Kina – Det ofattbara miraklet! Snart blir det yuan istället för dollar

De flesta som skriver om USA:s ekonomi nämner aldrig att landets tillväxt år efter år efter år sker med lånade pengar.  Detta perversa tillstånd beskrivs som ”tillväxt”. Det är sjukt. Det handlas som fan i USA med rena luftpengar. Alla skuldbubblor växer och växer och växer, skrev Brage Norin i detta inlägg daterat 31 mars 2019. (Vila i frid! Läs mer här!)

KINA – DET OFATTBARA MIRAKLET
BruttoNationalProduktionen “ BNP” – data IMF / World Bank gällande år 2018.
Kina: 13 500 miljarder dollar (13,5 “trillion” USD). Indien: 2 700 miljarder dollar (2,7 “trillion” USD). Kinas BNP år 2018 var FEM gånger större än Indiens BNP – (10,8 ”trillion” US-dollar större). ANTA FEM ÅR MED 6,5 % ÅRLIG TILLVÄXT. Då har Kinas BNP vuxit till från 13,5 till 18,5 trillioner dollar, medan Indiens BNP vuxit från 2,7 till 3,7 trillioner dollar. Skillnaden i BNP har därigenom vuxit från 10,8 till 14,8 trillioner dollar under de fem åren. Kinas BNP är fortfarande fem gånger större, men skillnaden mellan ländernas BNP har ökat högst avsevärt. Så fungerar det för Asiens jättar. Det är som om två hundar – den ena väger 10 kg och den andra 50 kg – går upp 50 % i vikt. Då väger den ena hunden 15 kg medan den andra väger 75 kg. Skillnaden i vikt har ökat med hela 50 % (från 40 kg till 60 kg). Den tyngre hunden väger fortfarande fem gånger mera än den lättare hunden, men skillnaden i vikt har ökat högst avsevärt.

DEN BRUTALA SANNINGEN
För att hålla skillnaden i BNP (10,8 trillioner dollar) konstant i tiden måste Indiens BNP öka med sanslösa 32,5 % om Kinas BNP ökar med 6,5 %. När Indiens BNP något enstaka kvartal ökat mera än Kinas skriver alla mutade journalister i upphetsning – ”Indien tar över ledningen i Asien”. Sådana rubriker haglar på nätet. Kanske de sovande journalisterna tror på sina ord – jag vet inte. Nästa ingen ekonomisk journalist som finns att läsa på CIA:s sökmotor Google klarar av enkel matematik. Därför blir det i det närmaste omöjligt att förstå ekonomi om man inte finner artiklar som skrivits av begåvade personer som av någon märklig anledning sökt in på handelshögskolorna. Kanske är det så att de ekonomer som söker sig till journalistyrket valt den enkla vägen att finna sin försörjning. De accepterar spelreglerna – att hålla allmänheten borta från obehagliga ekonomiska sanningar. I orostider anses detta beteende som helt korrekt. De har heller ingen chans att ta sig in i avancerade tankesmedjor eller storföretag som fångar in de bästa studenterna. Kina har lyckats hålla en BNP-tillväxt i närheten av 10 % under flera årtionden i sträck. Detta är det ofattbara. Eftersom vi bor på en enda planet kan inte sådana extrema tillväxtsiffror hålla i sig i längden. Att Kinas tillväxt bromsas upp något är både naturligt och självklart. När man läser rubriker som att Kinas tillväxt har sjunkit till ”30-års lägsta” – då är det bara att kräkas rakt ut i luften. En tillväxt på 6,0 – 6,5 % i år 2019 är ett rent mirakel. Hur är detta möjligt? USA:s ekonomiska krigföring mot Kina har knappast påverkat landet överhuvudtaget. Vilket historiskt stormfiasko för CIA.Vad hände under finanskrisen 2008 – 2009 när nästan hela västvärlden drabbades av en svår ”recession” (BNP faller flera kvartal i sträck). Kina dippade ner till en tillväxt på drygt sex procents – medan nästan hela västvärlden rapporterade kraftiga BNP-fall. Sverige hamnade på minus 6 procent flera kvartal i sträck i slutet av år 2009 (liksom många av andra länder i världen). Den nakna sanningen är att Kina räddade världsekonomin från att falla ner i en förödande depression. Denna obekväma sanning är lika svår att finna på nätet som att finna en nål i en höstack. Så är det när man lever i den förljugna världen där nästan enbart lögner är tillgängliga via CIA:s sökmotor Google.

IDAG ÄR KINA OERHÖRT MYCKET STARKARE ÄN ÅREN 2008 – 2009.
De flesta som skriver om USA:s ekonomi nämner aldrig att landets tillväxt år efter år efter år sker med lånade pengar. Detta perversa tillstånd beskrivs som ”tillväxt”. Det är sjukt. Det handlas som fan i USA med rena luftpengar. Alla skuldbubblor växer och växer och växer. Det är USA:s köprally med lånade pengar som ger upphov till att BNP växer. Belånar vi våra hus långt upp över skorstenen så kan konsumtionen höjas – liksom landets BNP, men en vacker dag hinner räkningarna ifatt oss. Att komma på tanken att beräkna ”Brutto National Produktionen” i ett land som år efter år trycker bergskedjor av luftpengar – var fullständigt omöjligt att föreställa sig. Ett sådant ekonomiskt tillstånd fanns inte ens i fantasin hos någon ekonom. Men nu är detta verklighet i USA. Den som inte fattar att skuldbubblorna snart kommer att brisera som ett smatterband – saknar förstånd.

USA ÄR VÄRLDENS I SÄRKLASS SJUKASTE EKONOMI
USA:s förluster i handeln med omvärlden berättar om en ekonomi i mycket snabbt förfall. Landets nationella skuld ökar med cirka en trillion dollar per år. Landets BNP faller därför i storleksordningen 5 % per år. (Landets BNP är i storleksordningen 20 trillioner dollar – 5 % av 20 trillioner är 1 trillion). Den nakna sanningen är att USA:s totala skuldsättning ökar dubbelt så snabbt jämfört med landets ”National Debt” – som nyss passerat 22 trillioner dollar. Landets verkliga skuldsättning ökar i verkligheten över 2 trillioner per år. Utan dessa lånade luftpengar hamnar USA:s fall av BNP på cirka 10 %. Detta groteska BNP-fall blir verklighet i samma stund som sedelpressarna avstannar. Det går fort utför. Allt spricker när världen fått nog av galenskaperna och överger dollarn som valuta. Den ekonomiska katastrofen kommer som en stormvind. Massor av länder i hela världen överger nu dollarn i sin handel. Dråpslaget kommer när Saudiarabien överger dollarn i handeln med världens största importör av olja – Kina. Läs följande ord noga – detta beslut är redan fattat. Officiellt är det ännu inte tillkännagivet men jag VET att denna affärsöverenskommelse är undertecknad! USA är totalt desperat, men det spelar ingen roll vilka pjäser USA flyttar på schackbrädet – CIA är schackmatt. Muhammed bin Salman låter sig inte luras ännu en gång. Han har fått nog. Aramco Oil – Saudiarabiens kronjuvel – kommer att offentliggöra företagets affärsuppgörelse med Kina när det anses lämpligt. ”Petroyuan” är på väg att ersätta petrodollar. Därmed är dollarns öde beseglat.

VI MÅSTE SE UPP
CIA jobbar intensivt med att prångla ut US-bonds till bankerna i hela den så kallade ”fria världen”. Flera märkliga specialerbjudanden har väckt uppmärksamhet, men hemlighetsmakeriet är massivt. Island var nära att fastna i Wall Streets bankbedrägerier men lyckades komma loss. För Grekland gick det betydligt sämre. Grekland förråddes och omvandlades till ett så kallat ”U-land”. De inblandade bankdirektörerna lämnade landet efter kuppen och bosatte sig i andra länder. Vårt land riskerar att gå samma öde till mötes. Att riksdagen har noll koll på våra banker kan bli Sveriges ruin.

VEM STÄNGER AV USA:s RESPIRATOR?
Hör och häpna – USA fortsätter att trycka dollar utan att finna köpare av US-bonds. Snacka om alarmerande ekonomiska nyheter. Ingen normal människa placerar sina pengar i finansiella dasspapper, men det finns gott om tomma mänskliga skal som gärna spolar ner andras pengar i toaletten. Det vimlar av sådana psykopater inom bankvärlden. Utplundringen av världens folk kan bara stoppas när USA:s respirator stängs av – men när sker detta och vem drar ut sladden?

HELA DEN FÖRLJUGNA VÄRLDEN LIGGER SNART I RUINER

Världens fredsälskande politiker vill gärna att jordklotets sista krigarimperium försvagas ytterligare – för att minimera riskerna när bankkraschen slår till med full kraft. De fredsälskande folken vill naturligtvis också att de ekonomiska tungviktarna i öster ska hinna växa sig ännu starkare för att minimera skadorna när västvärldens ekonomi kollapsar. Alla folk med framtidsdrömmar vill undvika ett ekonomiskt Harmageddon på jorden. Problemet är att USA:s fall är förutbestämt av krafter som är osynliga. Vi har för länge sedan tappat kontrollen över utvecklingen. Det plötsliga kaos som nu förlamar United States of America ”USA”, United Kingdom ”UK”, Frankrine, Italien, Spanien, Portugal, Grekland – är blixtar från himlen. Det är på samma sätt med fredens blixtar i Afghanistan, i Syrien, i Libanon, i Libyen, i Irak – även dessa händelser är blixtnedslag från himlen. Samma fenomen pågår i hela östra Asien och Sydostasien. Blixtnedslaget i Korea hördes i hela världen. Kulblixten som nyss slog ner i Saudiarabien lyste upp hela Mellanöstern. Gud i himlen har ingripit. Den förljugna världen är andligt blind. Vi står där och gapar och fattar ingenting eftersom vi tappat tron på Gud. Vi tror inte på någonting vackert och heligt. Vi hatar alla religiösa levnadsregler som utformats under årtusenden. Vi låter oss styras av onda andar som hatar våra budord. Det är därför som Aftonspyan och Sveriges Television vräker ut reklam om drogmissbrukande ”kändisar”. Det är därför som äcklig pornografi förnedrar den gudomliga kärleken, det är därför vi får läsa om kvinnor som får orgasm vid förlossningen i Aftonspyan, det är därför som alla folk och alla kulturer måste snabb-blandas. Mord efter mord efter mord – det ena värre än det andra – flödar mot oss i alla djävulens nyhetskanaler. Våra barn bedövas av våldet som strömmar mot dem. Det är därför som våldet exploderar i vårt land. Det svenska folkets framtid är becksvart. Motsatsen till ondskans krigföring ser vi överallt i Asien, i Mellanöstern och i Afrika. Folk efter folk vaknar upp i vackra framtidsdrömmar. Det vi skådar i Zimbabwe är en himmelsk föreställning. Hela folket ställer upp för att hjälpa varandra efter den tropiska stormen. De allra fattigaste ger sin sista skärv för att hjälpa andra i ännu värre nöd. Girighetens demoner i ”den fria demokratiska bankvärlden” är en andlig spya inför Gud i himlen. Krigens demoner börjar bli desperata. Vi måste fånga in fler ryska agenter – det är bråttom. Vi måste se fler ryska ubåtar i svenska farvatten. Vi måste hata ryssar. Vi måste lära oss att hata både ryssar och kineser. Dessa folk äro lömska. Detta inpräglas i våra stackars hjärnor från morgon till kväll – dag ut och dag in – år ut och år in. Vi är offer för Mordors rikes hjärntvätt.

MIN BILD AV SVERIGE
Det jag ser i den svenska akademin, på dramaten, i riksdagen – det jag ser i massor av invandrartäta stadsdelar i Sverige, det jag ser i Aftonspyan och de nyheter jag ser i TV – allt detta gör mig illamående. Jag ser en svensk variant av ”Gökboet” – ett svenskt sinnessjukhus. Jag ser en framtid som är mycket skrämmande. Jag är i grunden en mycket glad människa. Men verkligheten omkring mig verkar onekligen dyster. Jag ser ett förlorat land. Det är min bild av Sverige.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kina – Det ofattbara miraklet! Snart blir det yuan istället för dollar

 1. Pingback: Helena Palena vidarepublicerar Brages Testamente | Filosofens blogg

 2. Helena Palena skriver:

  Pelle! It is coming! Man kan ha en ekonomi utan pengar men man kan inte ha pengar utan en ekonomi. Folk har alltid tillverkat saker och bytt med varandra utan pengar. Men har man en väska full med sedlar som en sedelpress prånglar ut (som Feds gör) och ingen producerar något vad ska man då köpa? Eller vad händer då med luftpengarna? 😛

  Gillad av 1 person

 3. Björn Sveninge skriver:

  Att köra Usa och Sverige i botten är naturligtvis med flit.
  Talmudjudarna flyttar över sina intressen.
  Afganistan får dock Usa skydda så att knarkodligen kan garanteras.
  Den var död när Talibanerna hade makten.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.