USAs världshandel brakar samman! Landet är på väg mot konkurs

2006 – ”kraschade USA:s varuhandel” med omvärlden – minus 828 miljarder dollar! Åren 2007 – 2008 blev nästan lika nattsvarta för USA. Då utlöstes den s k finanskrisen – vilket skapade en djup depression som drabbade massor av länder i världen. Det amerikanska jätteunderskottet i handeln med omvärlden år 2006 kan överträffas i år – 2018. Molnen över USA är nattsvarta. Det finns inte en strimma av hopp kvar. Hela USA:s världshandel håller på att braka samman. Landet är på väg mot konkurs, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

SENASTE NYTT FRÅN VÄSTFRONTEN

Glöm slogan ”På västfronten intet nytt” – ”Im Westen nichts Neues”. 

Det som var sant för ett hundra år sedan gäller inte längre.

The Western Front is collapsing 

”The US goods trade deficit increased to $72.2 billionin July 2018, up from $67.9 billion in June”.

The goods trade deficit with China rose 10 percent to arecord of USD 36.8 billion.

* Exports decreased to China (-7.7 percent); Canada (-10 percent), the EU (-15.7 percent) and OPEC (-16.6 percent)…

 * Imports increased from China (+5.6 percent); the EU (+3.5 percent); Japan (+2.4 percent) and OPEC (+11.5 percent)…

*  Export decreased – and import increased – from almost all major partners!:

Resultat för USA:s varuhandel under årets första 7 månader (jan – juli 2018) är ofattbart – minus 490 miljarder dollar.

Detta underskott i handeln med varor motsvarar 70 miljarder dollar per månad. Om USA:s handeln med omvärlden fortsätter som hittills i år hamnar underskottet på 840 miljarder dollar under helåret 2018.

Ett nytt amerikanskt världsrekord har då slagits. USA:s gigantiska underskott i varuhandeln under de tre åren 2006 – 2008 (som slutade med att bland annat Lehman Brothers jättelika investmentbank tvingades slå igen portarna) – är alla överträffade. Finanskraschen i USA var ytterst nära att utlösa en global katastrof – ett ekonomiskt Harmageddon i hela världen. Varenda ekonom i världen VET detta.

HUR SÅG DET UT ÅREN FÖRE DEN GLOBALA FINANSKRISEN 2007 – 2008

* 1998 – USA:s underskott i handeln med omvärlden hamnade på 230 miljarder dollar.

* 1999 – 329 miljarder dollar i underskott.

* 2000 – 436 miljarder dollar i underskott.

* 2001 – 412 miljarder dollar i underskott.

* 2002 – 468 miljarder dollar i underskott.

* 2003 – 532 miljarder dollar i underskott.

* 2004 – 625 miljarder dollar i underskott.

* 2005 – ökade underskottet till hisnande  772 miljarder dollar!

ETT HISTORISKT REKORD

2006 – ”kraschade USA:s varuhandel” med omvärlden – minus 828 miljarder dollar! Åren 2007 – 2008 blev nästan lika nattsvarta för USA. Då utlöstes den s k finanskrisen – vilket skapade en djup depression som drabbade massor av länder i världen. Det amerikanska jätteunderskottet i handeln med omvärlden år 2006 kan överträffas i år – 2018. Molnen över USA är nattsvarta. Det finns inte en strimma av hopp kvar. Hela USA:s världshandel håller på att braka samman. Landet är på väg mot konkurs!

HUR LÄNGE FÅR VI VÄNTA

Det går inte att ta till sig verkligheten – USA:s varuhandel närmar sig ett underskott på en ”trillion” dollar per år! Varenda människa som följer de ekonomiska rapporterna börjar förstå det oundvikliga. Det är bara en tidsfråga innan USA:s öde är ett faktum – The Fiscal Cliff. Professor Johan Galtung – världens mest kända freds- och konfliktforskare – förutspår att USA:s imperium liksom statsbildningen US ”United States” – själv kollapsar senast år 2020. Många världskända ekonomer, politiker och historiker är inne på samma linje. Världen förändras ”mitt framför ögonen” – och det går fruktansvärt fort.

Dollarns världsherravälde avslutas med mycket stor sannolikhet inom två  år.  Tusentals ekonomer i världen skriver så att pennorna glöder. Kan USA:s handelskrig lyckas – det är den STORA frågan. Ekonomerna bävar. De flesta förstår att svaret på frågan är ett solklart nejHandelskriget skapar inte ett friskare USA – det skapar ett globalt kaos. Handelskriget påskyndar USA:s fall – det är den nakna sanningen.

Just nu bekräftar Trumps handelskrig en kunskap som många känner till – handelskrig är mycket svåra att vinna. Varje ny amerikansk handelsrapport lusläses noga av politiker över hela världen. Trump har snart suttit vid makten i två år och det blir bara värre och värre. USA rusar mot sitt öde – den finansiella ättestupan. Den senaste månadsrapporten skrämmer skiten ur ”finanseliten” i USA. Exporten minskar medan importen ökar från nästan alla USAs viktigaste handelspartner! De orden är ytterst obehagliga. Hela världen håller andan. Detta kan inte hålla i längden.

ÖST FÖRBEREDER SIG FÖR DET OUNDVIKLIGA

I öster rusar investeringarna i skyn. Flyget, järnvägar, höghastighetsjärnvägar, motorvägar, hamnar, gruvor, pipelines för naturgas och olja – precis allt ”exploderar” i öst. Asien och Europa binds samman med nätverk av alla slag. Människorna i öster börjar tro på framtiden. När miljarder människor drar åt samma håll förändras världen snabbt.

I väster växer spekulationsekonomin som en galopperande cancer. USAs skulder skenar. Landets infrastruktur – vägar, järnvägar, dammar, vattenreservoarer, broar mm – precis allt förfaller. USAs befolkning har tappat framtidstron. Missbruket av droger har exploderat. Allt fler avslutar nu sina liv med s k överdoser. År efter år efter år ökar antalet omkomna dramatiskt. Självmordsepidemin växer som en tsunami  USA är det enda land i världen där medellivslängden sjunker. Miljarder människor i världen börjar förstå att USAs världsherravälde snart är över.

HÖR OCH HÄPNA – VI FÅR VÄRLDSFRED

När jordens sista krigarimperium faller skapas automatiskt världsfred. Den efterlängtade freden kommer som ett brev på posten när USA faller. Därefter kommer ett förseglat brev med budskapet om fred i Jerusalem. Så enastående märkligt – vi går över tröskeln till en ny värld när denna fred undertecknas. Folken på jorden håller långsamt men säkert på att lära sig läxan att inte döda varandra. Det tog flera tusen år för Homo Sapiens att nå denna insikt. Snart – mycket snart – har vi lärt oss att leva i fred med varandra. Detta är ett mycket stort steg framåt för mänskligheten.

Vi kan inte längre göra någonting. I denna historiska stund betyder ord ingenting. Vi kan slappna av totalt och bara invänta Mordors rikes sammanbrott. Allt som nu sker är nämligen förutbestämt. ”Den gamle” – Der Alte *) – har förprogrammerat skapelsen på det sättet. Världsfreden är en viktig pusselbit i den mystiska skapelseprocess som vi aldrig kommer att kunna förstå. Insikten om att vi är en ”perenn djurart” – som kommer igen gång på gång i nya livscykler – kommer att förändra mänskligheten. Vi går i livets skolgång. Steg för steg utvecklas vi till hela varma människor. Vår uppgift är att ta över jorden och vårda skapelsen. Det är därför vi är här.

(*  ”Der Alte” – Albert Einsteins ofta använda ord för Gud).

EN KOMMENTAR: Det känns väldigt svårt att ta till sig att ondskan är en förutsättning för vår mentala utveckling. Det är den förbannade ”fria viljan” som spökar. Den gamle kom inte med fred till jorden – Der Alte kom med ett svärd. Det är striderna mellan gott och ont som till slut leder till att Homo Sapiens tar steget från den slutna cirkeln – att äta eller ätas. Vi lär oss kollektivt genom alla våra fasansfulla misstag – ”trial and error”. Endast på det sättet blir vi hela varma människor. Detta andliga budskap är svårt att smälta.

Den fria viljan är ett högt pris för att kunna utvecklas mentalt. Det känns som om en ond djävul sitter på ena axeln och viskar onda tankar till oss – medan en ängel sitter på den andra axeln och viskar varma tankar till oss. Vår uppgift är att pejla in rätt sändare – och stänga av de onda andarnas kanal. Att lyckas med detta känns övermänskligt. Den briljanta filosofen Bertrand Russel fick ofta frågan om livets mening. Ibland svarade han att livets mening var att röka. Jag lutar åt att livets mening är att få napp. Att bottenmeta efter rödspätta i en norsk fjord under sommarnätterna är mycket bättre än att röka, men helt säker är jag inte. Kanske menade Bertrand att man skulle röka pipa? Tänk om livets mening är att fiska och röka pipa samtidigt. Kanske de norska fiskarna som så ofta målades med en pipa i munnen kände till det rätta svaret. Inte ens en skogsfilosof från norr kan vara säker.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till USAs världshandel brakar samman! Landet är på väg mot konkurs

 1. Helena Palena skriver:

  Vi har en bolånebubbla!
  https://www.di.se/…/sanandaji-vi-har-en-bolanebubbla/

  Gilla

 2. orglasse skriver:

  Hej

  Roligt att du skriver igen Brage.

  Att någon Världsfred kommer av att USA:s eventuellt skulle krascha det är inte fallet. Senast idag kommer uppgifter från det amerikanska flygvapnet som vill öka antalet flyg skvadroner från nuvarande cirka 320 stycken till nästan 380 inom fem till sju år. En skvadron är mellan 12 – 24 plan beroende på vilken typ av skvadron det gäller. Men säg att det i stort handlar om i runda tal cirka 6000 plan man vill kunna disponera om det behövs. Vi i Sverige kan väl i bästa fall få upp ett hundratal plan.
  Det är en militär överlägsenhet som är enorm.
  11 stycken stora hangarkryssare + ett antal mindre med helikoptrar och marinkårsförband.
  Man har i runda slängar cirka 350 stycken operativa militära fartyg.
  Över 700 militärbaser Jorden runt.
  Det enda land med ett fullt utbyggt rymdkrigsvapen system.
  En enorm armé har man med förband av alla typer.
  USA kan idag driva tre stycken fulla stora krig Jorden runt.
  Det USA har i sin arsenal kommer man att använda om de känner sig tillräckligt hotade, och det är den döde John McCains tankar som stöder den här tankelinjen. Trump står ännu emot krigsretoriken.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Lyssna! Mycket bra! De har redan bestämt ett datum för kraschen. Putin uppmanar länderna att använda sin nationella valuta. Ett direkt hot mot centralbanken som lever på pyramidspelet. Det är därför EU vill att länderna ska införa euron för att på så sätt stötta centralbankssystemet. Men som sagt det sjuka systemet med att trycka pengar ur ingenting och ta ränta på luft går mot sin utplåning.
  The Central Bankers Have Already Picked A Date For The Crash

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Publicerat igår. Pyramidspelet tillåter privata Federal Reserve att trycka pengar out of thin air som banken sen lånar till amerikanska federation mot hög ränta – of course! Now – aint that nice!

  Gilla

 5. Maja Dacke skriver:

  Den 23 november i år eller 23 augusti nästa år? ???

  Gilla

 6. Brage Norin skriver:

  SNACKA OM DRASTISKA FÖRÄNDRINGAR AV VÄRLDSHANDELN.

  Globala EXPORTEN av varor 2007 och 2017 (miljarder EUR):
  Kina: 888 – 2 018 (exporten ökade hela 127% på tio år).
  U S A: 848 – 1 368 (exporten ökade 61% på tio år).
  *:Kinas varuexport var 4,7% större än USA:s varuexport 2007.
  * Kinas varuexport var hela 47,5% större än USA:s varuexport 2017.

  Globala IMPORTEN av varor 2007 och 2017 (miljarder EUR):
  Kina: 697 – 1 621 (importen ökade hela 133% på tio år).
  U S A: 1 472 – 2 073 (importen ökade 41% på tio år).
  * USA:s varuimport var hela 111% större än Kinas varuimport 2007.
  * USA:s varuimport var endast 28% större än Kinas varuimport 2017.

  GLOBALA VARUHANDELN (export + import) 2007 och 2017 (miljarder EUR):
  China: 1 585 – 3 639 (en ökning med 130% på tio år).
  U S A: 2 320 – 3 441 (en ökning med 48% på tio år).
  Kina har på rekordfart blivit världens största handelspart.
  * USA:s totala handel med varor år 2007 var hela 46% större än Kinas.
  * Kinas totala handel med varor år 2017 var 5,7% större än USA:s!!!

  OBSERVERA DET SJUKASTE AV ALLT!!!
  * USA:s handel går back med astronomiska belopp – runt 70 miljarder dollar back per månad.
  (Underskottet i år 2018 ser ut att hamna på ett nytt amerikanskt rekord – minus 840 miljarder dollar – nästan en ”trillion” dollar!!!).
  * Kinas handel med ger vinst med astronomiska belopp – runt 30 miljarder dollar i vinst per månad.
  (Överskottet i år ser ut att hamna runt 350 miljarder dollar).

  OBSERVERA ATT SKEENDET HAR PÅGÅTT ÅR EFTER ÅR – EFTER ÅR – EFTER ÅR.
  Kina må vara ett ekonomiskt underverk – men Rysslands framgångssaga är minst lika ofattbar.
  Hur är det möjligt att Rysslands totala handel med omvärlden (varor och tjänster) kan generera ett överskott runt 15 miljarder dollar per månad – trots USA:s och EU:s handelskrig mot landet? Ryssland är förbannat rikt på nästan allt. Ryssland helt sanslösa naturegendomar av alla slag gör landet till världens i särklass ”rikaste land” – rikaste land i form av naturegendomar. Landets tillgångar på gas och olja är helt sanslösa. Landets tillgångar på timmer är också helt sanslösa. Landets enorma arealer av lössjordar håller på att göra Ryssland till en ”food-superpower”. Det så kallade handelskriget mot Ryssland har på några få år gjort landet självförsörjande på nästan allt.

  Sluta svamla om att Rysslands ekonomi bara handlar om fossila bränslen. Landets handelsöverskott med omvärlden genererar det tredje största handelsöverskottet i världen. Det är Kina, Tyskland och Ryssland som idag är DE TRE STORA vinstmaskinerna. Den ryska handeln berör många områden – inte enbart brödsäd av olika slag eller fossila bränslen. Landet innehar cirka två tredjedelar av alla kontrakterade kärnkraftverk i världen. Ryssland hamstrar guld i världsmarknaden värre än en hamster. Rysslands egen guldproduktion ligger på tredje plats i världen. Kina producerar i särklass mest guld – därefter kommer Australien tätt följd av Ryssland. Landet vet att dollarns herravälde snart är över. Därför säljer Ryssland inte sitt eget producerade guld och därför köper Ryssland så mycket guld som möjligt i världsmarknaden. Exakt på samma sätt gör Kina. Kina har dammsugit världsmarknaden på guld under många år. Framtidens valutakorg kommer på ett eller annat sätt att förankras mot guld – det vet alla.

  DEN MAGNIFIKA ALLIANSEN MELLAN KINA OCH RYSSLAND.
  Rysslands ekonomiska förutsättningar är helt otroliga. Samma sak gäller Kina, men Kina har en akilleshäl – fossila bränslen. Ryssland har sådana tillgångar i all oändlighet. Alliansen mellan Kina och Ryssland är precis som ”hand i handske”. Alliansen betyder BINGO både för Kina och för Ryssland. Handeln mellan länderna formligen exploderar. Detta skeende har chockat finanseliten på Wall Street. Världens i särklass största ökning av handeln pågår just nu i öster. Det är den kinesiska draken och den ryska björnen som har funnit varandra. Hela Asien förändras i rask takt. Alla rycks med i det gigantiska projektet som brukar kallas ”den nya sidenvägen”. Solen går upp i öster. Jordens sista krigarimperium USA bevittnar nu sin undergång. Dollarns världsherravälde är snart över.

  Jämför utvecklingen i Asien med de ekonomiska, de politiska och de sociala katastroferna som just nu exploderar i USA. De amerikanska politikerna råljuger hela världen rakt upp i ansiktet. Arbetslösheten sägs vara rekordlåg trots att var fjärde människa ”i arbetsför ålder” står utan arbete. Skulle arbetslösheten beräknas som i nästan alla andra länder i världen skulle den korrekta siffran ligga runt 25%. Inflationen sägs vara mycket låg. I själva verket är den skyhög – runt 8 till 9 procent. De experter som envisas med att beräkna inflationen i USA som man gjorde för några årtionden sedan, hamnar strax under 10 procents inflation. Det är inte att undra på att över hälften av ungdomarna under 25 år tvingas bo kvar hemma hos föräldrarna. De har inte råd att skaffa sig en egen bostad. Nästan hälften av befolkningen lever i ren misär. Hela landets infrastruktur förfaller snabbt. Det enda som exploderar ”over there” är drogerna och den medföljande kriminaliteten. Misären har lett till något helt unikt – USA har etablerat sig som det enda land i världen där medellivslängden sjunker. Hör och häpna – detta har konstaterats flera år i rad!!!

  Ursäkta mitt språkbruk – man måste vara fullständigt bakom flötet om man inte ser vad som är på gång i världen. Solen går ner i väst medan solen går upp i öster.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Maja Dacke! Nä, det är september 2020!

  Brage! Både bakom flötet och duperade av den ägardirektivstyrda mediebranschen! Tänk bara på lilla Sverige där Skatteverket har all sin intäkt på SE-Banken! Där alla våra surt förvärvade skatter går in på en privat bank! Lika i USA – centralbanken där som är privat – styr hela tillställningen. Hela centralbankssystemet. Hoppas skiten brakar snart. Hoppas det fångstnät som omsluter hela klotet snart vittrar sönder av sig självt. Så vi kan fånga rödingar i solens utan att se oss över axeln.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Christian Berggren (facebook): Det blir så här när man utan vidare accepterar att först flytta tillverkande industriernas produktionslinjer till världens största kommunist land, flytt på grund av billigare arbetskraft och billigare råmaterial, ja råmaterial med rejäla kvalitetsbrister i förhållande till t.ex. Västvärlden!

  För ca femton år sedan när flyttarna var ett faktum, förstod jag att inom tio år kommer Kineserna själva att vilja äga tekniken, ja den teknik som utgjorde mjukvaran i de produkter som tillverkades i de till Kina utflyttade produktionslinjerna.

  Sedan utflykten skedde har västvärldens tillverkande industrier minskat i en rasande takt!
  Importen från Kina till Västvärlden gör troligen Kina till världens största ekonomi!

  Det tapp den västerländska tillverkande industrin gjort och fortfarande gör, går aldrig någonsin att återhämta! Produkter tillverkade i Kina ligger prismässigt så lågt att ingen normalt funtad produkttillverkare vågar ens fundera på att konkurrera!

  Det har ju blivit så att Kina pumpar in enorma mängder varor till västvärlden och befolkningarna i västvärlden är fullständigt ointresserade av att betala ett högre pris för produkterna, än vad de betalar för Kina producerade varor! Om inte girigheten varit för stor så kanske västvärlden behållit sina produktionslinjer och därmed försenat tekniköverföringen till Kina med många år!

  Självklart hade Kina så småningom utvecklat sin teknik inom alla områden men då hade västvärlden hunnit ta fram ny teknik och dessutom hunnit tjäna pengar på den! Hela den här soppan kan västvärlden tacka de förbannade socialist kommunist globalisterna för! Utan dessa förbannade globalister hade det varit förbannat lätt att införa strafftullar på varenda Kina producerad produkt!

  Tidigare var det Kina som var beroende av västvärlden för att skapa, bygga och driftsätta den tillverkande industrin! Dessutom var Kineserna väldigt intresserade av de västerländska produkterna som tillverkades i västvärlden, Kina hade inget som ens kom i närheten av de västerländska produkterna!

  Om förståsigpåarna hade tänkt på konsekvenserna av utflyttad tillverkningsindustri hade produktionslinjerna aldrig flyttats till Kina! Kina hade kunnat göras beroende av västvärldens produkter! Nu blev det tvärtom och Kina är på väg att bli världens största ekonomi och som dessutom går med plusresultat och tillväxt!

  Fatta och förstå vilka missgrepp dessa förbannade globalister gjort sig skyldiga till!

  Västvärlden håller i snabb takt att förvandlas till tredje världen! Det här har troligen Donald Trump förstått och försöker nu med alla medel att stoppa Kinas framfart på världsmarknaden!

  Det är helt rätt att göra affärer globalt men det är förkastligt att låta en spelare på världsmarknaden bli den som äger monopolet! Kina äger monopolet just nu och kommer troligen att göra det för lång tid framöver!

  Gilla

 9. hllviken skriver:

  Kommunister motarbetar Trump inifrån Djupa Staten:

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Fråga från Thomas Gunnarsson på Facebook:
  Hmm.. jag undrar hur det funkar med spannmålshandeln mellan Ryssland och Kina. De världsmarknadspriser som existerar innebär att man säljer spannmål under produktionskostnaderna överallt. Enligt de priser som de stora spannmålsföretagen hanterar. Så har det funkat sedan mitten av 80-talet då WTO lade fast systemet med hur jordbruksprodukterna skulle hanteras lokalt och globalt. Ett gigantiska fuskspel blev resultatet… Men om vissa marknader står utanför egentlig kontroll av WTO, så kan helt andra förutsättningar uppstå. Skulle jag misstänka… Den nuvarande situationen med bråket om soja och majsimporten från USA till Kina innebär ju att kineserna troligen vill handla mer från Ryssland… Hur ser det ut och var skulle man kunna hitta uppgifter om detta? Någon som vet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.