Suezkanalens och arabvärldens oljemakt minskar! Nordostpassagen ovanför Sibirien knyter ihop Ryssland och USA

Ställer er nästa fråga: Vad exporterar Turkiet för något som är en strategisk produkt? Svaret är ingenting, skriver Lasse i detta inlägg.

Ja, den där Brage han kunde ta i han, och hans profetiska syner är både rätt och fel liksom det mesta vi tror oss kunna se i vår framtid.

Vad som ska hända vet faktiskt ingen, och det vi kan gissa oss till ger ofta ungefär hälften rätt oberoende av vad du kommer fram till. Det vill säga ett nollsummespel.

Adolf Hitler blev årets man 1938 i tidningen Time – vad tidningens utgivare såg var en hård men mycket duglig ledare i Tyskland. Ni vet alla vad det blev av den gubben. Tänk så jäkla fel man kunde ha. Lika med den älskade lille Far i Moskva Josef Stalin som han kallades (Josef Stålmannen) när han bedrev politik. Han var också en massmördare av sitt folk och fler – ja, tänk hur fel det kunde bli han som hyllades av så många kommunister och medlöpare.

Att President Trump överraskar det kan alla konstatera men likt en del kända idag så har han överraskat mycket positivt. För till skillnad från Nobelpristagaren i Fred Barak Obama så har Trump inte startat några krig. Han har dragit sig undan krigens politiska agenda och istället försökt att komma överens genom avtal. Detta är en sann affärsmans strategi. Trump är i grunden ingen yrkespolitiker utan han är en affärsman. Det är detta faktum som gör honom så svårförståelig för journalistiken. De vet inte hur de ska läsa av honom och därmed så missförstår man hans politik.

Vad vi i Europa måste lära oss är – ATT OM VI VILL HA ETT STORT STARKT MILITÄRT FÖRSVAR DÅ SKA VI SJÄLVA BYGGA UPP OCH BETALA FÖR DETTA – USA:s FOLK VILL INTE LÄNGRE GÖRA DET och bära kostnaderna för Nato. Detta är en bitter läxa för mången Europeisk politiker – särskilt den griniga Merkel i Tyskland.

Det som pågår och som är en sur pastill i våra politikers munnar är att man numera kommer att bli tvungen att förlita sig på vår egen förmåga i så mycket. Att USA drar sig tillbaka och lämnar ett tomrum efter sig som nu någon eller några andra ska fylla upp det kostar nog mycket mer än vad det senare kommer att smaka.

Varför tror ni att USA börjar lämna det korrupta och blodiga Saudi Arabien åt sitt eget öde?  Svaret är att man vet att olja inte är någon framtida vara med det strategiska innehåll den haft. USA håller på att ställa om och de har nyligen byggt en mycket stor LNG anläggning i Louisana och en till ska byggas. 10,000 – tals människor får nu jobb där. LNG = flytande naturgas minus 160 grader. De nya energislagen och klimatanpassning minskar dag för dag Saudiernas makt över energin.

Ja, vad som komma ska vet vi inte men för den som vill förstå skall följa trender istället för i just det området kan vi se förändringarna. Låt oss se en trend som få skriver om och det är nordostpassagen ovanför Sibirien där nu fartygen börjar att gå en stor del av året i isfria vatten och som spar mellan två till tre veckors transporttid mellan Asien och västra Europa. Ställ er frågan – kommer därmed Suezkanalens betydelse att finnas kvar i den omfattning den haft? Svaret är enkelt – naturligtvis inte! Därmed minskar ytterligare arabvärldens inflytande över politiska stora frågor. I så mycket sker det här nu men allmänhetens kunskaper om vad som händer i det stora är mycket liten. Men Trump begriper det här för han är affärsman.

Ställer er nästa fråga: Vad exporterar Turkiet för något som är en strategisk produkt? Svaret är ingenting. Har Turkiet numera ett strategiskt läge? Svaret är Nej. Har Turkiet någon som helst framtida betydelse? Svaret är mycket liten. I ett Nato där USA försvinner allt mer vem vill då ha Turkiet som medlem?  Nej, du får inget svar men troligen vill ingen ha med Turkarna att göra.

Om USA lämnar Mellanöstern åt sitt eget öde att lösa så betyder det ingenting över tid. Däremot att Ryssland har det mesta i råvaror och nu även en ny transportled det betyder mycket mer. På sikt kommer vi att se att USA och Ryssland inte är fiender utan att de har mycket gemensamt. Svårt för gamla kommunister att smälta. Europa ligger mitt emellan det är en trend att minnas.

Lasse

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Suezkanalens och arabvärldens oljemakt minskar! Nordostpassagen ovanför Sibirien knyter ihop Ryssland och USA

 1. slaszlos skriver:

  Mellanösterns dilemma är ett oändligt krig mellan araber och islamtrogna bröder och knappt någon är vinnare än bara förlorare . Det är deras civilisationernas sammandrabbningar mellan bröder med olika religiösa uppfattningar kopplat till politiska extremismen i vilket den fria världens s k judisk-kristna civilisationen indragna av den socialliberala världsordningens förespråkare via deras blåögda slav och människohandeln med inblandningen av migranter med rätt eller icke rätt till asylskydd… USA valet med Trump-administrationen är signal för framtida händelser i Världen mellan nationalstater och nationer.

  Gilla

 2. Björn Sveninge skriver:

  Segraren skriver historian!
  Vad som då inte framkommer är att många i Sovjetunionen såg Hitler som en befriare.
  Om detta kan man läsa på Russia today.
  https://russia-insider.com/en/node/27725

  Gillad av 1 person

 3. Helena Palena skriver:

  Björn! Vi lever under en konstant kronisk desinformation. Samma händer (fast en del är döda så kommer det nya som tar vid) som låg bakom världskrigen ligger bakom Arab Spring. Det handlar bara om att vidmakthålla den oljebaserade dollarn (i.e. kontrollen över banksystemet). Så här skriver William Engdahl:
  What was revealed in declassified State Department emails from Clinton, made public in 2015 then quickly deleted, was the fact that the removal of the heads of state of Tunisia in the so-called Jasmine Revolution, of Mubarak in Egypt, and the violent toppling and murder of Qaddafi in Libya, all within months in 2011, had a far darker background motivation from the side of Washington as well as certain European powers. Fortunately the deleted emails were saved by others and with a careful search can still be found. A gold-backed African monetary system was a major part of the casus belli
  Casus belli = Krigsorsak

  Gillad av 2 personer

 4. Benny skriver:

  Jovisst är det så att medan EU, på uppmaning av USA, införde sanktioner mot Ryssland för några år sedan så har man i USA passat på att öka sin egen handel med Ryssland. Fattar inte politrukerna i Bryssel att USA lurade skjortan av dem? Enbart Tyskland har förlorat exportinkomster på hundratals miljoner Euro i månaden pga sanktionerna. Gissa om näringslivet i Tyskland är vansinniga på Merkel och de andra idioterna i EU. Och nu krymper dessutom Tysklands ekonomi vilket ju kommer att drabba Sverige inom snar framtid. Politiker, (förutom Trump och uppenbarligen Putin,) är verkligen inga affärsmän.

  Gillad av 1 person

 5. Björn Sveninge skriver:

  Men hur fungerar det i naturen te. x när kroppen invaderas av bakterier eller virus.
  Febern sätts in i kampen och personen i fråga mår inte bra, det kan våra vår räddning att landet får feber och görs oattraktivt.
  För det enda som kan hjälpa Sverige nu är en allvarlig ekonomisk kris och ser man det så finns anledning till hopp, samma sak för Tyskland.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Björn! Att räddningen för ett sånt fint land som Sverige ska vara destruktion (feberkamp) är nog sant. Ur askan stiger något nytt. Men det är för sorgligt att ta in att det ska behöva gå den vägen.
  I kroppen fungerar det som så: Vi har magsafter (saltsyra bl a) som dödar inkräktarna. Tar bort virus, bakterier, parasiter. Det ska vara 0,4 pH. Men när man blir äldre blir safterna svagare och man måste se upp annars blir man sjuk. Det ska vara så starkt i safterna så matspjälkningen går igång direkt. Men hos många börjar det jäsa istället. Det ska vara så starkt så maten spjälkas for the benefit of the body. Men hur många får inte fel medicin när dom går till doktorn. Då får syradämpande (hela apoteket är fulla med sånt) när dom istället ska ha syrahöjande piller o s v. Men sånt får man räkna ut själv. Och det har jag gjort. 😛

  Gillad av 1 person

 7. Helena Palena skriver:

  Benny! Nä dom folkvalda är inga affärsmän. Allt som sker är styrt uppifrån. De som sitter på pengarna och den verkliga makten skor sig i alla fall där förtjänsten uppstår. De folkvalda sitter bara några år och skor sig dom också på det som sker. Sen är dom nöjda med sina feta pensioner på det dom redan tjänat. Under tiden rullar den nya världsordningen på mot målet: En världsregering (FN), en världsreligion (kommunism/marxism) och ett nytt tempel i Jerusalem.

  Gilla

 8. Björn Sveninge skriver:

  Hur var det nu med Notre Dam.
  Nyheterna spreds genast över världen, kyrkan har självantänt.
  Nej nej nej, de är ju bara ljug.
  Macron och brankåren är inblandade och de som äger pressen som ljuger oss upp i ansiktet.
  Sedan kastas falska anklagelser, antydningar, det är muslimerna.
  Tycker mig känna igen metoden från 911, då var det Bin Laden som pekades ut.
  Problemet är också att svensken är feg feg feg!

  Gillad av 1 person

 9. Björn Sveninge skriver:

  Jag vill rekommendera Mikael Hagenbo!

  Gillad av 1 person

 10. hllviken skriver:

  @ Björn Sveninge

  Gilla

 11. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

 12. Pingback: Suezkanalens och arabvärldens oljemakt minskar! Nordostpassagen ovanför Sibirien knyter ihop Ryssland och USA – Suzie Weathers

 13. Björn Sveninge skriver:

  Samtidigt som den anlagda branden i Notre Dam brann en muslimsk helgedom!
  https://www.alaraby.co.uk/english/news/2019/4/15/al-aqsa-mosque-catches-fire-as-notre-dame-cathedral-burns

  Gilla

 14. hllviken skriver:

  Viktig info om maktförhållanden detta område

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.