Ett skepp kommer lastat! Trumps politik fäller kinesiska ekonomin

Merchant Ship går längs Bosporen i Istanbul, Turkiet, 2011.

”Vad som nu sker är att BDI har rasat något enormt på några veckor. Idag fredag ligger det på 700 points lite drygt vilket gör att redarna inte får fullt betalt för sina frakter”, skriver Mister Lai i detta temporära gästspel. 

Vår värld är idag febrig av politiska skillnader, och ingen vet med säkerhet vad som pågår i det stora tysta ekonomiska systemen. Men det finns en termometer som ger en bra indikation på hur det verkligen ser ut.

BDI är ett index som funnits sedan 1980 – talet då det startade på en index nivå om 1 000 punkter. BDI är ett sjöfartsindex över hur mycket fraktrater kostar idag. Har inget med optioner eller liknande att göra utan är en ren indexform över vad du betalar just nu idag för att utnyttja de sjötransporter du behöver.

BDI består av tre olika rater som har namn som Capsize eller Panamasize vilket innebär storlek på de fartyg som ingår i detta index. Vill man förstå vad som sker inom 4 – 6 månader skall man följa detta index för där framkommer vad man är villig att betala för fartygsfrakter genom det behov som finns. Detta index speglar verkligheten.

Höga priser mycket handel – låga priser liten handel. Detta är mycket enkelt.

Under en period efter finanskrisen låg raterna nere på runt 500 points. Som högst var de uppe i nivån 12 000 points och högre för mer än 10 år sedan.

Vad som nu sker är att BDI har rasat något enormt på några veckor. Idag fredag ligger det på 700 points lite drygt vilket gör att redarna inte får fullt betalt för sina frakter.

Vad som går att utläsa av det här är att kinesernas export har rasat i botten och därför skickas nu allt mindre varor ut från Kina och de importerar allt mindre råvaror.

President Donald Trumps politik håller nu snabbt på att fälla den kinesiska ekonomin. Rederier kommer att gå i konkurs.

Många råvaruproducenter kommer att få se en vikande marknad.

Börserna kommer att ta stryk. 2019 kan bli ett år av mycket stora förändringar. 2008 års finanskris som aldrig löstes kan nu komma att köra ikapp oss, och vad har då centralbankerna att komma med – svaret på det: ingenting!

Efter ekonomisk kris kommer krig.

Mister Lai

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

38 kommentarer till Ett skepp kommer lastat! Trumps politik fäller kinesiska ekonomin

 1. Björn Sveninge skriver:

  Det mister Lai skriver är i sig rätt med en rättelse.
  Jag var i Konstantinopel för drygt två år sedan och då låg en stor mängd lastfartyg ankrade på redden i Istanbul.
  Alltså före Trumps tid.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Björn! Hur ska vi se på det hela? Enligt Norin är det Kina som vinner på handelskriget. Han kan också visa siffror. Men man måste väga ihop allt. Slutar lastbilarna gå på våra vägar då är det kört. Då står svälten för dörren. Och deras last kommer från fartygen!

  Gilla

 3. Brage Norin skriver:

  TRUMPS POLITIK SÄNKER USA I GRAVEN. USA:s SKUTA SJUNKER.
  Stackars Svea rike. Ditt folk har hjärntvättats år efter år – från morgon till kväll. Herrefolket i väster har dränkt oss med falsk information om den så kallade ”fria världen”. Över 800 militära baser runt hela Moder Jord har upprättats av krigarimperiet i väster. Hela planeten måste räddas. USA:s kamp för ”de mänskliga rättigheterna” pågår överallt i världen.

  USA:s imperium skaffade sig monopol på att trycka dollar. Dollar blev härskarvaluta i världen. Under flera årtionden köpte USA allt med finansiella dasspapper av olika slag. Snart dränktes världen av amerikanska ”bonds” – statsobligationer med olika löptider. American Express ansågs vara mycket fint i hela det väldiga krigarimperiet.

  Men någonting dramatiskt hände. USA:s finanssystem var mycket nära att braka samman 2007 – 2008. Hela ”den fria världen” (USA:s imperium) var ytterst nära att kollapsa finansiellt. Tyskland och Japan bävade. Bägge ländernas storbanker var begravda under berg av bonds. Förtroendet för härskarvalutan sviktade till ordentligt. Världen hisnade.

  Saudiarabien hade i flera årtionden tvingats acceptera att ta emot husbondens ”värdepapper” som betalning för sin olja. Om förtroendet för dessa bonds hade kollapsat hade landet tvingats inse den ytterst obehagliga sanningen – landets olja var stulen. Inte all olja betalades med finansiella dass-papper. Vapen från USA var också en viktig betalningsform för landets olja. Kungariket Saudiarabien höll sig lugnt. Tiotusentals prinsar och prinsessor levde gott. Herrefolket i väst skulle skydda dem.

  EN NY VÄRLDSORDNING.
  • Hela CIA:s agentnät i Nordkorea krossades. Alla kärnvapenhot från landet upphörde.
  • Hela CIA:s agentnät i Turkiet krossades. NATO förlorade en av sina viktigaste vasallstater.
  • Hela CIA:s legoarmé ISIS krossades i Syrien. Folket fick hjälp utifrån. Putin blev fredshjälte.
  • NATO:s enorma satsning på ”fredsbevarande insatser” i Afghanistan slutade i en katastrof.
  • ”BOMBEN”: CIA förlorade greppet om Saudiarabien. Landet vände sig österut.

  ALLT DETTA HÄNDE PÅ EN ENDA ”HISTORISK SEKUND”.
  USA tvingas nu lämna Syrien. USA tvingas också lämna Afghanistan. USA har redan tvingats lämna NATO:s slaktplats Libyen. Precis överallt där herrefolket och deras vasallstater utkämpade strider för att upprätta ”demokrati” slutade i förödande katastrofer. Krigsflyktingar strömmade in till EU i våg efter våg från alla NATO:s ”fredsbevarande insatser” – i Irak, i Afghanistan, i Syrien, i Libyen o s v. Nu äntligen började invånarna i EU-länderna att vakna upp ur sin mentala djupsömn.

  HELA EU SKAKAR I SINA GRUNDVALAR.
  Frankrike kokar. United Kingdom kokar. Spanien kokar. Italien har kokat över. Portugal och Grekland har omvandlats till vad vi tidigare kallade U-länder. Hela södra Europa har dränkts av krigsflyktingar. Miljoner människor som lurades att samarbeta i NATO:s alla fredsbevarande krig rymmer från sina hemländer i panik.

  VÅRA HJÄRNOR HAR DRUNKNAT I FÖRLJUGENHETENS TRÄSK.
  Fy Fan vilka skador som CIA:s femtekolonn har åsamkat vårt land och vårt folk. Skadorna efter herrefolkets hjärntvätt är obeskrivliga. Hur ska det sluta för moder Svea? Min inre kristallkula säger att det slutar i en katastrof. Inför Gud i himlen har vi agerat oförlåtligt. Att döda andra människor är förbjudet. Det är precis detta vi har gjort oss skyldiga till – när vi ställde upp i NATO:s så kallade ”fredsbevarande insatser” i världen. Inför Gud är vi medskyldiga till mord.

  USA:s IMPERIUM HAR REDAN KOLLAPSAT. I ÄR 2019 GÅR USA UNDER.
  När Iraks diktator Saddam Hussein skulle börja handla olja med EU i valutan Euro brakade helvetet lös i Irak. När Libyens ledare Khadaffi hotade att införa en guld-dinar i handeln störtades landet i ruiner. USA dödade båda ledarna och hundratusentals människor – men USA förlorade bägge krigen. USA förlorade allt folkligt stöd både i Irak och i Libyen. USA har även förlorat krigen i både Syrien och Afghanistan. USA har dessutom förlorat sina väldiga agentnät både i Nordkorea och Turkiet. Det värsta av allt – USA har förlorat Saudiarabien. Allt har gått på nolltid. Imperiet har redan kraschat.

  Hur kan någon enda människa på vår planet tro att USA ska kunna besegra alliansen Kina – Ryssland? Hela USA:s imperium har ju rasat samman. Även Tyskland har brutit sig lös från USA. Hela EU arbetar nu med att ersätta dollarn med andra valutor i sin handel med Iran. Indien, Turkiet, Saudiarabien, Kina, Ryssland och massor av andra länder är på väg att överge dollarn i sin handel.

  Hela Afrika har samtidigt gått förlorat. CIA:s katastrof i Afrika är monumental!!! Det är precis på samma sätt för både Frankrike och United Kingdom. ”Africa is lost” – både för EU och USA. Det är Kina och Ryssland som har omfamnat den afrikanska kontinenten – och det är en mycket varm omfamning. Den ”fria världens” neokoloniala mutpolitik har skadat Afrika ofattbart. Såren tar mycket lång tid att läka.

  Det närmar sig en vändning i Afrika. Folken kan snart börja drömma om sin egen framtid. Detta förändrar hela den afrikanska kontinenten. Nästan alla Asiens folk har redan börjat drömma. Detta håller nu på att förändra hela Asien. Skeendet går med blixtens hastighet.

  MAN MÅSTE VARA HELBLIND OM MAN INTE FATTAR ATT USA GÅR UNDER.
  USA kollapsar redan i år 2019. Statsbildningens sammanbrott är omedelbart förestående. Alla reträttvägar är stängda. USA:s varuhandel med omvärlden har redan kraschat. Nu upprätthålls aktiehandeln nästan enbart av ”insiders”. USA storföretag köper sina egna företagsaktier. Varför? Därför att företagsstyrelserna har sina löner direkt kopplade till aktiernas värde. Den omfattande insiderhandeln förklarar varför börserna på Wall Street ännu inte kraschat.

  Detta kan fortsätta så länge som förtroendet för dollarn finns kvar. Är det några veckor kvar innan förtroendet havererar? Är det några månader kvar? Är det kanske ett halvår?

  INGEN VET EXAKT. Det enda som är säkert är att USA:s krasch äger rum redan i år – 2019. Vi kan ingenting göra. Ord spelar inte längre någon roll. Luta er tillbaka i sofforna och njut av skådespelet. Vi får äntligen fred på jorden. Tack gode Gud för ditt gudomliga ingripande.

  Ingen president i USA:s historia har gjort ett bättre jobb än Trump. Han lyckades skada jordens sista krigarimperium mycket effektivare än alla imperiets motståndare tillsammans. Han är utsedd av den mystiska kraft som vi kallar Gud. Guds vägar äro outgrundliga.

  “Those whom the gods wish to destroy they first make mad” – de som gudarna önskar förgöra gör de först galna. Hur går detta till? Det stiger upp vålnader ur träskmarkerna i Washington som ingen trodde existerade. Det är dessa demoner som har besatt de styrande i USA – de har alla blivit galna.

  MÅNGA I DEN S K “ELITEN” ÄR LIVRÄDDA.
  De räds sanningen om det som hände I New York den elfte september 2001 värre än pesten. Det var många ”in The Deep State” som var inblandade. USA är ett våldsamt land där dödsstraff fortfarande tillämpas. Massmördarna fruktar för sina liv. The Guardians redaktörs yttrande när han fick läsa Wikileaks dokument talar i klartext – ”Om detta kommer ut kommer USA på en enda minut att skakas i sina grundvalar värre än någonsin tidigare i hela USA:s historia”.

  I ett desperat försök framträder en CIA-grupp som hotar att släppa dessa dokument om de inte får massor av Bitcoin i utbyta mot att vara tyst. De hotar att steg för steg släppa dokumenten. Detta försök att smutskasta Wikileaks grymma sanningar är dömt att misslyckas. Ingen kan nämligen ifrågasätta miljontals mejl och telefonsamtal som ägde rum den elfte september 2001 i New York.

  Knäpp händerna och be till Gud. När USA:s skuta sjunker kommer alla länder i den förljugna världen att skaka i sina grundvalar.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 4. Lasse Wilhelmson skriver:

  Som alltid intressant och roligt att läsa dig Brage. Men har du aldrig tänkt tanken att det inte är Gud som gett Trump order om att köra USA i botten utan de i makteliten som kontrollerar The Deep State? Trots allt går det ju inte att bli president i USA utan deras stöd …

  Gilla

 5. Björn Sveninge skriver:

  Jag tror också att utveckligen är kontrollerad och Gud är knappast inblandad.

  Gilla

 6. Brage Norin skriver:

  MÅNGA FUNDERAR PÅ VEM TRUMP ÄR.
  Den 27:e september 2018 publicerade en av USA mest kända politiker och författare – Dr Paul Craig Roberts en historisk artikel – ”Trump: An Assessment”.(en bedömning av Trump).

  Jag citerar slutet av hans märkliga artikeln nedan (kort översättning följer)
  .
  Now I will be my own devil’s advocate. When Trump saw how boxed in he was by the material interests of the ruling oligarchy, he decided to finish off Washington’s already diminishing influence.

  He appointed Nikki Haley as US ambassador to the UN, where she has done a supurb job of alienating every country in the world. Trump has infuriated Europe with tariffs, sanction threats, and orders to Germany not to go forward with the Russian/German natural gas pipeline. Trump followed up by treating the UN Security Council on September 26 as Washington’s footstool.

  Trump with threats and sanctions is driving Turkey, Iran, India, China, and North Korea into Russia’s arms, and he is driving Europe into independence. In a stroke of genius, Trump, despite his thoroughly neoconservative regime, is destroying Washington’s hegemony.

  We might never know whether this result is an unintended consequence of arrogance and hubris or whether it is a clever strategy. But if it turns out the way it seems to be heading, Trump will go down in history as ”Trump the Great”, the man who saved the world by dismantling American hegemony.

  DENNA ARTIKEL KOMMER ATT GÅ TILL HISTORIEN.
  Paul Craig Roberts ord är mycket intressanta..
  (Kort slarvig översättning): När Trump insåg hur han blev instängd av den härskande eliten i USA beslutade han sig för att förstöra USA:s herravälde inifrån. Han utsåg Nikki Haley till USA:s FN-ambassadör. Där har hon gjort ett enastående arbete för att stöta bort varenda land i hela världen.

  Trump har retat upp hela Europa med strafftullar, sanktionshot och gett direkta order till Tyskland att avbryta projektet Nord Stream 2. Trumps uppträdande i FN den 26:e september visade världen hur USA ser på FN – som en ”fotpall”. Trump har stött bort Turkiet, Iran, Indien, Kina och Nordkorea – rakt in i Rysslands famn. Trump har tvingat fram Europas självständighet. I ett slag av genialitet … Har har krossat det amerikanska världsherraväldet. (Slut översättning).

  Paul Craig Roberts må vara extremt kunnig och begåvad – men han är inte påverkad av buddistiskt tänkande. Jag tror inte att han insett att alla människor har ”fri vilja”. Vi påverkas hela tiden av två sändare – en varm och kärleksfull sändare och en kall och hatfylld sändare. Vår viktigaste uppgift i livet är att försöka stänga av ondskans sändare. Då plötsligt blir alla människor våra syskon och alla barn blir våra barn och vi blir en del av den gudomliga skapelsen. Vi har alla Gud sändare inom oss – det är bara att pejla in rätt kanal.

  Den fria viljan symboliseras i den grekisk ortodoxa kyrkan av den lutande träbalken på korset. Denna symbol får mig att rysa inombords. Egentligen är det allt vi behöver veta. Vi är besjälade djur och det viktigaste i livet är att vara rädd om vår själ. Att kapitulera för ondskan.är att förlora sin själ. Att kapitulera för lögner är lika katastrofalt. Att se folk som låter sig köpas för silverpenningar är fasansfullt. Allt viktigt i livet går att sammanfatta mycket kort: ”Gud är kärleken”.

  TRUMP ÄR BESATT.
  Att bjuda in Kinas president och bjuda på världens godaste chokladtårta som efterrätt är vackert. Men att under den trevliga middagen upplysa Xi Jinping om att USA just avlossat över 50 robotar mot Syrien var i det häftigaste laget. Det passade inte in i sammanhanget.

  Trump har många gånger agerat ytterst märkligt. Han är besatt av demoner som stigit upp ur ”the Swamp” i Washingtons träskmarker. De andra orcherna som omger honom hukar sig. Trumps vansinne är mäktigt att skåda. Det perversa skådespelet – ”Imperiets svanesång” – är helt fantastiskt att skåda..

  Det är inte bara Kinas handelsöverskott som skenar på grund av det så kallade handelskriget. Även Mexikos handelsöverskott i handeln med USA skenar till nya historiska rekord. Alla gapar – vad i helvetet är det som händer? Svaret är enkelt och uppenbart. USA:s rika elit längtar efter den finansiella ättestupan – The Fiscal Cliff. De vill skapa en trygg och tyst diktatur i USA – fortast möjligt. Tron att USA ville bli kvitt sina väldiga handelsunderskott är bara trams.

  Det är mycket skrämmande – USA går under redan i år 2019.

  Gilla

 7. Mensan skriver:

  Zerohedge blandar och ger med en hel del skräpartiklar. Men här är en riktigt intressant gällande USD, kan bli otäckt.
  https://www.zerohedge.com/news/2019-02-01/nobodys-buying-us-treasurys-except-other-investors-mutual-funds

  Gilla

 8. Björn Sveninge skriver:


  Brage nämde 911, videon avslöjar förrövarna och nu ligger de riktigt risigt till.
  De har alla gjort sig förtjänta av dödsstraff!

  Gilla

 9. hllviken skriver:

  NGO bakom Internetcensur och invandring Afrika ––> Europa: |25 min|

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Är Trump med eller inte? 36 år med gänget som styrt. Cheney & Co borde arkebuseras och som en amerikan skrev under videon: deras fruar också. Intressant video från begravningen av gubben Bush. President Bush som var med om 9/11 mår inte bra. Kolla på det här! Ett brev delades ut till presidentparen (dock ej till Trump och Melania) under begravningen. Hoppas det var Trump som låg bakom det hela. Dock, Trump borde verkligen se upp med Mike Pence.

  Gilla

 11. Brage Norin skriver:

  FOLKEN I ASIEN, AFRIKA OCH MELLANÖSTERN NJUTER AV SOLUPPGÅNGEN.
  Vilken historisk soluppgång vi betraktar i öster. Solens första strålar har redan nått Mellanöstern och Afrika. Det värmer så underbart. Vackra nationella drömmar börjar påverka många folk på jorden. ”Den nya sidenvägen”, ”Saudi Vision 2030” … – drömmarna växer upp som svampar i jorden i land efter land. En ”multipolär värld” föds. Massor av länder i den så kallade gamla världen har börjar formulera sin egen agenda. USA:s världsherravälde kollapsar. Den ”unipolära världen” finns inte mer – It´s over. Den enastående vackra soluppgången i öster förebådar fred på jorden.

  Ryssland och Kina har utvecklat en helt ny utrikespolitisk agenda – en politik som bygger på ömsesidiga vinster och fördelar – ett globalt ”win-win-koncept” som inget land kan stå emot. Receptet förutsätter fred. Därför är fredsfrågor och konfliktlösning en mycket viktig del av den nya politiken. Endast genom att begrava gamla stridsyxor kan utvecklingen komma igång.

  Fredsdiplomati och storsatsningar på infrastruktur går därför hand i hand. Naturligtvis begås massor av misstag av alla möjliga slag. Många länder lider av svår korruption och det är mycket svårt att få investerade pengar att hamna där de ska. Men utvecklingen går snabbt åt rätt håll. Satsningarna på utbildning är enorma. De berör både ekonomi, språk och kultur – allt för att få samarbetet att flyta bättre.

  HERREFOLKET I VÄSTER HAR INTE EN PROMILLES CHANS
  Hela värden är på väg att frigöra sig från Mordors rike. CIA:s vidriga terrorepok är snart över. Världens mest kända freds- och konfliktforskare Johan Galtung uppskattar att USA har mördat minst 25 miljoner människor under alla sina massmord efter det andra världskriget. Ingen vågar ifrågasätta hans uppgifter – det är nämligen den nakna sanningen inför Gud.

  Demonerna som styr Mordors Rike gjorde ett fruktansvärt misstag under september månad år 2001. De kommunicerade på nätet. Så kallade visselblåsare lyckades tanka dataservrar och den fasansfulla sanningen kom ut. Detta misstag förändrade historien i ett slag. Nu läcker sanningen ut som ett såll. Att iscensätta en militärkupp i USA börjar bli akut för ”The Deep State”. Det är bara 17 år sedan terrorattacken i New York ägde rum. Det är många inblandade som fruktar för sina liv.

  KINAS SATSNINGAR I AFRIKA.
  Kina har nu varit den afrikanska kontinentens största handelspart i nio år i sträck. Handeln fortsätter att öka som en lavin. Under 2017 uppgick den ömsesidiga handeln till 170 miljarder dollar. Handeln var hela 14% högre än året innan – 2016. Under första halvåret 2018 uppgick handeln till 99 miljarder dollar. Helåret 2018 ser ut att passera den magiska gränsen 200 miljarder dollar.

  Kinas investeringar i Afrikas infrastruktur är helt sanslösa. På några få år har 3 000 mil motorvägar byggts. Hamnarnas kapacitet har byggts ut år efter år. Satsningarna på rent dricksvatten är enorma.
  Kraftnäten byggs ut i full rulle. På några få år har 20 000 MW:s el nyskapats. Elnäten har byggts i rekordfart. På tre år har över 3 000 mil elnät färdigställts. Bara satsningarna på el har skapat närmare en miljon nya arbetstillfällen i Afrika.

  Satsningarna på utbildning är gigantiska. Låt mig för enkelhetens skull citera ett kort stycke ur ”Peoples Daily”: China plans to train over 200,000 professionals in Africa and offer China-based training courses to over 40,000 African officials and technicians by the end of 2018(slut citat).

  VAD HAR VÄST GJORT SIG SKYLDIGA TILL?
  Den tidigare koloniala politiken och den senare minst lika fasansfulla ”neo-koloniala” politiken har lämnat efter sig en kontinent plågad av inbördeskrig, fattigdom och oändlig korruption. Den extremt rika afrikanska kontinenten har krossats av kolonialmakterna i väst. I särklass värst har imperiet i väst farit fram. De har nosat upp varje möjlig konflikthärd i hela Afrika och pumpat in sin ”hjälp” – vapen. På löpande band har land efter land i Afrika omvandlats till krigsskådeplatser på grund av USA:s fantastiska ”fredsbevarande insatser”.

  Precis på samma sätt som USA har farit fram i Asien och Mellanöstern har USA:s krigspolitik satt hela den afrikanska kontinenten i brand. Men de är inte ensamma. United Kingdom är i högsta grad medskyldigt till den gigantiska katastrofen i Afrika.

  STACKARS FÖRLJUGNA VÄRLD.
  Morgondagen historieböcker kommer att få oss att gråta. I Bryssel står han fortfarande staty – den största djävulen av dem alla. Den belgiska kungen ”gummislaktaren” som högg av händerna på miljoner afrikanska barn STÅR STATY MITT I EU:s CENTRUM!!! Fy Fan vilka vedervärdiga människor vi är inför Gud i himlen.

  Gode Gud – fullfölj din plan. Störta Mordors rike i graven. Skapa fred på jorden.

  Brage Norin – Skogså tankesmedja.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  A must see! Här får mordet på JFK sitt efterspel. En samling elaka demoner som borde straffas! Vad stod i brevet? Eller var det en bild som föreställde hängningen av Bush den yngre?

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Björn! Orkar inte lyssna på Noam Chomsky. Vad säger han? Säger han något av värde? Kan du sammanfatta i tre meningar! 😛

  Gilla

 14. Rune Pettersson, Motala. skriver:

  ”DET BLIR INGEN FRED PÅ JORDEN; FÖRRÄN DEN SISTE KUNGEN HÄNGS I
  DEN SISTE PRÄSTENS TARMAR” ! Av Francois Voltare.

  Gilla

 15. Lars Lindeberg skriver:

  Mycket bra artikel Helena Palena! Tar av mig hatten!
  Vi får se om Brage får rätt!
  Var fan skall jag göra med mina dollar!
  Ädla metaller är ju tungt som fan!

  Gilla

 16. Lars Lindeberg skriver:

  Den versionen som jag har hört för mer än 50 år sedan är!
  Det blir ingen fred på jorden förrän den siste juden är hängd i den siste kommunistens tarmar!
  Den var välkänd för mer än 50 år sedan!
  I dag finns ju varken kungar eller präster!

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Lars! Vad menar du! Har du riktiga silverdollar! Köp jord, skog och fastigheter! Till och med en åsna vet att man inte kan äta guld. Förresten! Tar man bort kontanterna over there eller är det bara här! 🙂

  Gilla

 18. Brage Norin skriver:

  USA HAR GÅTT I KONKURS!!!!!
  FYRA VINSTMASKINER ÅR 2018 – KINA, TYSKLAND, RYSSLAND OCH SAUDIARABIEN
  1: Kinas överskott i handeln med omvärlden år 2018: PLUS 350 miljarder dollar.
  2: Tysklands överskott kom på andra plats: PLUS 265 miljarder dollar. *)
  3: Ryssland kom på tredje plats: PLUS 210 miljarder dollar. *)
  4: Saudiarabiens handelsöverskott: PLUS 170 – 190 miljarder dollar. **)

  Data ovan gäller den sammanlagda handeln med varor och tjänster år 2018. Det finns inga fler ”vinstmaskiner” i världen. Alla andra länders överskott är bagateller jämfört med ”the big four”. Året innan – 2017 – fanns bara tre vinstmaskiner. Saudiarabien har anslutit sig till tätklungan i år.
  *) Tysklands och Rysslands överskott är uppskattningar eftersom officiella data för december månad ännu inte publicerats. Jag har antagit att december månads resultat blir samma som månaden innan.
  **) Saudiarabiens överskott är en grov uppskattning. Fjärde kvartalet 2018 är ännu ej publicerat.

  FLER KOMMENTARER:
  • Tysklands handelsöverskott under perioden jan – nov 2018 minskade med cirka 7 % jämfört med motsvarande period året innan – 2017.
  • Rysslands handelsöverskott under perioden jan – nov 2018 ökade med sanslösa 65 % jämfört med motsvarande period året innan – 2017. Aldrig någonsin i historien har ett så gigantiskt ryskt handelsöverskott registrerats.
  • Ryssland ser ut att passera Tyskland som världens näst största vinstmaskin i år 2019. De ekonomiska framtidsutsikterna är ”outstanding” – vilket bekräftas av många experter.

  VÄRLDENS ENDA ASTRONOMISKA FÖRLUSTMASKIN – USA.
  USA:s underskott i handeln med varar år 2018 snuddar på en ”trillion” dollar – ett tusen miljarder dollar. USA:s varuhandel formligen kraschade under året som gick. Det sista halvåret formligen exploderade handelsunderskottet.

  USA:s handelsunderskott (av varor och tjänster) de senaste sex rapporterade månaderna (maj – oktober 2018): Minus 42,8 – minus 46,2 – minus 50,4 – minus 53,7 – minus 54,6 – minus 55,5 (miljarder dollar). November och december har ännu ej rapporterats. Nedstängningen av USA:s statsapparat anges som orsak.

  Kina har redovisat handelsbalansen ända fram till december 2018. Kinas överskott i handeln med USA skenade under årets sista två månader. Samma period skenade även Mexikos handelsöverskott i handeln med USA till nya rekordnivåer.

  DETTA BEVISAR att USA:s underskott i handeln med omvärlden totalkraschade under november och december månad 2018. USA är på väg mot ättestupan – The Fiscal Cliff.

  Gilla

 19. Lars Lindeberg skriver:

  Helena, det är bara i Sverige kontanterna tas bort eller också är Sverige ett försöksland!
  Om det blir som Brage säger så blir Dollarn värdelös.
  kanske alla valutor blir värdelösa.
  När det gäller köpa så måste det vara i rätt tid som bestämmer!
  Hela världen går i KK, var skall du bli av?
  De rige har sett till att de är skyddade!

  Gilla

 20. hllviken skriver:

  KENNEDY – TRUMP – CONNECTION?

  Gilla

 21. Då Lars Lindeberg, du har nog hamnat lite galet på efterkälken, som du påstår har hört något
  liknande, ett plagiat som passar för dina åsikter för minst 50 år sedan! Då har du Lars, missat
  väsentliga delar av historien, när du inte känner till den här samhällskritikern, som levde på
  1700-talet vid namn: Francois de Voltaire, uttalas Francoar de Voltär. Han var född 1694 till
  1778. Vi har t.o.m. kungahus i både Sverige, Norge och Danmark m.fl.a länder! Men du är
  kanske mer intresserad av kommunism och Judar? Men om du vill veta något mer om den-
  ne kloka Franska Samhällskritiker och Filosof F. Voltaire, får du givetvis höra av dig, om du
  inte klarar av att söka uppgifter på din dator!

  Gilla

 22. Lars Lindeberg skriver:

  Du låter som en jude Rune Pettersson lite överlägset visa ditt vetande!
  Den svenske kungen är det synd om han visas upp som en byfåne och beter sig därefter!
  Prästerskapet har tagits över av judarna-kommunisterna!
  Om detta måste du berätta Rune
  Åke Bonnier den judiska familjen som gjort sin förmögenhet på grovporren sitter som Biskop i Skara, han är miljardär! Han predikar islam i kyrkan! Läs själv!
  Att komma dragande med Voltaire i all ära men du är efter din tid med flera hästlängder!
  Tala om efterkälkar!
  Mitt uttalande kom från arbetarklassen på 1950-talet då man jagade kommunister med blåslampa! Måtte vi få de tiderna tillbaka!

  https://askadaren.wordpress.com/2010/06/21/ake-bonnier-rik-som-ett-troll/

  Gilla

 23. Brage Norin skriver:

  ETT SKEPP KOMMER ATT GÅ UNDER I ÅR 2019.
  Det är inte bara de vinstrika amerikanska företagen som köper sina egna aktier. Företag med låga vinster lånar pengar för att kunna göra samma sak. Därför skenar de amerikanska företagens skulder till nivåer som aldrig skådats i historien. Insiderhandeln har formligen exploderat.

  VARFÖR? Därför att företagsstyrelserna och företagens verkställande direktörer ”CEO:s” har sina miljonbonusar direkt kopplade till sina företags aktievärde på börsen. (Observera att alla finansiella experter är väl medvetna om denna perversa aktiehandel).

  Men detta är inte nog. INGEN köper längre amerikanska statsobligationer – men lika förbannat säljs de som aldrig förr. Att investera i obligationer – ”bonds” – med långa löptider är helt uteslutet. Med en inflation som överstiger räntan på obligationerna – är det som att ge bort pengar. Efter tio år har man förlorat massor. Det är därför INGEN köper dem.

  Nästan ingen köper heller bonds med kortare löptider. Vem köper dem då??? Svaret är ingen. Pengarna trycks rakt ut i luften utan någon som helst täckning. Det sjuka systemet har pågått i flera år. Efter Trumps så kallade skattereform började börshandeln på Wall Street att skena i full rulle mot ättestupan.

  ALLA SOM HAR EN HJÄRNA VET ATT FINANSSYSTEMET ÄR PÅ VÄG ATT KRASCHA, Att köpa aktier med ”price/earning”-tal (P/E-ratio) – över 30 är helsjukt. Detta kan man bara göra om man är bergsäker på att företaget har lysande framtidsutsikter. Till och med en död höna fattar hur enastående manipulerad handeln är på Wall Street.

  DEN ENDA INTRESSANTA FRÅGAN ÄR – NÄR SMÄLLER DET?
  Ni kan lugnt lita på vad jag skriver. Kraschen inleds med en lavin av bank-krascher – som utlöses när förtroendet för dollarn faller. Det är bergskedjorna av bonds som först faller i värde. Lavinen inleds INTE i USA utan i södra Europa eller i dess närhet. Det kan vara Saudiarabien som utlöser lavinen. Det kan vara Turkiet, Italien … – ingen vet.

  Både Tysklands och Japans storbanker dras snabbt med i lavinen av bankkollapser. Europas banksystem skälver i sina grundvalar. Först därefter tvingas de amerikanska bankerna utlysa ”Bank – holiday” och slå igen portarna. Ett kokande helvete bryter lös i USA. Hela den så kallade ”fria världen” – den förljugna världen – går under.

  Det blir Tyskland som kommer snabbast ur elden. Än en gång reser sig Tyskland och landet återtar snabbt sin roll som västra Europas ekonomiska lokomotiv. Finland och Island klarar sig nästan oskadda. Norge klarar sig tack vare sin väldiga oljefond.

  ÅTERIGEN – när smäller det?
  Min bristfälliga hjärna har övertygat mig om att det smäller redan i år 2019. Tyvärr kan inget orakel se in i framtiden med några klockslag inblandade. Kanske tiden står stilla på ”andra sidan”? Att få uppleva denna historiska stund på jorden är i vilket fall helt sanslöst.

  Ännu en gång får Johan Galtung rätt. USA:s imperium och Mordors rike USA störtar samman senast år 2020. Hur kan han veta det? Galtung är djupt påverkad av buddistiskt tänkande. Med hjälp av den mystiska intuitionen har han övat upp förmågan att skåda in i den allra närmaste framtiden. Tro det eller ej. Ni får snart skåda facit.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 24. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Brage jag tar av mig hatten for dig din beskrivning av skeendet och framtiden ar mer an trolig!
  Bank rantan for att lana till att bygga hus ligger pa 6%!
  Trots detta ar dar 10 platser i Amerika som gar som taget, kan det vara ljug?
  Göres allt for att vagga in folket i en falsk säkerhet?
  Skulle tro detta!
  Tackar for din info!

  https://www.realtor.com/news/trends/10-markets-where-home-prices-are-unstoppable/?identityID=53bd59aa0838e6a9ac000114&MID=2019_0201_WeeklyNL&RID=2749583842&cid=eml_promo_Marketing_NonPRSL_WeeklyNL_cons.10791182_2019_0201_WeeklyNL-blog_1_homepriceunstoppable-blogs_trends

  Gilla

 25. Till/ Lars Lindeberg, hur skall jag kunna veta vad du lider utav, kanske är det minder-
  värdekomplex, och du kanske har rätt att jag är en Jude, åtminstone vad det gäller
  massinvandringen till moder Svea? Då skulle jag vilja besluta om, att förbjuda alla
  invandrare att unisont skicka hem 18 miljarder kronor/år av sina generösa tilltagna
  bidragspengar de får av oss skattebetalare och Svenska Staten! Jag blev efter ha-
  nd från 1988 -1990, Motalas första Sverigedemokrat och är det fortfarande och så
  är jag Vallonättling, från födseln av ohejdad vana från 1600-talet, så inget som du
  tror dig veta om Rune Pettersson, stämmer föga! Jag är varken kommunist eller
  Jude ! Men gissa får man göra, men du har tydligen en förlegad uppfattning och
  tycks tro att Kungahus och den ”skendemokrati” vi har haft i det här landet Sverige,
  har sedan ”Hedenhös” varit en naturlig del av vår demokratur? Socialakrobaterna
  har väl haft med avskaffandet av kungahuset på sin agenda, men dock icke mer !
  (Jag kunde väl aldrig ana att mitt inlägg skulle bli en följetong, men man kan aldrig
  veta?) Demokrati och Kungahus är en paradox, oförenliga med varandra !

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Brage Norin: ”Det är inte bara de vinstrika amerikanska företagen som köper sina egna aktier. Företag med låga vinster lånar pengar för att kunna göra samma sak. Därför skenar de amerikanska företagens skulder till nivåer som aldrig skådats i historien. Insiderhandeln har formligen exploderat.”

  Företagen köper sina egna aktier! Systemet är så ruttet! Och vad står i Svenska Dagbladet idag? Nu köper man analyser av sina företag! Börstrenden: Köpa analyser – ”oberoendet är borta”

  https://www.svd.se/borstrenden-kopa-analyser–oberoendet-ar-borta

  Gilla

 27. Brage Norin skriver:

  THE FUTURE IS OURS TO SEE – QUE SERA SERA.
  US influence in Asea, in the Middle East and in Africa will be completely invisible.

  “GO HOME YANKEES”. CIA:s massmördare lyser med sin frånvaro när det förhandlas om fred och återuppbyggnad i alla de länder som USA/NATO lagt I ruiner. USA tillåts lika fullt dra sig undan med ”hedern i behåll”. Trump tillkännager seger efter seger på hemmaplan. Den som inte vill kräkas är mycket sjuk i sin själ. Blodet har forsat ur miljoner människor där ”den fria världen” har stridit för ”de mänskliga rättigheterna”. Detta är den obehagliga nakna sanningen inför Gud.

  Alla försök att upprätta amerikanska marionettregimer i de sönderbombade länderna har misslyckats. Quislingregimen i Kabul är snart ett minne blott. CIA:s femtekolonn är på väg att rensas bort i land efter land i stora delar av världen. Reningsprocessen pågår med full fart i Asien, i Mellanöstern och i Afrika.

  Stackars alla folk som på ett eller annat sätt ställt upp i massmorden – stackars Sverige.

  Gilla

 28. Lars Lindeberg skriver:

  Brage, Amerikanarna är de värsta krigsförbrytarna världen har skådat! Amerikanarna själva skyller det på judarna här i Amerika som ligger bakom!
  Det Tyskarna beskylls för att ha gjort är bagateller mot de Amerikanska brotten runt hela jorden!
  Ändå kommer de undan tack vare judarna äger median! Globalt!
  De vill inte själv ta ansvar för sina illgärningar utan skyller det på judarna som sitter på makten och ingen är väl mer judevänlig än Donald!
  25 US soldater tar sitt eget liv varje dag som idag är!
  Det är slutändan för ”be all you can be”! Reklamen för militären!
  30,000 våldtäkter begås inom militären varje år!
  Det är siffror som talar!
  Nu väntar vi bara på vilket straff Gud skall ge dem, för det kommer!
  Svenskarna kommer också till att bli bestraffade, undrar vad det kommer att bli! Det är inte synd om svenskarna de har själv slitet till det!
  Gud straffar det sa alltid min Mor!

  Ps Nu håller de på i Venezuela för där finns en av de största oljereserverna i hela världen!Ds

  Gilla

 29. Helena Palena skriver:

  Från Okänd:
  Kina har nu en skuld på 40 trillioner dollar
  The central bank ”solution” to institutionalized, commoditized fraud was to lower interest rates to zero and enable tens of trillions in new debt. As a result, total debt in the U.S. has soared to $70 trillion, roughly 3.5 times GDP, and global debt has skyrocketed from $84 trillion to $250 trillion. Debt in China has blasted from $7 trillion 2008 to $40 trillion in 2018.

  Gilla

 30. Brage Norin skriver:

  VAD HÄNDER MED DOLLARN – VAD HÄNDER MED NATIONELLA SKULDER mm.
  Vid den förra – lilla – finanskraschen 2007 – 2008 föll dollarn ner till cirka 6 skr. Där låg dollarn länge. För fem år sedan låg kursen runt 6,50 skr. Sedan började dollarn ”återhämta sig” och den ligger nu på över 9 skr (svenska kronor).

  Efter den – STORA – finanskraschen 2019 – 2020 kommer dollarn att falla fruktansvärt. Dollarn blir som alla andra nationella valutor – typ Mexikanska pesos. Naturligtvis vet ingen hur stort fallet blir. Massor av experter har olika uppfattningar.

  Alla dollartillgångar och alla former av skulder kopplade till dollarn följer med i fallet. Det innebär att många länders skulder kommer att ”marginaliseras” – minskas dramatiskt eller nästan försvinna. Alla världens valutor kommer att vägas samman i en ny s k valutakorg. Ett är absolut säkert – guld kommer att väga tungt i morgondagens valutakorg.

  Kina och Ryssland har valt skilda vägar. Ryssland har reducerat sitt innehav av US-bonds till nästan noll. Kina ligger kvar med drygt ett tusen miljarder dollar – cirka 1,15 trillioner dollar. Uppgifterna är ytterst osäkra. Kinas officiella innehav av guld och ”bonds” tillhör de mest osäkra uppgifter som existerar.

  Enligt världens i särklass kunnigaste guldexperter ligger Kinas innehav av guld på mellan 20 och 30 TUSEN ton guld!!! Denna siffra överstiger de officiella siffrorna med långt över ett tusen procent. Att Kina erbjuder Saudiarabien att handla olja i Yuan som kan växlas in mot skinande guld – är ett lockbete som ingen kan motstå. Självklart följer andra OPEC-länder efter. Att all Kinas handel skulle följa samma väg är helt uteslutet. Kinas erbjudande till Saudiarabien är unikt.

  Dollarn faller automatiskt när världens oljehandel övergår till andra valutor. Denna utveckling sker nu globalt. Processen går väldigt snabbt.

  VENEZUELA – ÄNNU ETT NYTT HATOBJEKT.
  Ingen har ännu fattat att Venezuela sitter på oljefyndigheter som överstiger Saudiarabiens tillgångar. Stackars folk. Den arma djävulen Nicolas Maduro har delat ut mat till många som röstat på honom – det är SVT:s huvudbudskap.

  Fy Fan vad Mordors imperium har hatat sig fram i historien – Castro, Mandela, Assad, Khadaffi. Erdogan, Mohmmad bin Salman, Irans presidenter – listan är utan slut. Nu har man funnit ännu ett nytt hatobjekt – Venezuelas president..

  USA har stämplat Nelson Mandela som terrorist i årtionden. ”Hang Mandela” – det stod på demonstrationsplakat i London för några årtionden sedan. Bland annat bar en som senare blev premiärminister ett sådant plakat. Jag vill ogärna nämna hans namn – då spyr jag. När de som var alltför starkt pigmenterade vann valet i Sydafrika demonterades CIA:s kärnvapen snabbt. Mandela lät CIA komma undan utan en politisk stormskandal.

  Oj vad den ”fria världen” har dansat runt i hatets orgier. Tro mig – Gud existerar. Den förljugna världen kommer inte undan. Vårt land kommer inte heller undan.

  Sverige har sjunkit djupt ner i bottenslammet. En utrikesminister som såg fler ryska ubåtar i Sveriges hamnar än alla FN-staters politiker tillsammans. Hade han varit fågelskådare hade han upptäckt över ett hundra nya fågelarter – som inte existerar på jordens yta. En finansminister som visar manslemmen vid offentliga företagsfester – på ett så perverst sätt att alla tystnar. Frun till en statsminister som storsatsar på ett nytt universitetssjukhus ”Nya Karolinska” – som ruinerar hela Storstockholm. Oj vad fin konst som dekorerar sjukhuset – tavlor för över 100 miljoner kronor. Denna vanviittasatsning är Sveriges i särklass mest katastrofala misstag inom sjukvård.

  OBSERVERA – DET FINNS INGEN BOTTEN I TRÄSKET. USA:s president Clinton lät sig sugas av i det Ovala rummet. ”Hon sög som en hel karl i det Orala rummet” – skämtade komikerna. Fröken Lewinskys blå klänning med torkad presidentsperma ska visas som huvudattraktion på ett erotiskt museum i Las Vegas.- det var planerna. Både Bill och Hillary Clinton åkte skytteltrafik till ”Orgy Islands” där drogade flickor tömde presidenten på sperma. Allt är bevisat ”bortom varje tvivel”. Boardinglistor på de privata jetplan som körde ”the Clintons” till Orgieöarna bevisar det ofattbara. Ingen kan ta ta till sig detta faktum. Det övergår mänskligt förstånd.

  Ingen psykiatriker kommer någonsin att kunna förklara vad som hände i maktens korridorer i Washington innan imperiet bröt samman. Sodom och Gomorra var bara bleka kopior i jämförelse med vad som skådats i Washingtons träskmarker- ”swamps”.

  Trump fick frågan strax efter att han tillträtt som president: Hur är det i träsket? Trump svarade – ”It´s much worse than anyone can believe”. Trump gillar mjuka runda kvinnor. Han tycker att Gud har lyckats designa det finaste som finns i världen – kvinnan.

  Om några timmar håller Trump sitt årliga tal till nationen. Någonting dramatiskt kan vara på gång. Jag måste sluta skriva.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  hllviken: Tittade på Adam Green. Har skrivit det förut och skriver det igen. Målet är: En världsregering, en världsreligion och ett nytt tempel i Jerusalem. Och det går vägen. Det är klart. Kontrollerar men pengarna har man världen i sin hand.
  Parentes: Adam Green har inga örsnibbar! 🙂

  Gilla

 32. Rune Pettersson, Motala. skriver:

  Att Judarna håller på att ta över ekonomin i världen, är en lögn, de har redan taget
  över ekonomin, för länge sedan: Var skulle USA fått fatt på alla pengar till sina krig,
  om inte från judarna? De har ju tjänat pengar plus ränta på att låna ut sina pengar
  till den tidigare amerikanske presidenten G.W. Bushs krig i Irak och Syrien är det
  ”ormen” Hillary Clinton och maken Bill Clinton, som stått för där! Den fredsduvan
  ormen har fredsfördragen i den ena handen och vapnen i den andra. Av vilka lån-
  ade Nazisterna pengar utav, till förintelsen? Jo, av de rika och förmögna Judarna!
  Det var de här förmögna judarna, som Raul Wallenberg, försökte transportera hem
  till Sverige, men blev själv tillfångatagen av Ryssarna.
  Nej, LARS LINDEBERG, du är ute på hal is, jag har drottningar och kungar i min
  släkt som jag inte tänker avslöja för dej, för då skulle du få fog för, att kalla mig en
  skrytmåns.Jag är en stolt Vallonättling, från den tysktalande delen av Vallonien i
  Belgien, genom våra förfäder som kom hit till Sverige, år 1600 tal och som lärde
  svenskarna att härda stålet. Titeln smed hängde med ända till min fars generation!
  Jag har många Hammarsmedmästare i min släkt, samt erkända Smeder…
  Läs: Wilhelm Moberg och Arbetarförfattaren:.Albert Viksten. De här har mycket att
  lära dig!

  Gilla

 33. Pelle skriver:

  Will the Federal Reserve Fall in 2019? – G. Edward Griffin

  Gilla

 34. Magnus Johansson skriver:

  Rune: ”Av vilka lånade Nazisterna pengar utav, till förintelsen?”

  Vilken Förintelse? Tror du att 6 miljoner judar gasades ihjäl i tyska koncentrationsläger?

  Gilla

 35. Pingback: Kommande dollarkrasch – Faller en faller alla! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.