.
Men något som också sker och som är den verkliga storheten i den förändring som sker är att just att de magnetiska polerna har börjat förflytta sig. Det här är grunden till vår planets olika kriser.
Runt 1990 började man kunna mäta att den nordliga magnetiska polen började flytta sig från den plats den legat norr om Kanada vid deras öar däruppe. Den rörde sig mot den geografiska nordpolen och dit kom den fram för några år sedan, och sedan dess är den på väg mot norra centrala Sibirien. Idag har den sedan länge passerat den geografiska nordpolen och befinner sig nu på väg från nordpolen och den rör sig med cirka 150 meter per dygn eller cirka 60 kilometer per år.
Samma sak sker nere vid sydpolen. Vad betyder då det här? Det betyder att den jättelika flytande metallklump vi har i mitten av vår planet förflyttar sig och det är detta vi kan mäta som den magnetiska nord- och sydpolen.

När den 1 200 mil stora magnetiska FLYTANDE METALLKLUMP i mitten av Jorden och SOM ÄR MÅNGA TUSEN GRADER VARM FLYTTAR SIG SKAPAS YTTERLIGGARE FRIKTIONSVÄRME. Det är denna värme som nu sakta stiger uppåt och som smälter isarna vid polerna – de smälter isen underifrån. Detta har man sett när man borrar ner i polarisarna vid sydpolen att det är sörja och lera under de stora inlandsisarna vid sydpolen.
Såg ett program på TV där en person på Svalbard sa just att isen smälter här men underifrån. När denna polförflyttning sker så påverkar det bl a. Golfströmmen som för varmt vatten från söder mot norr och oss här i Europas norra del. Hur det påverkar vet vi inte förutom att fisket vid Grönland blivit helt enormt bra sägs det.
Ni har hört om att nordostpassagen nu är isfri en stor del av året vilket bara för 50 år sedan var en omöjlighet. En stor norsk kryssningsbåt har med passagerare gått hela sträckan fram till Barents hav från Norge. Lastfartyg går nu där dagligen.
Det har börjat mullra och röka ur vulkaner i Sibirien. Vulkaner som varit tysta mycket länge. Runt om Stilla havet finns ju det man kallar eldringen av vulkaner. Ett flertal stora vulkaner i USA på västkusten har börjat att få forskare att oroa sig och USA håller nu noggrann koll på sina instrument.

Det finns de som varnar för en mycket stor jordbävning i havet utanför den amerikanska västkusten. Vår planet är i rörelse och det påverkar oss alla. Skulle en stor jordbävning ske i havet utanför Kalifornien blir det global påverkan.
Att vårt väder varierar år för år och likaså årtionde till årtionde det vet alla. Men hur klimatet – det långsiktiga – förändras det vet vi mycket mindre om. Men helt klart är att den magnetiska förändringen också förändrar klimatet. Hur dock är svårt att se än men något vi kan observera är att USA och Kanada har haft några riktigt kalla vintrar nu, och i år har vintern startat mycket tidigt och det har varit mycket kallt redan i centrala USA. Man ska haft under minus 20 grader i delar av norra mellanvästern med stora skördeskador. En blöt vår har också tagit sin del av skördarna.
Vad vi ska veta är att haven och strömmarna är klimatets början. Haven rör sig på grund av magnetiska strömmar. När vulkanerna och jordbävningarna skakar vår jord då förstår vi människans litenhet. Hysterin kring vår levnad började för några årtionden sedan med att man varnade för en ny istid. Sedan blev det global uppvärmning och vice president Al Gores skräckvisioner. Nu har vi klimatkris. En klimatkris som politiker utnyttar på alla vis. Att höja skatter på grund av klimatet är bra säger de. Att försämra både det ena och det andra gör man för klimatet. Mycket är humbug och politiskt dravel.

De verkliga kriserna är istället hur vi förstör vår miljö. Skitar ner haven. Plundrar skogarna. Dödar djuren. Men den viktigaste effekt som hotar oss är den enorma överbefolkning som nu sker. Vi hotas också av vår egen dumhet där vi förstör vår värld med antibiotika. Städerna växer hejdlöst men inget produceras i städer att äta – det ska komma utifrån. Våra politiker rustar för krig och enorma belopp som skulle kunna användas bättre förbrukas till inget. Var finns de politiker som törs säga att nu har städerna växt färdigt?
Människorna är olyckliga och man använder droger för att kunna leva i allt större utsträckning. Narkotika och annat förstör samhällena. Tron på en religion är för många borta och Sodom och Gomorra ÄR NU EN VERKLIGHET.

Gott folk! Ett litet svar har ni fått på den fråga jag ställde i början. Lycka till i eländet!

Mr Lai

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Jorden har haft otaliga istider! Ingår i sakens natur!

 1. slaszlos skriver:

  Klimathysteriens mål är indrivningen av straffskatter i statens kassakista att finansiera äventyrliga projekt och utnyttjandet av folket rädsla för utplåningen av Världen istället för projektet för – a new deal with World ” we have tehnology to disturb our planet , but we don´t develop ability to run it ” andan …

  Gilla

 2. hllviken skriver:

  ll

  Gillad av 2 personer

 3. hllviken skriver:

  II

  Gillad av 1 person

 4. hllviken skriver:

  cc

  Gillad av 1 person

 5. Rune Pettersson, Motala. skriver:

  Vad är det som sker, frågar Helena Palena? Jo, klimatet har ju växlat sedan urminnes
  tider, från kallt till varmt klimat och då har människan fått värma sig med vedeldning, då
  vedeldning var tillåtet att både värma sig med och laga sin mat över öppen eld! Nu får
  man inte snart äta kött, inte köra bil med fossila bränslen, det här kommer att sluta med,
  att när man är mitt uppe i omställningsarbetet kommer våra företag att flytta utomlands,
  där miljöreglerna inte är så prestigefulla som här i Sverige, enl. miljömupparna! Lägg på
  minnet att klimatmötet i Köpenhamn blev en flopp ! Varför inte ta fram varmlufts- eller
  hetgasmotorn ur byrålådan, den som en skotsk präst vid namn Robert Stirling uppfann
  år 1790 -1878. Den motorn har en verkningsgrad på 60 % vid fullt varvtal och är enormt
  bränslesnål och i motsats till en konventionell bilmotor är den mycket miljövänlig och är
  fri från oförbrända avgaser, samt går ljudlöst och vibrationsfritt på fullt varvtal ! Amerika
  har Patentet på den här motorn. Så visst finns alternativen, det kunde vara något för
  våra bilar! Men att köra bil i framtiden, skall väl bara överklassen vara förunnat,som
  överklassens barn som Greta Thunberg och våra ”brödpolitiker” i riksdagen !

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Kommentar via mejl från Herr Andersson:
  Global uppvärmning via luften säger man……………
  Hur kan det då komma sig att metan frigörs från havsbotten där det varit bundet under mycket lång tid? Svaret är att värmen som löser det frusna metanet kommer underifrån – inifrån Jorden som värms upp av ökad aktivitet i vår planets kärna. Vänta ska ni se snart kommer det här ut och då blir det panik för det är inget vi kan göra något åt.
  Det är naturen själv som pissar på mänskligheten och allt annat.

  https://peakoil.com/enviroment/video-shows-sea-violently-boiling-with-methane-bubbles-in-siberia-as-arctic-permafrost-thaws

  Gilla

 7. Rune Pettersson, Motala skriver:

  -Det som jag glömde bort, var att det kom en schlager 1956, med sångtexten: Que Sera,
  Sera whatever will Be will Be. Din framtid kan ingen se, Que Sera` Sera. Det som sker,
  det sker. Med`den amerikanska filmstjärnan Doris Day! Kan det möjligen vara så att Greta
  Thunberg, är ”synsk” ? Eftersom hon nu också skolkar ifrån skolan, verkar hon inte minst
  vara skoltrött och med en tvivelaktig uppfattning om klimatet, samt väder och vind. Fråga:
  vem är det som skriver hennes manus, eller vem är sufflören – regissörens namn?

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Ej att förglömma! Under bronsåldern växte det vindruvor i Sverige! 😛

  Gilla

 9. Patrik skriver:

  Moder Jord kommer förr eller senare att slå tillbaka mot mänskligheten som har misshandlat planeten med utsläpp,resursslöseri,utprovning av kärnvapen och andra jävulsvapensystem,

  Gilla

 10. Patrik skriver:

  kommer det att bli en ny istid på Jorden inom 5000 år ?,och när det var varmt klimat på Jorden på bronsåldern så skulle det till och med vuxit skog på Island och på Södra Grönland och i Sverige växte det vindruvor och eventuellt växte det även solrosor och andra träd,blommor,bär som var förknippad med mellaneuropa och sydeuropa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.