Meetoos okrönte kung: Jean Claude Arnault

Jean Claude Arnault och Katarina Frostenson.

GUDS GÅVA TILL KVINNORNA!

Jean Claude Arnault är en predator!

Visst är det både sorglig, lustigt och tragikomiskt när man tänker sig Jean Claude nu där han sitter instoppad i ett häkte! Att han mår dåligt kan man ju räkna ut med ändan. Han gled omkring som en furste i Stockholms kulturliv. Frotterade sig med allt och alla och hade en fin ställning. Och sån vinkännare han var enligt Horace Engdahl. Han var långt uppe i departementen och gled omkring. Lena Adelsohn Liljeroth – föregångare till Bah Kuhnke – bäddade för att han skulle få Nordstjärneordern efter propåer och påtryckningar från andra höjdare i sfären. Och när han fick det grattade hon honom på facebook. Undrar hur hon tänker om det hela idag.

Gode gud hur det går till på parnassens guldkantade gator. Och så är det bara skit i kärnan. Det är ruttet. Bah Kuhnke gav en våldtäktsman Nordstjärneorden. Ordens devis är Nescit Occasum (latin för ”den vet inte av någon nedgång”). I min värld är Jean Claude Arnault en liten råtta som fick vingar tack vare att hans musa och fru Katarina Frostenson satt på den 18:e stolen i Akademin! Akademien! En smaksak hur man ska skriva det.
Ser kommentarer lite här och där. De som inte är så insatta i det hela tycker att Janne Kladd är ett offer för MeToo! Och Horace Engdahl tycker inte man kan lyssna på anonyma. Av dom 18 kvinnor som berättade i DN förra hösten om Jean Claudes övergrepp vill dom flesta hålla sina namn hemliga. Det kan man ju förstå. Men många har trätt fram med namn. Redan 1997 skrev Anna-Karin Bylund till Svenska Akademien om berättade om dom övergrepp som hon fick vara med om bara för att få komma in i konstvärlden. Dumma gås kan man ju säga så här i efterhand!

Det var det han red på häradsbetäckaren Arnault: De små flickorna som fladdrade som fjärilar kring honom på källarklubben ville komma in och bli NÅGON i kultursfären! Men två av tjejerna som jobbade på klubben Forum skvallrade på Arbetsförmedlingen Kultur och berättade hur Arnault kladdade och försökte utnyttja dom. Men det blev ju inget av det. Och det blev det ju inte av Anna-Karins brev 1997 heller.

Jean-Claude Arnault: ”Kvinnorna bara fabulerar”

SVT Nyheter träffade i våras Jean-Claude Arnault i Paris. Mötet, som skedde i maj, ägde rum efter ett tips. Kulturprofilen ville inte bli intervjuad men påstod dock att de kvinnor som anklagat honom för bland annat sexuella trakasserier ljuger. Så här gick det oväntade mötet till. Läs mer!

Sån tur att DN publicerade hela scoopet i ett spadtag förra hösten. Trettio års utnyttjande kom till en återvändsgränd. Jean Claude Arnault är en predator! Så han kan gärna sitta där i häktet och tro att han kan överklaga till Högsta Domstolen. Tror inte dom tar i det hela med tång ens! Det finns faktiskt lite heder och samvete kvar än inom juridiken! Hatten av för Hovrätten således.
Det kan inte vara roligt för paret. De har inga barn. De har bara varandra. Och Frostenson tycks inte förstå vad hennes man gjort. Hon vittnade till fördel för honom. Herregud! Vad har dom gemensamt. Hans snedsteg och hennes tigande. Är det barnet som håller ihop dom. Säg det! Deras gemensamma ekonomiska förehavanden på Forum utreds. Där kommer man att hitta både det ena och det andra. Tänk alla som jobbat svart där! Och alla dessa bidrag som staten och Akademin givit till detta par för deras enastående bedrift i konstvärlden i Stockholm. Tjosan så sjukt! Läs om alla bidrag i tidigare inlägg. Se nedan.

FORUMS LEDNING
JEAN CLAUDE ARNAULT konstnärlig ledare & regissör
KATARINA FROSTENSON bidrar till utformningen av de litterära programmen

Total destruktion
Även författaren Lena Andersson var på plats vid Svea hovrätt och säger att nu, drygt ett år efter DN-artikeln publicerades, är det som att själva #metoo krönts med en fängelsedom.
– Samtidigt som Nobelpriset inte delas ut och Svenska Akademien förmodligen inte kommer att överleva. Det är en sorts total destruktion av det gamla samhället, säger hon.
Ja, det kanske man kan instämma i. Och om det handlar om en kröning av mäns övergrepp på kvinnor så måste väl Jean Claude vara ett synnerligen passande exempel. Jo, Akademien kommer att överleva. Det behövs bara att det gamla bandet byts ut. Det finns nya adepter. Ingen är oersättlig. Inte ens Horace Engdahl som i sin nitiska manschauvinism dristar sig till att säga att kvinnor kanske inte passar i Akademien! Och som inte gjort avbön utan tar en predator i försvar! Tänk att karln kommer undan med det! Det är väl där om något som det rättsvidriga ligger.

Lite kuriosa från Flashback och Domen

alicewoderland
Lilla valp, har du fantasi och empati nog att föreställa dig hur det är att bli våldtagen? Arnault var känd, etablerad och hade stort inflytande och makt i kulturvärlden – alla dessa kvinnor som har blivit utsatta för hans kränkande äckliga beteende har stått ut, eftersom de förmodligen inte vågat lita på att någon skulle tro dem. De har naturligtvis också varit rädda för att deras karriärer inom kulturlivet skulle vara fimpade, vilket ….stöveln utnyttjat. Mår illa av att se honom och föreställa mig honom tvinga sig in i kvinnors munnar så att de kräks. Så underbart att hans era äntligen är slut, nu ser man fram emot Engdahls fall och Akademiens söndrande. Inte ens om man byter ut alla ledamöter kan den skada som Arnault orsakat kompenseras. Han har skämt ut Sverige för hela världen och borde få lämna tillbaka den kungliga medaljen också, innan han kryper in.

Solglittret
Enligt utsagor från andra ledamöter i Akademin har Frostensson ju alltid reagerat oerhört starkt vid minsta försök att ifrågasätta Herr Kladds ställning, position eller verksamhet. Allra senast nu måste det stå klart för henne hur otrogen han varit och hur gränslöst han betett sig mot den kvinnliga omgivningen.
Den ekonomiska efterräkningen för deras gemensamma företag som han verkar ha (miss)skött, kommer kanske också framöver.
Men hon verkar stå som klistrad vid hans sida.

Garderob
Jeane Claude Arnault är förvisso ett avskyvärt svin, men de män och kvinnor (!) som i alla år har givit sitt tysta medgivande genom att inte polisanmäla måste också ställas till svars.

Domen
När det sedan gäller händelsen den 2–3 december 2011 frikände Stockholms tingsrätt den tilltalade. Hovrätten gör en annan bedömning och anser att det är ställt utom rimligt tvivel att den tilltalade gjort sig skyldig till våldtäkt även vid detta tillfälle. Hovrätten anser, liksom vid bedömningen av den tidigare händelsen, att målsägandens berättelse har gett ett trovärdigt intryck. Hennes berättelse får även i centrala delar starkt stöd av vad flera vittnen uppgett att målsäganden berättat för dem. Hovrätten bedömer att målsägandens och vittnenas uppgifter är tillförlitliga och att bevisningen sammantaget är tillräcklig för en fällande dom. Den tilltalade döms alltså för våldtäkt i två fall. Påföljden bestäms till fängelse i två år och sex månader. Hovrätten har tagit hänsyn till att det gått ovanligt lång tid från det att brotten begicks till åtalet och även till den tilltalades förhållandevis höga ålder (72 år). Med hänsyn till att hovrätten nu dömer för två våldtäkter höjs skadeståndet till målsäganden. Hovrätten är enig i sin bedömning.
Han ska betala 215 000 kronor i skadestånd.

Jean Claude portas från Nobelmiddagen

Varför får Horace Engdahl bita sig kvar

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Meetoos okrönte kung: Jean Claude Arnault

 1. ingeborg skriver:

  Här kommer ett upprop till demonstration på Mynttorget och hur Sverige kommer att bli i framtiden om vi inte ser upp. Kanske är det därför regeringsbildandet skjuts upp?
  http://mxp.blogg.se/2018/december/demonstrationen-pa-mynttorget-mot-fns-global-compact-gcm-2.html

  Gilla

 2. hllviken skriver:

  Global Compact kom till under Reinfelds tid:

  Gilla

 3. hllviken skriver:

  Jag har hela ramverket i min dator men jag vet inte varför det inte går att länka dit.

  Gilla

 4. ingeborg skriver:

  Här kommer intressanta länkar
  http://mxp.blogg.se/2018/december/sverigetagets-oundvikliga-krasch-i-den-ekonomiska-bergvaggen.html

  http://mxp.blogg.se/2018/december/demonstrationen-pa-mynttorget-mot-fns-global-compact-gcm-2.html

  Översättning av avtalet på svenska finns här i ovanstående länk.

  https://morklaggning.wordpress.com/2018/12/05/det-som-vantar-sverige/
  Det som väntar Sverige
  Det finns tre scenarier för Sveriges framtid. Den knäsatta bilden är att ”flyktinginvandringen” just nu ställer höga krav på välfärdssamhället, men att vi självklart kommer att klara av dessa krav. Också i framtiden måste landet ta emot ett stort antal invandrare, eftersom världen ser ut som den gör. Migrationsverket rapporterar att vi får räkna med 100.000 nya invandrare per år, vilket betyder att Sveriges befolkning växer med en miljon under en tioårsperiod. Centerpartiet tycker inte det är tillräckligt utan vill förhandla med socialdemokraterna om en generösare anhöriginvandring.Läs mer

  Gilla

 5. Blodsven skriver:

  Många tror att ”fint folk” vet att uppföra sig, iallafall tror barnministern Alice Blaha det…

  Gilla

 6. hllviken skriver:

  Visselblåsare på Regeringskansliet:

  Gilla

 7. hllviken skriver:

  Vive la France!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Men flera kvinnor anklagar ju honom för sexuella trakasserier?

  – Va?! Det var en nyhet för mig. Det har jag aldrig tidigare hört.

  Johan Etzler medger att den utpekade kulturarbetaren har fått flera hundra tusen kronor av Stockholms stads skattebetalare.

  – Kulturarbetare lever ju alltid med näsan precis över vattnet. Det är inte lätt att arbeta med kultur i dag.

  Enligt mannens egen revisor finns det en hel del oklarheter vad gäller ekonomin.

  – Jaha, ja, vi har ju inte tittat på deras bokföring. Vi har bara kollat om det varit värt att satsa på hans verksamhet. Och det har politikerna tyckt.

  Men flera kulturföreningar, organisationer och kulturpersonligheter som har samarbetat med mannen säger i dag att de aldrig mer vill ha med honom att göra.

  – Han har lurat oerhört många människor på pengar och kan inte organisera någonting, förklarar en person som arbetat med mannen.

  Expressen sökte vid upprepade tillfällen i går den utpekade kulturarbetaren och hans hustru. Men utan resultat.
  https://www.expressen.se/nyheter/avslojandet-for-21-ar-sedan-som-svenska-akademien-struntade-i/

  Gilla

 9. educaremm skriver:

  Intressant postning.
  Man kan ibland också undra om inte hela beteendet varit en slags manövrering i syfte att verkligen blamera, eller skandalisera, hela akademin?
  Och därmed eventuellt göra det – omöjligt – för akademin att kunna utse nya nobelpristagare i litteratur?

  Tydligen finns det alternativa nämnder, eller alternativa institut, som verkar vilja axla detta utnämnande av litteraturpristagare i Nobels klass?

  Men, men, vad vet man….
  ….
  Ett annat intressant ämne…
  – Vad innefattar egentligen begreppet – Könsmaktordning – ?…
  (Läs mer https://educaremm.wordpress.com/ )

  Gilla

 10. Pingback: Äggformad penis | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.