Åtta bananskal kan driva en buss i 1 km! Bolaget som kör på din röta!

Hudiksvalls kommun skall satsa på rötkammar-tillverkad biogas för att köra fordon på! På insamlingspåsen står det att åtta bananskal kan driva en buss i 1 km – därför detta nya bussbolag!

Sagovärldar som entusiasmeras av Miljöpartister som ej har ekonomiskt sinne för sin befolkning! Angående det senaste inom kommunernas dröm- och fantasivärld, rötanläggningar för biogas eller för att tillverka matjord, som man tror är klippet för miljön och dess ekonomi.

1998 gjorde staten en utredning om möjligheten att utvinna biobränsle/gas av rötkammar-teknik. Då med tanke på bensinpriserna och dess eventuella framtida höga pris. Trots alla jämförelser och kostnadsberäkningar, kom utredningen fram till att detta ej skulle bära sig. Alltså att göra biogas via rötkammare, för att sen leverera denna till förbränningsmotorer, som personbilar, lastbilar och bussar.

Men i Hudiksvall … Ja, just i den kommun jag bor. Där har man inte tagit del av denna utredning ej heller kollat med Göteborg Energi som just gick på denna miljard mina. Uppstarten i Göteborg var 1997 och har pågått med statliga bidrag (skattebetalarnas pengar) fram ill 2018 då man lade ned projektet.
Från 1997 fram till 2014 hade man gjort en förlust på 1 900 miljoner = 1, 9 miljarder. Man antog i sina kalkyler att bensinpriset i dag skulle vara ca 30 – 40 kr/ liter, och därför skulle biogasen kunna konkurrera (alltså åter ett jippo iscensatt av miljöpartister)!

Frågan är vad notan är på alla dessa bruna tunnor, som hos gemene man fylls längst ned på botten med det fantastiska biogasmaterialet. Vilket på den bruna påsen står: Åtta bananskal, ger bränsle till en biogasdriven buss, att köra i en sträcka om 1 km. Tror man att vi kan fasa ut Bussar – Långtradare – Timmerbilar – Skogsmaskiner – Jordbruks maskiner och deras normala drivmedel diesel med detta.
Och därtill behålla konkurrenskraft – med lönsamma företag i ett land som har ca 180 mil i sin fulla längd att frakta råvaror och slutanvändarvaror. Ja, då är det som jag och några till som anser att vi famlar efter en FANTASIVÄRLD! I vårt land, är vi behov av lönsamma bolag, vars anställda och företagen skall betala skatter för att bibehålla vår välfärd samt även övriga världens välfärd. Då måste vi sluta med att slösa pengar på för tidigt påhittade effekter som i slutänden bara kostar.

Om Ni, som tror på alla sagovärldar och hur man fixar dessa med att skatta allt och alla för att uppnå Era drömmars sagor. Testa och gör tvärt om, befria företagen från skatt i den omfattning som den eventuellt tänkta miljöinvesteringen kostar. Men Ni i sagovärlden vill bara suga in skatter som sen går till något som ej behövs redovisas eller givit någon effekt. Ett råd till Er inom Sagovärlds- Etablissemanget, var rädd om våra näringar innan alla köps upp eller flyttas utomlands. Vad skall alla leva på då?
Från en Hälsing som knappt har en väg att åka på, mellan Norrbo och Hudiksvall eller till Delsbo.

Olle Gill vars miljö-förstörarbil drar 0,62 liter per mil och kostar i skatt per år 6 900 kronor plus dieselpriset på runt 16 kronor, varav staten tar in ca 10 kr/liter!?

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Åtta bananskal kan driva en buss i 1 km! Bolaget som kör på din röta!

 1. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Dagens Sverige har på något övernaturligt, till och med sataniskt vis, förvandlats till en nation där befolkningen gripits av en sorts kollektivt vansinne och där de meste extrema har valts av de mera mediokra till att leda landet på ett sätt som visar sig vara ett avancerat VANSTYRE som de mediokra väljarna (fyndigt nog kallade ”valboskapen) inte kan genomskåda. Därför är den nuvarande generationen i färd med att ge våra barn och barnbarn en mycket GRYM framtid i arv.
  Är denna ”road to Hell” möäjlig att stoppa, och i så fall HUR?

  Gilla

 2. Stefan skriver:

  Alla är ju så duktiga så det löser sig nog med program av alla medelklassare som tydligen är programmerare idag. Ju fler kockar osv.

  Gilla

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  Bananrepubliken Sverige skapades 1992 på hösten då man lurade svenska folket att tro, att om vi inte gick med EES-avtalet så skulle vi inte få bli med i EU. Det folket inte fick reda på, var att villkoret för att vi skulle få bli med i EES-avtalet var, att vi avsade oss rätten att skydda våra naturresurser. Varför fick vi inte folkomrösta om en så viktig fråga som att vi skulle avhända oss rätten att bestämma över våra naturresurser. Hade vi fått rösta om att bli ”bananrepublik”, benämningen på stater som inte själva råder över sina naturresurser, så tror jag med största säkerhet att vi röstat emot EES-avtalet. Men med massmedias påtryckningar och karriäristernas makthunger så förmådde man riksdagen att rösta för att vi skulle gå med i EES-avtalet. Det var ett högt pris för att få bli medlemmar i EU. Jag kan med andra ord sälja min jordbruksfastighet till vem jag vill i hela världen utan att staten kan hindra mig. Då behövs det plötsligt inte några jordförvärvstillstånd alls. Strategin var solklar kuppa igenom EES-avtalet först, utan folkomröstning, för att därefter ordna folkomröstning om vi skulle bli med i EU, där man lockade med stora stödpengar som väl snart är ett minne blott. En fullkomlig komplott mot vårt folk. Där alla i princip alla NGO:s var med på propagandatåget. Den värsta av organisationerna var LRF-toppen med Dockered i spetsen med draghjälp av hela Sveriges fridlysta ”Morsa” Marit Paulson. Ett exempel på hur toppstyrt LRF var i sammanhanget är LRF:s remissyttrande i anledning av justitiedepartementets promemoria Ds 1991:76 ”Utländska förvärv av fast egendom”.
  Där handläggaren av LRF:s remissyttrande Fredrik Bonde förklarar att: ”De generella förvärvsrestriktioner i Sverige som gör det svårare för utländska medborgare för utländska medborgare än för svenskar att förvärva fast egendom bör alltså upphävas”.
  När jag läst LRF:s remissyttrande ringde jag först till länsförbundsordföranden i Örebro län, Stig Persson och frågade vad LRF sysslade med och om han varit medveten om innehållet i LRF:s remissyttrande. Så svarade han att han aldrig blivit tillfrågad i saken. Samma besked fick jag av länsförbundsordföranden i Östergötland Staffan Danielsson som ju varit påtänkt som Riksförbundsordförande i LRF under många år. Kan undra om någon mer än Bo Dockered och handläggaren Fredrik Bonde haft insyn i vad som skrivits i remissyttrandet som medverkade till att Sverige blev en ”bananrepublik”. Styrningen från alla dessa NGO:s högsta ledning är bedövande. Oppositionen kommer sällan fram i vår massmedia. Det är bara att kolla alla kunniga människor som intervjuas i Swebbtv som mycket sällan får chansen att delta i debatten i media i övrigt. I synnerhet när det gäller globaliseringen och klimataktivisterna och massinvandringen Gå in och kolla.

  Gilla

 4. hllviken skriver:

  @ Sten-Arne Persson

  Tack för intressant information!

  Gilla

 5. Göran Johansson skriver:

  Får jag bara en önskan i år så är det att miljöpartiet åker ur riksdagen.

  Gilla

 6. hllviken skriver:

  Gott i allt elände

  Gilla

 7. Pelle skriver:

  Kaoset i Stockholmstrafiken

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.