News Voice kanal för ryska staten! Vilkens ärenden går då MSB

Tänk om man ändå vore ett Putin-Troll och fick betalt från Kreml! Halleluja!

MSB-rapport: NewsVoice är en del av den ryska infrastrukturen
En rapport som finansierats av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) påstår utan bevis att NewsVoice är “explicit pro-Kreml” och en del i de ryska påverkanskampanjerna mot Sverige.

Under måndagen presenterade ett forskarlag från Institute for Strategic Dialogue (ISD) och London School of Economics (LSE) Arena den MSB-finansierade studien “Smearing Sweden – International Influence Campaigns in the Swedish Election 2018”. Studien är författad av Chloe Colliver, Peter Momerantsev, Anne Applebaum och Jonathan Birdwell.

I studien, som handlar om utländska påverkansförsök mot det svenska valet, beskrivs alternativmediasajten NewsVoice som en propagandakanal åt den ryska staten och som en del av den ryska infrastrukturen. Läs mer!

Lars Bern reagerar på facebook:
MSB anlitar totalt inkompetenta konsulter för sina rapporter. Jag råkar väl känna den som producerar Newsvoice och någon mer oberoende går inte att hitta på den svenska mediehimmelen. Vad har vi för nytta av en så svag myndighet?

Varvid jag skrev den här kommentaren:

Fakemyndighet! Vem är chef! Har inte han varit på Migrationsverket, Försäkringskassan och Polisen? Jo! Blev något bättre. Nä! Men det var inte meningen heller. Sist kraschade valmyndighetens sajt rakt ut i nyllet på svenska folket men ändå är det inga som tror på valfusk mer än jag och några till. Resten sväljer rubbet! Inga journalister gräver. Ja! Jag har också blivit anklagad för att vara ett betalt Putin-Troll! Wow! Till saken hör att jag gärna skulle vilja vara ett! Ha, ha, ha!

Dan Eliasson som nu är generaldirektör för MSB måste vara något i hästväg eftersom han kan vandra runt på olika ställen i statens tjänst! Är han månne en slaktare? Någon som vet vad han har för utbildning?
Dan Tore Eliasson, född 14 augusti 1961 i Sköns församling i Medelpad, är en svensk ämbetsman och tidigare socialdemokratisk statssekreterare. Han har varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan samt rikspolischef och är nu alltså på MSB! Lite konstigt är det allt! Om jag är ett Putin-Troll kanske han är en puppet-master inom Deep State!

News Vocie drivs av Torbjörn Sassersson. En vanlig svensk som vågar sig på att skriva det inte MSM tar upp! All heder åt honom.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till News Voice kanal för ryska staten! Vilkens ärenden går då MSB

 1. tomtnas skriver:

  Är det inte uppenbart att han verkar för deep state och ska riva ner så många myndigheter han hinner. För att bädda för befolkningsutbytet.

  Gilla

 2. SasjaL skriver:

  Eliassons egentliga uppgift är att destruera de myndigheter han ”ansvarar/-de” för, allt för att skapa kaos och splittring. Detta vet de som tillsatt honom mycket väl och i det avseendet har han fullföljt sitt uppdrag. Alla involverade ägnar sig åt samhällsomstörtande verksamhet och förtjänar inget annat än att sättas i långtida förvar.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Visst är det uppenbart! Hur mår människorna som säljer sig åt systemet för egen vinnings skull. De måste vara hjärntvättade på något vis. Sunda människor vill leva i en normal värld. Framtiden är mörk. Orwell har rätt när han säger att det kommer att bli som att ha sitt ansikte nertryckt i marken av en grov stövel.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Via mejl:

  Detta är skrattretande. Hur korkade myndigheter har vi egentligen?

  Och även om NewsVoice vore “explicit pro-Kreml” … varför skulle det vara ett brott när inte ”explicit pro-White House” är det?? Och med tanke på vad USA sysslar med kontra vad Ryssland inte sysslar med, så undrar man … vem är egentligen ”The Bad Guy” och vem är ”The Good Guy”?

  Med många vänliga hälsningar
  vännen Olle

  (Olle Johansson, associate professor)”

  Gilla

 5. Tack för era kommentarer!

  Gilla

 6. Janne skriver:

  …men först var Dan ett äss inom det första svenska punkvågen! 1979 var året.

  Förmodligen det bästa han gjort…

  Gilla

 7. Andersson skriver:

  MSB som det bedrivs är ett bevis på att Sverige är en skendemokrati. Hade MSB bedrivit en verksamhet som en dylik myndighet skall bedriva i en demokrati hade inte Sverige brunnit på det sätt som det gjorde denna sommar. Verkar som om MSB är en integrerad del av FRA och SÄPO och ser som sin huvuduppgift att spionera och åsiktsregistrera de svenska medborgarna samt att övervaka och förhindra att det inte finns medier där debatt med felaktiga åsikter sker. När skattebetalarna skall finansiera en myndighet vars huvudsakliga verksamhet består av att tysta en demokratisk debatt har det gått för långt. Det otäcka är om man törs kritisera våra politiker, de håller trots allt fortfarande en del av masken på. Tyvärr finns tydliga tecken på att de är på väg att slita av sig masken fullständigt. Ceausescu och Honecker gav ju ändå tillslut upp och fick ta konsekvenserna av sina handlingar, hur blir det med våra politiker? Kommer de att be NATO ta hand om folket? Röda armen ställde inte upp för varken Honecker eller Ceausescu hur blir det med NATO?

  Gilla

 8. Pingback: News Voice kanal för ryska staten! Vilkens ärenden går då MSB – Micaels Lidéns Blog

 9. Det finns en utmärkt twittertråd från i somras som reder ut detta utifrån gammal, gammal historia.  Vilka som är vänner och vilka som är fiender till vilka.  Det blir förvirrande om man ser till hela länder som monolitiska intressen men helt begripligt om man ser till de olika intressena som strider inbördes och har så gjort i hundratals år.

  Tråden har sparats på en webbsida, Thread by @_navigator1965: ”@CarrollQuigley1 @FedupWithSwamp @occulturalism @POTUS made G7 headlines re: Canada burned down the White House in War o […]” #LeavethePlantation #NoCoincidences https://threadreaderapp.com/thread/1007052045822685185.html

  Eller kan läsas via Twitter, https://twitter.com/_navigator1965/status/1007052045822685185

  5 EYES är fienden…  Inte Ryssland.  5 EYES är Amerikas fiende, och Sveriges fiende.  MSB tycks allierad med fienden…

  Gilla

 10. hllviken skriver:

  Tänk även på skogsbränderna i somras och datorhaveriet vid valet!

  🥶😡❗️

  Gilla

 11. hllviken skriver:

  II

  Gilla

 12. hllviken skriver:

  cc

  Gilla

 13. Göran Olsson @irysslandnu:  ”Bara att komma på idén att hyra in erkända russofober och anti-ryska desinformatörer för ett arbete åt en statlig myndighet, visar hur illa det är ställt och vilkens agenda man följer.  Vilka är Sveriges ”grå kardinaler” som ser till att agendan genomförs?”

  https://twitter.com/irysslandnu/status/1058780895455428609

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.