Besviken pensionär! Klart de inte har råd med pengar till oss när de går till Patriotrobotar för 30 miljarder!

Patriotrobot avfyrad från mobil ramp.

Här kommer ett inlägg till från en besviken pensionär – Rune Carlsson! Den handlar om dyra inköp av robotar som gör att regeringen inte har råd att höja pensionen.

Det är inte konstigt att de inte kunde höja pensionerna mer de fyra åren.  Sverige köper USA-luftvärn – dyrast hittills.
Sverige ska köpa nytt luftvärn för miljardbelopp och det lutar åt att vinnaren blir Patriot från USA. Det fransk-italienska systemet SAMP/T är en hård konkurrent – men starka band till USA kan bli USA-systemet Patriot baserades på Öland.  Syrien avlossade två Patriot-robotar som kostar 30 miljoner kronor styck. Frågan är hinner vi ens skicka iväg en enda robot vid ett blixtanfall t ex från Ryssland vid ett nattligt anfall.

Patriot är ett lastbilsmonterat luftvärnssystem, vars robotar kan nå 70 kilometer långt och högre än 23 kilometer. Enligt Ekot siktar Sverige på att köpa in fyra enheter med sammanlagt tolv avfyringsramper. Enligt uppgifter i medier bedöms kostnaden för avfyringsramper och ledningscentral för en bataljon vara 10-12 miljarder kronor. Sedan tillkommer själva roboten som kostar 30 miljoner kronor styck.
Fem robotar till varje avfyringsramp blir 12 x 5 a 60 stycken 60 x 30 =180 millioner plus 12 milliarder för avfyrings ramper blir sammanlag 30 miljarder om jag har räknat rätt.

Samtliga Allianspartier ställer sig bakom valet av Patriot, även Liberalerna och Kristdemokraterna som inte är med på den senaste försvarsuppgörelsen. Även Kristdemokraternas Mikael Oscarsson betonar att det behövs mer pengar.
Försvarsminister Peter Hultqvist medger att det finns farhågor för att Patriot kan bli en gökunge som tränger ut andra försvarssatsningar.

Om vi hinner skicka i väg några robotar så kanske vi kan stå emot någon vecka längre. Men de är så överlägsna så vi har inte mycket att sätta emot. Frågan är hur fort det går att bestämma sig när det gäller Robotar. Tänk om det hade gått lika fort att bestämma sig när det gäller att höja pensionerna för de som får ut mindre än 15.000 i månaden efter skatt!

Jag blev permitterad på grund av arbetsbrist, fick inget nytt arbete. Man var för gammal efter tio år blev jag pensionär. På grund av detta fick jag väldigt dålig pension, 9.268:- efter skatt. Alla höjningar som görs drabbar dem med låg pension extra hårt. De som har höga löner gör det inget, de minskar inte sitt bilåkande t ex, de lever på som vanligt.

Rune Carlsson

MIM-104 Patriot Raytheon. Den utgör den huvudsakliga luftvärnsbeväpningen i USA:s armé och används av många fler nationer.

Läs även: Rune Carlsson – besviken pensionär!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Besviken pensionär! Klart de inte har råd med pengar till oss när de går till Patriotrobotar för 30 miljarder!

 1. hllviken skriver:

  De svaga lider mest av politik-vanstyret

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Va! Kan det vara möjligt! En över 65 år tar sitt liv varje dag. Säkert! Hellre det än leva på gatan! Satan så hemskt!

  Gilla

 3. hllviken skriver:

  Jag trodde jag sett det mesta men hur illa pensionärer behandlas i Sverige gör att – jag vet inte vad.

  Gilla

 4. hllviken skriver:


  Gilla

 5. hllviken skriver:

  lll

  Gilla

 6. SasjaL skriver:

  Om hypotetisk ‘ryssen’ skulle vilja anfalla Sverige (finns dock andra länder som har större intresse i så fall …), så har de ett hypermodernt system (vilket skrämt USA/NATO), som gör att man inte kommer att nå fram med så antika vapen som Patriot eller något som NATO använder. Vi skulle lika gärna kunna kasta papperstussar på dom med samma effekt. Klart billigare om inte annat …

  Det här känns mer som r*vslickeri, likt det Norge gjorde för några år sedan, när man skulle uppdatera sin flygplanspark och bröt mot det nordiska militära avtalet som fanns (finns kvar än?) och köpte flygplan av gammal modell ifrån USA, isf JAS 39 Gripen.

  Gilla

 7. hllviken skriver:

  Folk och Försvar-konferensen 2018: Försvarsminister Peter Hultqvist (S) som helt saknar kompetens inom sitt ansvarsområde, läser en liten skrift som skall utdelas till alla hushåll i Sverige

  Mannen bakom PH ser ut att vara israel – är det någon av läsarna här som vet vem det är?

  http://jinge.se/allmant/folk-och-forsvar-2018-en-sorglig-tillstallning.htm

  Gilla

 8. Demokratur skriver:

  Gnäll inte för fan, som man bäddar får man ligga eller vad man sår får man skörda, som man röstar får man lida så enkelt är det. Om nu någon tror på att sin röst räknas i demokratin Sverige, bara en sån sak borde ju idiot förklara vem som helst, så gnäll för fan inte, det är alldeles för mycket gnäll i Sverige istället för att göra något åt saken

  Gilla

 9. Demokratur skriver:

  Tomas Tobé, om han är Israel eller inte har jag ingen vetskap av, men vem vore förfånad om han inte va det eftersom dom styr skutan

  Gilla

 10. Pingback: Inkomna tips från Kalle Hellberg | corneliadahlberg

 11. hllviken skriver:

  Det kan vara Tomas Tobé eftersom han deltog i Folk-och-Försvar-konferensen. Helt säkert är det inte. Det brukar vara utländska NATO-anhängare där.

  Gilla

 12. hllviken skriver:

  cc

  Gilla

 13. Benny skriver:

  Patriot är ett skämt! Israel köpte in detta odugliga system och missade i stort sett allt. Numera fungerar det bättre efter ombyggnad i Israel!

  Gilla

 14. hllviken skriver:


  Gilla

 15. hllviken skriver:

  III
  Hjärtskärande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.