Kommande dollarkrasch – Faller en faller alla!

Om man då utgick från att bingen, med måtten 37m*37m*39m, var halvfull som den ser ut att vara, så skulle guldet där i vara värt 5.4 triljoner dollar.

Ni som följt den här bloggen vet att det skrivits mycket om pengarna. Kolla under boxen Pengar. Det är nog många i världen som går och undrar när det ska braka nästa gång. Vissa saker ska vi helst inte hålla på med. Mina två senaste inlägg har handlat om Kina: Kinas förändrade sjöfart och Trumps politik fäller kinesiska ekonomin. Nu kan jag inte längre länka mina inlägg till Facebook. Ingen som läser här kan. Min blogg är blockad. Ibland har jag haft över 10 000 länkningar på inlägg. Ibland runt tusen. Men nu går det inte längre. Det innebär att jag får mindre besök. Och det var väl det som var meningen. Så ni som kan och vill skriv gärna in mina länkar på andra ställen. Testa gärna att klicka på Facebook under inlägget och se vad det står. Blockering p g a att andra har anmält och att det strider mot facebooks communityregler. Fråga: Kan en hel blogg göra det? Visst kan det det när makten så vill.

Uppdatering: Idag den 12/2 släppte Facebook på blockeringen och ni kan länka igen. 

I alla fall så är det många bra kommentarer under inläggen. Här kommer en kommentar som Bra Norin skrivit under sista inlägget!

NÄR FALLER DEN FÖRSTA DOMINOBRICKAN?
Kina kommer under inga som helst omständigheter att sälja sina amerikanska ”bonds” för att störta den amerikanska ekonomin i avgrunden – inte så länge som handeln med USA skapar så enorma handelsöverskott. I fjol slutade handelsöverskottet en bra bit över 300 miljarder dollar – en djävulsk massa pengar. Endast en dåre tror på att Kina välter den första dominobrickan.

Saudiarabien säljer inte heller stora mängder av bonds. Saudiarabien, Ryssland och Kina har samordnat sin oljepolitik. Det ligger i allas intresse att dollarns fall sker under någorlunda ordnade former för att undvika ett totalt kaos i världen. Faktum är att Saudiarabien redan accepterat att ändra sina planer på att göra sig av med US-bonds – garanterat efter kinesiska påtryckningar.

Det kan vara FED själv som startar lavinen av bankkollapser – om de fattar ett ödesdigert beslut. Fortsätter de att trycka upp trillioner av luftdollar (sker genom några knapptryckningar) – kommer oundvikligen förtroendet för dollarn att kollapsa. Då inleds panikförsäljningen av bonds – vilket leder till dollarns kollaps. FED:s beslut är oundvikligt. Alla andra vägar är stängda. De är tvingade att trycka nya ”fiat-pengar”. Men var startar den lavin av bankkollapser som leder till dollarns fall?

Deutsche Bank styrs av USAs kriminella finansiella ”elit”. De tyska storbankerna är dränkta av bonds. Men att tro att dessa banker begår självmord först är synnerligen naivt.

Det kan mycket väl bli Italien som fäller den första dominobrickan. Det kan bli privata fondförvaltare som grips av panik efter att ha insett det oundvikliga. Ett är absolut säkert – banklavinen startar i södra Europa eller någonstans i närheten. Skulle CIA frysa de saudiska tillgångarna på Wall Street kan det bli den saudiska kronprinsen MBS som välter den första brickan.

REDAN I ÅR 2019 SMÄLLER DET
Observera att skeendet är mycket nära förestående. Den sensationella enighet som visades under Trumps tal till nationen fick världen att gapa. Vad har hänt? En serie möten bakom lykta dörrar har ägt rum. FED har provat alla vägar – kvantitativ lättnad – kvantitativ åtstramning – räntehöjningar och Trump har beslutat om enorma skattelättnader för företagen – allt för att köpa tid. Men ingenting kan lösa USAs dilemma. Landets skuld exploderar.

Förtroendet för dollarn är redan nu på väg att falla i hela världen. Inom ett år är den andra STORA världsdepressionen över oss. Vi måste inse det oundvikliga.

GULD
Guld kommer att väga tungt i morgondagens valutakorg. Ett internationellt kontrollorgan kommer att tillsättas för att guldreserverna i bankvalven ska kunna besiktigas. Hur de nationella valutorna kommer att vägas in i valutakorgen kommer att påverkas av ländernas guldinnehav.
.
Ingen behöver tveka – USAs guld är stulet. Det är därför ingen politiker – inte ens någon president i USA – fått tillstånd att kontrollera USA:s guldinnehav på över 50 år!

Kina kommer garanterat att visa upp över 20 tusen ton av skinande guld. Inspektörerna kommer att vara skakade efter denna historiska besiktning. Kinesiska yuan kommer att väga mycket tungt i den valutakorg som styr världshandeln inom några få år.

KINAS SKULDSÄTTNING
Mytomaner av alla slag spekulerar vilt om Kinas skuldsättning. De nämner inte ett ord om att huvuddelen av landets skulder är kopplade till bostadslån och företagslån till banker i Kina som alla är under statlig kontroll. Med ett pennstreck kan dessa skulder skrivas ner – tack vare att den kinesiska staten bestämmer. Endast Kina klarar av ett sådant beslut.

Det är värre att sitta på bergskedjor av amerikanska bonds – över ett tusen miljarder dollar enligt officiella uppgifter. Jag har läst på tillräckligt – siffran är grovt felaktig. En stor del av Kinas inköp av guld har skett i smyg genom att sälja bonds. Flera guldexperter är helt övertygade om detta.

Så ingen fara – den kinesiska skutan seglar tryggt. Det är den amerikanska skutan som snart går under. Den läcker redan som ett såll.

Brage Norin

…….

Kommentera gärna! Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Kommande dollarkrasch – Faller en faller alla!

 1. Den stora frågan är vad har eliten planerat för efter smällen. En guldbaserad valuta blir troligen kortvarig. Mer troligt är väl en digital variant utan någon insyn? Kan en sådan digital valuta bli accepterad i handel mellan länder. Vad är din syn? Vågar du gissa?

  Gilla

 2. Brage Norin skriver:

  NI SOM ÄR UNGA – FLYTTA FRÅN VÅRT LAND.
  Det blir Norge, Finland och Island so klarar den andra STORA världsdepressionen bäst.
  + Islands stoppade bankmaffians försök att plundra landet för all framtid – ett synnerligen gott betyg till Islands folk.
  + Norges folk har oljefonderna OCH en egen stolt kultur som inte krossats av Hollywood. Norges alla fjordar är den bästa livförsäkring som tänkas kan.
  + Finlands folk är det mest naturliga och naturnära folket i Norden – vid sidan av Islands folk. Landsbygden lever. Detta är ett mycket tydligt friskhetstecken.

  Finlands folk har passerat många tunga historiska perioder. Folket har härdats. Precis samma gäller Norges folk. Minnena efter det andra världskriget lever kvar överallt från södra till norra Norge. Att Norge har en oljefond är mycket unikt. Nästan inget land i väst har beslutat något liknande. (Om Sverige hade inrättat en ”järnfond” hade även vi klarat den kommande finanskraschen betydligt bättre).

  SVERIGE ÄR FÖRLORAT. Strindbergs ”Hemsöborna”, Evert Taubes visor, Astrid Lindgrens Pippi Långström, Dan Anderssons dikter – all stor kultur har dukat under. Amerikaniseringen har fördärvat vårt land fullständigt. En ”rövhålskultur” av det djävligaste slag har tagit över.

  Jag respekterar djupt alla former av äkta kärlek. Jag respekterar djupt homosexuella parbildningar och lesbiska kärlekspar. Äkta kärlek är vacker – men det vi får skåda i TV är extremt ovärdigt. När en människa utklädd till indian plötsligt rusar upp i publiken och vilt grymtande och hojtande springer fram med bar rumpa – då dog jag. När en mycket känd person kommenterar att hans rumpa var ”djupt kluven” – då kräktes jag i anden. Ingen i publiken protesterade En mera satanisk förnedring av indianernas kultur går inte att tänka sig. Jag tystnade i själen.

  Sverige har inte en promilles chans att klara den kommande finanskraschen. Det skjuts dygnet runt i vårt land. De mest djävulska våldsbrott som tänkas kan har blivit vardagsmat. Drogberoende ”kändisar” går som en följetång i Aftonspyan och Häxpressen. Mord efter mord efter mord – på CIA:s alla TV-kanaler. Laglösa stadsdelar brer ut sig i rekordfart. Fientligheterna exploderar mitt framför ögonen. Polis, brand- och ambulanspersonal utsätts för stenkastning överallt där hatet exploderat. OBSERVERA – det finns inte en promilles chans att undvika katastrofen!!!.

  LYSSNA PÅ MITT RÅD.
  Ni som är unga – fly till Island, Norge eller Finland. Sverige sjunker obönhörligen ner i avgrunden. Flytta för era barns skull.

  Ett halvbra alternativ – flytta till glesbygden i Norrland. Lämna städerna där helvetet håller på att krossa både skolor och sjukvård. Flytta från hathärdarna där vapen och droger krossar allt. Svensk integrationspolitik utlöser en nationell katastrof. Än en gång – flytta – gör det för era barns skull.

  Det vi gjort mot andra har vi gjort mot oss själva – så fungerar den himmelska lagstiftningen. Folk med nationella drömmar går en vacker framtid till mötes. Folk utan drömmar går under. Det vi skådat i Svenska Akademin, det vi skådat i Svea Rikes Riksdag, det vi skådar i skolan – nästan allt vi skådar i vårt land – vittnar om Sveriges tragiska utveckling. Det finns ingen återvändo – Sverige sjunker i djupet. CIA:s femtekolonn i Sverige har skadat vårt land fruktansvärt.
  .
  Det dröjer minst ett årtionde innan vårt land börjar helas efter den andra stora världsdepressionen. Den närmaste framtiden blir tyvärr nattsvart i vårt land. Genom att ställa upp i NATO:s ”fredsbevarande insatser” krossade vi oss själva. Inga oljefonder kan rädda oss. Det är kört..Det naiva dumsnälla svenska folket dukar under.

  Ingen hjärna fungerar när orosmolnen tätnar. Troligen slår rädslan av hjärnkontoret. Vi ser inte hur snabbt förfallet är. Vi vill inte se den obehagliga sanningen. Att snabb-blanda helt olika kulturer utlöser nästan alltid en katastrof. Historien bevisar detta bortom varje tvivel. Integration är en extremt komplicerad process. Sveriges integrationspolitik är tyvärr ett sjukt skämt. Hur i helvete kan vi vara så blinda att vi inte ser verkligheten? .

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gillad av 2 personer

 3. Pelle skriver:

  China has one advantage lacking in the West. Its debt is mostly internal and its central bank and major banks are all state-owned. That means they have the possibility of wiping all or some of the debt slate clear, in theory. The problem is that would make China a pariah for international capital investment, with huge impact on the ability of its Asia Infrastructure Investment Bank and the state banks to win the funds to finance the ambitious BRI or other projects.

  http://www.williamengdahl.com/englishNEO9Feb2019.php

  Britain’s Imperial Hangover
  https://renegadeinc.com/britains-imperial-hangover/

  Gilla

 4. Brage Norin skriver:

  VI BEHÖVER INTE OROA OSS FÖR KINA.
  Vid mötet i Davos i Schweiz talade Fang Xinghai – vice-chair of China Securities Regulatory Commission – om de globala finansiella riskerna. Jag citerar: “We should not overreact. China is slowing down but it’s not going to be a disaster”.

  Han försäkrade lugnt – Kina har under mycket lång tid lyckats undvika alla allvarliga finansiella kriser – “avoided all financial crises over the last 40 years”. Alla ekonomer känner väl till den kinesiska framgångssagan. Landets ständiga häpnadsväckande höga BNP-tillväxt – under så många årtionden – är ett rent mirakel. Det ekonomiska underverket har förbättrat levnadsvillkoren för över en miljard människor. Detta gör mycket ont i den sjuka världen – den s k ”fria världen”.

  OJ VAD ”DEN FRIA VÄRLDEN” OROAR SIG.
  Över hela den förljugna världen ylar de mutade finansvalparna ständigt om Kinas ekonomiska problem. Tjuten hörs från New Zeeland och Japan i öster. Tjuten stiger från massor av ”Gekaufte journalisten” i hela EU. Wall Streets ”presstitutes” ylar värst av alla. Oj vad den förljugna världens mutade journalister jämrar sig. Oj vad de bekymrar sig över Kinas tillväxt..

  Till och med en stendöd höna fattar att Kinas otroliga BNP-tillväxt inte kan fortsätta i evighet. Vi bor ju på en enda planet. Självklart måste tillväxten mattas av. Det är inte enbart Kina som blommar. Hela Asien blommar upp ekonomiskt. Snart blommar även Afrika upp. Infrastruktursatsningarna i Asien och i Afrika förändrar världen snabbt. Stridsyxorna lägga ner. Freden sveper fram som en stormvind över världen.

  CIA/NATO hinner inte längre bomba sönder lika mycket som de fredsälskande folken bygger upp. Mordors imperiums vedervärdiga framfart i världen är snart över. Fy Fan vilka svin som styrt Sverige rakt in i armarna på det massmördande odjuret i väster – USA. Fy Fan hur dessa ondskans demoner lyckats skada vårt land.. Vi behöver inte oroa oss för det kinesiska folkets ekonomi. Kanske vi i stället borde oroa oss över vår egen framtid.

  Gilla

 5. Pelle skriver:

  Fördummandet har gått för långt i väst……

  How to Destroy Civilization by Alexandria Ocasio-Cortez
  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/how-to-destroy-civilization-by-alexandria-ocasio-cortez/

  The European Crisis of Philosophy is the Destruction of the European Union
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/europes-current-economy/the-european-crisis-of-philosophy-is-the-destruction-of-the-european-union/

  Gilla

 6. Courtenay Barnett skriver:

  Brage,

  You did not mention Venezuela in the equation:-
  ” Should the CIA freeze the Saudi assets on Wall Street, it could become the Saudi crown prince MBS who overturns the first tile. ”
  The US is in the process of implanting their chosen leader in Venezuela and seizing Venezuelan assets while they then seek to engineer so that US oil companies again control Venezuelan oil.

  All of this seems me to be an attempt to give a longer life to the troubled US economy by capturing foreign oil ( i.e. the world’s largest supplies in Venezuela)

  Gilla

 7. Brage Norin skriver:

  VILKET LYSANDE SKÅDESPEL – ”IMPERIETS SVANESÅNG”.
  En saudisk superoljetanker har gått in i Mexikanska Golfen. Den är på väg mot Venezuela. I kväll når jättetankern sin slutdestination. Men detta är inte nog. Flera saudiska oljetankers är på väg över Atlanten i samma riktning – mot Mexikanska Golfen. Mordors onda öga stirrar nu mot denna oljeflotta.

  Vem äger dessa oljefartyg? Svaret är Saudiarabien. Världens i särklass högst värderade oljeföretag Aramco Oil transporterar sin olja över hela världen med dessa tankers.

  Den jättelika tanker som i kväll når Venezuela är lastad med ”light crude” – olja som måste blandas med Venezuelas ”heavy crude” för att kunna raffineras. Det är denna trafik som CIA försöker stoppa för att skapa svält i Venezuela och bli kvitt landets folkvalda president Maduro.

  VILKEN UTMANING.
  Frågan är – vågar USA stoppa Saudiarabiens försök att bryta USA:s oljeblockad av Venezuela? OBSERVERA – det handlar om ett medvetet försök att bryta blockaden! Saudiska oljetankers har inte besökt en hamn i Venezuela de senaste två åren. Ingen behöver tveka – det är en direkt utmaning.

  ALLT BEROR PÅ KORTEN I KORTLEKEN.
  Saudiarabien sitter på tre tunga ESS i skjortärmen – det kan finnas fler. Var och en av dessa kort är synnerligen avskräckande för CIA. Jag bara gissar att USA tvingas överge alla planer på att stoppa den saudiska oljeflottan. Helt säker är jag inte.

  Venezuelas oljetillgångar är ENORMA – större än Saudiarabiens. Men det är ett problem – det mesta är s k ”heavy crude”. Raffineringen av oljan är en besvärlig flaskhals. När CIA beslutar att ingen amerikansk lätt olja får säljas till Venezuela – måste en ny leverantör träda in för att hjälpa landet. Ingen behöver tveka – Muhammed bin Salman utmanar CIA:s plan att svälta ut Maduro..

  EN STRATEGISK FRÅGA FÖR USA.
  USA förfogar över stora mängder av lätt olja och Venezuela förfogar över hav av tung olja i samma farvatten – den Mexikanska Golfen. USA drar sig dessutom tillbaka från alla CIA:s slaktplatser i världen. De drar sig tillbaka till den amerikanska kontinenten. USA:s bakgård blir viktigare. Det är därför jag tvekar. Men Muhammed bin Salmans ESS-kort skrämmer skiten ur vålnaderna ur träskmarkerna i Washington. Hur kommer CIA att agera?

  De kommer att göra allt för att få grannländerna att ingripa militärt. Detta försök är den enda möjliga framgångsvägen för CIA. Vilken kraftmätning som väntar. Kommer CIA att lyckas?

  Svaret är NEJ och åter NEJ. Precis allt som CIA planerat de senaste åren har misslyckats katastrofalt. Den militära kuppen i Turkiet gick åt helvetet, CIA:s legoarmé ISIS krossades, CIA:s väldiga agentnät i Nordkorea har eliminerats fullständigt, den vanvettiga attacken mot Muhammed bin Salman har slutat i ett stormfiasko. Listan av CIA-misstag är mycket lång. Den ena katastrofen efter den andra i all oändlighet. USA:s politiska misslyckanden i Syrien, Afghanistan, Irak, Libyen, … radar upp sig som ett pärlband. Tro det eller ej – Gud drar i trådarna. Den mystiska kraften som vi bara kan ana – ”Gud” – vill skapa världsfred.

  STACKARS SYD- OCH MELLANAMERIKAS FOLK.
  90 % av CIA:s opiumodlingar fanns tidigare i Afghanistan. Talibanerna kommer att befria folket från detta fasansfulla gift. CIA måste flytta produktionen av opium till Syd- och Mellanamerika. Denna drog dödar hundra gånger effektivare än vapen. Det dödar folk efter folk. CIA:s drogtransporter från Afghanistan skedde både landvägen, via sjöfarten och genom flyg till massor av länder i världen. Denna handel inbringade varje år hundratals miljarder dollar. När USA nu tvingas lämna Afghanistan flyttas automatiskt opiumodlingarna med. Återigen – stackars folk som drabbas av detta helvete.

  Kanske Venezuela folk redan skadats så svårt att de inte förmår att förvara sig mot ondskans demoner. Vi kan bara knäppa händerna och be till Gud att skona oss. Gode Gud i himlen – störta alla blodtörstande demoner rakt ner i helvetet.

  Gode Gud – befria oss. Vi vill så gärna leva i en värld med fred.

  Gilla

 8. Brage Norin skriver:

  Förlåt – jag missade signaturen ”seriefigurkomisksatir”-s fråga (kommentar ett ovan).

  I IMF:s valutakorg vägs världens stora valutor samman. Den kinesiska valutan Yuan togs med i ”fondens korg av reservvalutor” år 2015. USD viktas naturligtvis in högst (över 40 %) – därefter kommer Euro. Sedan delar tre andra valutor – brittiska pund, japanska Yen och kinesiska Yuan – på resten. Denna korg är en spegel av den s k ”unipolära världen” dominerad av den ”transatlantiska alliansens” stormakter – USA, EU och UK plus Japan. Kinas valuta blev en varg i fårflocken.

  Den nya valutakorgen som är på väg kommer att spegla verkligheten i den ”multipolära” värld som blir morgondagens verklighet. Alla nationella valutor kommer att viktas in. Efter dollarns kollaps kommer USD att finnas kvar precis som alla andra valutor men kraftigt försvagad – typ Mexikanska pesos.

  Alla ekonomer förstår att kinesiska Yuan kommer att väga tyngst. Den kommer i framtiden att betraktas som världens ”reservvaluta”. I praktiken kommer världens handel att överge dollarn. Ingen vågar handla i denna valuta längre.

  När dollarn kollapsar upphör distributionen av varor i hela USA automatiskt. Alla banker måste stängas. Varenda varuhus kommer att plundras – i hela landet. Den katastrof vi kommer att få bevittna – med nästan 100 procents säkerhet redan i år 2019 – kommer att bli mycket obehaglig att skåda.

  EN VÄRLD I FRED.
  I morgondagens värld försvinner alla krig med härar och alla legoarméer. Terrorn ebbar snabbt ut. Det är nämligen över 90 % av all terror som organiserats av stater. CIA organiserar nästan all terror på jorden. Drogernas helvete kommer också att försvinna – men detta tar tid.

  I öst kommer mycket hårda metoder att tillämpas. CIA:s alla varianter av drogkrigföring har skapat miljoner mänskliga trasor i Asien. Det kommer att städas upp mycket snabbt i öster – med de asiatiska folkens stora stöd.

  I en värld i krigstillstånd kan ingenting göras. I en fredlig värld är allt möjligt. Vi har all anledning att se positivt på framtiden – även om det tar ont när den nya världen föds.

  Gilla

 9. Björn Sveninge skriver:

  Brage är ute och cyklar och han är inte ensam.
  Titta på detta, kort o concist beskrivet!

  Gilla

 10. Pelle skriver:

  why we fight

  Gilla

 11. Brage Norin skriver:

  DET VAR ETT TUNGT INLÄGG I DEBATTEN (”Björn Sveninges” kommentar ovan).
  Mycket tack för utmaningen.

  Massor av oerhört kunniga historiker och journalister skriver artiklar om det kommande storkriget – det tredje världskriget. Jag har följt dem alla (nästan i alla fall) under många år. De flesta av mina ”favoriter” VARNAR för ett kommande storkrig mellan USA och stormakterna i öster – Ryssland och Kina. Ingen av dessa tror emellertid att ett tredje världskrig är oundvikligt. Det är en mycket stor skillnad mellan att varna för ett storkrig och att vara övertygad om ett kärnvapen-harmageddon .

  Paul Craig Roberts är i mina ögon en intellektuell gigant – liksom den världsberömda journalisten Pepe Escobar (som nu skriver för Asia Times). Men störst av dem alla är den gamla freds- och konfliktforskningens gudfader – professor Johan Galtung. Han har verkat som fredsmäklare i nästan alla konflikthärdar på jorden under ett halvt århundrade. Han har prickat rätt på Sovjetunionens kollaps, på händelserna i Kina på ”den Himmelska Fridens” torg och på den s k ”arabvåren” – bland annat. Han har ett lysande historiskt facit bakom sig.

  KOMMER DET ATT UTBRYTA ETT SÅ KALLAT TREDJE VÄRLDSKRIG?
  Svaret är NEJ! Det blir ingen avgörande stor militär konfrontation mellan öst och väst. VARFÖR? Därför att hela USA:s imperium redan har rasat samman.

  • CIA:s förlust av Nordkorea känner varenda säkerhetstjänst i hela Asien till – liksom många säkerhetstjänster i den förljugna världen. Vasallstaten Nordkorea är inte längre en amerikansk lydstat. Hela CIA:s väldiga agentnät är eliminerat – fullständigt och totalt.
  • Turkiet är också helt befriat från CIA:s agentnät. Erdogan har rensat rent. NATO:s viktigaste allierade land i Mellanöstern har gått förlorad – fullständigt och totalt.
  • LÄS MYCKET NOGA – Saudiarabien har med stor entusiasm anslutit sig till ”BRI” – Belt and Road Initiative. Detta historiska lappkast innebär att blixten har slagit ner i Mellanöstern. Hela schackbrädet har förändrats i ett slag – fullständigt och totalt
  • USA:s anseende i världen har rasat samman i hela Asien , i Mellanöstern och i Afrika. USA:s anseende i Europa är på väg i samma riktning. Man måste vara både blind och döv om man inte ser att även relationerna mellan USA och EU har försämrats dramatiskt.
  • OBSERVERA – Tyskland är inte längre en amerikansk koloni. Det tyska folket har vaknat upp i en ny spännande värld. Tiden som amerikansk vasallstat i är äntligen över. Den som inte känner till det tyska folkets historiska uppvaknande är okunnig. Att Tyskland tvingas manövrera försiktigt är en helt annan sak – det är faktiskt självklart.

  HELA ASIEN EXPLODERAR EKONOMISKT.
  Var finns de STORA vinstmaskinerna I världen? Eftersom allt förändras med blixtens hastighet väljer jag att redovisa handelsbalansen (varor och tjänster) under fjolårets sista fyra månader – september, oktober, november och december månad 2018.

  KINAS HANDELSÖVERSKOTT: PLUS 167 miljarder dollar (sept – dec 2018).
  RYSSLANDS HANDELSÖVERSKOTT: PLUS 76 miljarder dollar (sept – dec 2018).
  TYSKLANDS HANDELSÖVERSKOTT: PLUS 71 miljarder dollar (sept – dec 2018)
  SAUDIARABIENS HANDELSÖVERSKOTT: PLUS 66 miljarder dollar (sept – dec 2018).

  OBS. Det saudiska överskottet under det senaste kvartalet Q4 år 2018 är ännu inte redovisat. Jag har antagit att det fjärde kvartalets handelsresultat blir samma som det tredje kvartalets.

  EN ENDA GIGANTISK KONKURSMASKIN I VÄRLDEN – USA.
  De ekonomiska supermakterna i världen – Kina, Ryssland och Saudiarabien har slagit sig samman. Den nya sidenvägen förändrar hela Asien, Mellanöstern och Afrika på en historisk sekund. Där finns kapitalet, där finns viljan, där finns de nationella drömmarna, där finns folken som just nu förändrar världen. Man måste vara historiskt blind om man inte ser att Tyskland är på väg i samma riktning. ”The Big Four” – alla ekonomiska supermakter på jorden – har anslutit sig. Det ”eur-asiatiska” århundradet är redan ett faktum. Superkonkursboet USA sätts ut på Blocket – det är kört.

  KNUTFRÅGAN – DET ATOMÄRA BLIXTKRIGET.
  Genom att omringa Kina och Ryssland med kärnvapen kommer CIA att få en strategisk fördel – att kunna hota med ett överraskande kärnvapenanfall. CIA vill ha kniven mot strupen både på Ryssland och Kina. Nåväl – har denna strategi lyckats?

  PLANEN HAR MISSLYCKATS. CIA:s katastrof i Nordkorea har i ett slag förändrat hela Asien. De tidigare nästan dagliga kärnvapenhoten från Nordkorea var alla beställda av CIA. Syftet var att underlätta för CIA att bygga serier av missilsystem som skulle skydda alla hotade länder i Asien från de ständiga fasansfulla kärnvapenhoten från Nordkorea. Hela planen har slutat i ett politiskt fiasko – en katastrof för USA utan historiskt motstycke.

  Trump tvingas krypa fram och kapitulera. Kanske får han och Kim Jung Un dela på det så kallade fredspriset – det pris som utdelats av den norska nobelkommittén till så många av vår planets största krigsförbrytare (listan är lång).

  Observera att miljarder människor i Asien har förstått USA:s sjuka kärnvapenstrategi. En politisk chockvåg har svept fram. USA:s anseende i Asien har totalkraschat. USA:s vidriga och perversa försök att omringa Kina med kärnvapen har misslyckats – fullständigt och totalt

  Nåväl – hur går det med planerna att omringa Ryssland med kärnvapen? Det går inget vidare. Nästan ingen vill ställa upp på CIA:s sataniska kärnvapenterror. EU:s ledande nationer sätter sig naturligtvis på tvären. Ondskans alla krigsplaner kommer att misslyckas – fullständigt och totalt.

  SLUTSUMMERING: Det blir världsfred. Det var väl ett fint besked?
  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gillad av 3 personer

 12. Helena Palena skriver:

  Säga vad man vill om Norin men han skänker i alla fall hopp! Och han har på fötterna! Vi vet vad dom onda vill och har för planer. Men det är nog inte så lätt att dra igång ett storkrig idag. Hela världen är ihopknuten och en bomb i det systemet förstör även för dom onda. Det var lättare med WW1 Och WW2. Då kunde man köra över ovetande människor. Idag med nätet blir det inte en lika stor promenadseger. Turligt nog! Under tiden krigas det i Mellanöstern så det i alla fall blir lite avsättning för vapen- och bombindustrin.

  Uppdatering: Idag den 12/2 släppte Facebook på blockeringen och ni kan länka igen.

  Gilla

 13. Brage Norin skriver:

  Jag tackar för ditt omdöme Helena.
  Jag har en önskan att du tar bort ett namn som jag skrev inom parentes i min första kommentar ovan ”NI SOM ÄR UNGA – FLYTTA FRÅN VÅRT LAND”.. Jag citerar den mening i min kommentar där jag önskar att du stryker namnet – CITAT: ”När en mycket känd person (namn) kommenterar att hans rumpa var ”djupt kluven” – då kräktes jag i anden” – SLUT CITAT.

  Jag skäms över mitt misstag och ber om förlåtelse. Jag respekterar djupt det mesta som denna fina person står för, det han skriver och det han kämpar för. Att i detta sammanhang nämna hans namn var ett mycket fult agerande. Jag gjorde bort mig rejält. Jag gjorde faktiskt bort mig inför Gud. Förlåt. .

  Gilla

 14. hllviken skriver:

  bevis ZION styr USA

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Brage! Har tagit bort namnet men så farligt var det inte! 🙂

  Gilla

 16. Brage Norin skriver:

  MORDORS:s RIKE SKAKAR HÄFTIGT I SINA FYRA HÖRNPELARE,

  • Det ”militär-industriella-komplexet” – krigarrikets första hörnpelare – vill rikta Mordors onda öga mot alliansen Kina-Ryssland. Den ”unipolära världen” (det amerikanska världsherraväldet) måste försvaras till varje pris. Den ”multipolära världen” är ett dödligt hot. Det är ingen tvekan vilka som är huvudfienden.

  Men hörnpelaren var redan så svårt skadad att rädsla hade gripit tag i hela det konglomerat av demoner som utgör ”krigar-komplexet”.

  • Det ”sionistiska komplexet” – krigarrikets andra hörnpelare – vill rikta Mordors onda öga mot Mellanöstern. Ett semitiskt folk skulle förgöra alla andra semitiska folk – det var huvuduppdraget. Slakten av de andra semitiska folken i Mellanöstern är deras enda intresse. De flesta länder i området ligger redan i ruiner. Demonerna vill till varje pris fullfölja sin drömplan – attacken mot Iran.

  Men även denna hörnpelare var mycket svårt skadad. En gastkramande rädsla hade gripit tag i hela det kluster av demoner som utgör ”Sions komplex”.

  • Det ”globalistiska komplexet” – krigarrikets tredje hörnpelare – hade helt andra planer. Deras drömvärld var en världsdiktatur där de rikaste av de rika skulle styra världen. Denna plan var den multinationella företagselitens dröm. De flesta av dessa girighetens demoner brydde sig inte ett dugg om hudfärg. Både gul och svart och vit – det gör detsamma vad det är för skit bara man är rik. Det var deras slogan. Det var en skenbart vacker dröm – en värld i fred där finanseliten får råda.

  Denna hörnpelare var ganska ny och den var inte så svårt skadad. Men många folk i världen hade upptäckt faran. Chocken över att ha blivit upptäck skapade panikångest hos Wall Streets svärm av giriga demoner – de som utgör det ”globalistiska komplexets” kärna..

  • ”America First komplexet” – krigarrikets fjärde hörnpelare – ville rikta Mordors onda öga mot den nordamerikanska kontinenten i första hand. Denna nationella dröm har fångat många demoner som stigit upp ur träskmarkerna i Washington. Men oj så många hinder som står i vägen. Alla andra hörnpelare i Mordors rike hade ju andra planer.

  Denna hörnpelare är den nyaste av dem alla. Alla blodstörstande orcher i Washington vacklar nu omkring i stor förvirring. Den STORA kalabaliken har brutit ut i Washingtons ”swamps”. Förvirringen och rädslan är fullständig och total.

  DE NEDSÖVDA FOLKEN I MORDORS IMPERIUM BÖRJAR VAKNA.
  Miljoner människor vaknar upp i anden. De börjar se vålnaderna i den historiska dimman. Men än så länge strider de i förvirring – precis som Don Qujote och hans trogna vapendragare Sancho. De ser fortfarande inte fienden klart. De ser inte fiendens grupperingar – de fäktas mot väderkvarnar.

  DET ÄR DEN MYSTISKA KRAFT SOM VI KALLAR ”GUD” SOM VÄCKER OSS,
  Gud är den prins som kysser Törnrosa på kinden. Gud vill skapa världsfred.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.