Inte ett ljud om kontanterna i valdebatten

Grindslanten – August Malmström 1885

Hör ni något i valdebatterna i tidningar, radio och tv om utfasningen av kontanterna?  Som egentligen är det allra viktigaste att debattera! Nä, det var just det.

Det här inlägget var infört i Hälsingetidningar igår (5/9):

Vore det något bevänt med politiken skulle partiledarna ta upp det här med utfasningen av kontanterna. Folktandvården tog bort kontanterna (lagvidrigt). Åhléns och Ikea ska göra det samma. Har ni hört något parti säga ett knyst om det. Nä, det har ni inte för det är ingen som säger något. Så vad ska vi ha alla dessa partier till i den s k demokratin när det är bankerna som styr politikerna. Det skulle väl vara tvärtom! Den som kontrollerar penningmängden styr den ekonomi som kontrollerar politiken, varför ekonomisk demokrati utgör förutsättningen för all demokrati.

Det är hög tid att ändra på det fast klockan är fem i tolv. Sätt press på ditt parti. Ställ frågor. Det blir ett val om fyra år igen. Vi måste ha kontanterna kvar. Av riksbankslagen framgår att sedlar och mynt som ges ut av Riksbanken är lagliga betalningsmedel, vilket innebär att ”var och en är skyldig att ta emot sedlar och mynt som betalning”. Ska det bli en sån stor omställning utan debatt i riksdagen ens? Inga andra länder håller på som Sverige. Varför ska just vi vara ett experimentland? Och vad ska en miljon människor som inte har konto i banken och kort betala med sen när inte sedlar och mynt finns?

Utan kontanter får vi ett hemskt samhälle. Försvinner kontanterna får bankerna och staten total kontroll över våra liv. Bara de som godkänts av banken kan köpa mjölk, tanka bilen och köpa mat till sina barn.

…….

 

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Inte ett ljud om kontanterna i valdebatten

 1. drhallonhatt skriver:

  Här är ett parti som har bestämt att kontanterna ska vara kvar.. https://alternativforsverige.se/ekonomi/

  Gilla

 2. hllviken skriver:

  Se hur lätt det är att tala om Sveriges problem:

  Detta hände nyss i Nyköping:

  Gilla

 3. Markus Andersson skriver:

  Den så kallade politiska debatten är så låg och ovärdig att den inte ens platsar i en rutten diktatur. Snacka om skendebatter.., klimat, klimat…,klimat..blabla, rasism, nazism…, blababla..,klimat, flyplan, pingisboll blabla…jämlikhet, genus, hbtq…blabla.., lika lön..blabla. Vilken kloak till debatt, man blir verkligen generad å ”debattörernas” vägnar. Alla viktiga frågor lyser med sin frånvaro! Det är bara mycket små marginaliserade partier och grupper som talar om det som angår oss och som vågar säga ett sanningens ord. Och visst det tigs om kontanternas avskaffande och Sveriges spikraka väg in i den globala diktaturen. Om folk förstod vad detta innebär skulle de gladeligen offra sitt liv i kampen mot detta helvetiska tyranni som komma skall. Just därför dränks våra sinnen via massmedia dagligen i den mest vulgära propaganda mänskligheten skådat.

  Gilla

 4. hllviken skriver:

  STATISTIKEN VISAR ATT ÅTERVANDRING ÄR NÖDVÄNDIG!

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  De är verkligen duktiga som ställer sig på torget och tar parti för sitt fosterland. Med all smälek i form av epitet som razist och nazist haglande runt axlarna. Gjorde ett inlägg. 😛

  Gilla

 6. Namn maste anges skriver:

  Varför sover folket?
  Fluorid dagligdags hämmar dels barnafödande, jodupptag, IQ!
  Ger även benskörhet, vittrande tänder, artros, sköldkörtelproblem, trötthet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.