Här ligger Muffen och gör sig söt!

Solen skiner inte idag och det är minus en grad! Härligt! Hopp om livet i alla fall.  Muffen går helst inte ut när det är minus nio grader. Då är han ute en vända och sen snabbt in. Han har toalett inne och där gör han ogärna nummer två!

För ett tag sedan  var vi till veterinären och klippte bort en massa tovor. Tyvärr är det svårt för mig att hålla efter för han river och biter mig. Det är tredje gången han blir klippt. Första gången var hos Mirre. Hon klippte utan lugnande sprutor men det gör inte veterinären. Tyvärr har Mirre slutat så det fick bli veterinären eftersom inga andra som klipper finns här. Hos veterinären får han en lugnande spruta och blir alldeles lealös. Men det är ingen narkos. Känns ju bättre då.

Bilden är tagen innan han blev klippt. Så nu ser han mer slender ut. Dock väger han för mycket, 6,5 kg. Enligt veterinären ska han väga fem. Så nu ska vi banta ner honom! Han fyller åtta år i mitten på juni. Så här ligger han ofta. Speciellt om det är främlingar i huset. Han blir lite sotis. Jag ska se bara honom. Ja, det är min katt. Jag är hans matte. Har pysslat med honom sen han var åtta dagar. Inte så konstigt då. Eller hur? Här kan ni läsa om hur han kom in i mitt liv. Ett sorgligt kapitel som fick ett bra slut.

Sen han blev klippt känns det som att hålla en lång, mjuk och nygräddad limpa i famnen! Så skööööönt när alla tovor är borta! Tror jag njuter mer än katten!

Här hur det gick till när han blev klippt första gången hos Mirre! Hjälp matte! Vad gör hon?

…….

Detta inlägg publicerades i Djur och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Här ligger Muffen och gör sig söt!

 1. Antonia skriver:

  En sån mysig liten lurvig skönhet.

  Gilla

 2. hllviken skriver:

  Jag känner igen ansiktsuttrycket på den nedersta bilden.
  Det liknar kaninerna vi hade.
  Det var daglig känslokommunikation.
  Många som varit i himlen på besök och sedan återvänt (NDU) berättar att de träffat sina avlidna husdjur där. Glatt återseende!

  Gilla

 3. Heliga hoaxen skriver:

  ”Muffen går helst inte ut när det är över nio grader kallt”.
  En fantastiskt söt köldälskande och köldtålig liten krabat minsann. Att inte gå ut om det är ÖVER -9 grader. Men då har du väl frysrum hemma som han kan vara i även om somrarna? 🙂
  Sorry, kunde inte låta bli 😉

  Gillad av 1 person

 4. Helena Palena skriver:

  Ha, ha! Borde skrivit när det är över minus nio grader kallt! 🙂 Alltså minus tio grader o s v!

  Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  Gustavs katt är ofta och hälsar på. Katten gillar att kolla vad vi lägger ut för matrester åt djuren. Senast den var över frågade jag katten vad den tyckte om dollarns kommande fall. Katten blängde på mig och svarade – ”tror du att jag bryr mig ett enda skit”?

  Jag tyckte att kattens svar var tänkvärt och gick över tlll Gustav för att berätta vad katten sagt.. Gustav såg på väderleksrapporten på TV, Han var mycket upprörd. ”Är det oväder på gång” – frågade jag. Gustav var mycket irriterad och yttrade med hög röst – ”Sedan Enok Sarri från Nikkaloukta gick bort har vi inte fått en enda pålitlig långtidsprognos från SMHI” – ”inte en enda!!!” – skrek han till.

  Jag tänkte skoja med Gustav och säga – ”kolla yrväder.no – där kanske prognosen ser bättre ut” – men jag vågade inte reta upp honom ytterligare. Vi drack kaffe och pratade illa om alla meteorologer vi sett på TV genom åren. Det var riktigt mysigt.

  Jag undrar om inte Gustavs katt trots allt har rätt inställning. Varför oroa sig för dollarns fall – och varför irritera sig på väderleksrapporter? Kanske är det lika bra att inte bry sig ”ett enda skit” – precis som katten sa.
  .

  Gillad av 1 person

 6. Helena Palena skriver:

  Kanske katten har rätt! De vet i alla fall när det vankas fara! Försökte skicka inlägget om Swedbank till dig men det gick inte. Felmeddelandet var som så: bragenorin@mail.com Hot… försvinner fast jag skriver det. Vad beror det på tro? 🙂

  Gilla

 7. Brage Norin skriver:

  För ett år sedan övergav jag min gamla ”bragenorin@hotmail.com”-adress. Jag böt mejl-adress.Jag trodde att protonmail var säkert. Efter en tid brakade helvetet lös även på den adressen. Hot efter hot efter hot – i mejl som INTE klassades som skräppost – haglade in. Det sista hotet var att jag måste betala för att undvika att foton som visade när jag ”masturberade” på öppen plats skulle publiceras. Då fick jag nog.

  Massor av äckliga träffar fick jag plötsligt skåda när jag googlade på ”Brage Norin”. Någon rad jag skrivit hade kopplats samman med vidrig pornografi. Hat började bubbla inombords – trots att jag alltid försöker undvika att hata. Jag var tvungen att ta bort även min nya mejl-adress.

  Mitt lösenord kapades (när jag hade hotmail-adressen) och alla mina mejl jag skrivit under flera år försvann från datorn – liksom alla tre hundra mejl-adresser som jag kommunicerade med på nätet. Ett perverst mejl till de flesta (?) på min sändlista – att jag satt fast på en flygplats i Ukraina och behövde låna pengar för att komma loss utlöste en ström av telefonsamtal – både till min fru och till mig. Det ringde utan uppehåll i timmar. De flesta samtalen löd ”Good Bye,It´s over, You are dead” – samtal som inte kunde spåras.

  Vi var tvungna att kolla alla som ringde på ”hitta.se” för att undvika att svara på okända samtal. De telefonsamtal från personer på min sändlista som ringde svarade vi på. Folk undrade om det var sant att jag var strandsatt i Ukraina. Jag berättade att historien bara var påhittad – en form av psykisk terror utan någon som helst grund.

  Jag var till slut tvungen att även lägga ner min protonmejl-adress. Det var efter att jag fått ett kallt formulerat ”ultimalt dödshot” – som jag var tvungen att även stänga ner denna mejl-adress.

  Egentligen började hoten hagla när jag berättade sanningen om Nixon-epokens skytteltrafik tur och returtrafik till månen. Då fick jag motta de mest obehagliga frågor som någon människa kan formulera. Man får skriva att dessa månresor var ”det kalla krigets rymdäventyr” – precis som Streven Hawking yttrade sig. Men den nakna sanningen i klartext medför dödshot – om man är doktor i teoretisk fysik.

  Jag har roat mig med att passerat många livsfarliga ”röda linjer” – och lyckats träffa mitt i prick ett antal gånger. Det är detta som gjort att Mordors onda öga har fått syn på mig. Trots att jag inte har någon blogg och trots att jag skriver på svenska (som ytterst få läser) är det absolut förbjudet att passera vissa röda linjer – som sanningen om vad som hänt i Nordkorea.

  Lustigt nog skriver ibland historikern William Engdahl om totalt ”förbjudna frågor”. Han får ibland vredesutbrott och ryggar inte tillbaka för att skriva den nakna sanningen – även om den är extremt obehaglig. Han var den första som skrev att Nordkorea var en CIA-vasallstat. (Nu är denna historiska period avslutad – tack och lov. CIA:s agentnät i Nordkorea är eliminerat). När Engdahl bara för några veckor sedan ifrågasatte ”mordet” på Khashoggi – hisnade jag. Jag fattar inte att han vågar skriva om denna hyperkänsliga fråga.

  Efter att ha avslutat mina mejl-adresser var jag tyst i en hel månad. Men jag kunde inte hålla mig. Jag började vara med i debatten på Helena Palenas blogg. MEN jag passerar inte med ett ord några förbjudna ”röda linjer”. Jag skriver bara om frågor som tusentals andra skriver om – som ekonomi etc. Detta får räcka för min del.

  Innerst inne tror jag att Gustavs katt har rätt inställning. Jag är helt övertygad. Just nu sker saker i världen som inte påverkas av skrivna ord.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gillad av 1 person

 8. Rune Pettersson, Motala. skriver:

  TILL / BRAGE NORIN – SKOGSÅ TANKESMEDJA.
  Hej Brage!
  Jag beklagar de dödshot som du Brage Norin, fått dig till del av oseriösa och okända
  debattörer, det kan bara vara några avundsamma individer som retar sig på att du
  skriver så uttryckligt enastående bra artiklar här på Helena Palenas Blogg, och på
  kanske fler platser på nätet! Tyvärr så finns avundsjukan,i vårt samhälle lite överallt
  ibland oss, då vi minst anar det! Fortsätt att skriva Brage Norin, för om du slutar att
  skriva, får de som de vill och den chansen skall man icke ge dem. P.S. Jag har ock-
  så blivit mordhotad, så jag vet hur det känns! Mvh Rune Pettersson, Motala.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Norin! Har läst vad du varit med om förut. Inte kul alls på en fläck. Men det där med att vara fast på en flygplats och skicka ut rop om hjälp råkade jag också ut för för flera år sen. Mina vänner fick det. En del går på det och skickar pengar. Visst var det obehagligt. Nu har man lärt sig. Vi får se hur länge vi får skriva och ha oss. Under tiden skriver vi på. De kan inte döda oss alla. Men som TLarsson skriver: De riktar in sig på en del. De viktigaste. Alltså får man vara som ett litet gryn som helst i påsen! 😛

  Gillad av 1 person

 10. Brage Norin skriver:

  TACK. Det var väldigt vackra ord från Rune Pettersson och Helena. Jag blev djupt rörd. Att få frågor om man tycker om sina barn kan få vem som helst att kräkas av ångest. Det är mycket svårt att förlåta personer som hotar på det sättet. Man kan bara sucka djupt och be Gud om hjälp.

  Gilla

 11. hllviken skriver:

  Det är hemskt för många dissidenter!

  Lite humor 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.