Kontanterna ska bort fast kortbedrägerierna har tredubblats! Katastrof!

Axel och Ida vill ha kontanterna kvar! Foto: Helena Palena

”Om betalningar inte fungerar så stannar i princip hela ekonomin, varnar hon.”

Kontanterna tas bort mer och mer! Om två år är dom borta! Vill du det? Vill jag det? Nej! Hur fan kan det komma sig att journalisterna inte ställer politikerna mot väggen?  Varför sitter dom och ror i samma båt? Varför blir det ingen folkstorm? Varför kokas vi som grodor långsamt? Vad händer när pengarna är borta? Det blir katastrof förstås! En miljon människor är inte betrodda med kontokort? Vad ska dom göra då?

Att folk använder mindre kontanter mer och mer kan man väl inte ta som intäkt för att ta bort sedlar och mynt! Men det är det man gör. Man skyller på människorna som tycker att det är smidigt att använda kortet. Ibland får man också höra att det är så dyrt att hantera kontanter! Jaha! Men gör inte dom fyra privatägda bankerna miljardvinster varje kvartal? Jo, det gör dom så råd har dom. De privatägda bankerna vill ta bort kontanterna för att få makt över alla.  För vad händer när dom fysiska pengarna är borta? Jo, då har storebror totalkoll på alla individer. Då kan dom stoppa individer som dristar sig till att skriva sanningen om vad som pågår. I Tyskland har dissidenter fått sina konton stängda. I Sverige har NMR blivit avstängda. Vad ska vi kalla sånt? I min värld är det enkelt: Det är fascismen som visar sitt fula tryne mer och och mer!

Vi kan ju inte vara utan kontanter så nu börjar man prata om att införa en e-krona. Riksbankstopp: E-kronan behövs – ”alarmerande”
”Sverige kan tvingas införa en digital krona – annars riskerar förtroendet för hela betalningssystemet att fallera. Det menar Riksbankens utredare Gabriela Guibourg.
– Om betalningar inte fungerar så stannar i princip hela ekonomin, varnar hon.” Ja, det behöver man ju inte vara särskilt intelligent för att begripa!

I digitaliseringens spår ökar kortbedrägerierna. Lite från Kontantupproret på facebook:

”Nya alarmerade uppgifter! Polisens nationella IT-brottscentrum konstaterar nu att kortbedrägerier är det vanligaste brottet i Sverige och bedrägerierna har tredubblats under de senaste tio åren.”
”År 2019 inleddes med ett inslag i P1 plånboken där kontantlösheten i Sverige diskuterades. I programmet intervjuas bland annat sekreterare i Riksbankskommittén och drabbade personer i glesbygden, som påverkas negativt av avvecklingen av bankomater och insättningsautomater. Bankägda Bankomats vd Nina Wenning utfrågades, som menar att en minskad efterfrågan styr kontantavvecklingen och verkar inte vilja sympatisera med de som påverkas negativt.”

Verkar som alla är tagna på sängen av utvecklingen! Nu kan man inte ens införa en e-krona för det får den inte kallas enligt PRV! Centralbanken är lika med Riksbanken (ingår med andra ord i Bank om International Settlement – BIS och Federal Reserve System – FED) som i själva verket är det som styr Sverige. I ljuset av det kan vi se att Sverige är en experimentstat i NWO. Inga andra länder ligger så långt fram i mynningen som Sverige.

”Om två år ska Riksbanken testa den digitala kronan. Men frågan är vad den kommer heta eftersom centralbanken  nekas rätten till valutans tilltänkta namn: ”e-kronan”. Läs mer här!

Tidigare inlägg om pengarna:
”Resonemanget är enkelt. De flesta stora finansiella enheter är insolventa. Som ett resultat, om en betydande mängd av digitala pengar omvandlas till faktiska fysiska kontanter, skulle företaget mycket snabbt implodera. Detta är precis vad som hände under 2008 när man var tvungen att göra finansiella soptunnor av Lehman och Bear Sterns …” Läs mer här!

Någon som tycker att det börjar lukta skunk om pengarna? Ja, det stinker. Sverige är bäst i klassen på utsugning av sina egna och ge bort pengarna till andra.” Läs mer här!

Sverige är det mest kontantlösa landet! Varför är vi så korkade! Läs mer här!

Vän av ordning kan då sitta och tänka: Vad kan jag göra? Det hemska svaret är: Ingenting alldenstund journalister och politiker sitter och ror i samma båt! Sitter och ror inte båt som läcker som ett såll men ingen reagerar. Sverige är toppstyrt. I riksdagen är det partipiskan som viner och det är partiledaren som bestämmer.  Överkurs: Läs Ann Marie Pålssons bok: Knapptryckarkompaniet – Rapport från Sveriges Riksdag.

God fortsättning på det nya året!

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Kontanterna ska bort fast kortbedrägerierna har tredubblats! Katastrof!

 1. drhallonhatt skriver:

  Här är kostnaden för Svensken varje dag året om.. vad jag vet så kostar sedlar i en byrålåda ingenting.. https://defria.se/400-miljoner-per-dag-gar-till-privata-banker

  Gilla

 2. SasjaL skriver:

  Sen skall man vara medveten om att det finns egentligen ingen säkerhet via Internet. Allt går att påverka. Hör man något annat från någon sk. ‘expert’, så är vederbörande kraftigt okunnig om hur Internet är uppbyggt eller så blåljuger denne … Därför är det möjligt att enskilda personers, t.o.m. staters, ekonomi förstöras med några få tangenttryck …

  Gilla

 3. Michael Thudén skriver:

  Bra! Skrev ett blogginlägg för några dagar sedan om E-kronan som kanske komplimenterar ditt:
  E-kronor behövs för att bankerna ska kunna betala sina skulder till kontokunderna

  Gilla

 4. Rune skriver:

  Man får väl då använda Eurosedlar eller Dollarsedlar om våra egna pengar försvinner.

  Gilla

 5. Göran Johansson skriver:

  När den svenska skutan sjunker så bryter dom upp brädor ur botten för att höja relingen med.

  Gilla

 6. Björn Sveninge skriver:

  Vad Sverige behöver är en egen riksbank med svenskar vid rodret, inte ombud som sålt sig till djävulen, de kallas politiker.
  Politikerpack är också en relevant benämning.

  Gilla

 7. Michael Thudén skriver:

  Helt sjukt att bankernas skulder ingår i penningmängden i form av kundernas kontoinnehav.. Enligt wiki:
  ”Avistakonton är bankkonton där innehavaren har omedelbar tillgång till insatt kapital, exempelvis lönekonton och transaktionskonton. ”

  Bankerna ska mao betala sina skulder till kontokunderna omedelbart om kontokunden så kräver – vilket bankerna ju givetvis inte kan – bankerna begränsar istället uttagsmöjligheterna på alla upptänkliga sätt för att slippa betala sina skulder till kontokunderna. Lyckas de få igenom det ”kontantlösa” samhället innebär det att bankerna får en total skuldavskrivning (då det enda sättet som bankerna kan betala sina skulder till kontoinnehavare, som sagt, är genom att kontoinnehavaren gör kontantuttag).

  Så samtidigt som bankerna jobbar för egen del för att få totala skuldavskrivningar mot kontoinnehavarna kräver de att folk ska gå ifrån t.ex sina hus om de inte kan betala av på påhittade skulder till banken.

  Förstatliga samtliga banker, ha totala skuldavskrivningar samt skatta alla jävla parasiter ned till existensminimum

  Gilla

 8. Kandia skriver:

  Målet är att chippa alla så småningom och när vi får 5G på det,då går det hela utmärkt för eliten !!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.